80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

amin canım Allah razı olsun.bugün biraz daha iyiyim.problem hallolmasada benim kendi gücüm artık uğraştığım soruna kalmadı.o nedenle kendime melisa çayları,papatya çayları yapıp relaks tutmaya işimi gücümü yapmaya çalışıyorum.ancak tek yanlışım var elimde olmadan eşime sarıyorum.yorgunlukla,moral bozukluğu ile akşam eve gidince yemekti,düzendi derken homurdanmaya başladım.niye yardım etmiyorsun?en azından bir elektrik süpürgesi tut falan diyorum.adamın geninde yok ki sen kadınsın sen yap tarzında hep.ne istiyorum senden zor olan diyor.ne yapsan yemekti,temizlikdi kabulüm diyor.ama ben istiyorum güzel yemek yapayım,evimde temiz olsun.o bocalama ile birde üstüne ailevi can acıtan şeyler olunca ben doldum kısacası.sakin ol diyorum kendme.kendini sıkmadan yap işleri..olmuyor ama işte bir yerden sonra yorgunluğunda verdiği stresle konuşmaya başlıyorum.tek isteğim aslında o an biraz yemeğin tepsiyle önüme gelmesi ve uzanmak.biliyorsunuzdur işim finans sorumluluğu.akşama kadar stajerlerimde dahil sürekli talep içindeler benden.enerjim akşama kalmıyor .bakalım toparlayacağım bunuda inşallah.yorgunluğuma çare uyku ama o da elime geçmiyor.
bu arada cecom bana ayran detoksunu anlatırmısın?
olsun canım yinede yapmışsın sporunu az olsun öz olsun bazı günler az da olsa yapmakta önemli.öyle durumlarda mekik hareketi falan yap ses olmayacak hareketler yani.yolundan çeviremesin hiç bir şey seni yani..:)
aynı durumdayım...
Daha mutlu hanımlar ,daha dingin sakin hanımlar için dinlensin bu hatunlar:) :)

dünkü menümü yazabilirim bu arada
sabah müsli ve yeşilçay
ara bebe bisküvi ve çay
öğlen ton balıklı salata
akşam 4 kaşık pilav ve avuçiçi kadar biftek yoğurt
spor 2 km yürüyüş
200 ip atlama
su :1 lt anca..

KESİNLİKLE HERŞEY AİLE HUZURU İÇİN :)

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr

Akşam yemeğimizide yedik ve hazır eşim dışarı çıkmışken kendimi buraya attım

Hemen aklımdayken menümüde paylaşayım gerçi akşam yemeğimin resmini çekemedim birden açlık bastırıp elim ayağım titreyince

Kahvaltı;

Ara;

Akşam;

hahaha valla ben anamın bi eşi yok derdim ama varmış yavvvv.... aynııııı bu kadar olur ama varya analarımız olmasa biz iyice salcaz anlaşılan yaniii senle de ben aynıııı

Valla bir ara cidden salmıştım ben baya ama anam emekli olup İstanbulda daha uzun kalınca her an tetikte olmak zorunda olunca iki çocuklada elimden geldiğince düzen tutturmaya çalışıyorum
Heee yapıncada ıncık çıncık ne varsa giriyorum
Şu benim pasaklı marimarlar olmasa ( kızlar ) inan hiç dağımayacak ev daha biraz evvel yine iisyan bayrağını açtım büyük kıza bütün gün oturdun kız bir kerede birşey söylediğimde anında kalk diye ( hep bir dakika Anne birazdan yaparım der ama üzerinden 1 saat geçer bende deli olurum )

nerde bende 12 de iş bitcek aynı senin gibi o saatte anca pazar günü saat 4 te işim bitiyo anam hergün erken kalk pazarda yatim diyommm ama o zamanda iş bitmiyor... sonrada biri gelcek olsumu motoru takıyommm

Kız erken kalkınca benimde misafir hazırlığım yoksa genelde öyle oluyor ama bu hafta şu gün muhabbetine fazla ayrıntıya girdim o yüzden dahada iş bitmez oldu
Ya birde Karatay yapınca öğlen ancak acıkırsam Ayran içiyorum ya o yüzden pek sıkıntı olmuyor Küçük kız için her daim birşeyler hazırda oluyor öğlenlik ama onada yalvar yemez büyüğüde yalvar gırtlağı durmaz ortası yok bunların abla kardeş Ben adını koyunca rahatlıyorum zaten yemeği yapması zor gelmiyor

Canım Allah yardımcın olsun gerçekten çok strestli bir iş yapıyorsun
Eniştede arada da olsa işin ucundan az tutsaya
Kız baktın çok daralıyorsun tansiyonum düştü sanırım ayağına yat koltuğa fenayım Allah aşkına sen bu gece birşeyler yap elim ayağım titriyor açlıktan ayağına numaradan
Biraz totoşu tutuşursa emin ol o tepsi önüne anında gelir yapmadığım şey değil yani tecrübe konuşuyor ben herifi nasıl işe alıştırdım sanıyorsun ki ben çalışmıyorum onuda belirteyim

Canım Ayran detoksu iki günlük birşey ve her iki günde aynı yapılıyor
Metabolizmayı hızlandırıyormuş ve giden yağdan gidiyormuş ( ben yazılanın yalancısıyım ama en azından motive ettiği kesin )
Ben hesapta yapacaktım kaldı ama pazartesi kesin yapacağım Allahın izniyle

Ayran detoksunda kahvaltı;
Bildiğin peynir, zeytin, domates ( mevsimine göre tabi ), salatalık ve yumurta ( yani ben hep öyle yapıyorum ki Klasik karatay kahvaltısı bile edebiliriz bence hem daha uzun süre tok tutar )

Sonrasındada acıktıkça içilecek Ayran detoksu;

1 litre ayran ( evde de yapabilirsin ama ben hep hazır kullanıyordum )
4 Yk haşlanmış nohut
4 yk haşlanmış yeşilmercimek
4 yk haşlanmış bulgur
2 adet salatalık rendesi
BOl Nane ( başka baharatta ekleyebilirsin damak tadına göre )

( ben çok çok az tuzda ekliyordum öbür türlü içemiyorum diye )

2 saatte bir içenlerde var ama ben acıktıkça içiyordum ve güzel sonuç alıyordum

İyi akşamlar fıstıklar kusurabakmayın elde olmayan sebeplerden dolayı gelemiyorum bu ara

Hakikaten ne oldu bu topiğe sayfalarca geçmiş beklerken hemen bitti

Alyagsucum neyse ki sen toparlanmışsın bitanem

Cecom prensesimiz iyileşmiş çok sevindim tatlım maşallah sen de iyileştin ayaklandın ve evi yağ dök yala yapmışsın tatlım anneciğinin gölgesi yetiyor dimi

Beyazcanım inan çok üzüldüm durumuna ama herşey biz insanlar için kuzum sen neleri atlattın ne olur kendini eve kapama cecom öyle güzel yazmış ki başka ne söylenebilirdi bilmiyorum seni çok seviyoruz ve lütfen senin düşmeni bekleyenleri sevindirme silkelen ve kendine gel prenseslerin için kuzum

Eddorascım 10 gün tibete ara verdiysen bir alt tekrardan devam ediyorsun bitanem koşu bandı çok gürültü yapıyorsa ince matlardan ser altına bir de yağlamayı ihmal etme sık sık o zaman fazla gürültü olmuyor bitanem ve lütfen erken kalkmaya çalış

Azecim hamileliğinin son günleri sağlıkla kucağına al inş bebişini tatlım kolay doğumlar dilerim

Mavişim iki öğün yapmak için neden kendini zorluyorsun ki kuzum erken kahvaltı yapıyorsan 3 öğünde yiyebilirsin

Anetam bildirimini kaydettim cnm

snowflake sporu düzenli her gün yapabilirsen çok iyi olur tatlım

Sorma canım inan kaç gündür ne oldu bu topiğe diye düşünüp duruyorum havalardanmıdır herkesde bir haller var tabi ev işleri yada başka yoğunluklarda oluyor ama çoğu zaman o vakti yaratıp iki sohbet etmeye fırsatımız oluyordu

İnşallah bir iki güne herkes yine toplanır valla nasıl bağımlılık yarattıysa burası kimse yazmayınca canım sıkılıyor KKdan önce internette saatlerce oyun oynayabilen ben şimdi KK hariç bir tek facee giriyorum oda boş boş duruyor sayfa hani yazan olursa cevap veriyorum okadar
Ben eski sohbetleri özledimmmmmmmmmmm

Bu arada sorma hakikaten gölgesi yetiyor kadının birde cidden çok fedakar bir anneye sahibiz ( çok şükür hakkını asla ödeyemeyiz sonuçta sırf doğurmakla bana göre Anne olunmuyor )
Sabah yine erkek yeğenim fena olmuş kadıncağız kahvaltıyı yaptığı gibi fırlamış kardeşime akşama kadar onunla hastanede vakit geçirmiş ( KVsi duysada hastaneye gelmez en fazla kocasını yollar oda Annemlere karşı göstermelik yani ) ordan minibüse bile binmeden koştur koştur gelmiş bana yinede pazarlık yapmış ( ki telefon açıp kardeşimden ulaştığımda tembihledim bak yoruldun zaten sakın birşey alma yarın eşime aldırırım birşeye ihtiyacım yok diye )
Kendi evinin önününden pas geçip bana geliyor ve kapıdan aldıklarını bırakıp bu seferde babama akşamlık yapmak için eve koşturdu ( tabi ben yaptığım tavuktan hemen koydum bir kaba bari yemekle uğraşmasın diye )
Bİzim iyiliğiimiz için devamlı çabalar ve o yüzden asla onun kırılmasını istemeyiz ikimizde ( kardeşimle ) sırf o mutlu olsun huzurlu olsun diye devamlı onun gönlünü yapmaya çalışırız ( evleri bile toplu görünce kadıncağız rahatlıyor aklı bizde kalmıyor kızlar iyi hissetmiyorda evlerine yansıyor diye düşünmesin hesabı )

Bak kadın benim Günümün alışverişini yaptığı yetmiyormuş gibi birde Cumartesi sabah namazından sonra börek yapacakmış ( gerek yok yada bir gün evvel yap dedim olmaz taze olsun sevmem öyle baştan savma işi diyor )
Geçen gün eşimin halasıda geldiğinde ısrarla bak yapılacak birşey varsa bizde birşeyler yapalım dedi ama benim KV o son hesapta hasta ziyaretinden sonra bir kere bile aramadı nasıl kız diye yada gün için birşeye ihtiyacın varmı diye ( zaten birşey istememde insan bir kerecik arayıp sorar bari yarım ağızlada olsa ama ben onun yaptığını yapmayacağım hem kpninde senesi o yüzden ona söylemeden direk bir çeşit birşey yapıp götüreceğim kendi utansın

Ben face e bile girmiyorum cecom tüm zamanım burada geçiyor biraz da gazeteleri okuyorum net bitiyor benim için ama hakikaten eski sohbetleri özledim

Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesin boş ver kv ni kuzum anneciğin sana yeter de artar.Utanır mı ki acaba iyilik sende kalsın en güzeli cecomSen kayınpederin için yapacaksın ilerde bizim ardımızdan da yapanlar olur inşBenim anneciğim iyi olsun başımda dursun bana yetiyor ne mutlu bize malesef bazı anneler de var ki anne kelimesini hak etmiyorlar

Canım ben Allah rızası için yapacağım biz anamızdan öyle gördük sonuçta
Dediğin gibi bazıları Anne kelimesini hak etmiyorlar ( o yüzden kaç senedir KVye Anne bile demiyorum ya farkında ama bir kez olsun sen bana neden Anne demiyorsun diye sormaya cesaret bile edemedi sonuçta bana Analıkmı yapmış ki Anne diyeyim Küçük kuzuma bile hamileyken yapmadıklarını bırakmadılar düşük tehlikesi olduğu halde Komşu ablam sağ olsun Annemler Almanyada diye her gün birşeye ihtiyacım varmı diye sordu durdu hatta kadıncağız sık sık birşeyler yapıp uzatıyordu hatta doğumdan sonra her gün aralıksız birşeyler uzattı sen uğraşma dinlen kuzunla ilgilen diye ( tatlıma kadar hemde )
Defalarca kadıncağıza Anne diye ağzımdan kaçtı Hakkını asla ödeyemem Annemden sonra o geliyor bana göre ki bu zamanda böyle komşu inan çok zor bulunur

Rabbim dediğin gibi Analarımızı başımızdan eksik etmesin...Aminnnnnnnnnnnnnnn

Bak biliyorsun bizim gelinde hamile Anasının umuru değil hiç heves edipte şunu yaparızda demiyormuş şakasına gelin bak torun geliyor sen ne alacaksın demişde kadın 15 sene evvel kardeşinin kullandığımız küveti ve puseti var onları veririm yeter demiş Annem duyunce çıldırdı ve resti çekti asla almayacaksınız onları ben daha ölmedim herşeyinizi ben alacağım diye ( sağ olsun bizdede aynısını yapmıştı baktı dünürlerden hayır yok hatta bana doğum hediyesi ne istersin dediğinde ya önemli değil yaptıkların yeter demiştimde kadıncağız yinede çıkardı çok yüklü bir para verdi o zamanda bizde onunla doğumu ödemiştik )

Aslında varya o tip umursamaz insanlar yaşlanmıyorda bencillikleri yüzünden yıpranmıyorlar ( evladım ne alemde yada işte birinede bir hayrım dokunsun demedikleri için rahatlar )
Eşimin Ananneside öyle kadın 96 yaşında ama hayat ona güzel herkese istediğini söyler, ne perhiz bilir ne bişey, herşeyin en iyisini yer, kızlarım yada torunlarım ne hisseder umursamaz, herkesin onun dediğiyle iş yapmasını bekler ....vs. .vs. ama cidden son gören doktor bile demiş Teyze benden sağlıklı valla yatmasıda sadece tembellikten vucut kendini salmış yoksa kemiklerde birşey yok diye

Rabbim hepimize yüreği güzel insanlardan olmayı nasip etsinde bari öbür tarafta o konuda sorguya çekilmeyelim

Hoşgeldin mavişim evlat fındıksa torun fındık içiymiş eminim seve seve bakıyordur annen

Sweetcim canım herkese her soruya tek tek cvap veriyorsun cok sagol. Galiba uc öğün devam edicem hatalarımi kesfediyorum sizlerle öğreniyorum kendime en uygun hale getirim yeniden yeniden yılmadan başlayıp devam ediyorum sayenizde burası kac gündür sessiz ve benim hemen motivem düştü burasının ve instagramin bende cok etkisi var iyiki varsınız hepiniz

Ahhh cecom varya aynı benim kv güya milletin yanında gelinim bi tane diye konuşur durur. Ams icraata gelince manevi olarak diyorum yerinde yeller eser esimle olan tum sıkıntıları kimseye değil once ona anlattım anadir alır karşısına bi konusur diye ama nerde göstermelik dil ucuyla. Herkes benim anam degilmis ogrendim. 10 yıldır çalışıyorum sırf biraz rahat yaşayalım diye kenarda kendime ait uc kurusum yok gorumcem ise başladı ben çalışmasını istemiyorum parasını kocasına kaptirir kendine mi harcicak otursun evinde baksın kocası diye yüzüme karşı söyledi utanmadan neyse uzatmiyim yavvv yani ana vaaarr bide anacik var.

Komşular konusunda haklısın cecom yeri geliyor bazen en yakın akrabadan daha candan koşuyorlar allah razı olsun tüm komşularımızdan

Dediğin gibi gamsız olmak ömrü uzatıyor sanırım benim de var öyle tanıdıklarım maşallah asırık çınar ikisi de yaradılış meselesi cecom herkes aynı olamaz

Senin yüreğinin güzelliğine ben kefilim cecom

Sizin gelin düşürmemişmiydi almanyada olan benim aklımda mı yanlış kaldı

zamanım oldukça seve seve mavişim ne demek Tatlım herkesi bünyesi farklı ve vucudumzuu en iyi biz biliriz kimimiz yediğini hemen yakar kimimiz yakamaz herbirimizin aktivitesi de farklı o yüzden öğün saatlerini kendine göre ayarlayacaksın sne d eiyi ki varsın tatlım biz büyük bir aileyiz

YOk çok şükür kuzu iyi ama işte oda ana olacak bakalım nasıl bir ana olacak
İnşallah kuzu doğduğunda anlar neyin ne olduğunuda ona göre güzel bakar kuzuya

Neyse size doyum olmaz ama bana müsaade
Sabah erkenden kalkacağım inşallah

Eşimde uykumu alamadım yatalım diyip duruyor hazır kuzuda uyumuşken
İnşallah yarında son hazırlıklarımı yaparım ( poğça ve sarma ) sonrada derin bir oh çekerim

Bu arada eşimin kuzeni Bursadan gelmiş bir kaç günlüğüne ve Cumartesi akşamı oda bize yatıya gelecekmiş
neyseki misafirlere hazırlık yapınca onada kalır nasılsa birşeyler
Sağ olsun hiç eziyeti yoktur aksine kendi evinde bir su bile almayan 20 yaşındaki çocuk bana gelince sofra kurmaya bile yardım eder sırf ben yorulmayayım diye

Ben tamamen yanlış hatırlamışım o zaman cecom sağlıkla doğsun inş

İyi geceler cecom allah rahatlık versin yarın kolay gelsin kuzum ben de takım listesini yapıp kaçarım

Öyle misafire can kurban

Hoşgeldin kaptanım swetim.
Nerelerdesin canım.özledik.
Bi yaramazlık yoktur inşallah.
Swetim bu hafta 5x5 devsm ettim yogayı.
Haftada 2 artırarak devam edicem inşallah.
Ama şu uykumu bir düzene koyamadım.
Sabah gözümü açamıyorum uykudan.
1saat uyuyup kalkayım diye yatıyorum gözümü bir açıyofum öğlen olmuş.
Neyse düzelcek inşallah.
Sen nasılsın canım.iyimisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…