- 11 Temmuz 2013
- 1.071
- 2.186
- 163
ahh sorma canım benim en büyük sorunum pirinçle olan aşkım :) her şeyini çoookk seviyorum üç öğün olsa üç öğün sadece onu yerim o kadar ama yeterince azaltmaya çalışıyorum şu an aslında tam bir diyet uygulamıyorum dünden itibaren tüm yediklerimi yarıya indirdim... bir iki hafta sonra artık işyerinden daha erken çıkmaya başlıycaz o zaman daha düzenli bir liste yada daha düzenli bir yeme hayatına başlıycam şuan akşam saat 7,30 da işten çıkıyorum kızım bensiz yemek yemiyo bende kendimi frenleyemiyorum ama artık son verdim inşallah. HERŞEY GÜZEL OLACAK..
bizi buldun ya kuzum önemli olan buallah bağışlasın prensesini cnmm dukan ben de bir dönem yaptım gerçi yapmadığım şey kalmadı fakat fazlasıyla geri aldım menülerini fırsatın olduğunda paylaşabilirsin cnm aylık listemiz için boy ve hedefini de yazarsan sevinirim cuma sabahından pazar 18,00 e kadar kilo değişimini bildirmelisin gerisi kaynaşma dertleşme muhabbet sohbet
gelelim menüne her ne diyeti yapıyor olursan ol bizim amacımız mevcut kilomuzdan kurtulmak kuzum hamur işlerini terketmelisin pirinç=şeker o yzüden mümkün olduğunca bulgur pilavını tercih et cnm
su miktarını artırmalısın içmen gereken su miktarını kilonu 0,033 ile çarparak bulabilirsin
dersenki su içmeyi yoğunluktan unutuyorum o zaman cep teline water your body diye bir uyguşama var indir ayarlarını gir her alarmda suyunu iç tatlım günde en az 30 dk da spor yapabilirsen zafer senindir
sağol canım benim
buraya yazmanız yeterli tatlımm ben çoktan ekledim aylık listeye senihedef ve boy eksikti o da tamamlandı
mavi hoşgeldin aramıza başlangıç güzel başarın daim olsun.selam kızlar,
burası çok canlıymış keşke en başta buluşmuş olsaydık. olsun neresinden dönsek kardır.
önce biraz kendimden bahsedeyim 33 yaşındayım bir kızım var. yaklaşık 4 yıldır bu kilolarda gidip geliyorum. rekorumu kırıp 2,5 yıl önce 92 yi gördüm dukanla 84 e düştüm fakat kabızlık probleminden dolayı bırakmak zorunda kaldım zira çook sıkıntı çektim..
2 yıldır aynı kilodaydım fakat son bi kaç ay içinde salınca yine 86 oldum hatta 86,6. Çalışıyorum orta derecede hareketli bir işim var aslında hem satış hem muhasebeye bakıyorum yani anlık olarak yoğunluğum değişiyor.. elimden geldiğince sık sık girip paylaşım yapmaya özen göstericem. menülerinizi anlık mı günlük mü paylaşıyorsunuz genel olarak ?
her akşam giremezsem diye soruyorum malum iş çıkışı kızın ödevleri falan derken birde sabah 6,30 da kalkınca zor oluyor...
çok konuştum dimi :)))
gelelim dün kü menüye :
sabah iki dilim ekmekle peynir yumurta ve salatalık klasik kahvaltı
ara : bi küçük kurabiye
öğle : az kuru fasulye 4 kaşık pilav
akşam : bir kepçe şehriye çorbası, 2 kaşık ıspanak, 2 kaşık makarna
su :1,5 litre kadar
spor :((
şimdilik böyle... öptüm herkesi
hoşbuldum canım... amin inşallahmavi hoşgeldin aramıza başlangıç güzel başarın daim olsun.
ooo harika hamilelikte 7 kilo gitmiş başarılar cnmHamile kaldigimi öğrendiğimde 87 kilo falandim canim simdi 80 kiloyum
alya senle hedef aynı bende 170 boy şu an 76,8 kilom hedef 70 sonra 67 sonrasına bakacam duruma görecanım kilo bildirimini sana mı yapıyoruz beni de eklersen sevinirim.boyum 1.74 kilo 77 hedef 70 :)
selam kızlar,
burası çok canlıymış keşke en başta buluşmuş olsaydık. olsun neresinden dönsek kardır.
önce biraz kendimden bahsedeyim 33 yaşındayım bir kızım var. yaklaşık 4 yıldır bu kilolarda gidip geliyorum. rekorumu kırıp 2,5 yıl önce 92 yi gördüm dukanla 84 e düştüm fakat kabızlık probleminden dolayı bırakmak zorunda kaldım zira çook sıkıntı çektim..
2 yıldır aynı kilodaydım fakat son bi kaç ay içinde salınca yine 86 oldum hatta 86,6. Çalışıyorum orta derecede hareketli bir işim var aslında hem satış hem muhasebeye bakıyorum yani anlık olarak yoğunluğum değişiyor.. elimden geldiğince sık sık girip paylaşım yapmaya özen göstericem. menülerinizi anlık mı günlük mü paylaşıyorsunuz genel olarak ?
her akşam giremezsem diye soruyorum malum iş çıkışı kızın ödevleri falan derken birde sabah 6,30 da kalkınca zor oluyor...
çok konuştum dimi :)))
gelelim dün kü menüye :
sabah iki dilim ekmekle peynir yumurta ve salatalık klasik kahvaltı
ara : bi küçük kurabiye
öğle : az kuru fasulye 4 kaşık pilav
akşam : bir kepçe şehriye çorbası, 2 kaşık ıspanak, 2 kaşık makarna
su :1,5 litre kadar
spor :((
şimdilik böyle... öptüm herkesi
Evet canim baya faydasini gördüm p90x in şuan sadece folio asit aliyorum canm başka bisey vermedi
Ay yok Cnm zaten instagramda peşindeyim :)) grup yazışmalarında Varım sadece tipine giremedim birazda diyeti saldım tabi anne yanında olunca ama artık eski düzene döndüm Cnm :)) kendi evime gidene kadar cok aktif olamam belki ama menü ve kilo bildirimi yapayım dedim :)
Ben iyiyim çok şükür Cnm Karışık bi dönemim yok hersey yolunda cok şükür
Türkiye'ye tatile geldim annemleri görmeye 2 aylığına sonra babam da uzak yoldan geldi onun için 1 ay daha erteledim eşim orda yalnız kaldı ama olsun bütün yıl beraberiz inşallah anlayışla karşıladı Sağolsun ama onurda cok özledim Türkiye'de iken hamile olduğumu öğrendim ama düşük oldu iyiyim cok şükür sen naptın askerde bir Yarin vardı en son :))hersey yolundadır inşallah
bende bir kac kere Ebru şallı ile skinny jeans yaptım ama ramazandı sürdüremedimama kendı evime geçince tekrar denicem inşallah :))
Öyledir bizim kaptanımız
Bu arada ben yokken yeni gelen tüm arkadaşlar Hoşgeldiniz
Ben sindi YAŞ 24 Evliyim 3 Yaşında bi oğluşum var ev hanımıyım yurt dışındayım
Kilonu yazamicam şimdi çünkü 1 aydır tartılmadım ama cuma günü görürsünüz tartılmicam cumaya kadar :) çünkü en son 90 dan 81 e indim şimdi artıdayım(
ahh sorma canım benim en büyük sorunum pirinçle olan aşkım :) her şeyini çoookk seviyorum üç öğün olsa üç öğün sadece onu yerim o kadar ama yeterince azaltmaya çalışıyorum şu an aslında tam bir diyet uygulamıyorum dünden itibaren tüm yediklerimi yarıya indirdim... bir iki hafta sonra artık işyerinden daha erken çıkmaya başlıycaz o zaman daha düzenli bir liste yada daha düzenli bir yeme hayatına başlıycam şuan akşam saat 7,30 da işten çıkıyorum kızım bensiz yemek yemiyo bende kendimi frenleyemiyorum ama artık son verdim inşallah. HERŞEY GÜZEL OLACAK..
boyum 1,72 hedefim 65 cancağızım... hedef tarihim nisan 2015 inşallah gerçekleşir...
özel bi cabam olmadi canim düğünde 80 kiloydum zaten ramazanda 7 kilo aldim ve onlarda bulantimdan dolayı gittiooo harika hamilelikte 7 kilo gitmiş başarılar cnm
alya senle hedef aynı bende 170 boy şu an 76,8 kilom hedef 70 sonra 67 sonrasına bakacam duruma göre
bende bi folik asit kullaniyorum canim başka yok çok sukur vitamin eksikliğinde cikmadihoş geldin cnm.
ben de yeni geldim sayılır :) burası baya aktif ve motive edici.
bence çok da fazla değil menün.
ama su çok önemli 2,5 litreye tamamlasan iyi olur. ama işte wc sorunu olabilir.
ya benim oğluşum çok hareketli ve gazlı bir bebekte annem diyor ki hep içtiğin vitaminlerden :)
eskiden biz içmezdik akıllı uslu olurlardı :)
bir daha bebek düşünürsem kullanmıcam ilaç falan :)
inş çok artmamıştır kilon. artılarda varsa çabuk gide bence yeni gelmişler velhasıl.
benim durumum yani kilo durumum inişli çıkışlı. magazindekilerin aşk hayatı gibi vallahi :)
82 kilo ile 3 yıl önce başladım diyete. 5-6 ayda 60oldum.
evlendim 64 kilo ile hamile kaldım. 75 le doğum yaptım.
şimdi 65 oldum. hedefim yine 60.
yaşımda 25.
Allah oğluna uzun güzel ömürler versin sizinle birlikte.
ayy bende öyleyim. pirinci haşlayıp öyle bile yiyebilirim :)
ama eşim hiç sevmiyor o yüzden 1 kg pirinç 1 yıl gidiyor bana :)
bulgur pişiyor evde benimde işime geliyor böylesi.
boyum 1,72 hedefim 65 cancağızım... hedef tarihim nisan 2015 inşallah gerçekleşir...
Ayyüzlümmm nerdesin canımmmmm dönmedin mi
sağol canım benim
hoş geldin cnm.
ya benim oğluşum çok hareketli ve gazlı bir bebekte annem diyor ki hep içtiğin vitaminlerden :)
eskiden biz içmezdik akıllı uslu olurlardı :)
bir daha bebek düşünürsem kullanmıcam ilaç falan :)
inş çok artmamıştır kilon. artılarda varsa çabuk gide bence yeni gelmişler velhasıl.
benim durumum yani kilo durumum inişli çıkışlı. magazindekilerin aşk hayatı gibi vallahi :)
82 kilo ile 3 yıl önce başladım diyete. 5-6 ayda 60oldum.
evlendim 64 kilo ile hamile kaldım. 75 le doğum yaptım.
şimdi 65 oldum. hedefim yine 60.
yaşımda 25.
Allah oğluna uzun güzel ömürler versin sizinle birlikte.
sagol cnm sonunda geldım ama hala turkıyedeyım 9kasımda doncem ınsallah uzattık 1 ay daha
bebıs kısmet degılmıs cnm ıc gebelıkdıs gebelık derken doktorlar bı sabah uyandım kanamam baslamıs basından berı hayırlı degılmıs zaten degerler de kotuydu
hosbuldum kaptanım valla bugun boyle oldu annemde sımdı dedı bısey yemedın hayırdır bugun ama bılemedım sanırım kafa kılıtledı kendını ceza vermek ıstıyosan ver cnm sporuma ek olur squatlarımı ıp atlamamı da yaptım sımdı kardesımle de yastık savası yaptık bıraz metabolızmam delırdı bugun :)))
iyiyim sindim,kilo aldım sadece,vermeye uğraşıcam herzamanki gibi..can canım beyazcanım nasılsın ıyı mısın cnm
elma sekerım benı hatırlar mısın bılmem ama senı gordugume sevındım cnm benım eskı hesabım karamel dı sonra sıfremı unutunca bunu actım
ooooooo kimleri görüyorumm,selam kızlar
düzenli diyet ve menülerle ben geldimmmm
ACIKMA HİSSİ NASIL OLUŞMAKTADIR?
Karbonhidrat içeren yiyecekler düşük, orta ve yüksek glisemik indeksli olarak üç gruba ayrılır:
-Yüksek Gİ: 100-70. -Orta Gİ: 70-50. -Düşük Gİ: 0-50
Rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklerin glisemik indeksleri de şeker gibi çok yüksektir ve 100 olarak hesaplanmıştır. Fabrikalarda büyük miktarlarda üretilen bütün yiyecekler, uzun süre bozulmadan kalabilmeleri için çeşitli işlemlere tabi tutulurlar. Raf ömürlerinin uzatılması amacıyla doğal olan faydalı liflerinden, doğal yağlarından ve vitaminlerinden endüstriyel işlemlerle arındırılır, böylece kısa sürede bozulmaları önlenmiş olur. Özgün maddeleri yok edilen yiyeceklere daha sonra da damak tadını sağlama amacıyla çeşitli suni tatlandırıcılar, gıda katkı maddeleri ve gıda boyaları eklenir. Bu işlemleri görmüş yiyecekler ağza alındığı anda (ağzımızdan emilerek), hızlı bir şekilde kan şekerimizi yükseltirler. Ayrıca lifleri (posaları) yok edilmiş olduğundan, hazmedilmeleri hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Kan şekerini ani olarak yükselterek, hızlı insülin salgılanmasına neden olurlar. Kanda insülinin ani olarak yükselmesi sonucu kan şekerimiz de ani olarak inişe geçer. Bunun sonucu da kuvvetli acıkma hissi ve önüne geçilemeyecek bir yemek yeme isteğidir. Daha bilimsel olarak 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz, ellerin titremesi, aşırı tatlı isteğinin belirmesi sonucu şeker ve çikolatalar, şekerli içeceklere saldırılmasıdır. Yüksek glisemik indeksli rafine yiyecekler çabuk emildiklerinden dolayı, uzun bir tüp şeklinde olan incebağırsağın başlangıç bölümünden de hemen kana geçerler ve bağırsağın son bölümüne kadar bile ulaşamazlar. Mide ve bağırsaklar kısa süre içinde boşalır. Mide ve bağırsakların hemen boşalması ile bu organlardan bazı hormonlar salgılanmaya başlar. Bu hormonlar, mide ve bağırsakların boşalmış olduğunu, sistemde yeterli besin ve yakıt kalmadığı mesajını beynimize iletir. Acıkma hissi bu şekilde oluşmaktadır.
Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları uzmanı
hoş geldin cnm.
evet canım aslında su ve spor çok önemli birde yeşilçay eklemem gerek diyorum inşallah bi kaç güne düzene girerim tamamen..
kaydettim tatlım bu aşkınıza biraz ara verelim o zaman ne dersinbulgur da çok güzel cnmm
zaten ne demişler yediğinin yarısı hareketinin iki katıboyunda süper maşallah çalışıyorsun biliyorum ama mümkün olduğunca akşam öğününden sonra şekersiz içecekler hariç hiçbirşey tüketme cnm
aşkolsun pirinç sevmiyoruz diye bizi sevmedinmi senbayıldım sana bir pirinç sever daha... ama yok bayağı azalttım bende önceden acıktımmı kalkıp pilav yapardım gece 12 olsun farketmez şimdi haftada bir iki kez oda 1 bardaktan yapıyorum eşim kızım ben üçümüm ben 3 4 kaşık anca yiyorum.. bulguru da severim Allahtan artık daha çok sevicem inşallah.
verdik bakalım zorunlu ayrılık... şekeri zaten tek kullanıyordum bugün tamamen sıfırladım... o programıda indirdim :) iyiymiş bayağı...
çok kötüsün bi bak kilo gitmişmi gitmemişmi ona göre bende yapayım şevke geleyimCanım yine sen bilirsin ama liste tarzı olanlar insanı bence daha çok sıkıyor
İstersen karataya devam et ama ara öğünler koy araya ( süt, yoğurt, kuruyemiş, ayran tarzı birşeyler yiyebilirsin aralarda ) tabi ana öğünleri biraz azalt ki sonra vereyim derken üzerine alma
Bencede bir iki günlük detoks en mantıklısı en azından kilo oynayınca yine moralin düzelir ve daha sağlam tutunursun diyetinde
Başladım canım şükür
Eşimede gelince tabağını hazır ettim gelince hemen önüne koyuverdim
Şu anda baya karnım aç acıkcası ama rahatsız edecek derecede değilşaban gibi suya abandım ( şu ana kadar rahat 3 litre olmuştur ki böyle daha rahat su içiyorum mide dolu olmayınca )
Bakalım cuma ne çıkacakbugün kendimi zor tuttum tartıya çıkmamak için ( dün zaten pazardı ve erken yedik eşimde acıktım diyince )
Kendime bile süpriz olsun istiyorum
harikasın canım gerçekten
Ben bugün ancak 1 kere 100 yaptım ama söz yarın bende en azından 200 yapıcağım ( fazlası olur diye söz vermiyeyim sonra ille sözümü yerine getireceğim diye kendimi parçalarım)
kız kızmadın demi bana. sadece açıklamak istedim neden mama vermediğimi. ahkam kesmek değildi niyetim. arkadaşın mama üzerine mi tez yaptı. neler öğrendin açıklayabilirmisin. ayyy bak içime kuşku girdi kırdım seni diye. öpsem düzelirmiiiiiiahh cnm teşekkür ederim. dilerim sen de yakın zamanlarda hedefine ulaşırsın ve bir ömür kilo almazsın..
bi arkadaşım fizyoterapistti ve bu konu teziydi cnm. yoksa bende sütten yanaydım eskiler vermiş nolacak diyordum ama anlatınca çok yanıldığımı gördüm. o yüzden paylaştım cnm.
ay cnm ben de büyük büyük öğünler yaptın sandım. kaçamaklar varmış. tabi bişey olmaz demicem ama çok büyük hatalarda değil hani. tartı da belki eksilme olmaz belkide ufak artışlar olur. cumaya kadar halledilir onlarda. ben de+600 gr ın 300 ünü vermişim bugün :) cumaya kadar hepsi ve fazlası gider umarım :)
vicdan yapmana sevindim ayrıca.
birde nişan söz, kına, düğün hep zor geçer. kimse memnun olmaz. zaten kimseyide memnun etmeye çalışma. müstakbel eşinle de senin ailen benim ailem moduna hiç girme. siz kendi işinizi kendiniz halledin kimseye laf bırakmayın. yoksa başın çoğ ağrır tatlım.
klasik diyet yapabilirsin bir süre cnm. ya da basit bir spor programı oluşturabilirsin. sanırım bebek var onla zor ama bu hafif yağmurlu havalarda yürüyüş sabahın erken saatlerinde çok iyi gelir. mis gibi toprak kokusu ohhh ne güzel..
tatlım o plates ağırdı 1,5 saat fazla ben en ileri zamanlarda bile 45 dk yaptım ki basit hareketlerle. bende 15-20 dk yap 1 ay. sonra 30 dk. en fazla 45 dk. zaten ip falan da atlıyorsun ve hayatın da hareketli sözdü, nişandı, temizlikti. o yüzden bu kadar yeter bence..
burdayım anacım. bu gün kızın toplantısı falan vardı. anca geldim. şimdi de misafirim geliyo. hoş geldinAyyüzlümmm nerdesin canımmmmm dönmedin mi
bende çok severdim pirinci. hatta pirinç patates olmadan hayat nasıl geçer diyodum. karataya başladığımdan beri uzun süre yememiştim. geçen gün yedim ay nasıl kötü bir tat kaldı ağzımda. yavan su gibi. bunca yıl neden yemişim dedirtti.bayıldım sana bir pirinç sever daha... ama yok bayağı azalttım bende önceden acıktımmı kalkıp pilav yapardım gece 12 olsun farketmez şimdi haftada bir iki kez oda 1 bardaktan yapıyorum eşim kızım ben üçümüm ben 3 4 kaşık anca yiyorum.. bulguru da severim Allahtan artık daha çok sevicem inşallah.
bayıldım sana bir pirinç sever daha... ama yok bayağı azalttım bende önceden acıktımmı kalkıp pilav yapardım gece 12 olsun farketmez şimdi haftada bir iki kez oda 1 bardaktan yapıyorum eşim kızım ben üçümüm ben 3 4 kaşık anca yiyorum.. bulguru da severim Allahtan artık daha çok sevicem inşallah.
çok kötüsün bi bak kilo gitmişmi gitmemişmi ona göre bende yapayım şevke geleyim
kız kızmadın demi bana. sadece açıklamak istedim neden mama vermediğimi. ahkam kesmek değildi niyetim. arkadaşın mama üzerine mi tez yaptı. neler öğrendin açıklayabilirmisin. ayyy bak içime kuşku girdi kırdım seni diye. öpsem düzelirmiiiiii
burdayım anacım. bu gün kızın toplantısı falan vardı. anca geldim. şimdi de misafirim geliyo. hoş geldinbaşlıyomuyuz rekabete yoksa evine gidince mi başlayacaz
bende çok severdim pirinci. hatta pirinç patates olmadan hayat nasıl geçer diyodum. karataya başladığımdan beri uzun süre yememiştim. geçen gün yedim ay nasıl kötü bir tat kaldı ağzımda. yavan su gibi. bunca yıl neden yemişim dedirtti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?