başın sağolosun elma şekeri.Allah geride kalanlara sağlık huzur versin inşallahkızlarrr merhaba bu akşam kötü bir haber aldık büyük babam vefat etti bu hafta zaten izinliydim ama bilginiz olsun cecom
muzu açlığımı bastırsın diye yolda arabada yedim gülümAnladım canım iyi bari işleri kolaylamışsın artık bundan sonra düzenini oturtursun.
Canım sabah ki yumurtayı iki adete çıkartmaya çalışmalısın. Birde normalde 2 öğündür karatayda ama sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün olabilir bu şekilde. Örneğin ; Sabah 8 gibi kahvaltı yapıp, Saat 2 gibi buçuk öğünü yapabilirsin. Akşam da en geç 7 gibi yemeğini yiyebilirsin. Akşam yemeğini aksatmamaya çalış. Çok uzun süre bişey yemeyip de aç uyursan da vücut kıtlık moduna girer. Yağ depolamaya başlar. Sabahları peyniri ve zeytini sınırsızca tüketebilirsin.
Başarabileceksin elbette. Bende ilk evlendiğimde kilolu olduğum için doğal olarak da bebek beklentisi olduğu için hep hamile sanılıyordum malesef. Bundan kurtulabilirsin. Grubumuzla takılırsan motive olabilirsin.
Canım tanıdık iyi hoşta bazı insanlar suyunu çıkartıyor inşallah sonra pişman olmazsın. Erkeklere kalsa hep kendi yakınlarının olduğu yerlerde yaşanmalı zaten.
Cecoom internette genel bi kuraldur bu. Adil kullanım sınırı vardır. Belli bir gb üstüne geçince hızını yarıya düşürürler. Her firmada vardır bu. Normal bi durum değil tabi ki sonuçta internet su gibi tükenen bir kaynak değil neden adil kullanım kotası var saçma orası ayrı :/
Valla bence gayet doğru yapmışsın yanlış olan hocanın söyledikleri. Orda hoca ile öğrenci ilişkisi içinde resmi bi ortamda ne amaçla gıcık olabilir ki hoca yani.
Kendisini tanımıyorum ama başı sağolsun. Mekanı cennet olsun
4 Lt su nasıl içtin arkadaşımMaşallah darısı bana :)
Neler neler var haber görünce ağlar hale geldik. Allah yardımcımız olsun
Menün harikaaa!! Tek kelime ile! Tam bir örnek Karatay menülerinden
Selam nesli'm. Akşam muzu karbonhidrat amaçlımı yedin ?Akşam yenen meyveler göbişte toplanıyorlar ya malum.
Ahh zaten helva aşkına balık yaniGüzel menü canım.
Canım kraker tok tutmuyor elbette ama bu iki gündür midem bulandığı için bastırsın diye yiyorum sadece.
Hoşgeldin aramızaİstediğin gibi dalabilirsin muhabbete
dün uğramadım görmemişim hoşgeldin dal tabi ne duruyorsunKızlaaar,
ne diyorsunuz? Bana da yer var mı burada? Cevap vermezseniz, sükunet ikrardan gelir deyip, bodoslama muhabbete dalıcam, kızmayın sonra ))
Herkese selam... Ben de 81 kg ım ve ilk etapta 75 olmak istiyorum. Bana da yer var mı burada? Herkes kendine uygun bulduğu diyeti yapabiliyor sanırım. Ben de Karatay yapıyorum pazartesiden beri. Burda yediğimi içtiğimi paylaşsam olur mu?
Selam canlar
Pek kimse yok bu gece sakin topikimiz.
Menümu paylaşayım
Kahvaltı haşlanmış yumurtayı kavrulmuş kıyma ile karıştırdım zeytin peynir sos ve domates ve tabii ceviz.
Öğle : 2 3 kaşık ıspanaklı yumurta ve bir kase yoğurt
Aksam balık ve bol çoban salatası tahin helvasıve sade kkahve yahu kahve sade olunca ne güzel oluyormuş. ..
İşte böyle kızlar Karatay a uyma çabalarım güzel gibi ama sonuçlar da aynı böyle olur inşallah
cecom maşallahın var öyle güzel cevaplar vermişsinki hakikaten hayranım sanamenülerin kusursuz kararlılığın sayesinde eminim hedefine ulaşacaksın bitanemm cecom geç superonline a kurtulll tatlım hakikaten hız süper kesinti yok ben çok memnunum
Kızlaaar,
ne diyorsunuz? Bana da yer var mı burada? Cevap vermezseniz, sükunet ikrardan gelir deyip, bodoslama muhabbete dalıcam, kızmayın sonra ))
Karatay Diyeti’nin Sırları…Yemek Seçimi, Hazırlama ve Pişirmede Dikkat Edilecekler
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın Diyetini evde nasıl uygulamanız gerektiğini sizin için derledik… Karatay Diyetinin uyulması gereken kesin kuralları var…Şunlara dikket edilmeli:
• Yemekler, unlu terbiye yapılarak hazırlanmaz.
• Düşük ısıda, uzun sürede pişirilmelidir. Ancak yağda soğan veya biber öldürme gibi yöntemler uygulanmamalı, malzemeler çiğden hep birlikte tencere veya tepsiye konup, ocakta ya da fırında pişirilmelidir. Özellikle güveç yaparken önce tencerede kavurma, sonra fırında pişirme gibi iki farklı pişirme şeklinin bir arada olmaması gerekiyor. Ya tencere (mümkünse basınçlı tencere) ya da fırın tercih edilmelidir.
• Pişirme süresi çok fazla uzayıp, lezzet katmak amaçlı ısıya maruz bırakma şekli değiştirilip, ısı derecesi arttıkça yemekteki faydalı vitamin ve mineraller ölüyor, yemeğin glisemik indeksi yükselebiliyor.
• Yemekleri pişirirken cam, çelik veya emaye kaplı dökme demir tencere, tepsi kullanılmalıdır. Alüminyum ve teflonlardan, mikro dalga fırınlardan yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünlerden uzak durulmalıdır.
• Blender (karıştırıcı) veya mikser (çırpıcı) gibi elektrikli aletler yemeği işlenmiş hale getirip lifleri yok edip sağlıksız hale dönüştürdükleri için kullanılmamalıdır.
• Yemeklerde soğuk sıkım sızma zeytinyağı, saf köy tereyağı (inek, keçi, koyun veya manda sütünden köy tereyağı, Urfa yağı, Malatya veya Trabzon tereyağı) veya kuzu ya da danadan elde edilen kuyruk yağı kullanılmalıdır. Tereyağınızı evde de yapabilirsiniz, tarifini Karatay’ın kitabında ‘Evde Yapabileceğiniz Hakiki Doğal Ürünler’ bölümünde bulabilirsiniz.
• Sıcak yemeklerde ve kızartmalarda mısırözü, ayçiçeği, soya veya kanola yağı kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü bu yağlar, ısınır ısınmaz doğal özelliklerini kaybederek hemen trans yağlara dönüşürler. Trans yağlar, kan yağlarından trigliseridleri yükselterek karaciğer yağlanmasını başlatır. Bu nedenle kalp, damar hastalıkları, felç ve her türlü kansere sebep olan en zararlı yağlardır. Trans yağlar, insülin direncini başlatan en tehlikeli kimyasal maddelerdir. İnsan vücudu doğal olmayan bu yağları tüketmeye programlanmamıştır.
• Margarin haline dönüştürülmüş olan sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelmektedir. Bu sebeple margarin de kullanılmamalıdır.
• Kızgın yağda kızartma yapılmamalıdır. Balık ya da etler sos veya una bulandırılarak yağda kızartılmamalıdır. Eğer illa kızartma yapmak isteniyorsa kısık ateşte, az zeytinyağı veya tereyağı ile sade pişirme yapılabilir.
• Izgara yapılabilir. Ancak yiyecekler yakılmadan ve yüksek ateşe, kömür ve odun alevine, dumanına maruz kalmadan pişirilmelidir.
• Buğulama da yapılabilir, en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir.
• Yemekleri pişirirken çok az su konmalıdır. Böylece hem besin değerleri korunuyor, hem de daha lezzetli oluyor.
• Hem tazeliği hem de besin değerleri açısından yemekler günlük olarak pişirilmelidir. Birkaç günlük yemek yapıp, aynı yemeği defalarca dolaba koyup çıkartmak, her seferinde ısıtmak tehlikelidir, kesinlikle yapılmamalıdır.
• Yemeklerimizde tuz miktarı azaltılmalıdır. Rafine tuz yerine, doğal kristal kaya tuzu ya da deniz tuzu(porselen başlıklı cam veya ahşap değirmende öğütülerek) olmasına dikkat edilmelidir. Ancak denizlerde kirlilik arttığı için binlerce yıllık tuz mağaralarından çıkartılan iri taneli doğal kaya tuzunu tercih etmelisiniz.
• Yemeklerde salça kullanılacaksa, güneşte bekletilmiş ev yapımı domates veya biber salçası kullanılmalıdır. Fabrikasyon üretilmiş, koruyucu katkı içeren konserve salçalar kullanılmamalıdır.
• Mayonez veya ketçap gibi hazır soslar da asla kullanılmamalıdır. Ev yapımı mayonezi ise 15 dakika içinde tüketmeniz gerekiyor. Buzdolabında muhafaza etseniz dahi 15 dakikadan sonra trans yağlar oluşuyor, tehlikeli olmasının sebebi de bu.
• Sızma zeytinyağı ile her türlü sebze ve bakliyat yemeği yapılabilir.
• Arpa şehriye, tel şehriye vb ürünler işlenmiş gıda oldukları için, yemeklere kıvam versin diye ilave edilmemelidir.
• Yemeklere, pişirilip ateşten alındıktan sonra damak tadına göre nane, maydanoz, kekik, reyhan, fesleğen gibi otlar ve kırmızıbiber, karabiber, kimyon, sumak vb baharatlar eklenebilir.
• Taze balığın her türlüsü sağlıklıdır. Ancak teneke kutulardaki ve poşetlerdeki konserve balıklar, ambalajlarındaki kanserojen maddelerden dolayı riskli hale dönüşüyor. Bu yüzden fabrikasyon konserve balıklar da tercih edilmemeli! Eğer cam kavanozda, zeytinyağı ile az tuzlu yani ev tipi konserve olursa olabilir.
• Salatalarda da soğuk sıkım sızma zeytinyağı, üzüm çekirdeği yağı veya ketentohumu yağı, ketentohumu, zeytin, peynir, yoğurt, her türlü taze maydanoz, taze veya kuru nane, kekik, fesleğen vb otlar, susam, bol sirke (geleneksel usul doğal fermantasyon) ve limon, ayrıca arzuya göre sarımsak kullanılabilir.
• Limon faydalı ve glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Salatada, çorbada, çayda veya suya sıkılarak kullanılabilir. Limon ve sirke gibi asitli yiyecekler, besinlerin hazmedilmesini yavaşlatır. Bu nedenle, yiyeceklerimiz midemizde ve incebağırsağımızda uzun süre kalabiliyor. Kullandığımız limonun da doğal yetişmiş veya organik olmasına ve dış kabuğu kimyasallarla mumlanmış veya boyanmış olmamasına dikkat edilmeli. Her zaman taze sıkılmış olarak kullanılmalı. Sirke de geleneksel usulde fermente edilerek üretilmiş olmalı. Çoğu markette limon suyu diye satılan sarı suların limonla yakından uzaktan alakası olmadığı gibi son derece de zararlıdır. Endüstriyel sirke de doğal sirkenin verdiği faydayı veremez. Sirkenizi evde yapabilirsiniz, tarifini Karatay’ın kitabında ‘Evde Yapabileceğiniz Hakiki Doğal Ürünler’ bölümünde bulabilirsiniz.
• Üzüm çekirdeği veya keten tohumu yağları kullanılacaksa bunların hem ısıl işlem görmeden üretilmiş olmasına hem de kesinlikle ısıya maruz bırakmamaya yani soğuk olarak tüketmeye özen göstermelisiniz.
• Ketentohumu yağı ve balıkyağı (Omega-3), kan yağlarını düzenler, kanı sulandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır, kilo almayı önler, hipertansiyon ve depresyon gelişmesini engeller. Kalp ve damar hastalıklarının riskini azaltır.
• Ketentohumu da azar azar yiyeceklere eklenebilir. Susam da ketentohumu kadar faydalıdır. Arzu edildiğinde onun yerine kullanılabilir. Ketentohumu, doğal olarak kabızlığın giderilmesinde yararlıdır. Fazlası ishal yapabilir. Öğütülmüş olarak alınmamalıdır. Tane olarak alınıp, kullanmadan hemen önce öğütülüp tüketilebilir. Ancak okside olmasını önlemek için öğütüldükten sonra 15 dakika içinde tüketilmelidir.
• Turşunuzu evde yapabilirsiniz. Bol sirkeli (geleneksel usul doğal fermantasyon), az tuzlu (kristal kaya tuzu) ev turşusu yaparak tüketebilirsiniz.
• Sebze, meyve, balık ve etler doğal olarak tüketilmelidir. Tüketilen yiyeceğin doğal ve bütün olmasına dikkat edilmelidir.
• Tüm işlenmiş yiyecek ve gıdalardan uzak durulması şarttır. İşlenmiş bütün yiyeceklerde aşırı miktarda trans yağ ve gizli şeker (früktoz) bulunur.
• Yemeklerle birlikte ekmek, pirinç pilavı ve makarna asla yenilmemelidir.
• Kan glikozuna hızla dönüşen, boş kalorili tatlı oldukları ve früktoz içerdikleri için bal, reçel ve pekmez tüketilmemelidir.
• Tatlılara, çaylara ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmemelidir. Suni (yapay) tatlandırıcılar karaciğer ve iç yağlanmasına neden oluyor ve şeker hastalığını başlatıyor.
• Un ve nişastalı bütün gıdalar tüketildikten hemen sonra kan şekerine dönüşürler. Şeker (diyabet) hastalarının kan şekerlerini yükseltir ve kontrolünü zorlaştırırlar. Bu nedenle insülin ihtiyacını artırırlar. İnsülin kullanan şeker (diyabet) hastalarının giderek yağlanmaları ve kilo almalarının nedeni, bol bol un ve nişastalı yani sağlıksız olan karbonhidratlı yiyecekleri tüketmeleri sonucudur. Bu tür gıdalar, daha sonra karaciğer yağı ve iç organ yağı olarak depo edilirler. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırırlar.
• Çeşitli katkı maddeleriyle üretilen, bir ay beklese bile ekşimeyen ve bozulmayan fabrikasyon yoğurtlar yerine, geleneksel yöntemlerle küçük işletmelerde üretilen, ekşime özelliğini kaybetmemiş köy yoğurdunu ya da evde doğal sütten mayaladığımız yoğurdu kullanmalıyız.
• Ceviz, fındık, fıstık, badem, ay çekirdeği, kabak çekirdeği gibi kabuklu kuruyemişler mutfağın başköşesinde yer almalı, çantadan da eksik olmamalıdır. Bunların glisemik indeksleri sıfırdır. Ancak kuruyemişlerin kavrulmamış (çiğ) ve tuzsuz olmasına dikkat edilmeli. Mümkünse kabuklu olarak alıp, evde taze taze kırılmalı.
• Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci kırılana dek günde bir adet meyve (düşük glisemik indeksli) bütün olarak yenilebilir. Örneğin, kış aylarında portakal, mandalina, nar veya elma olabilir. Yaz aylarında, çilek (şeker ekilmeden), kiraz, böğürtlen veya ahududu günde 100-200 gr kadar yenebilir. Ayrıca zeytin, yeryüzünde bulunan en sağlıklı meyvelerden biridir. Glisemik indeksi sıfırdır. Her sabah kahvaltıda 10-15 adet zeytin rahat rahat yenebilir.
• Domates, salatalık ve biberler de (sebze grubunda olmalarına rağmen) o bitkilerin meyveleridir. Bu saydıklarımızı meyve olarak bilip tüketirsek, 24 saat içinde ne kadar çok ve sağlıklı meyve yediğimiz ortaya çıkacaktır. Ancak, glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kavun, karpuz, dut, üzüm ve taze incir (Gİ = 80-100) maalesef yenilmemelidir. Haziran ve temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki ‘trigliserid’ oranı bu nedenle yükselmektedir.
Henüz kitabı almayan arkadaşlarımız için paylaşmak istedim :)
http://www.canankarataydiyeti.com/k...azirlama-ve-pisirmede-dikkat-edilecekler.html
kızlarrr merhaba bu akşam kötü bir haber aldık büyük babam vefat etti bu hafta zaten izinliydim ama bilginiz olsun cecom
Eki Görüntüle 1278514 Eki Görüntüle 1278515
kahvaltı ve aksam yemegı kızlaaar bende fotografla bıldıreyım bugün dedım :))
menümü yazayım
sabah 12 :1 yumurta haşlanmış 1 sosis
yarım dilim ekmek peynir domates salatalık
ara 1 kayısı 1 ceviz
akşam yarım kase tavuk çorbası
haşlama tavuk bol salata
ara nescafe şekersiz
spor salonuna da gittim huzurluyum sadece tavuk çorbasındaki pirinç biraz sıkıntılıgibi ne dersiniz
Aramıza hoşgeldin
Bizde herkese yer var ama özellikle Muhabbete her daim hazır olanlar çok daha sevilir bizde
Bu topik pek sessiz sayılmaz hatta yakında KKnın en konuşkan topiği seçilirsek hiç şaşırmam
Bu arada ben kendimi tanıtayım
Adım banu, 34 yaşında biri 14 diğeri 4 yaşında iki cadının annesiyi ve evhanımıyımİstanbulda yaşıyorum ve topiğin artık demirbaşlarından biriyim hatta en ağır demir başıyı
124.5 kgyla başladım en son 10 hafta evvel ve çok şükür her hafta 1 kg kadar gitti Karataya başladığımdan beri tabi bu benim kaçıncı başlangıçımdı 3 senedirtabi artık son çünkü şükür gidiyor kilocuklar patır patır
İnşallah hepbirlikte yaza kadar çok çok güzel kilolar vereceğiz inanıyorum
( 1920 kelim yazmayı başaran ceco )
Neslihank4 nasil gidiyor canim diyet onerilerin var mi?
Neslihank4 nasil gidiyor canim diyet onerilerin var mi?
Günaydın güzeller. Ben Karataya pzt başladım. 81 kilo ile. Bu sabah 81,6 tartıldım. Önce moralim bozuldu tabii... Sonra olası sebepleri düşündüm:
- reglim yaklaşıyor olabilir. Polikistik over olduğum için düzenim yok.
-hiç yürüyüş yapamadım.
-dün akşam muz yedim.
Sonuçta moral bozmadan, en az 2 hafta devam edip sınra durumu değerlendireceğim. Sporu bu hadta değil ama gelecek hafta ekleyebilirim umarım.
Gününüz güzel geçsin.
hoşbuldum. İyi ki sizi buldum. Doğru yerdeyim! Ben de 96 dan indim 81e. Şimdi de 75 olasım var)) sonrasına Allah kerim. Grçi pzt başladım 600 gr almışım ya neyse)) bu uzun vadeli bir iş... 3 günlük sonuçlara bakmıyoruz...
İşin gerçeği şu, Şubatta karın germe ameliyatı olmaya niyetliyim. O zamana dek 75 olmaya çalışacağım. Çünkü 3 çocuktan sonra korkunç sarkma var ((
canım ben acemiyim karatayda daha ama fikrimi paylaşayım yine de
sabahları zeytini unutma 15 taneye kadar zeytine izin var karatayda, doymadan kalkma sakın doyana kadar yemelisin paylaşabilirsem ben resim atayım bi gör. bende karatayı 2,5 öğün yaıyorum kahvaltı full öğle yine bişeyler yiyorum zira çalışıyorum sabah 8 de kahvaltı yapıyorum öğlen saat 3 gibi bugün 2 kaşık ıspanaklı yumurta ve yoğurt yedim akşama da balık ve salata, instagram kullanıyorsan orda çok güzel menüler paylaşılıyor ben burdaki kızların desteğinin dışında ordan da çok faydalanıyorum tavsiye ederim ama inan 6 gündür karatay usulü besleniyorum ve hiç bu kadar mutlu diyet yapmamıştım. belki daha erken ödem atıyorum ama inan güzel sonuçlar alıcaksın hem karnın tok hem herkesle birlikte yemek yiyosun bide üstüne ödül zayıflıyorsun... inşallah hep böyle gider
kızlaaarr yanlışım varsa düzeltin lütfen...
Canım o 3 - 5 kraker birşey yapmaz belki ama neticede senin erken kalkıp düzene girmen gerekiyor
Hadi bugünde idare et ama yarın için mutlaka saatini kur ve ne kadar zor gelirse gelsin yataktan çık ve buz gibi suyla yüzünü yıkaemin ol uykun açılacaktır
Ben senelerce o şekilde yaşadım ve hiç yok kat edemedim ( nasıl lanet bir bünyemiz varsa anında fark gösteriyorama biz o bünyenin kafasını gözünü patlatıp kilolardan kurtulacağız üzme tatlı canını )
Ben inanıyorum yarın çok daha güzel bir gün olacak senin için
Canım gayet güzel bir menü ama bak salatada cimri davranma sakın
Birde Çorbaya un kavurmadan yap emin ol daha yoğun bir mercimek tadı alacaksın
Bak kerevizde çıktı bir ara pazara gittiğinde kereviz al ve içine biraz kereviz birazda sapından doğra emin ol çok daha lezzetli oluyor
Afiyey
merhabalar ...
dünkü ruh halimi henüz atlatabilmiş değilim..ama bugün sırf yemeyim abuk sabuk diye kendimi işe verdim..evi kazıdım resmen:) mutfak dolaplarını döktüm,yıkadım,sildim,örtülerini değiştirdim,çekmeceler dolaplar ne varsa mutfakta hepsini yerle bir ettim, kaç posta çamaşır yıkadım astım bilmiyorum,kurulama bezlerini bile ütüledim bi de...
ne yedim bütün gün....
sabah 1 galeta şekersiz çay
öğlen 1 dilim kepek ekmeği 1 dilim peynir 1 domates
arada 1 kase tarçınlı yoğurt 1 ekşi elma...
akşam da eşim gelmek üzere ancak yicez... 1 parça tavuk ızgara 4 kaşık kerevizli pırasa salata ..
ayyy Alalh hepimizin yardımcısı olsun,ya aklımı başıma alıp doğru yola dönücem ya da sapıtıp yiyip içip kilolara dönücem
motive motive....offf..bugün iyi ama di mi kaçamak yok gerekni bile yemedim aslında...spor yapamadım ama hiç vaktim kalmadı temizlik krizinden :)
Herkese selam... Ben de 81 kg ım ve ilk etapta 75 olmak istiyorum. Bana da yer var mı burada? Herkes kendine uygun bulduğu diyeti yapabiliyor sanırım. Ben de Karatay yapıyorum pazartesiden beri. Burda yediğimi içtiğimi paylaşsam olur mu?
İyi akşamlar fıstıklarrrnasılsınız herşey yolundadır inş bu ara misafir trafiğim yoğun o yüzden uzak kaldm affedin ne çok geçmiş birikmiş maşallah ne güzel hareketlendik
melankoli yuvana hoşgeldin kuzumm çok merak etmiştik seni
Ayşe ablanın babasına çok üzüldüm mekanı cennet olsun rabbim kalanlara sabır versin inşş
meleğim yeni üyelik almışsın kuzum yeni üyelik yeni bir sen hadi bakalım şans getirir sana umarımbu arada acıktığın an leptin zaten gidiyor meleğim o yüzden aç kalmana gerek yok bitanemm
elmaşekerim bu hafta sonu gelecekler sanırım elbiseni de almışsın herşey yolunda gider inş kuzum
cecom maşallahın var öyle güzel cevaplar vermişsinki hakikaten hayranım sanamenülerin kusursuz kararlılığın sayesinde eminim hedefine ulaşacaksın bitanemm cecom geç superonline a kurtulll tatlım hakikaten hız süper kesinti yok ben çok memnunum
yeni gelen arkadaşlarımız hepiniz hoşgeldiniz snaırım karatay yapan çoğaldı hepinize başarılar dilerimm
Esincimm geçmi yatıyorsun acaba erken kalkamıyorsunne kadar erken kalkarsak metabolizma o kadar erken çalışmaya başlıyor biliyorsun 3-5 kraker elbette kilo aldırmaz
fakat seni ne kadar tok tutar ya da vucudun için ne getirisi var bu önemli tatlımbendeki kayıtlara göre yazarım kilonu cnm ben
su hatırlatıcı uygulama water your body kuzum indir rahat et
Mervişim hamişim demeden çok yormuşsun kendini dikkat et paşamıza kuzumm
Eddorascım sende bende geçmiş okuyacağız anlaşılan henüz tam bitiremedim
Gülayımm öğleden sonra menüsü nedir öyle bu hafta hedef listesindesin ona göre cezalar snein içinde geçerlii ama benden 70 squat 20 dk ip atlaması gelsin sana sırf sevdiğimden
Daisycimm insan işe dalınca hakikaten yemek düşünmüyor en güzelini yapmışsın bitanem aklına yemek gelince ya bir kitap oku ya bir arkadaşını ara sohbet et o düşünceyi unut kuzum ellerine sağlık
hesapkitap aramıza hoşgeldin canım sağlıklı ve kalıcı kilo vereceğine eminim ne güzel sen de karataya başlamışsın
maviay bitanemm spor yapamıyorsan oryantal yap zumba yap soru zevkli ahle getir o zaman sıkılmazsın cnm sadece diyetle kilo verimi hakikaten uzun sürüyor kalori açığı ortaya çıkarmalıyız ki mevcut kilolar gitsin cnm hatta youtube da Tiffany Rothe un videoları var hepsi ortalama 11 dk lık inan bana sıkılmazsın ve çok etkili ben çok severim
rapunzelcim aynı şey senin içinde geçerli kuzummm sporsuz çok zor
K karkedisi aramıza hoşgeldin cnmm hepimiz için böyle durumlar dönüm noktası oldu inan bana kararını verdikten sontra uygulamak kolay buraya gelerek ilk adımı atmışsın bile buraya sık sık yaz öyle içten bir topicci inan farkı göreceksin eşine de arkadaşlarına da en güzel cevabı fitleşerek vereceksin bitanem
sonundaoldu tatlım menün süperr eken kahvaltı yapanlar 3 öğünde yapabilir bitanemm
benim gibi 10 da kahvaltı yapanlar için 2 öğün yeterli oluyor aslında sabahları 2 yumurta yesen inan bana acıkmazsın :)nescafe yerine türk kahvesi tercih et kuzum beni kırmayı karatayı denediğin için tşk ederim
alyagsu seninle hiç sohbet edemedik kuzum inş sen de hedefine ulaşınca rabbim kucağını bebişle dolduracak inştrombolinle ilgili paylaşımını okuyunca alasım geldi ama yer yok
İremcim inan bana çok memnun kalacaksın karataydan bir de hücreleri yeniliyor kk dan bir arkadaş karatay yapmaya başladı ve hamiş kaldı inş sen de faydasını görürsün bitanemm21 gün ekmek yeme varlığını bile unutursun :)
sade kahvem şok diyetlerden vazgeömene çok sevindim önemli olan kalıcı ve sağlıklı kilo vermek bitanemm gidenler sonsuza dek gitsin gelmesin inşşş
unuttuklarım varsa affola
kızlarrr merhaba bu akşam kötü bir haber aldık büyük babam vefat etti bu hafta zaten izinliydim ama bilginiz olsun cecom
Anladım canım iyi bari işleri kolaylamışsın artık bundan sonra düzenini oturtursun.
Canım sabah ki yumurtayı iki adete çıkartmaya çalışmalısın. Birde normalde 2 öğündür karatayda ama sabah erken kahvaltı yapıyorsanız 2,5 öğün olabilir bu şekilde. Örneğin ; Sabah 8 gibi kahvaltı yapıp, Saat 2 gibi buçuk öğünü yapabilirsin. Akşam da en geç 7 gibi yemeğini yiyebilirsin. Akşam yemeğini aksatmamaya çalış. Çok uzun süre bişey yemeyip de aç uyursan da vücut kıtlık moduna girer. Yağ depolamaya başlar. Sabahları peyniri ve zeytini sınırsızca tüketebilirsin.
Başarabileceksin elbette. Bende ilk evlendiğimde kilolu olduğum için doğal olarak da bebek beklentisi olduğu için hep hamile sanılıyordum malesef. Bundan kurtulabilirsin. Grubumuzla takılırsan motive olabilirsin.
Canım tanıdık iyi hoşta bazı insanlar suyunu çıkartıyor inşallah sonra pişman olmazsın. Erkeklere kalsa hep kendi yakınlarının olduğu yerlerde yaşanmalı zaten.
Cecoom internette genel bi kuraldur bu. Adil kullanım sınırı vardır. Belli bir gb üstüne geçince hızını yarıya düşürürler. Her firmada vardır bu. Normal bi durum değil tabi ki sonuçta internet su gibi tükenen bir kaynak değil neden adil kullanım kotası var saçma orası ayrı :/
Valla bence gayet doğru yapmışsın yanlış olan hocanın söyledikleri. Orda hoca ile öğrenci ilişkisi içinde resmi bi ortamda ne amaçla gıcık olabilir ki hoca yani.
Kendisini tanımıyorum ama başı sağolsun. Mekanı cennet olsun
4 Lt su nasıl içtin arkadaşımMaşallah darısı bana :)
Neler neler var haber görünce ağlar hale geldik. Allah yardımcımız olsun
Menün harikaaa!! Tek kelime ile! Tam bir örnek Karatay menülerinden
Selam nesli'm. Akşam muzu karbonhidrat amaçlımı yedin ?Akşam yenen meyveler göbişte toplanıyorlar ya malum.
Ahh zaten helva aşkına balık yaniGüzel menü canım.
Canım kraker tok tutmuyor elbette ama bu iki gündür midem bulandığı için bastırsın diye yiyorum sadece.
Hoşgeldin aramızaİstediğin gibi dalabilirsin muhabbete
menümü yazayım
sabah 12 :1 yumurta haşlanmış 1 sosis
yarım dilim ekmek peynir domates salatalık
ara 1 kayısı 1 ceviz
akşam yarım kase tavuk çorbası
haşlama tavuk bol salata
ara nescafe şekersiz
spor salonuna da gittim huzurluyum sadece tavuk çorbasındaki pirinç biraz sıkıntılıgibi ne dersiniz
Günaydın güzeller. Ben Karataya pzt başladım. 81 kilo ile. Bu sabah 81,6 tartıldım. Önce moralim bozuldu tabii... Sonra olası sebepleri düşündüm:
- reglim yaklaşıyor olabilir. Polikistik over olduğum için düzenim yok.
-hiç yürüyüş yapamadım.
-dün akşam muz yedim.
Sonuçta moral bozmadan, en az 2 hafta devam edip sınra durumu değerlendireceğim. Sporu bu hadta değil ama gelecek hafta ekleyebilirim umarım.
Gününüz güzel geçsin.
Canım öncelikle hoşgeldin aramıza. Senin bu anlattıkların burda bir çoğumuzun başına gelmiştir. Kendimden örnek vereyim motive olsun sana da. Bu sene Ocak ayında eşim şehir dışından döndüğünde arkadaşlarından birkaç tanesi eşin yine mi hamile diye sormuş ( 4 çocuğum var bu arada yaşım 38) eşim de hayır deyince biz yedi aylık filan zannettik demişler ki bunları söyleyen erkek. Eşim akşam gelip bana söyleyince çok utandım sinirlendim ve o anda hemen karar aldım. Arkadaşlarım ve çalıştığım yerdekileri saymıyorum bile. Rizede yeni bir diyetisyen geldiğini ve birçok kişiyi zayıflattığını söylediler. Benim çevremden de gidenler vardı. Önce onları gözlemledim bir ay kadar ( bu dediklerim dayımın kızı ve teyzemin kızı oluyor) biri ilk ay 8 diğeri de 6 kilo verince şubat ayının 15'inde doktordan randevu aldım. Randevu tarihim 10 nisan, Diyetisyen dolu. Kızlara gittim listelerini aldım ortak olan menüleri kendime uyarladım ve 16 şubatta diyete başladım, doktor randevuma kadar 8 kilo verdim. Başlangıç kilom 93,1'di. Doktora başladıktan sonra gerisi geldi zaten. 8 ay oldu ve şu an 66,6 kiloyum. 26,5 kg gitti. Çevremdeki tepkileri anlatmakla bitmez. O sözleri duydukça daha çok motive oluyorum ve daha çok istek duyuyorum kilo vermek için. Hedefime ulaşmama 6,4 kilo kaldı. Şimdi biraz yavaşladı kilo vermem, hatta son bir aydır kilo veremedim gibi birşey. Ama pes etmek yok elbet bir yerde direnç kırılacak ve sonu gelecek Allahın izniyle.Basarabilecekmiyim arkadaşlar çok umitsizim esim arkadaslarim surekli igneleyici laflar söylüyor lar karnim tok istahim masallah yani kendimi umutsuz vaka gibi goruyorum beni gorenler 3 aylik hamile zannediyor basenimde var tabi sirf kilolarim yuzunden alisveris yapacak cesaretim yok ...disari cikmak dahi insanlarin arasina katilmak istemiyorum esimin laf sokmalari icimi cok acıtıyor lütfen bir sihirli değnek yok mu bana dokunsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?