- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
- 248
merhaba cnm hoşgeldin burası o kadar aktif o kadar enerjıkki inan yetişemiyom kızlara :)Selam benide aranuza alirmisiniz. Nereye gitsem herkes 1 aya kayboluyor doğal olarak benimde gücüm kırıldı artık.... sizlerle devam etmek istiyorum
Selam benide aranuza alirmisiniz. Nereye gitsem herkes 1 aya kayboluyor doğal olarak benimde gücüm kırıldı artık.... sizlerle devam etmek istiyorum
selamlar kızlar artık bu haftadan itibaren tekrar duzenlı menu yazcam ınsallah
oyle cok aktıf olamasamda duzenlı menu paylascam
bugunku menum..
kahvaltı:
biraz yogurt
biraz yumurta
bıraz peynir miktarları cok az ama acelem vardı düzgün bir kahvaltı yapamadım acıkcası
cay
ögle/aksam 15:00 gıbı
2 kasık et kavurma
1 kücük kase kısır
fındıklı muhallebı 3catal
1 borek
bol cay
gercekten cok az yemısım anlayamadım
spordan önce 2 bardak ayran
5 bin adım yürüdüm
43 dakıka kondisyon bisikleti sürdüm
20 squat
100 ip atlama
2 ltre yesılcaylı tarcınlı zencefilli su hala iciyorum
bu arada hepınızı cok ozledım muck muck
cecoşumm
maşallah ALLah azmini daim etsin sen bu gayret ve hırsla yaza fıstık gibi olucaksın kesinlikle inanıyorum..bende erken yedim yemeimi ve acıktım,elma yedim malesef..yaa ne aksi kadnım ,diyetisyen diyeti yaparken meyve yiyesim gelmezdi .şimdide meyve hırsı oluştu bende..
selam kızlar
düzenli diyet ve menülerle ben geldimmmm
bak canım kitabıda edin bi an önce. face de "sağlıklıyaşıyoruz" sayfası var onuda takip et ve sayfada öneriler kısmındaki önerileride okumanı tavsiye ederimbu akşam bakacağım neymiş cnm
başaracağız kilolardan kurtulacağızkızlar desteğiniz için çok tşk ediyorum hepinize...
bu arada ben kendimi tanıtıyım ben nilay 30 yaşında 2 yıllık evliyim evlendiğim zmnlar 69 kilodaydım ama bu bnm yıllardır olduğum kilom balılk etliyim.
neyse 69 la evlendim hmn bebiş istedik sigarayı bıraktım ve ilk bebişim düştü 10 kilo aldım.
yeniden 80 le hamile kaldım 101 le doğum yaptım şu an 90 kiloyum son 5 gündür dikkat ediyom
haftada 1 tartılmayı düşünüyom
geçen ay diyetisyene gittim emzirdiğim için diyet vermedi kilo verirsem tekrar diyetisyene gitmeyi düşünmuyom.
bu arada bilecik te oturuyom
beyazım karatayı sen biliyorsun menunu eleştirmeye gerek yok kahvaltın sağlam olsa acıkmazdın dimi tatlımiyi akşamlar kızlarr
sıkıcı bir gün daha bitmek üzere çok şükür,bi yatsakda sabah olsa hemencecik..
dün kocamla iddiaya girdik,kim daha önce 5 kilo vericek diye..çünki oda 15 gün içinde 5 kilo aldı ,zaten çok kiloluydu şimdi daha beter oldu.XXL giyerdi üstt gurubu,bayramda aldıklarm düdük gibi oldu adama,sığmadı içine..onunda benimde kendimi toparlam lazım..
menüm
sabah,1 yumuta,az peynir,domates,biraz fıstık..
ara,1 elma
öğlen.3 dolma,yoğurt.
akşam.1 kase çorba.3 kşk bulgur pilavı.az yoğurt turşu..
güya ara öğün falan yapmıycaktım,ama çok acıkıyorum hemde çokkkkkkk...
geçmiş olsun hoşgeldinmerhabalar... hastalıktı bayramdı bayram dönüşü sendromdu okul ev misafir bi kendime gelemedim yahu ! giremiyorum pek ama aklım hep burada:)
bugün diyetisyen kontrolümüz var eşimle gidip boyumuzun ölçüsünü alıcaz sanırım birazdan:)
umarım güzel haberlerle ve yeni bir listeyle dönerim aranıza:)
görüşmek üzere, sevgiler...
tamam canım mutlaka bakacağım teşekkür ederim güzel bilgiler için :)bak canım kitabıda edin bi an önce. face de "sağlıklıyaşıyoruz" sayfası var onuda takip et ve sayfada öneriler kısmındaki önerileride okumanı tavsiye ederim
ayrıca taş devri diyeti yazarı dr.ahmet aydın ın "beslenmebülteni" sayfasındada değerli yazılar var ordada formlar ve doktor formlarda sorulara yanıtda veriyor. tüm bu sayfalar çok değerli karatay ve taş devri diyeti kitapları çok değerli ve aynı mantık edinip okumanı tavsiye ederim hayatına tam geçiremesende çok şey katacak buna inan
günaydın kızlar sakin buralar
dünki menumu yazayım
sabah kalkınca çörekotu ve kefir
kahvaltı kk
öğle 3 köfte+taze fasulye+2 çatal püre+etli mantar dolması 1 adet( denemek içindi süperdi)
akşam az kıymalı patates +etli kabak kavurma+yeşillik+az yoğurt
spor gün boyu 1 saat yürüme
aaa hatırlıyorum canımmmm hatırlamazmıymm hoş geldinnn nasılsın kuzum iyimisin sanki biraz karışık dönemden çıkmışsım rabbim herşeyin hayırlısını versincan canım beyazcanım nasılsın ıyı mısın cnm
elma sekerım benı hatırlar mısın bılmem ama senı gordugume sevındım cnm benım eskı hesabım karamel dı sonra sıfremı unutunca bunu actım
hoş geldinnnnnnnnnnnnnnnnn tatlımselam kızlar
düzenli diyet ve menülerle ben geldimmmm
kuzum sen nerendeki kiloyu vereceksin çok güzel görünüyorsunn ayrıca oğlun çoooooooooooooooooooookkkkkkkk şekerrrr maşalllahhh ben onun tatlı yanakları yerim ama
bir nevi uyuşturucu madde gibi yedikçe doymayıp daha fazlasını istiyorsun fazlasını yedikçe daha bağımlı hale geliyorsun bir kerede değil ama yavaş yavaş önce psikolojimizi sonra ruhumuzu sonra hastalıklarla bedenemizi öldürüyorACIKMA HİSSİ NASIL OLUŞMAKTADIR?
Karbonhidrat içeren yiyecekler düşük, orta ve yüksek glisemik indeksli olarak üç gruba ayrılır:
-Yüksek Gİ: 100-70. -Orta Gİ: 70-50. -Düşük Gİ: 0-50
Rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklerin glisemik indeksleri de şeker gibi çok yüksektir ve 100 olarak hesaplanmıştır. Fabrikalarda büyük miktarlarda üretilen bütün yiyecekler, uzun süre bozulmadan kalabilmeleri için çeşitli işlemlere tabi tutulurlar. Raf ömürlerinin uzatılması amacıyla doğal olan faydalı liflerinden, doğal yağlarından ve vitaminlerinden endüstriyel işlemlerle arındırılır, böylece kısa sürede bozulmaları önlenmiş olur. Özgün maddeleri yok edilen yiyeceklere daha sonra da damak tadını sağlama amacıyla çeşitli suni tatlandırıcılar, gıda katkı maddeleri ve gıda boyaları eklenir. Bu işlemleri görmüş yiyecekler ağza alındığı anda (ağzımızdan emilerek), hızlı bir şekilde kan şekerimizi yükseltirler. Ayrıca lifleri (posaları) yok edilmiş olduğundan, hazmedilmeleri hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Kan şekerini ani olarak yükselterek, hızlı insülin salgılanmasına neden olurlar. Kanda insülinin ani olarak yükselmesi sonucu kan şekerimiz de ani olarak inişe geçer. Bunun sonucu da kuvvetli acıkma hissi ve önüne geçilemeyecek bir yemek yeme isteğidir. Daha bilimsel olarak 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz, ellerin titremesi, aşırı tatlı isteğinin belirmesi sonucu şeker ve çikolatalar, şekerli içeceklere saldırılmasıdır. Yüksek glisemik indeksli rafine yiyecekler çabuk emildiklerinden dolayı, uzun bir tüp şeklinde olan incebağırsağın başlangıç bölümünden de hemen kana geçerler ve bağırsağın son bölümüne kadar bile ulaşamazlar. Mide ve bağırsaklar kısa süre içinde boşalır. Mide ve bağırsakların hemen boşalması ile bu organlardan bazı hormonlar salgılanmaya başlar. Bu hormonlar, mide ve bağırsakların boşalmış olduğunu, sistemde yeterli besin ve yakıt kalmadığı mesajını beynimize iletir. Acıkma hissi bu şekilde oluşmaktadır.
Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları uzmanı
emeğine sağlık canım :)yeni yoldaşlar bu yazıları okumanızı tavsiye ediyorum
aynen ya gerçekten insan karbonhidrat bağımlısı olabiliyor.hayatımızdan çıkarırken yoksa bu kadar zorlanamazdık cnmbir nevi uyuşturucu madde gibi yedikçe doymayıp daha fazlasını istiyorsun fazlasını yedikçe daha bağımlı hale geliyorsun bir kerede değil ama yavaş yavaş önce psikolojimizi sonra ruhumuzu sonra hastalıklarla bedenemizi öldürüyor(( çokkkk tşk ederim canımmm çok faydalı bir bilgi
Anam alıntı aradan kaynamış
Canım seninde maşallahın var
İnan o halde olsam hiç zayıflıyayım diye uğraşmazdım sanırımama Rabbim nasip ederde o kilolara düşersem kesinlikle yine aynı şekilde devam edeceğim ki geri almayayım
biliyorum kabizlik yapip bagirsaklarda kanama yapip kansuxliga neden olabiliyo. ben ivine azicik zeytinyagi koyuyorum iyi oluyo. mama cok zararli. ha vermedimmi verdim. ogluma bir yasina kadar kixima altinci aya kadar simdiki bebise de sekiz aya kadar verdim. sonradinda sute gectim. mamadan daha iyidir diye dusunuyorum. zaten yemek te veriyom. karatay teyzede diyo sakin mama vermeyin.
canim sana da karatayi tavsiye edebilirmiyim. hem doyacaksin hem sutun etkilenmeyecek hemde kilo vereceksin. birr kac gun dene. bak bakalim. benimde kilolarim dogumlardan hefiye kaldi. evlenmeden once altmis kilo bir citirdim simdi tombis bir hatunum. emzirirken kilo verirsin dediler malesef ben sekkiz kilo aldim. simdi karatayla vermeye calisiyorum. sukur oniki kilo da gitti.
yaaaaa ben bugün çok yedim çooookkk ilk kez bu kadar abartı yedim çok utanıyorum çok vicdan azabı çekiyorummmmm offf yaaa ne yaptım ben((( menümü vermesem mi ki yada vereyim bana ceza ver in ama çok kızmayın ne olurrr moralim çok bozuk zatennnn offff ama stresden oldu valla benim bu söz olayına herkes burnunu sokuyorr iki tarafdanda laf işitiyorum en son bugünde nefret ettiğim birilerinin bişey dediğini duyuncaa moralim yerlere düştü arkadaşımda çok ısrar etti yiyeceksin diye oofffffffff tamam biliyorum hepsi bahane yaa ceza verin banaaa bide ben platesi nerden bulacam youtube yazsam bulurmuyummm ???
sabah: 1 dlm ekmek, domates, salatalık, 2 k. dlm peynir
öğle: 1 fincan kahveee yanında 2 tane bayram çikolatası ar etmiyorum varya utanmadan 2 tane yedim
ara: 1 dlm bisküvili pasta , 1 tutam kadar da çerez ceviz ve badem
akşam: bari bunların üstüne yemek yeme dimi ama yokkk başladım bi kere dururmuyum, yarım kaseden fazla k. fasulye(etli hemnde) ,yarım kase yoğurt,
Merhaba kızlar. Ben son günleri berbat geçirdim neler neler kelimeler yetmez yani
Karatay yapıyordum biliyorsunuz. Kilo vermem durdu benim 8 kilodan sonra. Bende gerildim ve yemeye verdim kendimi. Ben değişiklik yapmak istiyorum fikrinizi belirtirseniz sevinirim. Normal diyetlerden denemek istiyorum. Ama tabiki karatay kuralları hayatımda hala geçerli olacak. Mesela zeytinyağı, mesela süper kahvaltısı gibi karatay kuralları devam edecek. Sadece ara öğünlü basit bir diyet düşünüyorum. Değişiklik yapmak hem benim kaçamak yapmamı hemde vücudumu şaşırtarak kilo vermemin devamını sağlarmı sizce?
ayyy bu plates ne zor bişeymiş 15 dk dayanabildim her yerimde ağrıdı :))) yeter bence bu kadar yaa ipde atlayacam yarın daha çok yaparım :))) yada böyle sıkıldıkça başına geçip yapsam olmazmı ki :)
ahh cnm teşekkür ederim. dilerim sen de yakın zamanlarda hedefine ulaşırsın ve bir ömür kilo almazsın..
bi arkadaşım fizyoterapistti ve bu konu teziydi cnm. yoksa bende sütten yanaydım eskiler vermiş nolacak diyordum ama anlatınca çok yanıldığımı gördüm. o yüzden paylaştım cnm.
ay cnm ben de büyük büyük öğünler yaptın sandım. kaçamaklar varmış. tabi bişey olmaz demicem ama çok büyük hatalarda değil hani. tartı da belki eksilme olmaz belkide ufak artışlar olur. cumaya kadar halledilir onlarda. ben de+600 gr ın 300 ünü vermişim bugün :) cumaya kadar hepsi ve fazlası gider umarım :)
vicdan yapmana sevindim ayrıca.
birde nişan söz, kına, düğün hep zor geçer. kimse memnun olmaz. zaten kimseyide memnun etmeye çalışma. müstakbel eşinle de senin ailen benim ailem moduna hiç girme. siz kendi işinizi kendiniz halledin kimseye laf bırakmayın. yoksa başın çoğ ağrır tatlım.
klasik diyet yapabilirsin bir süre cnm. ya da basit bir spor programı oluşturabilirsin. sanırım bebek var onla zor ama bu hafif yağmurlu havalarda yürüyüş sabahın erken saatlerinde çok iyi gelir. mis gibi toprak kokusu ohhh ne güzel..
tatlım o plates ağırdı 1,5 saat fazla ben en ileri zamanlarda bile 45 dk yaptım ki basit hareketlerle. bende 15-20 dk yap 1 ay. sonra 30 dk. en fazla 45 dk. zaten ip falan da atlıyorsun ve hayatın da hareketli sözdü, nişandı, temizlikti. o yüzden bu kadar yeter bence..
Yok canım bende bebiş şuan da :) Arada bi kardeşimin çocuğu geliyor 7 aylık daha arada bi ona diyorum ben minnoşum diyeBugünde gelcek ağır misafirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?