80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

insallah sonu benzer cecoomm :) sonu guzel bıltmıs :)

Bir Zayıflama Hikayesi

“Merhaba ben Elif, 26 yaşındayım ve İzmir’de yaşıyorum. Lise yıllarımda girdiğim bir bunalım sonrasında aşırı yemek ve uyuşuk yapımdan dolayı hızla kilo almaya başladım. 26 yaşıma geldiğimde 120 kilo olduğumu fark ettim. Evet fark ettim çünkü yedikçe kilo aldığımı hiç hissetmiyordum ve girdiğim bunalım tam altı yıl beni kendi içime hapsetti.

Arkadaşlarım evlenme hayalleri kurarken birden aklım başıma geldi ve aynanın karşısına geçtim. İnanın kendimi öldürmek bile istedim ama aklımı başıma toplayıp bu saçma fikirden sıyrıldım. Ailemin de manevi desteği ile hayatımı düzene soktum. Zayıflamak için kendi kendime koyduğum kurallar şunlar oldu;

Sabah erken kalkmaya başladım, çünkü gün ne kadar uzun olursa o kadar ayakta kalarak kalori yakabileceğimi düşündüm. Kahvaltımı hep aynı saatte yaptım (08:00/09:00 arası) ve ekmeği 5 dilime düşürdüm. Normalde ne kadar yediğimi hayal edin. Kahvaltılarım da yeşillik çoğaldı ve margarinden uzaklaştım. Kaymak ve çikolata gibi gıdaları sildim hayatımdan. Kahvaltıdan sonra bir ara öğün saati belirledim çünkü acıkıyor ve sinirleniyordum. Saat 10 civarlarında atıştırmalar yaptım. Ara öğünlerde ki atıştırmalarım genelde kavrulmamış tuzsuz badem, fıstık, leblebi gibi şeyler oldu. Kayısı, üzüm ve meyveler de tükettim bu öğünler. Öğlen yemeğini de düzenli olarak aynı saatlerde yedim ve ekmeği 3 dilime düşürdüm. Bir kap çorba, az porsiyon yemek ve yemek sonrasında yoğurt yedim. 3-4 saatlerinde yine bir ara öğün belirledim kendime ve midemin hep meşgul olmasını sağladım. Bol bol meyve ve salatalık tükettim bu tarz ara öğünlerde. Akşam yemeğinde ise yine az çorba ve az porsiyon yemek yedim. Hayatımdan pek fazla tat eksiltmedim. Sadece ana öğünlerimde her gün farklı yemekler yemeye dikkat ettim ve ara öğünleri asla atlamadım. Haftayı böldüm ve birinci gün ızgara, ikinci gün sebze yemeği, üçüncü gün baklagil, dördüncü makarna, beşinci gün et, altı ve yedinci günlerde yumurta yada sevdiğim yemekleri yaptım ancak hepsi 1 porsiyondan az tüketildi.

Düzenli olarak her gün 1 saat yürüdüm, koşmamın tehlikeli olduğu söylendi çünkü kilom çok fazlaydı. Bu düzeni 3 ay boyunca sürdürdüm ama hiç esnetmeden. Akşam kendime meyve saatleri belirledim ve akşam 9dan sonra hiç gıda almadım. En önemlisi de bol bol ama az az su tükettim. Bu sayede 3 ayda 50 kilo verdim. İnanması zor ama gerçekten bunu başardım ve hiç bir uzmandan destek almadım.

Anladığım ve öğrendiğim tek şey çözümün kendimde saklı olduğuydu. Zayıflamak için karar alın ve uygulayın. Şuan evlenme pilanları yapıyorum ve çok mutluyum. Yıllardır oturduğum yerden kalktım ve hayata sıkı sıkı sarıldım. Vazgeçmeyin, başarabilirsiniz.”

Alıntıdır.

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Hepinize Günaydınlarrrrrrrr

Şükür bu sabahta erkenden uyandım hatta 07:30 itibariyle kahvaltımda bitmiş oldu tıka basa doydum şükür ( Rabbim olmayanlarada versin...Aminnnnnn , kimseyi açlıkla terbiye etmesin....Aminnnn )

Bugün bir ara gidip kuaförde saçımı boyatayım diyorum hatta kız okuldan çıkmadan gidip halledeyim ki sonrada hemen gidip eksiklerini alır dönüştede Annemlere uğrarız kahve içmeye diye düşündüm
Kendimi erken evden atmanın sebebide erken döneykim ki akşam yemeğim fazla gecikmesinde bol bol Leptinden faydalanabileyim

Ohaaaaaaaaaaaaaaaaa 50 kg hemde 3 ayda üstelik okadar çok ekmek yemeye
Cidden inanılmaz birşey bu sonuç yaaaa

Kız gaza gelip fırına koşturtacaksın beni sabah sabah

Gunaydin kizlar. ..
sabah kahvem ve suyumla gune basladim..
ogretmenlerin toplantisi oldugu icin bugun okul yok buyukler evde ..birazdan kucugumu birakir gelirim gelirkende biraz yururum belki..
rapunzelcim hikaye harika..azim yaptim bu ara buda ustune iyi geldi..hersey kendi elimizde..ben surda bir hafta bile olmadi spor ve duzenli beslenerek degisiklikleri acayip farkediyorum. Inceldigimi hatta bugun olcu aldim..bir ay sonra tekrar bakicam ins yaza kadar kurtulacahim fazlaliklardan...
bende dun haberlerde birini gordum 5 ayda 42 kilo vermis..masallah dedim ya..ins bizde vericez..

OTE="oynakbasi34, post: 38989541, member: 280674"]SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Hepinize Günaydınlarrrrrrrr

Şükür bu sabahta erkenden uyandım hatta 07:30 itibariyle kahvaltımda bitmiş oldu tıka basa doydum şükür ( Rabbim olmayanlarada versin...Aminnnnnn , kimseyi açlıkla terbiye etmesin....Aminnnn )

Bugün bir ara gidip kuaförde saçımı boyatayım diyorum hatta kız okuldan çıkmadan gidip halledeyim ki sonrada hemen gidip eksiklerini alır dönüştede Annemlere uğrarız kahve içmeye diye düşündüm
Kendimi erken evden atmanın sebebide erken döneykim ki akşam yemeğim fazla gecikmesinde bol bol Leptinden faydalanabileyim

Ohaaaaaaaaaaaaaaaaa 50 kg hemde 3 ayda üstelik okadar çok ekmek yemeye
Cidden inanılmaz birşey bu sonuç yaaaa

Kız gaza gelip fırına koşturtacaksın beni sabah sabah [/QUOTE]
Gunaydin tatlim...ohh kahvaltilar yapilmis.. afiyet olsun..saclari degistirmek cok iyi geliyo bize..bende kisacik kestirdim onuda kendim boyuyorum baya actim rengini..cok iyi hissediyorum kendimi:)
canim duzenli yuruyus ekle menulerine emin ol cok hizli gidecek kilolarin.. yaza buyuk degisim gorecegiz ins..bugun olculerimide aldim ben bakalim nolacak..incelerek zayiflamak cok guzel....

rapunzel in hikayesi gerçekten çok güzel..
bu kadar yemeye bile 50 kilo vermesiniz sebebi,vucudunun alıştığı yeme temposunu birazcık da olsa düşürmesi..biz bu yediğinin yarısnı yediğimiz de bile veremiyoruz..çünkü az spor yapmıyoruz..gerçi ben çok yiyorum ama:)))
bu arada herkeslere günaydın..
bugün yarın regli olacağım için acayip şişim..ama düzenimi pek aksatmadan bu regli dönemini kilo almadan atlatayım istiyorum..bugün okul çıkışı konak ve alsancak a gidicem..koş koşturucam..spor niyetine geçse keşke:)

gaza gelelım dıye paylastım zatenn
bıde formda güldemirin başarı oykusu dıye bır zayıflama hıkayesı vardı o da 40 kg kadardı o çok etkılemişti benii :/

Selam arkadaşlar. Umarım hepiniz iyisinizdir. Ben pek iyi değilim. Karnındaki ağrı ve şişkinlik hala devam ediyor. Menülerimi de yazamadım.
Dün sabah bir dilim tam buğday ekmek
İki lokma yumurta biraz peynir (bulantım vardı bastırsın diye yedim bunları da)
Akşama doğru yağsız yoğurtlu baharatlı makarna
Bugün de 7 de kalktım 8 den beri dışardayım. Oğluşu okula bıraktım. Annemlere gittim ablam uyanmıştı diğerleri geç yatmış uyuyorlardı. Kahvaltılarını hazırladım çay demledim bi de herkes kalktı.Baktım babam kardeşim annem hepsi hasta üşütmüşler. Çayı kahvaltı sofrasına buraktım ki beni sepetlediler . Çocuğa mikrop taşıma diye. Saat olmuş 11 o saatte dolmuşla eve ne zaman gideceğim ne zaman geri geleceğim diye o saatten beri ortalıkta dolanıyorum. Çok yoruldum ki zaten hastayım. Dün tansiyonum da düşmüştü. Yeniden düşer diye sabahtan beri yeni yarım simit yedim aç aç beklemeyim dedim.birazdan oluşu alıp eve gidecem

Selam kizlar nasilsniz ben menu yazaniyrm ama yebi tarifler pesindeyim biraz once yuruyusten sonra acikir gibi oldum ne yesem diye dusunurken bir bardak sutun icibe 3 hurna atip blendirdan gecirdim sahane bi tadi oldu hemde nasil tokluk hissi verdi tavsiye ediyirum deneyinn yulaf ezmesinden ekmek yapicam buraya resim ve tarif eklerin ins iyi olursa

Slm kizlar menumu yazayim..aksam yemegim 16.15 de bitti..sukur kazasiz atlattik bugunude..
Sabah kahvem 1 avuc kurutulmus yaban mersini
kahvaltim 2 yumurtadan melemen , 1 minik siyah ekmek ,1 dilim kasar,5-6 zeytin,1 tabak yesillik
ara bir avuc kuru meyve
ara bir cikolata kapli yulaf(90 kl)
Aksam 1 tabak yogurtlu patlican kozlemesi,3 kasik kisir,3 kasik patates salatasi bol yesillikli
spor 100 ip atlama
60 dk bisiklet
bol su ve bitki cayi

Canim normal bu havalarda hastalik..dikkat et sende bugun biraz duzensiz beslenmissin ama bence en kisa zamanda duzeltirsin..

Himm guzel tarif birde tarcin ekleseydin daha guzel olurdu sanirim. Regl krizlerine birebir..haftaya yaparim firsat olursa..
Menulerini yazmak daha iyi oluyor aslinda..ama bu aralar topik sakin..

Evet canim arada giriyrm bakip cikiyoruz ikizler var ben sabshtan aksama kadar isum bitmiyo okula gotur ev isu yemek derken bi bakiyorum gelmisler yenek yedir odev derken benim pestilim cikiyo inan bugun ki aksam yemegimde
firinda tavuk but yaninda bol salata aci tursu bundan snrada cay yesil kahve

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese hayırlı akşamlar

Hele şükür gelebildim
Öğlene doğru kendimi kuaföre attım boya ve kaş olayımda aradan çıksın diye ama şansıma sade iki müşteri var diye sevinirken hanımların işleri maşallah çok uzun sürdü ( boyaydı, kesimdi, kaş bıyık ve manikürdü derken baya bekledim hatta bir ara ulen şu kaşımı alaydında boyalı kafayla beklemeye razıydım diye geçirdim ama tabi kuaför komşuma diyemedim birşey teyzelerin yaşı fazla diye )
12de girdiğim kuaförden 3 de çıktım ki aslında benim işim en fazla 1 saat sürmüştür
Neyseki orman kaşlarımdan kurtuldum saçımın boyasını yaptırdım ve sadece saçımı düz 3 parmak kadar kısalttırdım o kırıklar gitsin diye
Aslında kesim için başka kuaför düşünüyordum ama sağ olsun bu ablamız çok uygun hadi bari dümdüz kes dedim ( nasılsa kırıklar gidince daha sağlıklı uzarda bende daha sonra o istediğim diğer kuaföre saçımı kestiririm diye )

Omuzlarımın hizasına geldi ama benim hoşuma gitti
Alışveriş faslından sonrada 1 kahve içmeye Anneme uğradım hatta akşam yemeğine kalırım diyordum ama eşimin kuzeni bize geleceğini haber verince sırf kahveyle kaldım. Aslında yemeğe kalacaktık ama yarın geliriz artık dedim Annemede yemekten sonrada yarın KVye gidiceğiz ( gidip şuna bir fikrimi söyliyeyim eşime bugünde dedim bak sakın beni susturmaya çalışma diye oda baştan anlamadı ama konuyu tekrar anlatınca ( geçen anlattığımda totoşuyla dinlemiş ) tamam aşkım benim yanımda söyle ki yarın öbür gün bana şunu dedi bunu dedi diye uydurmasın yine dedi o bile anasını biliyor

Akşam yemeğimizide kuzenle yedik şimdi onlar maç izlerken bende sizlere bakayım dedim

Valla aslında denesem bende boyarım belki ama işte bazı yerleri göremezsem diye niyetlenmiyorum bile boyayı ben alıyorum sağ olsun kuaför abla boyamaya ve kaş almaya 10 lira alıyor hiç uğraştığıma deymez

gaza gelelım dıye paylastım zatenn
bıde formda güldemirin başarı oykusu dıye bır zayıflama hıkayesı vardı o da 40 kg kadardı o çok etkılemişti benii :/

Canım ben İnstagramda birini takip ediyorum ( takip ettiğim tek erkek Cılgındiyet2 diye geçiyor adam resmen 70 kg verdi diyet ve sporla ama resmen her gün 10 km yürüyor her sabah ve akşam iş çıkışı tekrar spor salonuna gidiyor )

Yeni saclarini gule gule kullan canim..
bende kizlari yatirdim ..oncesinde sulu boya wc kagitlarinin rulosundan bisiler yaptik..cok egleniyor cocuklar bu tur seylerle..sonra dun yapamadigim icli koftemi yaptim buzluga attim..kizlar cok istemisti onlar icin yaptim..kendime az bise kalan hamurdan fellah koftelik yaptim ..ispanakla haslayip uzerine sarimsakli yogurt cok guzel gidiyor..
su anda kahvemi iciyorum bitsinde bisiklete gecicem..ancak oturdum totomun ustune...

bisiklet dksini degistirdim..

Maşallah canım tam dinlenip ayaklarını uzatabilecekken yine azimle sporunu yapıyorsun
Ben bugün bir tek dışarı cıktığımda bir 20 dakika kadar yürümüşümdür sonra yine küp gibi oturdum kendime çok kızıyorum bu aralar ama bugün nedense inanılmaz bir ağırlık var üzerimde öğleden beri kuaföre bile hani biri boşver dese anında vazgeçecek kıvamda gittim sanırım regl olacağım çünkü kaşlarımı alırken sanki derilerimi cımbızla koparıyorlarmış gibi canım yandı ( regl yakınken hep öyle çok acıyordu ) belkide regl olmak üzere olmanın halsizliği
İnan eşim kuzeniyle oyun konsolunun başında ve normalde hizmet etmeye bayılırım ama eşim her çayı bittiğinde bir çay koysana dediğinde anama küfredilmiş gibi hissediyorum yerimden kalkıp o bir çayı koymak zor geliyor onlarda maşallah çok sever çayı yandı gülüm keten helva

Forumda bir yazi okudum..cok fazla cigneyerek zayiflamak mumkunmus..sadece 3 gun bile farki gorebilirmisiz.. veee yarindan itibaren cigniyoruz:)

Aslında onu ben seneler önce duymuştum hatta bir ara uygulamaya çalıştım ama alışmışım çabuk yemeye acele etmeye o yüzden uzun süre sürdüremedim ama yanılmıyorsam 1 lokmayı en az 20 kere ciğnemek gerekiyormuş ve tabi o zaman çok ağır yendiği için 20 dakika sonunda fazla yemeden beyin doydun sinyali veriyormuş

Hadi bakalım birde onada dikkat edelim belki faydası olur

Kizlarr yeni bisey ogrendim karin yaglarini yakmak icin bir kase yogurt yarim limon suyu ve pul biber bunu gece yatmadan yarim saat once yicekmisiz 2 haftada etkisini baya gosteriyomus ben bugeceden bslicam bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…