80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Bitanem erken kahvaltı yapınca zaten acıkmaman mümkün değil sen zorlama kendini bünyen alışana dek 3 öğün yap kuzum zaten acıktığın an leptin bozuluyor kendini fazla zorlama bitanem

anaaaammmm bide acıkınca bozuluyomu leptinnn yaaa ben kaç saattir boşamı açım şimdi sweettiimmmm

anaaaammmm bide acıkınca bozuluyomu leptinnn yaaa ben kaç saattir boşamı açım şimdi sweettiimmmm

Malesef mavişim beyne açlık sinyali gittiği anda leptin yağ yakımını durduruyor demek ki verdiğimiz linkleri tam okumamışsın kuzum

LEPTİN HORMONUNUN SALGILANABİLMESİ İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 – 5 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) böyle fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz.

Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 – 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 – 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 – 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 – 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.

Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 ‘e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 – 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 – 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 – 14:00 ‘den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.

Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde. Biz ilk başladığımızda bir yıl civarında 2,5 öğün, daha sonra da 2 öğün yedik ve halen 2 öğün olarak devam ediyoruz. . Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.

NOT: Bu bilgiler Karatay Diyeti kitabından öğrendiklerimizden yorumlanmıştır. Facebook “Sağlıklı Yaşıyoruz” sayfasında bir çok kez dile getirilmiştir. Daha ayrıntılı öğrenmek için Karatay Diyeti kitabını okumalısınız, hatta bunların anlatıldığı bölümleri birkaç kez okumalısınız.

Okan Nurçin Çağlar

Mavişim 4 haftada 2 kilo 10 ayda 20 kilo yapar bitanemm az gitsin öz gitsin bir günde gelmediki bu kilolar yalnız sporsuz az gider bitanem mutlaka spor yapmaya çalışmalısın

doğru diyosun 10 ay 20 kilo insan veremeyince o gözle bakamıyo sanırım... işte o sporu eklesem çok iyi olacak ama inan vaktim sıfır anca gece 10,30 dan sonra oda pilim bitiyo artıkkk... bakmayın böyle umutsuz olduğumaa pes etmiyceeemmm aslaa kendimi hiç bu kadar diyete motive etmemiştim kolay kolay kimse ve hiç bir şey döndüremez beni yolumdan ama işteee....

evet bu yazıyı okumuştum en başta facebookta ama atlamışım o açlık bölümünü...

Sorma cuma sabahı kesin tahlil yapılacak Allahın izniyle
Öğlen çıkar sonuçlar diye düşünüyorum ama tabi pazartesi tekrar gidip sonuçları gösteririm ( tabi neten bakar sonuçları burayada iletirim )

pes etmek bu topicin doğasına aykırı mavişimmm işte bu kadar sen kararını verdikten sonra

Sorma cuma sabahı kesin tahlil yapılacak Allahın izniyle
Öğlen çıkar sonuçlar diye düşünüyorum ama tabi pazartesi tekrar gidip sonuçları gösteririm ( tabi neten bakar sonuçları burayada iletirim )

nihayet cecomm hadi inş sonuçların güzel çıkar tahlile giderken akşam yatmadan 4 bardak sabah da tahlil öncesi 4 bardak su içmeyi unutma cecom

nihayet cecomm hadi inş sonuçların güzel çıkar tahlile giderken akşam yatmadan 4 bardak sabah da tahlil öncesi 4 bardak su içmeyi unutma cecom

İnşallah canım
Bu arada ben eskiden tahlil verirken bana gece 12den sonra su dahi içme diyorlardı ( sabah bir gram bile içmeden giderdim tahlile ) acaba oda etkiliyormudur değerleri sonuçta o tahlil yapılana kadar vakit geçiyordu ( bazen 9 bucuğu buluyordu ) ve ben o saate kadar su dahi içmeden beklerken fenalık geçirecek gibi oluyordum
Bakalım senin dediğin gibi yapınca nasıl çıkacak sonuçlar sağ ol hatırlattığın için

Mavişim 4 haftada 2 kilo 10 ayda 20 kilo yapar bitanemm az gitsin öz gitsin bir günde gelmediki bu kilolar yalnız sporsuz az gider bitanem mutlaka spor yapmaya çalışmalısın
Evet buna katılıyorum çok hep sı kı basliyoz sonra bırakıyor uz aslında bizim sorun devamlılık benim politika kendimce haftada 100 gr gitse gidiyo ya ona sevinecem diye başladım hepimizin Allah yardımcısı olsun

merhaba kızlar nasılsınız ben 1 haftaya yakındır gelemiyorum eminim kızıyorsunuz çok kızacaksınız kilom aldı başını gitti ama umurumda değil o gider kızlar zor günler geçirdim dualarınızı eksik etmeyin çok ihtiyacım var buna babamın iş yerinden sağlık taraması yapılması istenmiş sanırım devlet dairelerinde zorunlu hale gelmiş her neyse babam gitti yaptı sonra haber geldi ki tahliller kötü çıkmış ciğer tahlilleri tekrar tahlil filan verildi bugün kesin teşhis konuldu koah mış yine buna hamd olsun ben daha beterinden korkuyordum ileri dereceymiş ciğerinin yarıdan fazlası çürümüş resmen bu yaşam şekliyle giderse 1 yıl içinde tamamen iflas edebilirmiş ne yapmam gerek bilmiyorum inceliyorum ama dönüşü yokmuş ancak yavaşlatılabilirmişşş çok korkuyorum kızlar etrafınızda olan varmı ne yer ne içer ne iyi gelir bileniniz varmı ne olur dualarınız da babamıda katın

Teşekkür ederim canım .Ben her sabah mutlaka bi tane haşlanmış yumurta yiyorum hem hafif hem besleyici ve tok tutuyor yanında peynir Zeytin kepek ekmeği öğlen genelde nesfit gevrek akşamda var olan yemekden abartmadan küçük bi porsiyon yiyorum onun dışında öğün aralarında elma bi iki kuru incir atıyorum yalnız ben akşam çay yanına abur cubur olunca kantarın topuzunu kaçırıyorum yoksa ekmek yemek cok cazip gelmiyo bide bebek olduğundan spor yapamıyorum şimdi bide soğuk dışarı çıkıp bi yürüyüş bile yapamaz oldum ahh ah neleri unuttum anne olunca olsun yine de cok tatlı paşam
if

Çok geçmiş olsun kesinlikle sigaradan uzak durmalı tozdan parfüm kokusundan ağır deterjan kokularından uzak durmalı allah şifa versin inşallah
kesin

Çok geçmiş olsun kesinlikle sigaradan uzak durmalı tozdan parfüm kokusundan ağır deterjan kokularından uzak durmalı allah şifa versin inşallah

kesin
çok tşk ederim canım sigarayı bırakamıyor ne yapacağımızı bilmiyoruzzz oturduk konuştukk yok diyor yapamıyorum dün 2 den 7 ye kadar içmedi o içimdeki fırtınayı bilmiyorsunuz diyorrr sonra dayanamadı yaktı bari azaltabilsek onada şükredecez ama

İyi akşamlar şekerlerr

KAHVALTI
5 cerı domates
1 tane borek (sucuklu kasarlı mantarlı)
1 bardak sekerlı cay
1 maden suyu

ÖĞLE
1 greyfurt
1 mandalına

AKŞAM
azıcık nohutlu pilav
kırmızı sogan 4 te 1
azıcık maydanoz
2 yaprak marul

afiyetolsun Mervişim babaannen döktürmüş yine anlaşılan öğlenki meyvcelerin yanında en azından süt iç kuzum bu arada sınavdan 100 almışsınnn bravo hamişime

Cecomm Canan Hocamız böyle öneriyor kuzum açlık 12 saat olacak ve akşam 8 den sonra 4 bardak ve sabah 4 bardak su içilecek

Evet bitanemm diyet olarak bakmazsak sağlıklı besleneceğim diye düşünürsek otomatrikman kilo kaybı başlayacaktır çünkü uzun bir süreç ve bu süreçte sıkılmamak lazım beslenme şekli değişince ideal kilomuza eriştikten sonra da kilo alma olayı olmuyor eski yaptığımız hataları yapmıyoruz çünkü
dediğin gibi az gitsin ama kalıcı gitsin arkadaşlar bilir ben hiçbirzaman haftada öyle müthiş kilolar vermedim gr gr gitti ama hep gitti totale bakarsak 25 kilo vermiş oldum

Hoşgeldin şekercimm buradan uzak kalınca gidenler gelmiş sağlık olsun sen yine verirsin kuzum

ama babana çok üzüldüm çok geçmiş olsun cnm koah ı çok iyi biliyorum tatlım gelinimizin babası yıllardır aynı hastalıktan yatağa mahkum kaldı şu an 35 kilo var ya da yoktur hazır mamalarla beslenebiliyor nefes alamıyor önceleri sürekli oksijen tüpüne bağlıydı fakat son iki yıldır oksijen makinasına bağlı evde sürekli çalışıyor çocuktan farksız inan haftada en az bir kez hastahaneye yatıyor ama yapılacak birşey kalmamış hiçbirşey yapmadan eve yolluyorlar bunları seni üzmek için anlatmıyorum sadece babanı uyar yatağa bağlı kalmak istemiyorsa lütfen sigarayı bıraksın biliyorum kolay değil annem de bir türlü bırakamıyor bırakında depresyona giriyor dr ları iç ama az iç diyorlar artık bakana da yatana da çok zor gelinimiz ve annesi 7 yıldır pervane oluyorlar başında inş babacığın bırakır sigarayı bitanem çok geçmiş olsun

kepek ekmeği yemesen inan bana daha çok tok duracaksın iki gün dene sadece ekmekli mi çok duracaksın ekmeksiz mi geç acıkacaksın akşam 7 den sonra şekersiz sıvılar hariç lütfen birşey yememeye çalış kuzum evde ip atlayabilirsin kuzum setler halinde minik sayılarla başla inan bana yürüyüşe alternatif tüm kasları çalıştıran en güzel spor tatlı niyetin paşamızı yesen yeter sana

kuzum şu an bırakamaz bırakamayacağını zanneder ileride nesef alamadığı zaman inan anında bırakacak ama şu an önemli olan o günleri geciktirmek bunun için sigarasına filtre taksın hiç olmazsa kuzum

Canım inan bende çok üzüldüm babacığının adına Çok ama çok geçmiş olsun
Biliyorum şu anda çok üzülüyorsunuz ama sizler onu yönlendirip sağlıklı beslenmesini en azından sağlarsanız ( tabi sigarayıda azaltsın yada adaşımın dediği gibi filitreyle içsin ) eminim uzun seneler o hastalığı geçiktirip yaşayabilir rahat bir şekilde
Bence babacığını dayanamayacağı bir yerden vurabilirsin Ona onu ne kadar çok sevdiğini ama sana olan sevgisine inanmadığını söyle Öyle olsaydı bizler için elinden geleni yapardın ( azaltmak da olsa ) Ben evlenirken babamın beni kapıdan dualarla uğurlamasını istiyorum ve sen şu sigarayı bırakmazsan bunun olup olmayacağından endişe duyuyorum de ( Rabbim gecinden versin tabiki )
Eminim babacığın ondan sonra biraz daha dikkatli davranacaktır ve en azından günde 3 - 5 sigarayı geçmemesi bile bence birşeydir

Rabbim babacığına şifa sizlerede güç kuvvet versin ki onu sabırla ikna etmeye çabalayın

Gelen kilolarada sakın üzülme Ben inanıyorum senin kafan dinç olduğu an sen hepsini fazlasıyla vereceksin zaten

Cecomm Canan Hocamız böyle öneriyor kuzum açlık 12 saat olacak ve akşam 8 den sonra 4 bardak ve sabah 4 bardak su içilecek

Tamamdır canım öyle yaparım bu sefer bende

Kimyasal deterjan dan kokulardan sigaradan vazgecmek icin bir nedenin var bence bunuda ailene sen anlatmalisin saglikli hayat herseyi kapsiyor.gecmis olsun acil sifalar sekercim

sekerım cok gecmıs olsun canım rabbım acıl sıfalar versın kılolar dert degıl gıder elbet ınsallah babacıgın bı an once saglıgına kavusur , sıgarayı bıraksa aslında cıgerı daha az hasar gorur ama bırden bırakmakta zor gelır ne dıyecegımı bılemedım bıraz arastırdımda kronık bronsıt dıyor sıgarayı bırakması lazmmıs genetıkte olabılırmıs rabbim yardımcınız olsun
sorma canım babaannem sagolsun hala +500 lerdeyım oglen ıcmedımde smdı ıctım canım kucuk bı bbardak sagol kuzum carsamba gunu 3 tane sınavım varmıs onlardan cok korkuyorum napıcam bılmıyorum 3 de zor ve kafa yormam gereken dersler sabahtan berı yazı yazmaktan canım cıktı sırtıma agrılar gırdı desem yerı var

Allah yardımcın olsun canımcımm hadi bi gayret korkma sakın başaracağına inanıyorum en büyük yardımcın karnında kuzumAma babaannemiz biraz karbonhidratlara ara verse iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…