80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Bugün ki Menüm

Sabah : Kkk
Akşam : Tarhana çorbası, bulgur pilavı, haşlanmış karnabahar(sarımsak yoğurt ve tereyağ sos ile), Salata, közlenmiş biber, Ayran

Ben yatıyorum baya sarildim battaniyeme midem feci kizlar tum gun 1dlm peynir ekmek yiyebildim nane limon ictim hepsi bu menumu bildirdim yine:) herkese iyi bayramlar diliyorum kendime de acil şifalar:)

Aksiliğe bak yaaa tamda bayram öncesi kötü oldu
İnşallah yarın sabah biraz daha iyi olursun

cecom. geldim ama canim çok sıkkın .
tüm gün elim ayagim ise güce gitmedi

yine sızlanıyorum gibi olluyor ama bu kaynım bayramıda burnumdan getirmeyi başardı şimdiden
benim kp aylığını hep o alır kafasına göre harcar kimsede nerde bu para demezdi yıllarca..geçen yıl bir şey sebep oldu elinden aldık bank kartını..adamın kendi parasını kendine harcıyorduk..bu dayanamadı zaten ikide bir babamın parsından verin der dururdu..gözünü allah doyursun ..
benim yokluğumu fırsat bilmiş ne ettiyse etmiş,geçen gün gittim kartı ankamatik yuttu..
kp götürdüm bankya maşını çekelim bayram önü lazım diye..adamcağız adını yazıp imza atamayaınca hiç bir işlem yapmadı banka.bu adamın akli melekeleri yerinde değil oğlu vekaletini alsın öyle gelin.ddiler..benim herifde kardeşlerim yanlış anlar dedi almadı vekalet felan..

meğer benim sevgili kaynım bu işi çokk önceden halletmiş..bu gün sabah erkenden kp alıp götürdü bankalar kapanmadan..maşını çekmiş ,belkide kredi çekti bilen yok.

.benim gittiğim günlede bu işlere el atacağını zaten adım gibi biliyordum ve tahmin doğru çıktı ..o değilde bir bahçe var kp üstünde onu felan satarda haberimiz olmaz diye korkuyorum..

öyle canım sıkkınki anlatam ,adamların parasına kadarmı kaldı ş.....z zaten alışkındı bu zamana kadar adamın emeklisi yemeye,biz elinden alınca çok zoruna gitti ağanın..

ben gittiğimde benim sigortadan çıkışımı yapmış kaynım benimkinin haberi yok... bizimkiler mecbur sigortalı çalışan göstermek zorunda 3,5 kişi..yabancıya gitmesin hesabı benle eltimi sigortalı çalışan gösteriyorlardı ,,
.tesadüfen ben kızın okulu için uğraşırken muhasebecideb öğrendim..o zamanda benim kocaya dedim bak bunu yapmış haberin yok,babanın maaşına br oyun edecek bu diye,benimkide yok yapamaz o kadarını dediydi..nasılda yapmış..
zaten anasına babasına bi hayrı yoktu şimdide paralarını alık evlerine bi poşet getirmeyecek..

bayram günü can sıkıntısı oldu bana sevgili kaynımın emriyle kurbanda kesmiyckmişiz bu yıl..oda ayrı bir ağrıma gitti.

yani bu bayram pekde güzel gelmedi ama işalah güzel geçer..

Rabbim onları bildiği gibi yapsın emi
Hiç Allah korkusu yok şu kaynında senin

Yine akıl vermiş gibi olmayayım ama eğer eşin isterse mahkemeye başvurup babasıyla ilgili vasiğ tahin edilmesini talep edebilir o zaman mahkeme kaynınıda vasiğ tahin etse ( ki kesin o hemen atlar ben olucağım diye ) hiç bir harçamayı bildirmeden yapamaz ve herşeyi kpne harcasa bile belgelemek zorunda kalır

Benim uyanık teyzemler annemlerden gizli rahmetli anannemi öyle notere götürüp vekalet almışlardı hatta tarlalardan birini birde evdeki hakkını kadının elinden almışlardı
Hemen anneme eşim yol gösterdide kadın avukat vasıtasıyla satış tedbiri koydurdu ve teyzem olucak hatunlar ne banka hesaplarına el sürebildiler nede başka mal üzerlerine yapabildiler
Mahkeme sağlık raporu talep ediyor ve gerçekten de yaşdan dolayı işlem yapamıyacak durumdaysa vasiğ tahin ediyor ve o vasiğde af edersin hesap vermeden tuvalete bile gidemiyor kıvama geliyor
Böyle durumlarda daha evvel malına el konulmuşsa geri dönük malı geri bile alabiliyormuşsun

Eminim eşin bunada yanaşmıyacaktır ama KVnide düşünmek zorundasınız sonuçta Allah korusun oda birşey olsa ceremesini sizinle birlikte çekecek

Bİrde eşine baskı yap senin sigortanı tekrar başlatsın en azından eninde sonunda bir emekli maaşın olur ilerde de sende biraz daha rahat edersin bak kadınlara af falan çıkınca erken bile emekli olabilirsin belki daha sonra

Hiç canını sıkma ama eşinle güzel güzel konuş bak bu geçen süreci boşuna yaşamadınız
Yazık günah değilmi sanada eşinede
O eltin olacak zillinin sigortası devam edecek ama sen herşeye kanaat getiren olduğun halde onu bile elinden alacaklar Şu mübarek günde bile adamı sinir ediyorlar
Hadi bu dünyada rahat etti diyelim öbür dünyada onun akibetini düşünmek dahi istemiyorum acıkcası
Herkes inşallah ektiğini bicecek güzelim sen o güzel yüreğini ferah tut

Ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
Ben inanıyorum bu çektiğin sıkıntıların sonrası ferahlık olucak bu dünyada da öbür dünyada da yüreği güzel Arkadaşım benim

Ah be gülüm allah goruyor zalimleri zulumleri yanina kalmaz. Senin isin zor allah yardimcin olsun sabir versin

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hepinize tekrar hayırlı, mutlu, huzurlu ve az kalorili bir bayram diliyorum
İnşallah herkes çok çok güzel vakit geçirir ve bir gram bile artı görmeden döner Aminnnnnnnnnn

Biz her bayram olduğu gibi sabah ezanında uyandık ve eşim bayram namazından çıkacağına yakın ben çocuklarla annemlere gittim kahvaltıya
Tabi o saate kadar da metabolizma çalışsın diye 1 koca bardak su ve kahvaltıda normalde yediğim cevizlerimi yedim
Annemlerde güzel bir kahvaltı ettikten sonra bayramlaştık sonrada kvye geçtik
Bu sene maalese biz kurban kesemedik ama KV bu sene kestiğinden hayvanla ilgilenmek bize kaldı
Bu arada kurban kesimi için sıra beklerken bir arkadaşımıza deng geldik normalde annesi yakın oturmadığından genelde görüşemezdik ama bu sefer tesadüfen onlarda aynı yerden hayvan almışlar
Eşimin çocukluk arkadaşı ve eşiylede ben güzel anlaşıyorum Baktım anneside yanlarında ( ki kadını hayatımda ilk kez gördüm ) onunlada bayramlaşdım ve sohbet arasında eşimin saçlarının beyazlamasına laf gelince muzuluk olsun diye benim eserim dedim Hani genelde hatunları suçlar ya erkekler o hesap
Kadın meğer çok patavatsız bir kadınmış
Bana durdu hııı hıı eşin çok kötü olmuş ama sende baya bir şişmişsin dedi

Gülermisin ağlarmısın ama cidden hiç kaile bile almadım hatta hee öyle oldu dedim sonrada bir bahaneyle kadının yanından ayrıldık KVyle Tam ben anam ben bu kadını ilk kez görüyorum falan derken KV beni dumura uğratacak cümleyi kurdu
Boşver kızım millet kendini görmez ama her fırsatta laf sokar dedi
Kulaklarıma inanamadım

Sanırım kadın geçte olsa kimden hayır göreceğini kimden görmeyeceğini anladı yada benim anında cevaplarım bir işe yaradı

Eşimin amcası halaları derken evime ancak gelebildim

Bu arada kendimle gurur duyuyorum bugün bu kadar kaçamak yapma olasılığı varken ben hiç kaçamak yapmadan günü bitirdim şükür
İnşallah sonraki günler içinde aynı şey geçerli olur

Bu arada daha evvel yaptığımız Akraba günlerine de haftaya cumartesi başlıyormuşuz
Normalde iki öğün yapan ben sanırım 15de birde olsa onu 2.5 öğüne çıkarmak zorunda kalacağım
Ne yemek yapar evsahipleri bilmiyorum ama ben kesin kararlıyım bana uygun birşey olmazsa yanımda kuru yemişimi götürmeyi düşünüyorum nasılsa her evde peynir vardır ( hamur olursa ağzıma sürmem asla )
Normal yemek yapan olursada bana uygunsa oturu yerim ama bu seferde akşam yemeğinde sadece cacık yada cevizle peynir yer dengemi bozmadan devam ederim

Bu arada bugün 4082 adım atmışım yürüyüşe çıkmadığım halde
Birde 1 saatcik yürüseymişim iyidi ama tabi bayramda mümkün değildi en azından bugün

Yarın anneme Amcamlar gelecekmiş sanırım yarında mümkün olmaz sonuçta Anneme yardıma gideceğim ve büyük ihtimal akşama kadar orada oluruz
Artık bir sonraki gün sabahın köründe Çoruma yola çıkınca bol bol gezme imkanım olucaktır

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Bayram münasebetiyle doğal olarak bir sakinlik var topikte ama ben yinede dayanamadım bir bakayım dedim

Dün çok rahat atlattım şükür, bu sabahta eşim çok istiyor diye dana etinden ( Allah kabul etsin eşimim TEyzeoğlu vermiş ) kavurma yaptım
Tabi sırf kendi yağıyla yaptım ve hiç tuz koymadım
Sabah yine 6da uyandım hatta et pişene kadar metabolizma hızlansın diye günlük cevizimi yedim ( mecbur eti beklemem gerekiyordu )
Tabi Bayram nedeniyle Klasik karatay kahvaltımı yapmadım sadece biraz kavurma yedim
Şimdide şekersiz çayımı içiyorum
Akşam annemdeyiz amcamlar geleceği için ama henüz menü belli değil

Yarın tabiki klasik kahvaltıma döneceğim ( sabah 3de yola çıkacağız sanırım ama ben geceden kapaklılara kahvaltılıklarımı alıp öyle yola çıkacağım termosada çayımızı demler güzel bir yerde kahvaltımızı yaparız eşimle ve çocuklarla

bende dünki menümü vereyim umarım bayramınız güzel gidiyordur kızlar
sabah: 2 dlm peynir, 1 dlm ekmek, 2 3 çatal yumurta, domates, salatalık
2 saat sonra filan 1 fincan kahve yanında 1 minik lokum
öğle: 1 y.elma
3 gibi arkadaşla dışarı çıktık 1 fincan tük kahvesi yanında gelen çikolatalara dokunmadım
çayla gelen kurabiyelerede çok şaşırdım kendime :)
akşam: küçük kase yoğurt, domates,salatalık, 1 s.kaşığından az fazla barbunya

200 kere ipimi atladım 1 kerede cecomun dediği oturma hareketinden yaptım

Gunaydin kizlar bayraminiz kutlu olsun
Ben bugun tartilmayi unuttum annemlerde kaliyoruz aklimdan cikmis. yarin cok gec olmazsa bildirim yapacagim.
Dunki menum
Sabah : kkk
ogle : mercimek corba, kiymali taze fasulyr, salata
Ara : cok az kavurma , 3 yaprak sarma , iki kup seker buyuklugunde bir dilim baklava
Aksam : cok az leblebi, bi.mandalina

bu menu sabahtan sonrasi hep.misafirlik ikrami :-(

gunaydin kizlarr

hepinizin Bayramı mübarek olsun .

ben hic boyle bos oturarak bayram gecirmemistim.

dün babaannemler ısarla çağırdılar ille gelin burda yiyelim yemeği diye..ama gitmedim yemeğe,akşam yemeğinden sonra yardıma gittim..elim ete değsin illaki...

çok sıkıcı geç geçiyor bayram..az önce yakındaki akrabala gittik bayram diye,hepside geri geldiğim için çok sevindiklerini ve benim yerden göğe kadar haklı olduğumu söylediler..
ama gel gelim bu benim kocamın gözünü açmasına yetmiyor maalesef.

az öncede çok sevdiğimiz bir akrabamızın vefat ettiği öğrendik ve çokk üzüldük.
zavallı kadın kocasından çokk çekmişti, döve döve kadının kafa tasını kırmış adi herih kadın ameliyat oldmuştu ..geçen senede kaynayan çaydanlığı kadının üstüne dökmüştü yakmıştı..çok eziyetti kadına şimdi kına yaksın artık.

belkide bu seferde kocası yaptı allah bilir.kadın 1 haftadır kocaelide yanık ünitesinde yatıyormuş.tiner yakmış nasıl yaktıysa kadını..mekanı cennet olsun ,bu dünyada kaç kere yandı ,allah ahiretini en güzel şekilde versin işallah..

o kocasınıda bildiği gibi yapsın işallah...

sağol cecomm..

işallah dediğin gibi olur..

akıl vermiş gibi olma akıl ver zaten canım benimm..
v
söylediğin çok doğru ve mantıklı ama benim kocam yapmaz aslaa..mahkemeye falan müracat etmez..
bırak allah bildiği yapsın onların yaptıkları ayağına dolaşacak diyor sadece..işallah öyle olur..

benim kocaya para gelmedi kurban kesmiycez demiş bu gün kendisi kesmiş..
benimkide onun lafına inandığıyla kaldı...allah büyük nasıl bilirse ökle versin işallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…