evet şimdi biraz daha okudumda bildiğin sezeryan ameliyat yani.ama diğeri kendiliğinden devam eden bir süreç..o dümdüz karın durumuda çok cezbedici helecnm ben de senin gibi düşünürken bir arkadaşım dedi ki sezaryen kolay mı bunu sondası var, doğum sonra ameliyat yeri, ilk ayağa kalkma sonra ki 1 hafta 10 gün hareket kısıtlaması. ilk emzirmede gözün çocuğu bile görmüyor biri tutuyor sen emzirmeye çalışıyorsun kuzenimde de gördüm. o da çok zor. aslında candan can çıkıyor illa zorluğu olacak ama.+ ve - duruma göre + fazla olanı tercih etmek gerek.
ha bir de doğumdan sonra karnım dümdüzdü :) hiç bir şey kalmamıştı bu da bizler için avantaj hani :)
üzme kendini bu söylediğin şeyi 3 yıl yaşadım sonra daha güzeli oldu.
demek ki daha iyisi seni bekliyor.
3 yılın üzerine 3 yıldır da yeni işimde çalışıyorum. ve bu 6 yıl içinde daha dönmeyenlerde var :) bütün özel sektör aleminde cv var benim :) o yüzden kısmetin nerde Allah bilir cnm.. ama sen çabalamayı hiç bırakma. ve kpss kesinlikle tavsiye ederim :)
canım ya hayırlısı olsun.Rabbim daha güzel bir kapı açsın inşallah..
Kilo bildirimi
Baslangic 89
Gecenhafta 63.1
Bu hafta 62.6
Giden 500gr
Toplam giden 26.4
Hedef 58
Spor yürüyüş mekik squat
bildirimim
başlangıç:90
geçen hafta:89.5
bu hafta:89.5
giden gelen :yok
hedef:79
kızlar hafta içi eksi 1000 gr gördüğüm halde artıdayım çokta üzgünüm niye böyle oldu ya
aynı bende öyle ne gelen ne giden... korumakta güzel olsungünaydın çıtırlar hemen kilo bildirimi yapayım
başlangıç:94.3
geçen hafta:86.0
bu sabah:86.0
ne gelen var ne giden.durum stabil
bildirim.
başlangıç.82.
geçen hafta.81.
bu hafta.81.300
gelen.300.gr
hedef .75
cecoommm özlettin kendini.. şu boncukları dağıt bizede bitsin artıııkkkk... gelene bakma sen geldiği gibi gidecek onlar..Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
başlangıç: 124.5 kg
Geçen hafta: 115.2 kg
Bu hafta; 115.6 kg
Gelen; 400 gr ( ödem olduğunu ümit ediyorum )
Toplam giden; 8.9 kg
İlk hedef: 110 kg
spor; oda neymişbu hafta sadece koşturmaca ve 1 kere 1 saat yürüyüş
Söz veriyorum bir sonraki hafta çok çok daha güzel bir bildirim yapacağım
ne güzel canım azda olsa vermişsin haftaya dahada iyi olacak inşallah...bildirim
başlangıç: 93.5
geçen hafta: 80.4
bu hafta: 80
fark: 400
toplam giden: 13.5
yüzde: 0.5
spor: yürüyüş, bol ev işi
Gunaydin kizlar bas agrisiydi mide agrisiydi derken anca uyanabildim dönüşümlü calisiyorlar sanki çok şükür hafif bi bas agrim kaldi sadece o da kahvalti yapinca gecer diye ümit ediyorum
Baslangic 103,2 kg
Gecen hafta 79,8kg
Bu hafta 79,1 kg
Giden 700 gr
Toplam giden 24,1 kg
Spor yok bulanti var :)
sanada hayırlı cumalar canım.. haftaya daha iyi olacak ben inanıyorum...herkese Günaydın hanımlar..hayırlı cumalar dilerim.Rabbim hayırlı dualarınızı kabul etsin inşallah.
herkesin bildirimini okudum ama alıntı yapılamıyor hata veriyor sinir oldum.sitede ciddi hata veren durumlar olabiliyor ancak diğer yandan normal.çünkü bu kadar kişi aynı anda aynı ıp adresine yükleniyoruz
neyse bende bildirimimi yapayım.sabah zaten beklentisiz tartıldım.regl dönemimdeyim ondan diye moralimi bozmuyorum.zaten 2 haftam yalan oldu bu durumdan dolayı pöfffff
başlangıç:82
geçen hafta:78
bu hafta :78.400
hedef :70
yahu ben topiğe vermeye değil almaya gelmiş gibiyim.gittikçe bu hafta bu kadar aldım diye bildirim yapıyorum yahu
neyse bu hafta regl bitiyor.eski yağmur geri dönüyor.sporum olmadan olmuyor bu iş çünkü..
kilo veren herkesi kutlarım dilerim daim olsun hanımlar.
canım en azından buğday çorbası falan yap bol yoğurtlada terbiyele hem tok tutar hem besleyicihayirlisi cumalar kuzum yiyebildigim kadar yemeğe calisiyorum canm bugün yumurta yemeğe zorlayacam bakalim kendimi sütü kendi basina olmasada bi şekilde tüketmeye calisiyorum cnm
oooo güzel vermişsinGünaydın
Ben de ilk bildirimimi yapayım. Eksiğim olursa söyleyin lütfen:
Başlangıç kilo: 78.8kg
Geçen hafta : 78.8 kg
Bu hafta: 78.0 kg
Fark: 800 gr
Boy: 161cm
Spor: yok
Hedef: 75kg
Hepiniz incelmişsinizdir umarım.
canım ben en baştan beri herkese inat sezeryan demiştim... bu biraz korkmamla alakalı o kadar uğraştılar doktorumda dahil ilk 5 ay herkes normale ikna etmeye çalıştı 5, ayda doktorumda pes etti... ben sezeryanla doğum yaptım sağolsun ama hiiiçç sıkıntı yaşamadım... ilk gün sadece zorlandım biraz sonraki 10 günde dikkat ettim... 8 yıldada ne bir sızım ne bir ağrım ne pişmanlığım olmadı ama yapabiliyorsa bi insan en güzeli normal doğum buna inanıyorum hem sağlık hem estetik açısından...ya kızlar biraz sitede gezindim de normal doğum mu sezeryan doğummu iyi falan diye topik açmışlar.herkes ayrı telden bir şey demiş..buradaki anne sultanlar ne diyor acaba bu konuda ..benim kafam karıştı okuyunca..
yuruyus te yapamiyorum henüz canm yiyebildigimi yiyorum iste canimharika gitsinde gram gram gitsin sağlıklı olsun yeter...
canım adetin falan yaklaştıysa ödemdir sıkma canını...
aynı bende öyle ne gelen ne giden... korumakta güzel olsun
ödemdir o ödem
cecoommm özlettin kendini.. şu boncukları dağıt bizede bitsin artıııkkkk... gelene bakma sen geldiği gibi gidecek onlar..
ne güzel canım azda olsa vermişsin haftaya dahada iyi olacak inşallah...
canım benim sen sadece yürü zaten spor falan yapma. tebrikler...
sanada hayırlı cumalar canım.. haftaya daha iyi olacak ben inanıyorum...
canım en azından buğday çorbası falan yap bol yoğurtlada terbiyele hem tok tutar hem besleyici
oooo güzel vermişsin
canım ben en baştan beri herkese inat sezeryan demiştim... bu biraz korkmamla alakalı o kadar uğraştılar doktorumda dahil ilk 5 ay herkes normale ikna etmeye çalıştı 5, ayda doktorumda pes etti... ben sezeryanla doğum yaptım sağolsun ama hiiiçç sıkıntı yaşamadım... ilk gün sadece zorlandım biraz sonraki 10 günde dikkat ettim... 8 yıldada ne bir sızım ne bir ağrım ne pişmanlığım olmadı ama yapabiliyorsa bi insan en güzeli normal doğum buna inanıyorum hem sağlık hem estetik açısından...
Amin canım. Bende öyle dedim sonra kötü bişey olacağına bekleyim de ben iyi olsun dedim. Canım ben kpss ye giricem önümüzdeki sene. Açıköğretim edebiyat bitecek. Lisanstan giricem. Keşke öğretmelik olsa...
Sağol canım. Amin inşallah hepimize güzel kapılar açılsın.
anne değilmişim gibi deme cnm. senden daha anne mi olur. 3 tane doğurmuşsun.. maşallah allah hepsine uzun ömür versin inş.ilk gebeliğimde gebelik zehirlenmesinden dolayı suni sancı verilerek doğumum başladı. sabah 8 den akşam 4 e kadar sancı çektim ama bebeğin kalp atışlarında sorun yaşanması nedeniyle sezeryana alındım. çok zor birşey. sütün gelmiyor ayağa kalkamıyorsun. sürekli bakıma muhtaçsın. ikincisinde ssvd istedim olmaz dediler. buradaki hastane kapsamlı olmadığı için kabul etmediler. yine sezeryan oldu. üçüncüde de ikna edemedim. ve artık istesem de normal doğuramam. içimde kaldı anneliğin o hali. sanki anne değilmişim gibi hissediyorum. ha sezeryan arasında sınıflama isterseniz lokal anestezi mi genel anestezimi diye kesinlikle lokal derim. bebeğin ilk sesini duymak gibisi yok. korkuyormusun korkuyorsun ama onu da ufak bir ilaç verip durduruyorlar.
Haftaya sora almayi düşünüyorum canm doktorun dediği şeyleri çok yiyemiyorum yumurtasiydi etiydi sutuydu daha çok sebze çorba tarzi gidiyorum onlarida yiyebildigim surece bugün zorla 2 tane yumurta yedim aksamada et yapicam kiloyu azalmis gorunce zorlada olsa yemege calisicam bakalim esimde endişeleniyor bi yandanselamlar kızlarrrr geçmişe baktım herkes ii gibi dahada ii olun işallaaaahhhhh :)
mervecim bebişin besleniyodur takma kafana doktora ne zaman gideceksin o zaten söyler sana eşinin ii beslenmiyosun bebek beslenemz demesine bakma sen
cecommm ben kaçırmışım ne boncuğu yapıyosun sen bayılırım ben el işlerine
babanada çok geçmiş olsun
gülay fırınını güle güle kullan canım az cıslı bol vitaminli yiyecekler yap içinde
kaptanım davetler yaktı canımııııı dediğin gibi gitmeden hafif tok olmak lazım ama benim gözümde ç itiraf ediyorum tok olsamda yiyebilen bi insanım ben ya
eylül sıla o rakamlar ne ööle gözlerim belerdi walla harikasın devm arkadaşımmmm
başka ne azacaktım yaaaa alıntı yapmadım böyle olur işte sonu
ha bir de bildiğiniz gibi henüz doğum yapma serefine erişemedim ama ben özel eğitim öğretmeniyim (zihin engelli işitme engelli görme engelli)
üzülerek söylüyorum ki normal doğum esnasında karşılaşılan oksijensiz kalıp engelli doğum yapma riski meydana gelebiliyor bu çocukları gördükten sonra annnein kendini iyi hissetmesi hemen ayağa kalkması bebeğini kendi emzirmesi gibi bütün güzellikler gözümden siliniyor araştırmanızı tavsiye ederim
Olsun canim haftaya daha iyi bi sonuç olur ben eminimbu arada bildirimimi de yapayım hiç olmaması gereken bişey ama yediklerimde bir yere sabitlenecek illlaki
başlangıç :87
gecen hafta :79.7
bu hafta:79.4
giden:0.3
toplam giden:7.6
hedef:70
spor : 4 gün spor salonu ( işte verilen 300 gr ı görünce spor salonuma daha çok acıdım şimdi bu hafta bööle olmayacakkk)
selamlar kızlarrrr geçmişe baktım herkes ii gibi dahada ii olun işallaaaahhhhh :)
mervecim bebişin besleniyodur takma kafana doktora ne zaman gideceksin o zaten söyler sana eşinin ii beslenmiyosun bebek beslenemz demesine bakma sen
cecommm ben kaçırmışım ne boncuğu yapıyosun sen bayılırım ben el işlerine
babanada çok geçmiş olsun
gülay fırınını güle güle kullan canım az cıslı bol vitaminli yiyecekler yap içinde
kaptanım davetler yaktı canımııııı dediğin gibi gitmeden hafif tok olmak lazım ama benim gözümde ç itiraf ediyorum tok olsamda yiyebilen bi insanım ben ya
eylül sıla o rakamlar ne ööle gözlerim belerdi walla harikasın devm arkadaşımmmm
başka ne azacaktım yaaaa alıntı yapmadım böyle olur işte sonu
ha bir de bildiğiniz gibi henüz doğum yapma serefine erişemedim ama ben özel eğitim öğretmeniyim (zihin engelli işitme engelli görme engelli)
üzülerek söylüyorum ki normal doğum esnasında karşılaşılan oksijensiz kalıp engelli doğum yapma riski meydana gelebiliyor bu çocukları gördükten sonra annnein kendini iyi hissetmesi hemen ayağa kalkması bebeğini kendi emzirmesi gibi bütün güzellikler gözümden siliniyor araştırmanızı tavsiye ederim
Haftaya sora almayi düşünüyorum canm doktorun dediği şeyleri çok yiyemiyorum yumurtasiydi etiydi sutuydu daha çok sebze çorba tarzi gidiyorum onlarida yiyebildigim surece bugün zorla 2 tane yumurta yedim aksamada et yapicam kiloyu azalmis gorunce zorlada olsa yemege calisicam bakalim esimde endişeleniyor bi yandan
çokmu geç acabao kampanyayı hiç sormadık bile. fırının verilecek hali kalmadı çünkü. eskiciye verecem direk. aslında kampanya aklıma bile gelmedi. sorardım yoksa
zaten hep arka arkaya kırmızı kart görüyoruz toplu halde..nasıl denk geldiysek böyle..adet döneminden o fazlalık. bende detoks yapmayaydım duru m aynıydı. her kes bu hafta adet anlaşılan
canım herkes kendi deneyimini yazmışsa bile.ya kızlar biraz sitede gezindim de normal doğum mu sezeryan doğummu iyi falan diye topik açmışlar.herkes ayrı telden bir şey demiş..buradaki anne sultanlar ne diyor acaba bu konuda ..benim kafam karıştı okuyunca..
üzülme canım ,kimbilir belki daha hayırısı gelicektir ..rabbim hayırlı iş kapısı açsın sanada tüm iş isteyenlerde..Selam kızlar... Giremedim bir süredir. Evde değildim. Ev işleri birikmiş durumda. Yaptığım temizlikten eser yok. İş konusunda moralim çok bozuk. Bi senedir beklediğim yer aradı işe alıncaksın dedi sonra tekrar arayıp daha sonra döneceğiz dedi moral yerlerde. Ailecek çok sevinmiştik. Acilen işe ihtiyacım vardı. Dünden beri ağla ağla bir hal oldum. Eşiminde morali bozuldu. Hiç bişey yapasım yok öyle kötüyüm yani
canım tabikide ameliyat.evet şimdi biraz daha okudumda bildiğin sezeryan ameliyat yani.ama diğeri kendiliğinden devam eden bir süreç..o dümdüz karın durumuda çok cezbedici hele
ilk gebeliğimde gebelik zehirlenmesinden dolayı suni sancı vikierilerek doğumum başladı. sabah 8 den akşam 4 e kadar sancı çektim ama bebeğin kalp atışlarında sorun yaşanması nedeniyle sezeryana alındım. çok zor birşey. sütün gelmiyor ayağa kalkamıyorsun. sürekli bakıma muhtaçsın. ikincisinde ssvd istedim olmaz dediler. buradaki hastane kapsamlı olmadığı için kabul etmediler. yine sezeryan oldu. üçüncüde de ikna edemedim. ve artık istesem de normal doğuramam. içimde kaldı anneliğin o hali. sanki anne değilmişim gibi hissediyorum. ha sezeryan arasında sınıflama isterseniz lokal anestezi mi genel anestezimi diye kesinlikle lokal derim. bebeğin ilk sesini duymak gibisi yok. korkuyormusun korkuyorsun ama onu da ufak bir ilaç verip durduruyorlar.
sağol canm aslında öyle düşününce haklisin evet kesinleşti canim prens geliyor Allahin izniyle isime bile karar verdik diyebilirim :) babamiz şimdiden isimle sesleniyor bazen kiziyorum diyorum oğlun beni hic rahat birakmiyor falan diyorum direk savunmaya geçiyor benim oğlum yapmaz diyor direk :)kendini korkutma cnm bebek her türlü beslenir. düşünsene tarlada çalışıp aç karnına dolanan kadınlar var.
benim midem bulantım 3 hafta sürdü sadce. neyse bu durumda bile ben öyleyumurtalar süt balık yemedim.
sadece yaz dönemi olduğu için bol ayran içti. ha bir de kaşarlı şeyler yiyordum. hem baya protein ve kalsiyum var onda. muz da yiyebilirsin. zaten tatlı şeyleri hiç yemesen yine olur.
ceviz ye, muz, ye. arada bir ızgara ye. ceviz yersen balığa gerek yok zaten yesen de olurda yemezsen de olur yani.
pimpirikli olma hiç rahat ol akışına bırak. bebek bazen ilerde gidiyor sonra geriliyor bir şekilde yolunu buluyor. zaten o ultrason ölçümleride çok güvenilir değil.
bir arkadaşımın bebeğine 3 anca dediler 4 küsür doğdu sıpa düşün yani :)
ha bi de bebişin cinsiyeti kesinleşti mi cnm ben kaçırdım orayı sanıyorum :)
ayy maşallah. hayırlısıyla gelir inş prensin. adını ne düşündünüz özel değilse :)sağol canm aslında öyle düşününce haklisin evet kesinleşti canim prens geliyor Allahin izniyle isime bile karar verdik diyebilirim :) babamiz şimdiden isimle sesleniyor bazen kiziyorum diyorum oğlun beni hic rahat birakmiyor falan diyorum direk savunmaya geçiyor benim oğlum yapmaz diyor direk :)
ay ben aslında çok takmiyorum kuzumda biri bisey dedimi hemen moralin bozuluyor hemen sen bisey yemiyorsun bebegin beslenemez dedikleri an cokuyorum resmen yani bide durumu olamayanlari düşünüyorum bi lokma ekmeğe muhtacken bebek dünyaya getirenler var diyorum kuran okunmaya yeni yeni basladim canm elimden geldikce yasin-i serif okuyorum namazlarima dikkat etmeye calisiyorummerveee
çok takma sen kilo vermeni canım.soru olsaydı dr söylerdi zaten..
inanki sen hiç bişey yemesen bile bebek beslenir..benim ilk çocuğuma hamileyken nerde beslenmee nerde dikkat etme..
beslenmeyle sağlıklı olsaydı benim kız 1 kğ ve hasta doğması gerliydi..ama çokda çok güzel kilosunda doğdu..sağlığıda yerindeydi..
ne ağırlar kaldırttılar düşerse düşsün diye,canımın bişey isteme lüksü zaten yoktu.birde derler aşeren aş erdiini yemezseşöyle olur böyle olur..benim aylarca burnuma koktu canım çekti..ama kızımın heryeri tam şükürler olsun..
sen kalbini hiç bozma,allaha şükür az çok yiliyorsun miden bulana bulanada olsa.düşün birr neler kimler var,öyle olsa onların bebekleri beslenmez sağlıksız olur..
hem senin kilo alman bebeğin kilo alması anlamınada gelmez merve,sen 1 kğ alırsın bebek 1 gr alır.
ben çok gördüm çok kilo almış annelerin el kadar bebek doğurduğunu,hani derlerya sendenmi çıktı bu..benim kız krdeşimde sırım gibidir hiçde kilo almaz hamileliğinde ama pehlivan gibi olur çocukşarı..sen kafanı buna yorma ,dua et kuran oku bebeğinin onlarada ihtiyacı var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?