- 27 Aralık 2011
- 7.557
- 1.423
- 248
aşkolsun cecommm verecekmiyim diye bir cümle kuruyormuyuz biz kuzumelbette cereceksin cnm benimmm sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum yarın takım işleri olduğu için yazamasamda mutlaka bakarım
aşkolsun cecommm verecekmiyim diye bir cümle kuruyormuyuz biz kuzumelbette cereceksin cnm benimmm sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum yarın takım işleri olduğu için yazamasamda mutlaka bakarım
allah kavuştursun enişteye meleğimm güle güle gidip gelsin inş biz varız kuzum neden sıkılıyorsun
evet şekercim istersen tecrübe et kalkar kalkmaz tartıldığında fazla çıkarsın yarım saat sonra tartıl daha az çıkarsınhepimizin hayalleri keşke gerçek olsa değil mi rabbim bugünümüzü aratmasın diyelim
elini korkak alıştırma şekercimmm
bütün satıcılar öyle hakikaten bu da bir yetenek meleğim senin almaya gittiğinden bambaşka birşey alıp gelmiş olarak dönersin eve geneldesağlık olsun evde kullanma o zaman gezmeye giderken takarsın
evrime çok geçmiş olsun neslim selamlarımızı ilet lütfen acil şifalar dilerimm
kızlar bi sorum olacak yine konuyla alakasızda söz nasıl olur isteme nasıl olur kahve sırası çok mu mühimdir ilk kime verilecek kapıyı benmi açacam hepsinin ellerini tek tek öpecekmiyim ne olur bana bi akıl verin yaaa
ayyy güzel heyecanlar bunlar biz 4 ay önce yeğenimi verdik kuzum, kapıyı ben açtım teyzemler de kapıda karşıladı sonra yeğenim geldi herkese hoşgeldiniz dedi öptü. sonra kahveyi kayınpederi kaynvalidesi damat kardeşleri ve kendi ailesi olarak devam etti.. haaa bu arada damadın karabiber, tuz, ve şekerli kahvesini ben yaptımkızlar bi sorum olacak yine konuyla alakasızda söz nasıl olur isteme nasıl olur kahve sırası çok mu mühimdir ilk kime verilecek kapıyı benmi açacam hepsinin ellerini tek tek öpecekmiyim ne olur bana bi akıl verin yaaa
selammm ben geldim kızlar önce menümü yazayım
kahvaltı : 2 dilim t.b ekmeği arasına karışık tost ve çay
ara : bir bardak yeşilçay
öğle yarım kepçe kadar mercimek çorbası, avuç içim kadar diyeyim fırında patates püreli köfte vardı bugün püresinden iki çatal falan aldım, yine yarım domates ve bir pet bardak ayran içtim
gelelim akşama3 kaşık taze fasulye 5 tane yarı bulgur yarı pirinçli :) sarma ve bir kase yoğurt
kızlar bi sorum olacak yine konuyla alakasızda söz nasıl olur isteme nasıl olur kahve sırası çok mu mühimdir ilk kime verilecek kapıyı benmi açacam hepsinin ellerini tek tek öpecekmiyim ne olur bana bi akıl verin yaaa
Kız ben veremeyecekmiyim diye düşünmüyorum zatenverdiğime adım gibi eminimde yarın sabah daha bir aşağılarını görebilirim belkide diye düşünüyorum
Fazla eksi göz çıkarmaz
yaa canım ,gerçekden öyle oldu..
satan kişiye ben inşaatta çalışmıyorumki bu hale gelsin dedim..yok illede siz üstüne bişeyle vurmuşunuz diyor..
en son bunu takmayın dedi adam..ee takmıycaksam niye aldım..sattarken günlük kullanıma çok uygun abla demişti..şimdi takma diyor bana adam..bende dedim o zaman kızıma saklaym bari takmıycaksam,.
satarken buyrun efendim sorun çıkınca görmezden gelirler .
canım ya ne karatay ne belli bi diyet yapmıyorum ya böyle çok acayip geliyor. hiç bişeyin kararını bilemiyorum.. ama sanırım bir süre daha yediklerimi azaltıp devam edeceğim. pirinç koydum diye canım ama bak yarısını çıkardım
hoşgeldin tatlımmm sabah ve öğle ye birşey demiyorum tatlım afiyetolsun ama akşam taze fasulyeyi doyana dek yiyebilirdin sarma da kararında neden üzüldün kihatta salata bile ekleyebilirdin bence gayet güzel
sorma bi tanemmm 3.5 atmaya başladım aslında pek yokdu da annem şimdi dayımı teyzemi filan aramaya başladı o an dank etti sanırım heyecanlanıyorum :))kuzummm sen konyalısınn adetleri sen bilirsinnnayy ben bileheyecanlandım şekerimm..
sanırım her yörenin adeti değik olur..ama ilk sırayı kimden başladıysan hep ondan git..bizde herkesin eline gidilir.
ne zaman geliyorlar şekerimm..
allah mesut etsin kuzummmsizinkinide kapıyı ben açmayayım kenardamı durayım acaba bide o tuzlu kahveyi ben karıştırırım kenaırına boncuk kurdale filan koysam komik olur muayyy güzel heyecanlar bunlar biz 4 ay önce yeğenimi verdik kuzum, kapıyı ben açtım teyzemler de kapıda karşıladı sonra yeğenim geldi herkese hoşgeldiniz dedi öptü. sonra kahveyi kayınpederi kaynvalidesi damat kardeşleri ve kendi ailesi olarak devam etti.. haaa bu arada damadın karabiber, tuz, ve şekerli kahvesini ben yaptımo da afiyetle içti..
sonra istediler sonra verdik gitti hadiii bi daha el öpme faslı bitti gittii. Hadi bakalım tez elden darısı başına
allah canını almasın ne güldümmmm yaaa kahkaah attırdın resmen şap diye öpmesin :))))))) bunlarda da bohça adeti varmış bedenimi sorduyaaaElma şekerim bizde kapıyı kızkardeşim annemlerle açmıştı ben sonradan odaya girip KPden başlayıp; kv ve varsa başka misafirleri büyükten küçüğe hoşgeldiniz diye ellerini öpmüştüm
Mutfağa pusuya yattımhatta kızkardeşimle tipik filmlerde olduğu gibi üst üste dizilip kapıdan laf dinlemiştik
Sonra kahveleriniz nasıl olsun faslına geçilince tekrar odaya girip kim nasıl istiyor diye sormuştum ( ki öylesine sorulur genelde hep orta denir)
Kahveleride dağıtırken önce büyüklere ( babamlara ) sonra hanımlar ve diğer daha ufaklara vermiştimKi bizde zaten KP ve KV yanlız gelmişlerdi görümcem ve eşimle
En son eşime verdim kahveyi ( ama içine tuz, karabiber falan koyacaktımda anam engel oldu seninki inat gider kahveyi püskürtür diyenormalde damadın o kahveyi içmesi zehirde olsa ben bu kızı istiyorum anlamına gelirmiş )
Tabi Beyazcanında dediği gibi her yörenin adeti farklı olur ama genelde benzerdir
Bazı yörelerde söz alındıktan sonra damat tarafının getirdiği çikolata açılıp ikram edilir bazı yerde de ikramı açmak ayıptır
Büyükler onayladıktan sonra tekrar el öpme faslı olur ( ki o zaman babamın ödü kopmuş bu çatlak kız şimdi tamam dedik gidipte damata şap diye öpmesin hesabıtabi çok resmiydik o an )
Erkek tarafıda evden ayrılırken söz verdiğinize dair ufak bir bohça verirler genelde kız tarafı olarak ( yani en azından bizde öyleydi ve bohçada bir gömlek çorap KPye, bir başörtüsü KVye birde eşime gömlek, gravat ve parfüm vardı )
Ama bizimki söz nişan birdi
Sen Aşkına sorsana kız çaktırmadan öğrensin belki anasının belli bir beklentisi vardır bizim adette bu olmazsa olmaz diye hem jest olur öğrenip yaparsan( yalaka gelin olmak iyidir baştan gıcıklık olunca sevmiyorlar anacığım benim KV gibi ki 40 takla atsaydım yine sevmezdi kadın beni baştan istememiş sonuçta )
amin canım.. biz kalabalık olduğu için farklı desen fincanlar kullandık karışmasın diye ben damadın kahvesini evden tek bi fincan götürdüm ona koydum...sorma bi tanemmm 3.5 atmaya başladım aslında pek yokdu da annem şimdi dayımı teyzemi filan aramaya başladı o an dank etti sanırım heyecanlanıyorum :))kuzummm sen konyalısınn adetleri sen bilirsinnn
allah mesut etsin kuzummmsizinkinide kapıyı ben açmayayım kenardamı durayım acaba bide o tuzlu kahveyi ben karıştırırım kenaırına boncuk kurdale filan koysam komik olur mu
allah canını almasın ne güldümmmm yaaa kahkaah attırdın resmen şap diye öpmesin :))))))) bunlarda da bohça adeti varmış bedenimi sorduyaaa((((( bi sorum daha var şimdi anne baba ayrı baba gelmeyecek enişte teyze dayı yenge anne gelecek bunu kahve ve öpme sırasına göre düzenleyin lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
yok yokk sor bence genelde herkes orta diyo hoşş bizim k.v yani yeğenimin k.v. şekersiz dedi..aaa bide şeyyy direk orta kahve yapıp versem illa nasıl alırsınız demesem :))) valla her biri bişey derse kafam karışır benimmmmmmmmmmm :))))
aaa bide şeyyy direk orta kahve yapıp versem illa nasıl alırsınız demesem :))) valla her biri bişey derse kafam karışır benimmmmmmmmmmm :))))
çok zekice valla beyazcanımmmm :))))her yerin adeti başka dedim de doğru demişim..
bizdede kız misafirler gelirken hiç ortada görünmez süpriz saklı..
herkesin elini öper büyükden başlayıp sağdan sağdan devam eder..kahve içilirkendekız istenir..kızı ailesi verdikden sonrada dünürlerin getirsdiği çikolatayı açılıp ikram eder gelin kız.zaten kızı vermezlerse çikolata çiçek iade edilir.
kızz diloşş sen çok takma kafana bu işlerii,nasılsa kültürr farklıı iller farlkı,bizde adet böyle dersin kıvırırsın olur biterr,kim nerden bilecek sizde adet ne.
çok iyi fikir arkadaşıma vereyim o götürsün onunkini :)amin canım.. biz kalabalık olduğu için farklı desen fincanlar kullandık karışmasın diye ben damadın kahvesini evden tek bi fincan götürdüm ona koydum...yaşasın kötülük.. kuzuumm gözlerinden yaş geldi ama içti yinede.. valla bence enişteden önce dayı gelir ama yaşı kimin büyükse ondan başlarsan daha iyi olur ama k.v. görüşüyosan bi sor istersen..
valla canım sanki çok sevmiyor beni hissettiğim o başta hiç sevmiyordu d.bakırlı olduğumdan dolayı şimdi seviyor diyor ama bilmiyorum daha yüz yüze hiç gelemdik umarım kanımız kaynar birbirimize dün rüyamda gördüm pek kaynamıyorduk ama :)bizde sorulmaz gülüm ,sen yap kahveni ver..oğlanada çok eziyet etme kızz.
ben konyalıyım ama gülüm seninkiler cihanbeyli,onların adeti çok başka,benim annemin kocası cihanbeyli ve biz çok şaşırıyoruz edetlerine..bohça cihanbeyindede adet onu biliyorum ..
ceconun dediği gibi sen nianlına sor onlarda adet neymiş ,nasıl beklentisi var kv nin..işallah çok seversiniz kv le birbirinizi,inan oğlunun sevmesinden daha önemli kv sevmesi..
sen nereye evleneceksin canım,kv yanına değildir işallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?