80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi akşamlarrr fıstıklarrrrrrr

sonundaoldu oğluşuna geçmiş olsun cnmmm bayrama rağmen harika kilo vermişsin tbrk ederim cnm
est canım benim helal olsun siz yeterki berin ben seve seve yaparım listemizi :) oğluşun çok tatlı allah bağışlasın cnmm sen de süper görünüyorsun maşallah

@cecommm elbette karşılığını alacağız kuzummm ne demek bu topiğin ağır topu sensiz bu topic olurmuydu bitanemm
eskidendi oo

cecommm cumartesi bildirim olmamış demke istemiştim kuzum

cecom bırak gitsin çöpe o pastalar bizim midemiz çöplükmü o kalmasın bu kalmasın günah olmasın deidk yıllarca

acısını çektik bedenimize eziyet etmemiz de günah adaşım seninle gurur duyuyorum iraden müthiş cnm benim

est cecommm severek yapıyorum listeyi ben helall olsun ne demek ayrıca bildirimi gördüğüm an tabloya işliyorumki unutmayayım o yüzden son bildirimini farkedemedim kuzum haftaya
avantajlı başladın desene:)

biz de seni çok seviyoruz cecommm bu topicteki herkes kızkardeşimden farksız inan hepiniz cansınız ameliyat olsaydın inan çok üzülecektik iyi ki bizi dinledin:)

sabah kahvesini kaçırmışım ellerine sağlık cecom afiyetolsun:)

@elmaşekerim oyyy hepimiz sevgi kelebği olduk artık bitanem bu ara misafir trafiğim yoğun o yüzden yoksa her an burda olmayı bende çok isterim tatlım

başarı hikayemi okuduğunu bilmiyordum şekercimmm motivasyonuna faydam olduysa ne mutlu kuzum bir ara güncellemem lazım fırsta bulursam özelden sorulan soruları ekleyeyim diyorum
olumlama ve eft ile ilgili genelde

şekercimm birbirimiz uyarmak için buradayız hiçbirimiz hiçkimsenin kötülüğünü istemiyoruz ki yıllardır her diyeti yapa yap prof olduk
tecrübelerini paylaşmanı çok isterim kuzum ben hiç sert üsluplu eleştirine tanık olmadım kuzum haksızlık etme kendine o bardak mısırlar çok masum değil çakma da olsa şekercim:)

paylaştığın yazıya bayıldım hemen takımımda paylaşacağım izninle :)

şekercim kaçamaklar çok olmuş bugün kuzum kuru kayısımı eklesen acaba kahvaltına en azından tatlı isteğini keser omega 3 de çok etkili tatlı krizlerini önlemede

gülüm evlenene kadar çok arada kalacasın her kafadan bir ses çıkacak tıka kulaklarını nişanlınla birlikte karar verin herşeye

bir de pilates sıkılaşmaya yonelik kuzum ama öncelikle kardiyo çalışmalısın belli bir kiloya indikten sonra pilates yaparsan daha iyi olur bence

Laydgaga11 haklısın canım tanışamadık ben sweet 6,takım kaptanıyım ve bu topiğin müdavimlerindenim yaş 40 geçen sene temmuzda 93 kilo idim
kendi çabamla 88 e düştüm 1 kasımda düzenli kaçamaksız karataya başladım sporla birlikte
hedefim olan 65 e 1 mayısta ulaştım yine aynı şekilde besleniyorum cnmm sadece sabahları meyveme kavuştum başarı hikayelerinde başarı hikayem uzunca var tatlım
şu an 62,5-63 arası gidip geliyorum bugün p90x3 programında ilk günümdü geç de olsa yaptım
amacım sıkılaşmak ve kuzum

@eylülsıla oyy kuzum benim elbette yardım ederim elimden ne gelirse snein başarı hikayene yorum yazacağımız günler yaklaştı bence

est bitanemm listeyi severek yapıyorum ben

Eddoras evet tatlım son 3 haftadır artıdasınn bunda misafirler etkili malesef hemen toparlayacağına inanıyorum

askrhpozitif bak aramış eniştem boşuna üzdün kendini hamişim kilon yine değişmiş kuzum büyük ihtimal kabızlıktan Mervişim p90x yapmışmıydınn :)

@ayyüzlüm helal olsun kuzumm diloşum en minik karataycı ünvanının yanına en minik trombolinci unvanını da ekleyecek sanırım yesin teyzesi

gülayım sıkma canını olmuş bi kere telafi edersin bitanemm

@beyazcannn meleğim başka bişey dileseydin keşke mısırı çok içten diledin demekki :)

şanslısın gülüm pazarda eskiden en parlak en kırmızı meyve ararken şimdi krtluların peşine düştük:)

karatayı kaçamaksız uygularsan başaracağına inanıyorum meleğim yeter ki iste bir ara ne güzel yapıyordun:)

est meleğimm faydam oluyorsa ne mutlu :) baklavaları evden göndermekle iyi yapmışsın cnmm evde saatli bomba resmen
kuzum yumurta yoksa yerine kuru fasulye yeşil mercimek yerli muz soğuk et türü yiyebilirisn cnm benim bir de yerli muz tabiki 1 ad

A anason hoşgeldin aramıza canımmmmm:)

E evrim1478 geçmiş olsun cnmm hastalığına rağmen 2 kilo vermişsin tbrk ederim listeye hızlı bir giriş yaptın:)

@sadekahvem bitanemm hızlı giden hızlı gelir malesef bu hatalrı hep yaptık ben sana çok beğendiğim şu yazıyı kopyalıyorum

Haftada 4 kilo... Hayır 5 kilo. Mucize diyetle 7 kilo!

Daha çok yaz aylarında bu magazin haberleri gazeteleri doldurur. Diğer tarafta diyetisyenler, doktorlar haftada 0,5 veya 1 kg derler. Hangisi doğru? İkincisi daha sağlıklı bile olsa, biraz daha sıkıntı çekip diyet eziyetinin süresini kısaltamaz mıyız? Hadi bir kaç haftalığına sağlıktan da vaz geçelim. Olmaz mı?

Kilo vermek ne demek?

Doğru cevabı bulmak için önce kilo vermekle neyi kastettiğimizi bilmeliyiz. Kilo vermek sağlık için istenebilir. Hareketli olmak, fit olmak için istenebilir. Ama gelin kendimizi aldatmayalım; çoğunlukla görünüm için istenir. Kilo verme arzumuzun kaynağı ne olursa olsun, vermek istediğimiz şey, vücuttaki yağdır. Kas veya kemik değil. Görünüme de, sağlığa da hareketliliğe de olumsuz etki eden şey yağ fazlasıdır.

Bu noktayı belirledikten sonra haftada kaç kilo? nun cevabını da bulabiliriz.
1 kilo yağ 7600 kalori enerji sağlar. Diyelim ki siz, hiç ama hiç bir şey yememeğe karar verdiniz. Biliyorum bu imkânsız. Ama ; diyelim ki; dedikten sonra öyle kabul edelim. Hiç bir şey yemiyorsunuz ve vücudunuzun enerji ihtiyacının tamamı vücut yağlarını yakarak karşılanıyor. Haftada kaç kalori harcıyorsunuz? Yaşa ve cinsiyete göre sonuç biraz oynuyor ama hareketsiz bir kadının bir günde harcadığı kalori 1800, bir erkeğin ise 2400 civarında. Bu sayıları 7 ile çarparsak, kadının haftada 12 600, erkeğin 16 800 kalori harcayacağını buluruz.

Kaç kalori kaç kilo?

Gelin bu harcamayı kalori değil de kilo yağ cinsinden ifade edelim. Kadın 1 650 gram, erkek 2 200 gram yağ yakmaktadır. Ölüm orucunun sonucu! Bulduğumuz bu fantezi rakamlar bile bir şeyi açıkça gösteriyor: 4 kilo, 5 kilo, 7 kilo reklamları kesinlikle doğru olamaz. Eğer kaybedilen yağ ise.

Aslında yukarıdaki hesabımız da yanlıştır. Çünkü muhteşem verimli bir makine olan insan vücudu ölüm orucu gibi bir kıtlık sinyalini alır almaz, dinlenme halindeki enerji sarfiyatını %40'a kadar düşürür. Dolayısıyla yukarıdaki yağ kayıp miktarları 1 kilo civarına iner.

Bu mantık zincirine okulda olmayana ergi derlerdi. Ölüm orucu da hiç olmayacak bir şey ve o bile bize mucize diyetin sonucunu vermekten çok uzak.

Ben daha ilk gün 2 kilo vermiştim!

Şimdi çarpıcı soruya gelelim. Ya... Öyle mi? Peki ben kaç defa diyet yaptım. Gerçi sonra verdiklerimi (fazlasıyla) geri aldım ama; baskülün daha ilk günden 2 kg az gösterdiğini gözlerimle gördüm! Buna ne diyeceksiniz bakalım. Veya, Bir yanlışınız var. Ben falanca diyetle haftada 4 kilo vermiştim. Nasıl oluyor?

Eğer kaybedilen yağ ise

Bu soruların cevabı yukarıda yazdığımız kısa bir cümlede saklı: Eğer kaybedilen yağ ise.

Evet doğru tahmin ettiniz. O rejimde, diyette verdiğiniz yağ değildi. O halde geri aldığınıza da o kadar üzülmeyin. Çünkü zaten vermediğinizi geri aldınız. (Biraz fazla iyimser bir ifade bu! Okumaya devam edin.)

Şok diyetlerden birine başlayan önce sindirim sisteminde bulunanları kaybeder. Bu basit bir olaydır. Dün toplam 3 kg besin tüketmiş, bugün de tüketimi 1 kg'a düşürmüşseniz aradaki fark, sindirim sisteminden, üriner sistemden ve hatta deriden katı veya sıvı olarak atılacaktır. İlk iki kilo buradan.

Maalesef, kaslarımız enerjiye ihtiyaç duyduklarında ilk katkı yağlardan gelmiyor. Kasların içinde, glikojen dediğimiz ve bol miktarda su ile birlikte bulunan hazır enerji depoları var. Enerji dengesi açık verdiğinde, ilk başvurulan kaynak bu glikojendir. Glikojen harcandığında yan ürün olarak bol su çıkar ve bu dışarı atılır. İşte size birkaç kilo daha. Sonra sıra kasın kendisine ve yağa gelir.

Fakat ilk ölçtüğünüz kayıp sindirim sisteminin ve glikojenin kaybıdır.

(...ve dikkat)

Turumuzu tamamlayalım: Hafta bitti veya vücudunuzun haklı isyanına kulak verdiniz. O harika rejimi bıraktınız. Tabiî önce sindirim sistemi dolar. 1-2 kg alırsınız. Sonra vücut kaybettiği suyu ve kaslar glikojeni yerine koyar. Fakat vücudunuz da kıtlık sinyalini almıştır ve eskinin altında enerji harcamaktadır. O zaman fazla gelen besin yağ dokusunda depolanır. Öyle ki tekrar kıtlık çıktığında yedeğiniz bulunsun. Ve tur tamamlanır. Eski kiloda veya üzerindesinizdir. Ama biraz daha az kas ve biraz daha fazla yağla.

Alıntıdır
ışin matematiği çok basit arkadaşlar..

Gğnde ortalama 1.800 kaloriden, haftada yaklaşık olarak 12.600 kalori yakıyoruz.
Bunu kiloya çevirirsek:

7.600 kalori : 1 kilo
12.600 kalori : 1, 6 kilo (12600/7600)

Yani, biz bir hafta boyunca hiçbir şey yemesek bile vücudun kaybedeceği 1.6 kilo.

Üstelik, biz birşey yemediğimizde vücut enerji sarfiyatına gidiyor, kıtlık politikası devreye giriyor ve enerji harcaması %40 lara iniyor.

Yani bu ne demek?

Normal koşullarda, haftada 12.600 kalori harcarken; hiçbir şey yemedimiz "kıtlık" koşullarında harcadığımız kalori miktarı haftada 5.040 kaloriye düşüyor. Bunun da kilo açısından ifadesi sadece 600 gram.

Sonuç : Bir hafta boyunca hiçbir şey yemeyerek verebileceğimiz kilo maksimum 663 gram.

Bunun üzerindeki her kilo, glikojen kaynaklı sudan ve en en en kötüsü kaslarımızdan gidiyor.

Lütfen dikkat.. Sakin sakin atalım kiloları..

editörümüz sevgili püsküütün paylaşımıdır

ayrıca sevgili püsküütün denediği pirinç lapası diyeti vardı kendisi de uygulayıp güzel sonuç almıştı kk da vardır topiğ fakat pirinç=şeker
olduğu için bulgurla olabilirmi acaba diye deneyecektim fakat denemedim o topiğe de bakabilirsin cnm ayran detoksu gayet güzel fakat ben kahvesizliğe ve çaysızlığa dayanamayıp
1 günde bırakmıştım cnm karar senin ayran detoksu iyi bir seçim 15 te bir olmak kaydıyla:)

bir de kuzum 11,09 da topiğe gelmişsin cnmm kilo verme bildirimi yapmadığın için elimde veri yok kuzum o yüzden almadım listeye ama aylık listede kaydın var tatlım
bundan sonra haftalık listemizde de olacaksın inş oymak başım takipte ona göre sen adımını attığın anda ailemize katıldın cnm benim

alyagsu çok güzel paylaşımlar cnm tşk ederizz harika görünüyorsun bu arada cnmmm :) rabbim en kısa zamanda meleğini de kucağına nasip etsin inş

wintersun kaptancım hoşgeldin tekrar düzenini oturtursun kuzum spor salonuna yazılmanızda çok iyi olmuş moral bozmak yok herşey çok güzel olacak inş :)

D daisyishere hoşgeldin kuzumm diyetisyeni kızdırcaksınız anlaşılan:)

E ESINCIM hoşgeldin zaman zaman kilo verme durabiliyor bitanem umutsuzluğa kapılma böyle dönemlerde sporunu artır sonra yine vermeye devam ediyorsun istersen kızların önerdiği gibi ayran detoksunu yapabilirsin sende

kızlar çok hızlı bir geçmiş oldu affedinn

evet canım yapmıstım 40gun kadar 90 gune tamamlayamamıstım ama canım ,aradı canımda tam ben uykuya gecerken abısındeymıs eltımın yenı bebegı oldu 20 gunluk onun yanına cıkmıs

Adaşım helal olsun hem okadar geçmişi yaptın hemde herkese gerekenleri o tatlı dilinle söyledin

Harikasın canım

Neyse bu sefer kesin kaçtım leptinlerim boşa gitmesin
Sabah olsunda kahvaltımı yapayım

ayy benim canım gelmiş hoş gelmiş yine kimseyi unutmamışşş , tabikide paylaşabilirsin ne demek sormana bile gerek yok bitanem, her sıkıldığımda senin yazını okuyorum diğer arkadaşların hikayeleride güzel tabiki ama bizim içimizden biririninkini okumak üstelik çokda samimi daha çok sevindiriyor beni, umarım bende zamanla kulağımı kapatmayı öğrenirim canım benim, kaçamağım çok oldu yarın tartıda görecem sanırım acısını kayısı fikri güzel yarın alayım da yapayım hem bağrsaklarada iyi gelir ben çok sorun yaşıyorum bu konuda

Son düzenleyen: Moderatör:
konudan konuya atlamışım resmennn :)))

Selam benide aranuza alirmisiniz. Nereye gitsem herkes 1 aya kayboluyor doğal olarak benimde gücüm kırıldı artık.... sizlerle devam etmek istiyorum
hoş geldin canımmm aramızdasın artık

selamlar kızlar artık bu haftadan itibaren tekrar duzenlı menu yazcam ınsallah
oyle cok aktıf olamasamda duzenlı menu paylascam
bugunku menum..

kahvaltı:
biraz yogurt
biraz yumurta
bıraz peynir miktarları cok az ama acelem vardı düzgün bir kahvaltı yapamadım acıkcası
cay

ögle/aksam 15:00 gıbı
2 kasık et kavurma
1 kücük kase kısır
fındıklı muhallebı 3catal
1 borek
bol cay
gercekten cok az yemısım anlayamadım

spordan önce 2 bardak ayran
5 bin adım yürüdüm
43 dakıka kondisyon bisikleti sürdüm
20 squat
100 ip atlama
2 ltre yesılcaylı tarcınlı zencefilli su hala iciyorum

bu arada hepınızı cok ozledım muck muck

iyi geceler kızlarrr
kaçıp kaçıp buraya geliyorum kocam uyuklarkn..
elma şekerimm
sen etrafa kafanı takma hiçç,bu süreçte oan şeyler hep bunlar.en o güzel canını sıkma canım işallah herşey çok güzel olucak..

cecoşumm
maşallah ALLah azmini daim etsin sen bu gayret ve hırsla yaza fıstık gibi olucaksın kesinlikle inanıyorum..bende erken yedim yemeimi ve acıktım,elma yedim malesef..yaa ne aksi kadnım ,diyetisyen diyeti yaparken meyve yiyesim gelmezdi .şimdide meyve hırsı oluştu bende..

meleğimmm
tatlı dilin bize yine çok güzel çok faydalı şeyler söyledi.iyiki varsın meleğimm.çok doru yemeyerek kilo vericez sandık ve kilolorı onla depoladık..senin menülerin hep mükemmeldi,işallah bizde doğru yolu bulup kurtuluruz şu pis yağlardan..

bu arada topiğimizde zaten fıstık gibi olup dahada fıstık olmak isteyen kızlar varr..
çok güzel görünüyorsunuz,ama tabii siz kendinizi daha iyi hissediceksiniz kilo verdikçe bu belli..keşke bizde sizin kilonuzda olabilsek..
Selam benide aranuza alirmisiniz. Nereye gitsem herkes 1 aya kayboluyor doğal olarak benimde gücüm kırıldı artık.... sizlerle devam etmek istiyorum

hoş geldin aramızaa
biz hep burdayız canım işallah sende daim olursun aramızda..

hoş geldin sindii
göremiyordum seni ,bebişde geliyormuş.hayırlı olsun allah tamamına erdirsin işallah..

evet canım yapmıstım 40gun kadar 90 gune tamamlayamamıstım ama canım ,aradı canımda tam ben uykuya gecerken abısındeymıs eltımın yenı bebegı oldu 20 gunluk onun yanına cıkmıs

süper Mervişim bende bugün p90x3 e başladım 1 saat spor yapsam bu kadar terlemiyordum inş tamamlayabilirim cnm eltinin bebişi analı babalı büyüsün inş paşamıza kardeş gelmiş o zaman

Adaşım helal olsun hem okadar geçmişi yaptın hemde herkese gerekenleri o tatlı dilinle söyledin

Harikasın canım

Neyse bu sefer kesin kaçtım leptinlerim boşa gitmesin
Sabah olsunda kahvaltımı yapayım

napim seviyorum hepinizi adaşımmmm hadi kaç sen bende takıma baktım hemen kaçacağım ayaklarımı omzuma alasım var allah rahatlık versin kuzum

hoşbuldum şekercimmm tşkler kuzumm inş bu topicteki herkesin başarı hikayelerini okuruz orada minikeksper gelince o da yazar inş özledimmm yarın tartı yok şekercim moralini bozma tartıya çıkarak zaten ip atlıyorsunn cumaya kadar tartını kaldır

aldık bile cnmm hoşgeldina ramıza gülüm ben 1 senedir burdayım hedefime ulaştığım halde urası bağımlılık yaptı bak gidemiyorum

Hoşgeldin barbimmmm sporun süper olmasa ve erken yememiş olsan sana bir hoşgeldin cezası gelecekti

elbette kurtulacaksınız gülüm ben aksine hiç inanmadımki

H.buldum canım umarım hep birlikte oluruz.

umarım sen de kalıcı olursun bitanemmm listelere bakıyorum 2 haftadan sonra yeni gelen arkadaşlarımız kayboluyor inan üzülüyorum

kayıpların yuvaya dönmesi dileğiyle hepinize iyi geceler tatlı rüyalarrr leptin zamanı

hoş geldin sindii
göremiyordum seni ,bebişde geliyormuş.hayırlı olsun allah tamamına erdirsin işallah..
sagol cnm sonunda geldım ama hala turkıyedeyım 9kasımda doncem ınsallah uzattık 1 ay daha
bebıs kısmet degılmıs cnm ıc gebelıkdıs gebelık derken doktorlar bı sabah uyandım kanamam baslamıs basından berı hayırlı degılmıs zaten degerler de kotuydu
hosbuldum kaptanım valla bugun boyle oldu annemde sımdı dedı bısey yemedın hayırdır bugun ama bılemedım sanırım kafa kılıtledı kendını ceza vermek ıstıyosan ver cnm sporuma ek olur squatlarımı ıp atlamamı da yaptım sımdı kardesımle de yastık savası yaptık bıraz metabolızmam delırdı bugun :)))

amin canım evet p90x cok etkılı ve cok zor bı program gercekten basarırsın ben emınım ben ble 90 kıloya yakın kıloylayaptıysam sen haylı haylı yaparsın canm

canım cok uzuldum rabbım hayırlısıını nasıp etsın ınsallah

Canım haklısın devam ettirmek daha iradeli olmak için gerekli olabilir ama işte o kadar fenayımki tarif edemiyorum. Zaten devam edicem ama ara dediğim bi haftalık belki. Kendimi biraz rahatlatmak sonrasında da iki günlük detoks yapayım diyorum. Sonrada karataya devam elbette. O artık yaşam biçimi zaten örneğin artık asla pirinç yemem, sıvıyağ kullanmam, bademi masamdan eksik etmem.

sonucta oylede kilo veriliyo boylede o emli olan senin hangisini istedigin.

Benim kilo vermem suan resmen durdu canım. Veremiyorum veremedikçe de daha da sinirlenip yiyorum. Sonuç daha fena oluyor.

Liste tarzı değilde canım dediğin gibi olabilir veya üç öğün olabilir ama tabiki hafif olmak kaydıyla. Ekmek yine yok yasak yiyecekler yine yok zaten. Vücudu şaşırtmak gerek arada bi. Sonrasında detoks yapıp karataya devam edeyim diyorum. Regl de geliyo bugün yarın. Bu haftadan sonra detoks yaparsam süper olur.

Spor vakti geldi evet durana kadar yapmamıştım ben durunca hareketlendirmek lazım. Menülerimi yazayım bakalım yorumlarınızı beklerim :) Ayran detoksunu tercih edicem canım.

Geçmiş olsun canım. Allah hayırlısını versin. Zamanı değilmiş demekki henüz.

akşam komşularla cem yılmaza gittik bu adamı seviyorum ben yaaa
komedi tarzından biraz uzaktı ama ben beğendim
menümü de yazayım
sabah 2 dilim ekmek 1 parça peyir ve domates
öğle 6 minik misket köfte 1 dilim ekmek
ara 2 bisküvi diyet
akşam 1 elma yarım mısır

örnek bi menü değil iliyorum ama bugünlük böyle oldu temizlik yaptım dip köşe spora da onu yazabiliriz : )

yok kiz protei agirlikli degil. glisemik indekslerine bakiyosun yiyeceklerin. 50 nin altindakileri yiyebilirsin. maksat kan sekeri oynamasin. ekmekhicbir ogunde yok. cunku glisemik indeksi yuksek

genelde balık yazıyodu tatlım ondan dedim tavsiyen için sağol arkadaşım yrn başlıyım madem haşlama yumurtayıda çok severim

yooo bence çok iyi bi yazı olmuş elinize sağlık bu arada memnun oldum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…