tamam canım bu haftayı bitirip alışverişimi yapayım fındık fıstıkımı alayımSElamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Öğlende bir ara ne olduysa gözlerim yanmaya başladıSanırım bu seferde göz nezlesi oldum
Ha bire ağlıyormuşum gibi gözümden yaş geliyor, Burnum zaten kaç gündür sümüklü böcük gibi akıp duruyor
Bİr ara hatta sıtma tutar gibi oldu baya bir üşüdüm ama bir anlık birşeydi geçti şükür
2.ci ve son öğünümüde saat 17:00de yedim ve mutfağın kapanışını ilan ettim
Artık sadece sıvı ve sıcak şeylere devamhem şifa niyetine hemde Karatay teyzemin dediklerine uyuyorum
Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım ki arada kaynamasın
Eki Görüntüle 1276060 Eki Görüntüle 1276061
Sabah kahvaltım 07:00de yendi hatta yerkende yahu sanki birşey eksik diye düşündüm durdum hatta kendi kendime ulen daha ne eksik arıyorsun benidemi yiyeceksin dedim
Tam kahvaltımı bitirdim jeton düştü; Fıstıklarımı unutmuşum meğer
Hemen onlarıda aldım bir güzel afiyetle hüplettim ve akşama kadar mutfağı geçici olarak kapattım
Akşam yemeğimde bu akşam Tarhana çorbası vardı
Geçen gün nereden aklıma geldiyse karnabahar ve brokoli haşlaması aklıma düştü tabi sarımsaklı yoğurt eşliğindeBugün onuda yaptım birde güzel bir renkli salata yapıp afiyetle yedik kuzularımla
Allah razı olsun eşimde eve gelince ay benim canım istemiyor hem arkadaşa uğrayacağım geç gelebilirim diyince halsiz halimden eser kalmadıNeredeyse kalkıp göbek atacaktım ohhhh hem iş çıkmadı hemde adam gitti kızlarla rahat rahat sohbet ederim diye
Ne demek canım elimden geldiğince yardımcı olmayı tabiki seve seve isterim
Herkese söylüyorum belki sende fark etmişsindir ama Faceden mutlaka SAğlıklı yaşıyoruz grubunu da mutlaka takip etBen emin olmadığım konularda oraya soruyorum Tecrübeliler oradan da yardımcı oluyor
Emin ol yapamam diye birşey yok zaten Türk mutfağına çok yakın bir beslenme sadece ekmek yerine kavrulmamış kuruyemiş ye diyor Canan hocaSalata, Sebze ve proteinler zaten serbest
Un, şeker ve tuzdan uzak dur diyor ( kayatuzu kullanabiliyoruz ama benim evdeki tuz bitmeden almadım dahaisrafa gerek yok sonuçta )
Hakiki Tereyağ ve Zeytinyağ kullanıyorum yemeklerimde ( tereyağını sadece omlet için kullanıyorum )
Gıdımla değil bol bol kullanıyorum Zeytinyağınıda
İşlenmiş gıdalardan ( paket ) ve Glisemik indeksi çok yüksek olanlardan uzak duruyorum mesela
Önceden insülin direnci ve şekeri olanlar havuçtan uzak durmalı diye biliyordum ben ama Canan hoca tam tersini söylüyor; kışın bol bol havuç ( çiğden ) ve turp tüketebilirsiniz diyor.... vs. vs. diye say say bitmezfazla sıkmıyayım seni ama gerçekten hiç diyet modunda olmadığından yapamamazlık söz konusu olmayacaktır
Bir kaç gün dene emin ol çok memnun kalacaksın
yıldönümlerimiz aynımı olacak bizim :))) senin çıkma benim söztamam canım bu haftayı bitirip alışverişimi yapayım fındık fıstıkımı alayım
bi de 2510 izim çıkma tarihimiz biz sadece onu kutluyoruz 14 ü deviriyoruzcumartesi dışarı çıkarız muhtemelen pazar günü başlarım karataya
menümüde veriyim hazır müsaitken.gerçi her zaman müsaitim ya neyse...
sabah.1 kase mercimek çorbası..kaşar.kayısı çekirdeği.çilek ..bol çay..
öğlen. dünden kalan mercimekli köfte..kırmızı biber.domates sos,yourt
akşam.mercimek çorbası..bol soğanlı biberli ciğer kavurma..kırmızı biber ,yoğurt..
4 lt su..2 br yeşil çay..
ben kendi adıma memnumun cecom,hatırlatmazsan unutulabiliyor sohbet muhabbet derken..
sağol canım eline sağlık hem uğraşıp destek oluorsun üstüne kim kızıcak sana..
yalnız benüme bi bak yaa ceco.çokmu yiyorum benn ne.
tamam canım bu haftayı bitirip alışverişimi yapayım fındık fıstıkımı alayım
bi de 2510 izim çıkma tarihimiz biz sadece onu kutluyoruz 14 ü deviriyoruzcumartesi dışarı çıkarız muhtemelen pazar günü başlarım karataya
Yaaa ama yazdimya hatta 1 dilim balli ekmek vardi dun 9.harika yenmis d3diniz ya hatta ne gitti benim menuler ben hep yaziyom yaaaa banane :)))))Neslihank7
Edorras
Makres76
Esinturgay
Eylül Sıla
Sonunda oldu
Kızlarrrrrrrrrrr dünkü menüleriniz eksik hani unutmuş olabilirsiniz diye hatırlatayım dedim
Ya bu ara olurda sık sık benim menü bildirimi yapın dememden rahatsız olan varsa neolur söyleyin kimseyi sık boğaz etmek istemem ama motivasyonumuzun düşmemesi için sıkıştırıyorum yani sizleri çoook sevdiğimden ve birlikte şu kilolardan kurtulalım diye ( sonuçta banada motivasyon oluyor)
Yaaa ama yazdimya hatta 1 dilim balli ekmek vardi dun 9.harika yenmis d3diniz ya hatta ne gitti benim menuler ben hep yaziyom yaaaa banane :)))))
:))))) kaydirmissin demek kusur olurmu tatlim okadar ugrasiyon bizim icin bende yapistirmadim sandimdi :)Anammm çok özür canım sınava girmiş heycanlı öğrenciler gibi kaydırma yapmışım
Hemide uzun zamandır olmayan birine yazmışım senin menüyü
Kusura bakma canım bundan sonra çok daha dikkatli olurum hak yemiyeyim
Çok sevindim canim hayirlisiyla güzel geçer canim guz l düşün güzel olsun fotograflati 4 gözle. Bekliyoruzvalla sindi bitanem çok şükürr zaten öyle pek fazla alternatifde yokdu da :) içlerinden en hoşuma gideni seçtim parlement mavi etek kısmı üst kısmı dore rengi ortada çiçek detayı filan var zaten inş. haftaya resimleri paylaşacam facede sizlerle bi iç savaş daha çıkmazsa eğer ki allah korusun haftaya c.tesi hayırlısıyla inş...
SElamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Öğlende bir ara ne olduysa gözlerim yanmaya başladıSanırım bu seferde göz nezlesi oldum
Ha bire ağlıyormuşum gibi gözümden yaş geliyor, Burnum zaten kaç gündür sümüklü böcük gibi akıp duruyor
Bİr ara hatta sıtma tutar gibi oldu baya bir üşüdüm ama bir anlık birşeydi geçti şükür
2.ci ve son öğünümüde saat 17:00de yedim ve mutfağın kapanışını ilan ettim
Artık sadece sıvı ve sıcak şeylere devamhem şifa niyetine hemde Karatay teyzemin dediklerine uyuyorum
Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım ki arada kaynamasın
Eki Görüntüle 1276060 Eki Görüntüle 1276061
Sabah kahvaltım 07:00de yendi hatta yerkende yahu sanki birşey eksik diye düşündüm durdum hatta kendi kendime ulen daha ne eksik arıyorsun benidemi yiyeceksin dedim
Tam kahvaltımı bitirdim jeton düştü; Fıstıklarımı unutmuşum meğer
Hemen onlarıda aldım bir güzel afiyetle hüplettim ve akşama kadar mutfağı geçici olarak kapattım
Akşam yemeğimde bu akşam Tarhana çorbası vardı
Geçen gün nereden aklıma geldiyse karnabahar ve brokoli haşlaması aklıma düştü tabi sarımsaklı yoğurt eşliğindeBugün onuda yaptım birde güzel bir renkli salata yapıp afiyetle yedik kuzularımla
Allah razı olsun eşimde eve gelince ay benim canım istemiyor hem arkadaşa uğrayacağım geç gelebilirim diyince halsiz halimden eser kalmadıNeredeyse kalkıp göbek atacaktım ohhhh hem iş çıkmadı hemde adam gitti kızlarla rahat rahat sohbet ederim diye
Ne demek canım elimden geldiğince yardımcı olmayı tabiki seve seve isterim
Herkese söylüyorum belki sende fark etmişsindir ama Faceden mutlaka SAğlıklı yaşıyoruz grubunu da mutlaka takip etBen emin olmadığım konularda oraya soruyorum Tecrübeliler oradan da yardımcı oluyor
Emin ol yapamam diye birşey yok zaten Türk mutfağına çok yakın bir beslenme sadece ekmek yerine kavrulmamış kuruyemiş ye diyor Canan hocaSalata, Sebze ve proteinler zaten serbest
Un, şeker ve tuzdan uzak dur diyor ( kayatuzu kullanabiliyoruz ama benim evdeki tuz bitmeden almadım dahaisrafa gerek yok sonuçta )
Hakiki Tereyağ ve Zeytinyağ kullanıyorum yemeklerimde ( tereyağını sadece omlet için kullanıyorum )
Gıdımla değil bol bol kullanıyorum Zeytinyağınıda
İşlenmiş gıdalardan ( paket ) ve Glisemik indeksi çok yüksek olanlardan uzak duruyorum mesela
Önceden insülin direnci ve şekeri olanlar havuçtan uzak durmalı diye biliyordum ben ama Canan hoca tam tersini söylüyor; kışın bol bol havuç ( çiğden ) ve turp tüketebilirsiniz diyor.... vs. vs. diye say say bitmezfazla sıkmıyayım seni ama gerçekten hiç diyet modunda olmadığından yapamamazlık söz konusu olmayacaktır
Bir kaç gün dene emin ol çok memnun kalacaksın
Allah korusun RAbbim Vatanımızı Milletimizi bölmek isteyenlere inşallah fırsat vermeyecektir ....Aminnnnnnn
Büyük bir merakla o günden resimleri bekliyor olacağızeminim çok yakışmıştır ve çok daha güzel kilolar verincede daha da güzellerini alacaksın
Canım sabırla devam et şimdi bünye biraz direnebilir sonuçta yeni birşeyle karşı karşıya
Eminim bir iki güne iyice alışacaksın ( regl bitince dahada rahat olacağına eminim )
yıldönümlerimiz aynımı olacak bizim :))) senin çıkma benim söz
Canım hemen menünüde alıntıladım merak edenler için
Canım bence menün gayet güzel hatta karataya bakarsak az bile
Nerde cevizin, salatalık, domates hadi kışın yemem dersen turpda olur, havuçda olur hatta lahana bile olur ( salata gibi yapıyorum ben Glisemik indeksi çiğken daha düşük oluyormuş kapuskaya nazaran)
Öğlen bence süper olmuş
Akşamda aynı şekilde gayet güzel hee belki öğlene değilde akşama birde salata ekleseydin biraz daha tok tutar diye düşünüyorum
Sorunun cevabıda bir üstte
Aynen canım en güzeli son o gün bir güzel gözünüde beyninide doyup keyfini çıkarman hem o arada kitabını alıp okuyabilirsen de süper olur ( ben okumadan yaptım ama sanırım oldu her hafta gittiğine göre)
Rabbim nice sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice seneler nasip eder inşallah....Aminnnnnnnnn
Bu arada o gün benim büyük kızında doğum günüAnam herkesinde o gün bir olayı varmış gününe ortak olduk
cecom bana sağlıkla yaşıyorumun linkini atarmısın bulamadım hangisini takip ettiğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?