80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Umarım bugünde herkes için az kalorili, sıfır kaçamaklı ve bol eksili bir gün olur
Gece erkenden yatmak çok çok iyi geldi Sabah 6da hiç zorlanmadan uyandım ve 06:45de kahvaltımı yapmaya başladım

Artık bol bol su ve arada bitkisel çaylarla devam öğlene kadar
Ufak cimcimem hazır uyurken sessiz olup az buraya bakayım dedim o uyandığı an hemen mutfağa girip hem akşamlık yemeğimi yaparım hemde makinemi boşaltıp çıkacak bulaşıkları dizerim
Öğleden sonra Sağlık Ocağına gidip smear yaptıracağım ( Hemşire gel demişti kontrol amaçlı )
Perşembe sabahı içinde kan vermeye gideceğim ( nedense çarşamba kan almıyorlarmış ki zaten iyi değil çarşamba kan vermek derler )
Artık o sabah biraz daha geç kalkar direk sağlık ocağına giderim ki kan verdikten sonra fena olmadan hemen kahvaltımı eve gelip yapabileyim
Hatta gitmeden tabağımı hazırlayıp üzerini streçlerim ki hazır olsun Malum erken yiyince insan sabah uyandığında aç oluyor

Artık yemeğimide yapmış olacağıma göre sağlık ocağı dönüşü anneme kahve içmeye uğrarım vakit kalmazsada artık Çarşambaya giderim anamlara

Selam benide aranuza alirmisiniz. Nereye gitsem herkes 1 aya kayboluyor doğal olarak benimde gücüm kırıldı artık.... sizlerle devam etmek istiyorum

Merak etme burası her daim canlıdır
Bu arada aramıza hoşgeldin
İnşallah birlikte çok çok güzel kilolar vereceğiz yeterki sende fırsat buldukça bol bol paylaşımda bulun
Bu arada her gün menülerimizi bildiriyoruz burada ve her cuma sabahıda tartı günü
Sweetdimple arkadaşımız kilo bildirim listesi yapıyor ve her hafta herkesin kilo veriş durumunu görebiliyoruz
Bende oynak başı olarak menü takibini yapıyorum
Yeni gelen arkadaşlar 2.ci haftadan sonra kilo listesine girebiliyorlar ama tabi o sürede paylaşıma devam

Emin ol çok çok güzel motive oluyor insan ve istesende kaçamak yapamıyorsun

Aramıza tekrar hoşgeldin
İnşallah bir daha ortadan yok olmazsın
Maşallah sporunda menünde gayet güzel İnşallah bizlerde böyle bol bol hareket edip daha çabuk kurtuluruz kilolarımzdan

Aminnnn canım inşallah hepimizin azmi daim olur
Canım meyveyi sabah kahvaltıyla birlikte yemeyi denesen en azından insan yedikten sonra onu beyinden siliyor ve diğer zamanlarda aklın onu istemiyor
Şükür benim bu ara canım Meyvede istemiyor ki normalde oturup hiç yemek yemesem 1 kg mandalinayı sabahtan akşama bitirebilirdim
Asında adam gibi spor yapabilsem daha güzel gidecek belki kilolar ama önce biraz gitsin yağlarki sonra toparlayabileyim

selam kızlar
düzenli diyet ve menülerle ben geldimmmm

Aramıza hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnn
Hadi bakalım eskiler yeniler derken topiğimiz baya bir canlandı
Kesinlikle bu yaz bizler için müthiş bir yaz olucak ve herkes fıstık gibi olmuş olacak yaza kadar

bu akşam bakacağım neymiş cnm
bak canım kitabıda edin bi an önce. face de "sağlıklıyaşıyoruz" sayfası var onuda takip et ve sayfada öneriler kısmındaki önerileride okumanı tavsiye ederim
ayrıca taş devri diyeti yazarı dr.ahmet aydın ın "beslenmebülteni" sayfasındada değerli yazılar var ordada formlar ve doktor formlarda sorulara yanıtda veriyor. tüm bu sayfalar çok değerli karatay ve taş devri diyeti kitapları çok değerli ve aynı mantık edinip okumanı tavsiye ederim hayatına tam geçiremesende çok şey katacak buna inan

başaracağız kilolardan kurtulacağız

beyazım karatayı sen biliyorsun menunu eleştirmeye gerek yok kahvaltın sağlam olsa acıkmazdın dimi tatlım

geçmiş olsun hoşgeldin

günaydın kızlar sakin buralar
dünki menumu yazayım
sabah kalkınca çörekotu ve kefir
kahvaltı kk
öğle 3 köfte+taze fasulye+2 çatal püre+etli mantar dolması 1 adet( denemek içindi süperdi)
akşam az kıymalı patates +etli kabak kavurma+yeşillik+az yoğurt
spor gün boyu 1 saat yürüme

tamam canım mutlaka bakacağım teşekkür ederim güzel bilgiler için :)

meeaaşallah ne güzel menü o öyle..afiyet olsun :)

hepinize ayrı ayrı Günaydınlar fıstıklar
Hepinize Selametli ,hayırlı bir gün dilerim..

Benim dünkü menüm şu şekilde
sabah bir bardak su ile 1 kaşık içilen çörekotu yağı
sonrasında 25 dk trambolin egzersizi
kahvaltı iş yerine gelince müsli ve altınotlu yeşilçay
ara 1 adet mısır pirinç patlakı ve türk kahvesi
öğlen kendi hazırladığım kepekli lavaş arası az et döner ve salata-yoğurt
akşam balık ızgara ve salata
yatmadan hibiskus çayı 1 bardak
2.5 lt su...toplam..

aaa hatırlıyorum canımmmm hatırlamazmıymm hoş geldinnn nasılsın kuzum iyimisin sanki biraz karışık dönemden çıkmışsım rabbim herşeyin hayırlısını versin
selam kızlar
düzenli diyet ve menülerle ben geldimmmm
hoş geldinnnnnnnnnnnnnnnnn tatlım

ACIKMA HİSSİ NASIL OLUŞMAKTADIR?

Karbonhidrat içeren yiyecekler düşük, orta ve yüksek glisemik indeksli olarak üç gruba ayrılır:
-Yüksek Gİ: 100-70. -Orta Gİ: 70-50. -Düşük Gİ: 0-50
Rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklerin glisemik indeksleri de şeker gibi çok yüksektir ve 100 olarak hesaplanmıştır. Fabrikalarda büyük miktarlarda üretilen bütün yiyecekler, uzun süre bozulmadan kalabilmeleri için çeşitli işlemlere tabi tutulurlar. Raf ömürlerinin uzatılması amacıyla doğal olan faydalı liflerinden, doğal yağlarından ve vitaminlerinden endüstriyel işlemlerle arındırılır, böylece kısa sürede bozulmaları önlenmiş olur. Özgün maddeleri yok edilen yiyeceklere daha sonra da damak tadını sağlama amacıyla çeşitli suni tatlandırıcılar, gıda katkı maddeleri ve gıda boyaları eklenir. Bu işlemleri görmüş yiyecekler ağza alındığı anda (ağzımızdan emilerek), hızlı bir şekilde kan şekerimizi yükseltirler. Ayrıca lifleri (posaları) yok edilmiş olduğundan, hazmedilmeleri hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Kan şekerini ani olarak yükselterek, hızlı insülin salgılanmasına neden olurlar. Kanda insülinin ani olarak yükselmesi sonucu kan şekerimiz de ani olarak inişe geçer. Bunun sonucu da kuvvetli acıkma hissi ve önüne geçilemeyecek bir yemek yeme isteğidir. Daha bilimsel olarak 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz, ellerin titremesi, aşırı tatlı isteğinin belirmesi sonucu şeker ve çikolatalar, şekerli içeceklere saldırılmasıdır. Yüksek glisemik indeksli rafine yiyecekler çabuk emildiklerinden dolayı, uzun bir tüp şeklinde olan incebağırsağın başlangıç bölümünden de hemen kana geçerler ve bağırsağın son bölümüne kadar bile ulaşamazlar. Mide ve bağırsaklar kısa süre içinde boşalır. Mide ve bağırsakların hemen boşalması ile bu organlardan bazı hormonlar salgılanmaya başlar. Bu hormonlar, mide ve bağırsakların boşalmış olduğunu, sistemde yeterli besin ve yakıt kalmadığı mesajını beynimize iletir. Acıkma hissi bu şekilde oluşmaktadır.

Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları uzmanı

BESLENMEDE GLİSEMİK İNDEKSİN ÖNEMİ

Sağlıklı beslenmenin ve bunun sonucunda pek çok hastalıktan kurtulmanın özünde düşük glisemik indeksli beslenme yatmaktadır.

Glisemik indeks nedir?
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidrat içeren bir yiyeceğin kana geçtiğinde kan şekerini yükseltme hızını gösterir. 50 gram toz şekerin glisemik indeksi 100 olarak kabul edilir ve diğer karbonhidrat içeren besinlerin glisemik indeksleri de buna oranla hesaplanır.Glisemik indeks bir yiyeceğin içerdiği karbonhidratların özelliğini ve kalitesini gösterir.

Karbonhidratların hepsi aynı değildir!
Karbonhidratların hepsi aynı kalite ve özellikte değildir. Hazmedilmeleri kolay ve çabuk olan (kötü karbonhidratlar) ya da hazmedilmeleri yavaş ve uzun olan (iyi karbonhidratlar) gibi karbonhidrat çeşitleri bulunmaktadır. İnsanların aklına karbonhidrat denince pilav, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta vb gelmektedir. Pek çok kişi sebzelerin, kuruyemişlerin karbonhidrat olduğunun farkında bile değildir. Dolayısıyla tüm karbonhidratları aynı kefeye koymamak gerekir.

Kötü Karbonhidratlar
Bir besin kolay hazmedilirse, kan şekerini hızlı yükseltir, dolayısıyla Gİ'i yüksektir. Biz bunlara kötü karbonhidrat diyoruz. Pek çok dejeneratif hastalığın altında kötü karbonhidratlar yatmaktadır. Kötü karbonhidratlara örnek olarak; pirinç pilavı, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta, mısır, patates, kavun, karpuz, incir, vb sayabiliriz.

İyi Karbonhidratlar
Daha uzun sürede hazmedilen besinler kan şekerini daha uzun sürede ve daha az yükseltirler ve Gİ'leri düşüktür.Düşük glisemik indeksli gıdalarla beslenenler başta Tip 2 diyabet, hipoglisemi olmak üzere pek çok hastalıktan kısa sürede kurtulmaktadır. İyi karbonhidratlara da örnek olarak; sebzeler, baklagiller, kuruyemişler ve bazı meyveleri gösterebiliriz.

Besinler ufalandıkça Gİ yükselir!
Besinler parçalanıp ufalandıkça glisemik indeksleri yükselir. Bunu bir örnekle anlatacak olursak, buğday bütün halde yendiğinde hazmı zor ve geç olur, o nedenle kan şekerini ani yükseltmez, glisemik indeksi yüksek değildir. Buğdayın birkaç parçaya ayrılmış hali olan bulgurun hazmı buğdaydan daha kolaydır, dolayısıyla Gİ'i buğdaydan daha yüksektir. O nedenle de sınırlı yenmesi gerekir. Buğdayın öğütülmüş hali olan unun ise hazmı ağızdan başlar ve kan şekerini birden fırlatır, yani Gİ'i çok yüksektir o nedenle de yenmemesi gerekir.

Besinler pişirilince Gİ yükselir!
Yiyeceklerimizin glisemik indeks değerleri, yemeğin pişirilme şekline bağlı olarak da farklılık gösterir. Hepimizin bildiği gibi bütün sebzeler pişirildikten sonra yumuşar. Bunun nedeni, sebzelerde bulunan selüloz liflerinin pişirilmeleri sırasında parçalanıp şişmeleridir.

Lahana salatası çiğ olarak yenildiği zaman glisemik indeks değeri 15 kadardır. Bu nedenle ve içerdiği “lignan” maddesinin de etkisi ile çiğ olarak tüketildiğinde son derece sağlıklı olduğu bilinmektedir. Oysa lahana kapuska yemeği haline dönüştüğünde, haşlanma sonucu selüloz lifleri parçalanıp yumuşar. Bu nedenle hazmedilmesi pişmemiş lahanadan daha kolay ve çabuk olur. Pişmiş lahananın glisemik indeksi 40 olup yükselmiştir. Ama gene de düşük indekslidir, çünkü total olarak az miktarda karbonhidrat içermektedir.

Bir örnek daha vermek gerekirse, çiğ havucun Gİ'i 40tır, ancak pişince 70 olmaktadır. O nedenle, çiğ havuç, özellikle bol zeytinyağlı havuç salatası, rahatlıkla yiyebilirken, pişmiş havuç yemiyoruz. (Çiğ havucu yağ ile yememizin altında havuçta çok miktarda bulunan A Vitamininin yağda çözünen bir vitamin olması yatmaktadır.)

SONUÇ
Sağlığımızı geri kazanmak ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için, her gün önümüze gelen bazı yiyeceklerin glisemik indeks değerlerini bilerek, bilinçli bir şekilde tüketmemiz faydalı olacaktır. Biz Gİ = 0-40 arasında olan gıdaları doyuncaya kadar, Gİ = 41 - 55 arasında olanları dikkatli, Gİ = 55 -70 arasında olan gıdaları arada sırada az miktarda yiyoruz. Gİ =71 - 100 arasında olanları ise hiç yemiyoruz.

Yemeklerinizi hazırlarken aşağıdaki tabloyu el altında bulundurmanızı tavsiye ederiz:

Editör : Yarımadanın Sesi

bir nevi uyuşturucu madde gibi yedikçe doymayıp daha fazlasını istiyorsun fazlasını yedikçe daha bağımlı hale geliyorsun bir kerede değil ama yavaş yavaş önce psikolojimizi sonra ruhumuzu sonra hastalıklarla bedenemizi öldürüyor (( çokkkk tşk ederim canımmm çok faydalı bir bilgi

yeni yoldaşlar bu yazıları okumanızı tavsiye ediyorum
emeğine sağlık canım :)
aynen ya gerçekten insan karbonhidrat bağımlısı olabiliyor.hayatımızdan çıkarırken yoksa bu kadar zorlanamazdık cnm

ahh cnm teşekkür ederim. dilerim sen de yakın zamanlarda hedefine ulaşırsın ve bir ömür kilo almazsın..

bi arkadaşım fizyoterapistti ve bu konu teziydi cnm. yoksa bende sütten yanaydım eskiler vermiş nolacak diyordum ama anlatınca çok yanıldığımı gördüm. o yüzden paylaştım cnm.

ay cnm ben de büyük büyük öğünler yaptın sandım. kaçamaklar varmış. tabi bişey olmaz demicem ama çok büyük hatalarda değil hani. tartı da belki eksilme olmaz belkide ufak artışlar olur. cumaya kadar halledilir onlarda. ben de+600 gr ın 300 ünü vermişim bugün :) cumaya kadar hepsi ve fazlası gider umarım :)
vicdan yapmana sevindim ayrıca.
birde nişan söz, kına, düğün hep zor geçer. kimse memnun olmaz. zaten kimseyide memnun etmeye çalışma. müstakbel eşinle de senin ailen benim ailem moduna hiç girme. siz kendi işinizi kendiniz halledin kimseye laf bırakmayın. yoksa başın çoğ ağrır tatlım.

klasik diyet yapabilirsin bir süre cnm. ya da basit bir spor programı oluşturabilirsin. sanırım bebek var onla zor ama bu hafif yağmurlu havalarda yürüyüş sabahın erken saatlerinde çok iyi gelir. mis gibi toprak kokusu ohhh ne güzel..

ayyy bu plates ne zor bişeymiş 15 dk dayanabildim her yerimde ağrıdı :))) yeter bence bu kadar yaa ipde atlayacam yarın daha çok yaparım :))) yada böyle sıkıldıkça başına geçip yapsam olmazmı ki :)

tatlım o plates ağırdı 1,5 saat fazla ben en ileri zamanlarda bile 45 dk yaptım ki basit hareketlerle. bende 15-20 dk yap 1 ay. sonra 30 dk. en fazla 45 dk. zaten ip falan da atlıyorsun ve hayatın da hareketli sözdü, nişandı, temizlikti. o yüzden bu kadar yeter bence..

Yok canım bende bebiş şuan da :) Arada bi kardeşimin çocuğu geliyor 7 aylık daha arada bi ona diyorum ben minnoşum diye Bugünde gelcek ağır misafirim :)

Yok canım bende bebiş şuan da :) Arada bi kardeşimin çocuğu geliyor 7 aylık daha arada bi ona diyorum ben minnoşum diye Bugünde gelcek ağır misafirim :)

mis kokulu oluyorlar sev teyzoşu :) kardeşlerim oğluma aşık. demekki yeğen de baldan tatlı. ben henüz tatmadım o duyguyu. ama nasip olur inş hayırlısıyla bana da..
o zaman daha avantajlısın cnm. çık çık yürü.
beni de Allah mı söyletti ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…