- 27 Kasım 2011
- 6.506
- 5.704
- 248
Of ne bilim ccanım ya saate falan dikkat etmek gerekiyomu. Ben isyerinde pek saate uyamiyom da.. ne yiyonuz ne iciyonuz brn bi arastiraym bakim
eh anlatmak bana düşer ama en yakın zaman da bir kitap alıp okumanız lazım ki içinize sindirin. ben ne kadar anlatsam da bilimsel olarak anlatılması başka tabi. yediğimiz karbonhidratlar ve şekerler vücudumuza girdiği anda enerjiye çevriliyor ve o kadar fazla geliyorki bir kısmı yakılamadan yağ olarak depolara gönderiliyor. tabi arkasından da yediğimiz proteinler vs yağ olarak depolanıyo. ayrıcada kan şekeri birden yükselip düştüğü için yeniden acıkma oluyor. karatay beslenmesinde mantık kan şekerini kıpırdatmamak. böylece acıkmayı önlemek. yiyeceklerin içerdiği glisemik indeksler var tabloları nette bulabilirsiniz. 50 nin altındakiler yenilebilir yiyecekler. sabah kahvaltıda 2 yumurta istediğiniz kadar zeytin, avuç içi kadar peynir bir çay bardağı dolusu kavrulmamış ceviz fındık fıstık ayrıca tereyağ yiyoruz. ve saatlerce akşama kadar acıkmıyoruz. vücut dört saat açlıktan sonra leptin adında depo yağları yakmaya yönelik bir hormon üretiyor. mesela saat 9 da kahvaltı yaptınız ve akşam 6 gibi yeniden yemek yediniz. 9 saatin 4 saatinde depo yağlarınız kendiliğinden yakılıyo. o arada isterseniz bitki çayları kahve su istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. akşam yemeklerinde de pirinç patates ekmek hariç ne isterseniz yiyin. biraz protein biraz sebze salata yoğurt. ama doyana kadar. öyle 3 5 kaşık değil sonrasında yine bişe yemeyeceksiniz. ve uyku en önemli kilo verme aracımız. leptin en çok uykuda salgılanıyormuş. meyve isterse canınız kahvaltıda yiyinki abartmadan tabi vücut hareketlerinizle onu yakabilsin. birde günde yarım saat hareket ederseniz haftada 1 ila 1,5 kilo rahat gidiyor.öylemi dersin kuzu ama ben karatayın k sından anlamıyorum tek bildiğim ekmek yok
günaydın canım... valla menün süper... hafif ve sağlıklı.. darısı başımahahaha koptum resime ya..günaydııınnnn
Günaydınlar :)
Günaydınn..olsun cnm inşallah istediğin gibi gider kilolar.artıda olmamakda bir moral kaynağı..
Gelelim benim dünkü menüme
sabah kalkınca 1 kaşık çörek otu yağı ve 2 bardak su
sabah 2 kaşık yulaf-3 yaban mersini -1 bardak yy süt ile hazırlanmış müsli ve yeşilçay
ara kepekli tost ve tarçınlı altınotu çay
öğlen bir avuç kadar arnavut ciğeri-2 dilim ekmek-salata-ayran
akşam yoğurt-bal-yulaf ve yeşilçay
spor 35 dk trambolin egzersizi..
su-2 lt
afiyet olsun :) bende karatayı araştırıcağım.en azından tüyo ve iyi bilgi edinmekte güzel olur.selam kızlar ben geldim :))
dünkü menümü yazayım önce
kahvaltı klasik ekmek peynir çay domates
öğle yemeği az tavuk sote, az bulgur pilavı :)
akşam : 2 kaşık ıspanak, yoğurt, fırında mantar (melki deriz biz burada) valla ondan 10 tane kadar yemişimdir. zaten senede 1 2 kere yiyoruz napim ..
su 2,5 litreyi tamamladım yaaaa.. ama wc ye gide gele bi hal oldum.. yalnız kendimi felaket şiş hissediyorum ben..
gelelim karataya hala araştıramadım gerçi az çok biliyorum ama sanırım kitabı almak daha iyi olacak ne dersiniz... ama kitabı alana kadar ekmek ve pirinç hariç beslensem olur mu ki ???
harikasın canım çok güzel anlatmışsın çok çok çok tşk ederim kuzumeh anlatmak bana düşer ama en yakın zaman da bir kitap alıp okumanız lazım ki içinize sindirin. ben ne kadar anlatsam da bilimsel olarak anlatılması başka tabi. yediğimiz karbonhidratlar ve şekerler vücudumuza girdiği anda enerjiye çevriliyor ve o kadar fazla geliyorki bir kısmı yakılamadan yağ olarak depolara gönderiliyor. tabi arkasından da yediğimiz proteinler vs yağ olarak depolanıyo. ayrıcada kan şekeri birden yükselip düştüğü için yeniden acıkma oluyor. karatay beslenmesinde mantık kan şekerini kıpırdatmamak. böylece acıkmayı önlemek. yiyeceklerin içerdiği glisemik indeksler var tabloları nette bulabilirsiniz. 50 nin altındakiler yenilebilir yiyecekler. sabah kahvaltıda 2 yumurta istediğiniz kadar zeytin, avuç içi kadar peynir bir çay bardağı dolusu kavrulmamış ceviz fındık fıstık ayrıca tereyağ yiyoruz. ve saatlerce akşama kadar acıkmıyoruz. vücut dört saat açlıktan sonra leptin adında depo yağları yakmaya yönelik bir hormon üretiyor. mesela saat 9 da kahvaltı yaptınız ve akşam 6 gibi yeniden yemek yediniz. 9 saatin 4 saatinde depo yağlarınız kendiliğinden yakılıyo. o arada isterseniz bitki çayları kahve su istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. akşam yemeklerinde de pirinç patates ekmek hariç ne isterseniz yiyin. biraz protein biraz sebze salata yoğurt. ama doyana kadar. öyle 3 5 kaşık değil sonrasında yine bişe yemeyeceksiniz. ve uyku en önemli kilo verme aracımız. leptin en çok uykuda salgılanıyormuş. meyve isterse canınız kahvaltıda yiyinki abartmadan tabi vücut hareketlerinizle onu yakabilsin. birde günde yarım saat hareket ederseniz haftada 1 ia 1,5 kilo rahat gidiyor.
ayyyy çok mu yazdım ne
canım ellerine sağlık bilgiler için.bir şey sormak istiyorum sen kaç kg verdin :)eh anlatmak bana düşer ama en yakın zaman da bir kitap alıp okumanız lazım ki içinize sindirin. ben ne kadar anlatsam da bilimsel olarak anlatılması başka tabi. yediğimiz karbonhidratlar ve şekerler vücudumuza girdiği anda enerjiye çevriliyor ve o kadar fazla geliyorki bir kısmı yakılamadan yağ olarak depolara gönderiliyor. tabi arkasından da yediğimiz proteinler vs yağ olarak depolanıyo. ayrıcada kan şekeri birden yükselip düştüğü için yeniden acıkma oluyor. karatay beslenmesinde mantık kan şekerini kıpırdatmamak. böylece acıkmayı önlemek. yiyeceklerin içerdiği glisemik indeksler var tabloları nette bulabilirsiniz. 50 nin altındakiler yenilebilir yiyecekler. sabah kahvaltıda 2 yumurta istediğiniz kadar zeytin, avuç içi kadar peynir bir çay bardağı dolusu kavrulmamış ceviz fındık fıstık ayrıca tereyağ yiyoruz. ve saatlerce akşama kadar acıkmıyoruz. vücut dört saat açlıktan sonra leptin adında depo yağları yakmaya yönelik bir hormon üretiyor. mesela saat 9 da kahvaltı yaptınız ve akşam 6 gibi yeniden yemek yediniz. 9 saatin 4 saatinde depo yağlarınız kendiliğinden yakılıyo. o arada isterseniz bitki çayları kahve su istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. akşam yemeklerinde de pirinç patates ekmek hariç ne isterseniz yiyin. biraz protein biraz sebze salata yoğurt. ama doyana kadar. öyle 3 5 kaşık değil sonrasında yine bişe yemeyeceksiniz. ve uyku en önemli kilo verme aracımız. leptin en çok uykuda salgılanıyormuş. meyve isterse canınız kahvaltıda yiyinki abartmadan tabi vücut hareketlerinizle onu yakabilsin. birde günde yarım saat hareket ederseniz haftada 1 ila 1,5 kilo rahat gidiyor.
ayyyy çok mu yazdım ne
günaydın canım... valla menün süper... hafif ve sağlıklı.. darısı başıma
günaydın canım..ohhhh trambolinde yalnız değilimgünaydın kızlar. manyak bir kahvaltı yaptım. kısır bile vardı düşünün. sonrasında 20 dk trambolin 10 dk oryantalbiraz mekik ve popo hareketlerinden sonra şükür totom yer gördü size baktım. şimdi de koştur koştur iş yapacam. öğleden sonra arkadaş çağırdı ona giderim yağmur yağmazsa
:) çok değil az bile yazdın bende dukanda böyleydim... kendimi gördüm bir an..eh anlatmak bana düşer ama en yakın zaman da bir kitap alıp okumanız lazım ki içinize sindirin. ben ne kadar anlatsam da bilimsel olarak anlatılması başka tabi. yediğimiz karbonhidratlar ve şekerler vücudumuza girdiği anda enerjiye çevriliyor ve o kadar fazla geliyorki bir kısmı yakılamadan yağ olarak depolara gönderiliyor. tabi arkasından da yediğimiz proteinler vs yağ olarak depolanıyo. ayrıcada kan şekeri birden yükselip düştüğü için yeniden acıkma oluyor. karatay beslenmesinde mantık kan şekerini kıpırdatmamak. böylece acıkmayı önlemek. yiyeceklerin içerdiği glisemik indeksler var tabloları nette bulabilirsiniz. 50 nin altındakiler yenilebilir yiyecekler. sabah kahvaltıda 2 yumurta istediğiniz kadar zeytin, avuç içi kadar peynir bir çay bardağı dolusu kavrulmamış ceviz fındık fıstık ayrıca tereyağ yiyoruz. ve saatlerce akşama kadar acıkmıyoruz. vücut dört saat açlıktan sonra leptin adında depo yağları yakmaya yönelik bir hormon üretiyor. mesela saat 9 da kahvaltı yaptınız ve akşam 6 gibi yeniden yemek yediniz. 9 saatin 4 saatinde depo yağlarınız kendiliğinden yakılıyo. o arada isterseniz bitki çayları kahve su istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. akşam yemeklerinde de pirinç patates ekmek hariç ne isterseniz yiyin. biraz protein biraz sebze salata yoğurt. ama doyana kadar. öyle 3 5 kaşık değil sonrasında yine bişe yemeyeceksiniz. ve uyku en önemli kilo verme aracımız. leptin en çok uykuda salgılanıyormuş. meyve isterse canınız kahvaltıda yiyinki abartmadan tabi vücut hareketlerinizle onu yakabilsin. birde günde yarım saat hareket ederseniz haftada 1 ila 1,5 kilo rahat gidiyor.
ayyyy çok mu yazdım ne
daha bildirimimize var nasılsa bitanemmm gideceğinden eminim
hahaha koptum resime ya..günaydııınnnn
Günaydınlar :)
Günaydınn..olsun cnm inşallah istediğin gibi gider kilolar.artıda olmamakda bir moral kaynağı..
Gelelim benim dünkü menüme
sabah kalkınca 1 kaşık çörek otu yağı ve 2 bardak su
sabah 2 kaşık yulaf-3 yaban mersini -1 bardak yy süt ile hazırlanmış müsli ve yeşilçay
ara kepekli tost ve tarçınlı altınotu çay
öğlen bir avuç kadar arnavut ciğeri-2 dilim ekmek-salata-ayran
akşam yoğurt-bal-yulaf ve yeşilçay
spor 35 dk trambolin egzersizi..
su-2 lt
selam kızlar ben geldim :))
dünkü menümü yazayım önce
kahvaltı klasik ekmek peynir çay domates
öğle yemeği az tavuk sote, az bulgur pilavı :)
akşam : 2 kaşık ıspanak, yoğurt, fırında mantar (melki deriz biz burada) valla ondan 10 tane kadar yemişimdir. zaten senede 1 2 kere yiyoruz napim ..
su 2,5 litreyi tamamladım yaaaa.. ama wc ye gide gele bi hal oldum.. yalnız kendimi felaket şiş hissediyorum ben..
gelelim karataya hala araştıramadım gerçi az çok biliyorum ama sanırım kitabı almak daha iyi olacak ne dersiniz... ama kitabı alana kadar ekmek ve pirinç hariç beslensem olur mu ki ???
oyyy oyyy ne güzel bilgiler öyle ..yahuu ellerinne sağlık.tatlı isteğimizde neler yiyorsunuz fıstıklar :)Canım Ayyüzlüm olayı çok güzel özetledi zaten
İlaveten Karatayda işlenmiş gıdalardan mümkün oldukça uzak durmak gerekir
Canan Hocaya kalırsa herşey organik olması gerekiyor yumurtada dahil ama bazen bulamıyoruz yada fiyatlar bütçeyi sarsacak kıvamda olmasın diye de almıyoruzYinede çok güzel işe yarıyor
Ben bir tek yoğurduma münkün olduğunca özen gösterip kendim yapıyorum ( sütçüye güvenemediğimden BİMden günlük süt alıp yapıyorum ve inan çok lezzetli oluyor)
Salam sosis tarzı şarküteri ürünlerini de pek tasvip etmiyor ama pastırma ve kasap suçuğundan yiyebiliyoruz
Baklagillerin hepsi serbest hatta kahvaltıda zeytinyağlı barbunya bile yiyebiliyoruz ( hani olurya geceden kalma olur )
Kurufasülyeyle Nohut arasında kararsız kalındığında Kurufasülyeyi tercih edin eğer zayıflamak istiyorsanız diyor. Nohutta serbest ama işte çok sık olmaması gerekiyormuş ( ki zaten kim her hafta nohut yapıyor ki)
Pirinç Pilavı yerine Bulgur Pilavı tercih edin diyor.
Aslında Canan Hoca un ne tarz olursa olsun kullanmayın diyor ama arada da olsa Lahmacun bol marulla yenilebilir diyor hatta kısır bol bol yiyebilirsiniz diyor ( bu kısmı en çok hoşuma gitmişti)
Mercimek köfteside yiyebiliyoruzHani bir misafirliğe gittiğimizde sorun olmuyor pek
Patatesi Salatasını çabuk acıktırdığı için pek önermiyor ama bol marulla yine nefsimizi körleyebiliyoruz
Havuçu çiğ tüketin diyor,
Yeşillikler zaten serbest bol zeytinyağlı yapabilirsiniz salataları diyor ( vucut yağ sağlıklı yağ alacak ki sağlıksız yağları yakıp atsın vucuttan )
Kışın domates, salatalık pek tüketmeyi tavsiye etmiyor onun yerine kahvaltınızda havuç ve turp yiyin diyor ( ama ben kışında olsa arada domates salatalık tüketirim sanırım çünkü onlar olmadan kahvaltı bana eksik geliyor)
Sakarin tarzı şeylerden uzak durun, şeker zaten zehir diyor
Hatta Face kullanıyorsan en güzel SAğlıklı yaşıyoruz Grubunu takip etmenCanan Hocanın en eski Takipcilerinden ( üstelik artık aile dostu olmuşlar ) bu Grubu kurmuş ve kafana takılan herşeyi dilediğin an sorabiliyorsun hemde oradaki paylaşımlarda sana gerekli bilgiyi verir
Ben kitabı almadan başladım hatta alacaktım ama okadar çok inceledim ki sitelerde karatayı kitaba gerek kalmadı sanırımkilolar patır patır gittiğinde göre
cecommm sabah ceviz yemenin ne gibi bi artısı var
bilgilendir bu aciz kulu
şimdide güne sade nescafe ile başlıyorum
kötü bi rüya gördüm aslında kötü değildi ama çok içtendi anneme sarılıyodum ama kokususnu içime çekerek ne kadar gerçekçi ve can yakıcıydı anlatamam..
kociş gelene kadar oyalanayım bi kahvaltı yaparız onunla
oyyy oyyy ne güzel bilgiler öyle ..yahuu ellerinne sağlık.tatlı isteğimizde neler yiyorsunuz fıstıklar :)
afiyet olsun çok güzel :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?