- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
Daha geçen gün markette kaya tuzu baktım ama cam yada haşap değirmen gerekiyormuş hatta eşime dedim görürsen al diye ama henüz cam bulamamış ( oda ille cam daha sağlıklı diyor )
Plastik değirmenlerde satılıyordu o yüzden almadımaslında bir ara Reale bir gidebilsem orada kesin vardır ( eşim arabayı altımdan alınca orası çocukla ters geliyor şuanda malum havalarda soğuk çocuk iyice üşütmesin
Dediğin gibi şimdikiler akıllı ama kandırılmayada çok müsaait benceşimdi nette okadar çok yalan yanlış şey varki çocuk ilk okuduğu yazıyla ölüyorum diye vasiyet hazırlayacak neredeyse Rabbim göstermesin ...Aminnnn
Suyuma bol limon sıkayım bende en azından en zararsız meyve üstelik acıkmayıda geçiktiriyor
Cecom cam değirmen alana kadar kaya tuzu nu rondoda çek normal tuzluğa koy gülüm alınca değirmenden kullanırsın
Anaaa o nasıl aklıma gelmedi benimhemen eşime ilettim yarın alırım dedi
selam kızlar ben geldim
sweetim sanırım dediğin gibi bende cumaları bi rahatlama artı az gidiyo diye bi motivesizlik oluyo illa bakalım hayırlısı ama bu sefer bilidiğin koptum yani dünde bugünde hatta hiç diyet yapasımda yok
pazar günü kombimiz bozuldu bütün gün akşama kadar soğukta bekledik saatler sonra tamirci geldi ama parça değişecek diye ertesi gün akşam bıraktı geldi yaptı dün akşam am bu seferde sıcak su ayarları bozuk güya bu akşam onu yapmaya gelecekti...
ama daha başka sorunlar çıktı tabi
şimdi size olayı anlatayım siz bana fikirlerinizi söyleyin içinizde kiracıda olan ev sahibide olan vardır mutlaka
ev sahibim 81 yaşında hafız teyze.. tabi 5 çocuklu 3 ü burlarda ama hafız teyzenin hafızası ve sağlığı iyi olduğu içi kimseye gerek yok... neyse
biz geçen sene 1 ocak 2014 saat 11.15 te büyük bir kaza geçirdik öyle büyük kiii ölümden döndük desem yeridir yani ben evde değil işteydim ama kızımmm eşim ve kayınvaldem evdeydi... 4 katta oturuyorum yanımıza eni bir bina yapılıyordu yapıldı lanet olası bina. beton atarlarken beton makinasının başındaki adam hortumu açırıyor ve bizim kombinin asılı olduğu mutfak duvarınaaa güüüüüümmmmm duvar yıkıldı evin içine 1.5 ton beton bastılar ve kombi yerlere düştü çamaşır makinam mikrodaloa fırınım erzak dolabımm daha sayamadığım bi çok şey yerle bir oldu... allahıma binlerce şükür ki evladıma bir şey olmadı çünkü kızım su istemiş ne kayınvalidem ne kocam olacak adam kalkıp çocuğa su getirmemişler oda gitmiş suyunu içmiş gelmiş 5 dk sonra duvar yıkılmış damacanada kombinin altında... bu arada şunu belirteyim kocam olacak adam diyorum çünkü evlat hatrına büyüsün görsün diye direndiğim bir evliliği yürütüyorum.. he neyse bu konuya girersem çıkamam. velhasıl beni aradılar işyerinden koşa koşa geldim ama tabi nolduğunu bimiyorum acil gel dediler duvar yıkıldı bir geldim her yer berbat o manzarayı anlatmam o an yaşadıklarımı anlatabilmem imkansız... neyse bu adamlar yıanlar yani geldile temizlediler falan uğraşa uğraşa çamaşır makinemi yeni aldırdım çünkü daha taksidini bitirmemiştim o adamla yaşadığım sorunlarıda yazmıyorum çünkü çok uğraştım en sonunda adam çamaşır makinesini yeni aldırdım diye bide termostatı yeni aldırdım diye beni fırsatçı durumuna düşürdü tabi ben çook güzel uğraşırdım kiminle dalaştığını bilmiyodu salak uğraşmamamın nedeni bizim o duavr sonrada kapatılmış balkon duvarıymış belediyeden incelettim kaçak gözüküyormuş haa bu arada eve gireli 7 ay olmuştu. 81 yaşında kadın mahkemelerle uğraşmaın dıye vazgeçtim kapıma gelen gaztecilere bile haber yaptırmamak için uğraştım ki kamu davası falan olmasın diye. tabii bu arada bunlar olurken enim ev sahibi hastanede yatıyodu çocukları beni tembihledi aman duymasın üzülmesin diye. bende sustummm..
veee benim o ddevrilen kombi 1 yılda 2 kere tamirci gördü birinde gaz kaçırdı birinde bacasını yukarı doğru taktıkları için yağmurlarda içine su girdi falannn bunlarla da ben uğraştımm... haaaa bu arada o soğukta çocuğum hastanelik oldu idrar yollarından 10 gün hastanede yattık daha da beteri 1 yıldr psikoljik tedavi görüyoruz ilaçlarla iyileştik o olaydan 1.5 ay sonra geceleri çığlık çığlığa uaynmalar evin içinde hiç kimseyi görmeden koşmalar üstüne gündüzleri de odadan dışarı çıkamadı ağlama kizleri yere kalem düşse çığlık atardı şükür şimdi onları atlattık... neyse kombiye gelelim tamirci parçayı değiştirmek için 420 lira istedi evsahibi napalım yaptırcaz dedi ama dün bilmiş kız evladı beni çağırmış diyo ki biz sana sağlam teslim ettik yıkıldıktan sonrada taktıdık bir yıl kullandın kombi arızası kiracıya aittir her zaman sen yaptırcan...
tabi bende üzüldüm öfkelendimm anlatıyorum anlayan yok hafız teyzeye döndüm dedim bunlar bunlar bunlar oldu saa demedik söyle şimdi sence bu arızanın suçlusu ben miyim? sen olsan ne yaparsın kadın haklısın diyo bilmiş abla habire konuşuyo nerden tuttursam dıye habire yok biz tmiri çağırdık 2 kere 75 lira ödedik ben de baktım iş paraya dayalı bugüne kadar evin yaptığm bütün masraflarını saydım bugüne dek ağzımı açmadım dedim ama siz bu kadar para derken bende yaptıklarımı söyliyeyim dedim. tabi hafız teyzede bende bu durumdan pek hoşnut olmadık sonuçta kadın görmüş geçirmiş biri bende böyle bir insan değilim ama olayın akışı bunlara neden oldu dünden beri yiycem kafayı başım ağrıdan çatlıycak hakkımı savunduğum için içim rahat ama kadından bir yıl sakladım bu durumda söyledim üzüldüyse diye de üzgünüm... işte böyle kızlar uzun oldu içimi döktüm ama...
diyete gelince inşallah toplıcam kendimi bu değilse bi şekilde gidecek bu kilolar...
Ne kotu şeyler yasamissin canm çok şükür kazasiz atlatilmis üzme canini yasli teyzeye keşke o zaman anlatsaydin iyileştikten sonra uygun bi dille anlatirdin ev sahibi olarak bilmeli ogrenmesi iyi olmuş belki cocuklarini susturur bu ev sahiplerini ben anlamiyorum zaten ya annemlerde ev sahibi ama hic boyle değiller gerçi nazi konuda babama çok kiziyorum bu son giren kiracimiz çok sinir bozucu ya düşün perdesi kornise büyük gelecek diye babama yeni kornis taktirmis babamdan yapmia dedigiini hani hayati bisey olsa tamam diyecem ama değil o yüzden hakkini ara canim kiraci olarak orda kizina Allah korusun bisey olabilirdi yada hala kombi ariza cikariyor allah korusun sıkinti cikartir bence ev sahibine söyle yenisi ni taktirsin bu kadar ini yapmali benceselam kızlar ben geldim
sweetim sanırım dediğin gibi bende cumaları bi rahatlama artı az gidiyo diye bi motivesizlik oluyo illa bakalım hayırlısı ama bu sefer bilidiğin koptum yani dünde bugünde hatta hiç diyet yapasımda yok
pazar günü kombimiz bozuldu bütün gün akşama kadar soğukta bekledik saatler sonra tamirci geldi ama parça değişecek diye ertesi gün akşam bıraktı geldi yaptı dün akşam am bu seferde sıcak su ayarları bozuk güya bu akşam onu yapmaya gelecekti...
şimdi size olayı anlatayım siz bana fikirlerinizi söyleyin içinizde kiracıda olan ev sahibide olan vardır mutlaka
ev sahibim 81 yaşında hafız teyze.. tabi 5 çocuklu 3 ü burlarda ama hafız teyzenin hafızası ve sağlığı iyi olduğu içi kimseye gerek yok... neyse
biz geçen sene 1 ocak 2014 saat 11.15 te büyük bir kaza geçirdik öyle büyük kiii ölümden döndük desem yeridir yani ben evde değil işteydim ama kızımmm eşim ve kayınvaldem evdeydi... 4 katta oturuyorum yanımıza eni bir bina yapılıyordu yapıldı lanet olası bina. beton atarlarken beton makinasının başındaki adam hortumu açırıyor ve bizim kombinin asılı olduğu mutfak duvarınaaa güüüüüümmmmm duvar yıkıldı evin içine 1.5 ton beton bastılar ve kombi yerlere düştü çamaşır makinam mikrodaloa fırınım erzak dolabımm daha sayamadığım bi çok şey yerle bir oldu... allahıma binlerce şükür ki evladıma bir şey olmadı çünkü kızım su istemiş ne kayınvalidem ne kocam olacak adam kalkıp çocuğa su getirmemişler oda gitmiş suyunu içmiş gelmiş 5 dk sonra duvar yıkılmış damacanada kombinin altında... bu arada şunu belirteyim kocam olacak adam diyorum çünkü evlat hatrına büyüsün görsün diye direndiğim bir evliliği yürütüyorum.. he neyse bu konuya girersem çıkamam. velhasıl beni aradılar işyerinden koşa koşa geldim ama tabi nolduğunu bimiyorum acil gel dediler duvar yıkıldı bir geldim her yer berbat o manzarayı anlatmam o an yaşadıklarımı anlatabilmem imkansız... neyse bu adamlar yıanlar yani geldile temizlediler falan uğraşa uğraşa çamaşır makinemi yeni aldırdım çünkü daha taksidini bitirmemiştim o adamla yaşadığım sorunlarıda yazmıyorum çünkü çok uğraştım en sonunda adam çamaşır makinesini yeni aldırdım diye bide termostatı yeni aldırdım diye beni fırsatçı durumuna düşürdü tabi ben çook güzel uğraşırdım kiminle dalaştığını bilmiyodu salak uğraşmamamın nedeni bizim o duavr sonrada kapatılmış balkon duvarıymış belediyeden incelettim kaçak gözüküyormuş haa bu arada eve gireli 7 ay olmuştu. 81 yaşında kadın mahkemelerle uğraşmaın dıye vazgeçtim kapıma gelen gaztecilere bile haber yaptırmamak için uğraştım ki kamu davası falan olmasın diye. tabii bu arada bunlar olurken enim ev sahibi hastanede yatıyodu çocukları beni tembihledi aman duymasın üzülmesin diye. bende sustummm..
veee benim o ddevrilen kombi 1 yılda 2 kere tamirci gördü birinde gaz kaçırdı birinde bacasını yukarı doğru taktıkları için yağmurlarda içine su girdi falannn bunlarla da ben uğraştımm... haaaa bu arada o soğukta çocuğum hastanelik oldu idrar yollarından 10 gün hastanede yattık daha da beteri 1 yıldr psikoljik tedavi görüyoruz ilaçlarla iyileştik o olaydan 1.5 ay sonra geceleri çığlık çığlığa uaynmalar evin içinde hiç kimseyi görmeden koşmalar üstüne gündüzleri de odadan dışarı çıkamadı ağlama kizleri yere kalem düşse çığlık atardı şükür şimdi onları atlattık... neyse kombiye gelelim tamirci parçayı değiştirmek için 420 lira istedi evsahibi napalım yaptırcaz dedi ama dün bilmiş kız evladı beni çağırmış diyo ki biz sana sağlam teslim ettik yıkıldıktan sonrada taktıdık bir yıl kullandın kombi arızası kiracıya aittir her zaman sen yaptırcan...
tabi bende üzüldüm öfkelendimm anlatıyorum anlayan yok hafız teyzeye döndüm dedim bunlar bunlar bunlar oldu saa demedik söyle şimdi sence bu arızanın suçlusu ben miyim? sen olsan ne yaparsın kadın haklısın diyo bilmiş abla habire konuşuyo nerden tuttursam dıye habire yok biz tmiri çağırdık 2 kere 75 lira ödedik ben de baktım iş paraya dayalı bugüne kadar evin yaptığm bütün masraflarını saydım bugüne dek ağzımı açmadım dedim ama siz bu kadar para derken bende yaptıklarımı söyliyeyim dedim. tabi hafız teyzede bende bu durumdan pek hoşnut olmadık sonuçta kadın görmüş geçirmiş biri bende böyle bir insan değilim ama olayın akışı bunlara neden oldu dünden beri yiycem kafayı başım ağrıdan çatlıycak hakkımı savunduğum için içim rahat ama kadından bir yıl sakladım bu durumda söyledim üzüldüyse diye de üzgünüm... işte böyle kızlar uzun oldu içimi döktüm ama...
diyete gelince inşallah toplıcam kendimi bu değilse bi şekilde gidecek bu kilolar...
Hoşgeldin mavişim rabbim prensesini sana bağışlamış hakikaten gelmiş geçmiş olsun kuzum
hafiz teyzeye söylemen iyi olmuş sne insanlığını yapmışsın hastahanede diye zamanında söylememişsin
bu kombi olayları şakaya gelmez ki ben olsam yeni kombi taktırın derdim güvenemezdim açıkçası sen yine
de tamir ettirmişsindaha önce de kendin ödemişsin ufak tefek arızaları sen doğrusunu yapmışsın söylemekle bitanem snein yaşadığın zararların yanında bu nedirki suçlu hissetme kendini
ben böyle ağız dalaşına girecek biri değilim canım hele ki kendimden büyüklerle ama yani çok canım sıkıldı... son noktaydı ben onca şeyi çekerken bi geçmiş olsun diyen olmadı ama iş para olunca kapımı çalan çalana
selam kızlar ben geldim
Ne kotu şeyler yasamissin canm çok şükür kazasiz atlatilmis üzme canini yasli teyzeye keşke o zaman anlatsaydin iyileştikten sonra uygun bi dille anlatirdin ev sahibi olarak bilmeli ogrenmesi iyi olmuş belki cocuklarini susturur bu ev sahiplerini ben anlamiyorum zaten ya annemlerde ev sahibi ama hic boyle değiller gerçi nazi konuda babama çok kiziyorum bu son giren kiracimiz çok sinir bozucu ya düşün perdesi kornise büyük gelecek diye babama yeni kornis taktirmis babamdan yapmia dedigiini hani hayati bisey olsa tamam diyecem ama değil o yüzden hakkini ara canim kiraci olarak orda kizina Allah korusun bisey olabilirdi yada hala kombi ariza cikariyor allah korusun sıkinti cikartir bence ev sahibine söyle yenisi ni taktirsin bu kadar ini yapmali bence
nerde takıtırcak canım imkansız... hafız teyze olayları biliyodu ama kombinin böyle sorunlu olduğunu bilmiyodu sonradan anlatmış kendi kardeşi. ben bir yıldır diyorum bu kombi sorun çıkarcak diye ama hayatta çünkü 3 kat kirada kendi almanyadan emekli ama hep para yok çocuklar analarına ne haldesin demiyolar ama paa verb diyolar kadın borçlu ölcem diye ağlıyo kombimi değiştirir hiç..
Pşşşşt neredesiniz millettttttttttttt
Yine başladınız buraları ihmal etmeye
Öğlen olacak hala kimsecikler yokküseceğim ama yaaa
Bu arada kızlar size komik bir şey anlatayım başımdan geçen ( hani hep dengesiz mıknatısıyım diyorum ya ben)
cidden mıknatısım o konuda
Geçen gün Annemle Eminönüne indik yaKızkardeşimi otobüs durağında beklerken önümüzden yavaşca bir Transporter özel minibüs tipi lacivert bir araba geçti
Dedim herhalde ya adres arıyor yada birini indirecek bu kadar yavaşladığına göre( saftirik Banu )
Araç az ötede dörtlülerini yakıp durdu ve iki dakika sonra geri geri gelip tek yön olan yolda tamda otobüs durağının karşı tarafına park ettiyine gram aklıma bişey gelmedi hatta saf saf bakınıyorum kızkardeşim nerede kaldı diye bir yandanda Annemle sohbet ediyoruz
Anam bir an baktım araç içindeki şöför birşeyler işaret ediyorhala üzerime alınmıyorum ve sağıma soluma bakıyorum adam tanıdık gördü sanırım diye
Meğer şeref yoksunu bana işaret ediyormuş gel arabaya bin diye
Yok canım bana öyle gelmiştir sonuçta Anamla sohbet ediyoruz üstelik kızkardeşimde gelmiş otobüs bekliyoruz diye düşündüm ama yok adam ciddi ciddi bana işaret ediyor gel gideceğine yere bırakayım falan gibilerindenhayır o an Annem olmasa yeminle arabaya gidip ya Pardon Beyfendi birşeymi demek istiyorsunuz diye en kibar halimle yanaşıp sonrada psikopata bağlardımda şimdi Anam fenalaşır birde her sokağa çıktığımda bu tip şeyler başıma geliyor sanıp başlar tek çıkma sokağa diye
Hayır hani öyle full makyaj yapıpta dikkat çeken bir halimde yoktu bana göreama şeref yoksunu nasıl bir inatsa otobüs geldiği halde gitmedi otobüse bindik şükür kazasız belasız kurtuldum derken bir baktım adam otobüsle yan yana ilerliyor ve her durakta oda duruyor hani inersem tekrar şansını deneyeceğini planlamıştı sanırım aracın plakasını alıp cebime kayıt ettim mesaj bölümüna hani bir daha deng gelirsem kesinlike karakolluk olmayı göze aldım
Nasıl bir kafa anlamıyorum ulen yüz vermemişim ( ki zaten aslaaaaa öyle birşey söz konusu olmaz ) aksine kaşlarımı çatmışım sinirlendiğimi belli etmek için ama adam inatla 3 - 4 durak takip etti o şekilde
Bir kere daha yanlızken öyle bir durum olmuştu yine o tip bir minibüsle ama o zaman plakayı almadığım için aynı araçmıydı bilmiyorum ( rengi aynıydı yanılmıyorsam ) o yüzden plakayı aldım ki bir daha olsun yada bir yerde görürsem adamı doğduğuna pişman edeyim diye
Yani bana dengesiz mıknatısı demeyeyimde ne diyeyim
TAbi eşime demedim yoksa ver plakayı diyip yeminle bizim semtten başlar her yerde o aracsahibini arar
geldim canımmm burdayım sanki bugün daha iyiyim başım ağrımıyo en azından
ay bende yaşadım öyle bi durum salağın teki takıldı peşime takip etti hemde yaya... yolda polisi aradım karakolun sokağına kadar geldi salak ama üst aradan girdim de anlamadı karakola attım kendimi sonra saf saf oralarda deli dana gibi aranırken aldılar içeri ben ağla ağla titriyorum korkudan meğersem adam bıçak taşımaktan bide tacizden aranıyomuş.... gerizekalı genç bi çocuk ben evli barklı kadın salak mı ne ben bankadan çıkmıştım ondan takip ediyo sandım korktumm...
Ay ben dökülüyorum bugün
Gece zaten düzgün uyuyamadım şimdi bekliyorum büyük kız gelsinde olmadı bir ıhlamur içip biraz uyurum o evdeykenyoksa akşam olmaz birde iyice dağılırım
Ay Allah korusun canım valla verilmiş sadakan varmış
Kız kim bilir kimler peşimizde dolandıda belki fark bile etmedikBen hiç karakola şikayet etmeyi o an akıl edememiştim ama bu araça bu sefer taktım bir daha gördüğüm an kesinlikle hem dersini vericeğim hemde karakola gidip şikayetci olacağım
Rabbim kimseye yaşatmasın böyle manyaklardanda uzak tutsun...Aminnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?