TM cnmSElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Öğlen oldu ama ancak fırsatım olduMalum kuzen yatıya kaldı ve biraz geç yatıncada kahvaltı faslı 11i buldu
Çok şükür kahvaltımı güzel yaptım sonrada zaten onlar oyun konsolunla oynarken önce küçük kuşumun nevresimlerini değiştirip biraz odalarını toparladım ( ablamız toplamıştı ama bir iki birşey ortada bırakmış gecede kuzeni onun yatağında yatınca sabah düzelteyim dedim ) sonrada kendimi mutfağa bir attım daha yeni işim bitti sayılır
Bir iki saat sonra Annemle babam akşam yemeğine gelecekler ( eşim tam telefonla konuşurken çağır diyince hadi yemekle uğraşma babamla gelin dedimşimdi bir bulgur pilavı kaldı yapılacak onuda birazdan ateşe koyarım )
Daha sonra kızkardeşime akşam çaya gideceğiz malum doğum günüsü
ASlında birbirimize hediye almayız genelde ( sırf çocuklara olunca mutlaka alırız ) ama bu sefer eşimin aldığı portakal rengi büyük güzel bir şişe hediye edeceğim onaeşim bana almıştı aslında iki tane hatta telefonda onada dedim ay çok güzel keşke akıl etseydimde dün aynı yere gidince sanada alsaydım ( süt yada yağ bile konur için ) diye sonrada dur birini sana vereyim hem doğum günü hediyesi olsun dedim
Nasıl gülüyor kız seni Allah kahretmesin birde fiyatını söyledikten sonra ay birini sana vereyim hediye niyetine diyorsun diye
Canım çok geçmiş olsunUmarım bir an önce toparlanırsın çabucak
Ya benim dıştan uygulayabileceğin rahatlatan bir yöntemım var
Banada bir kimyager arkadaş söylemişti
Elmayı yuvarlak yuvarlak dilimleyip bir 5 dakika suda haşla sonrada bir tülbente diz ve boğazına bağla demiştibaştan biraz saçma geldi hatta tembihlemişti günde 3 kere yap diye ve değil yutkunmak nefes bile zor alan ben 2 gün sonra inanılmaz rahatlamıştım
Çok çok sıcak olmayacak dayanabileceğin sıcaklık olması lazım ve çok rahatlatıyor inan
Birde ben sıcak suya bol limon, biraz karabiber döküp birde 1 çay kaşığı kadar bal koyuyordum hastalandığımızda ve devamlı onu içiyordum hatta benim büyük kız halada hastalanınca anne o karabiberli karışımdan yapsana derfelaket terletiyor ve daha çabuk mikrobu bünyeden atmaya yarıyor
Maalesef bende varbazen sanki geriliyor ama bu ara yine beni yokluyor gibime geliyor çünkü canım felaket tatlı istiyor ve az da olsa yersem anında uyku hali oluyor o yüzden yememeye çalışıyorum
Yok canım yapılmadı hatta bende şimdi yapacğım bildirimimi ( yapmasam daha iyi olur ama neyse)
merhaba ben daha yeni tahlil yaptırdım insülün 17.98 diyor acaba ondanmı bahsediyorsun,dr önemli birşey yok dedi ama sanki bana yüksek geldi
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Öğlen oldu ama ancak fırsatım olduMalum kuzen yatıya kaldı ve biraz geç yatıncada kahvaltı faslı 11i buldu
Çok şükür kahvaltımı güzel yaptım sonrada zaten onlar oyun konsolunla oynarken önce küçük kuşumun nevresimlerini değiştirip biraz odalarını toparladım ( ablamız toplamıştı ama bir iki birşey ortada bırakmış gecede kuzeni onun yatağında yatınca sabah düzelteyim dedim ) sonrada kendimi mutfağa bir attım daha yeni işim bitti sayılır
Bir iki saat sonra Annemle babam akşam yemeğine gelecekler ( eşim tam telefonla konuşurken çağır diyince hadi yemekle uğraşma babamla gelin dedimşimdi bir bulgur pilavı kaldı yapılacak onuda birazdan ateşe koyarım )
ASlında birbirimize hediye almayız genelde ( sırf çocuklara olunca mutlaka alırız ) ama bu sefer eşimin aldığı portakal rengi büyük güzel bir şişe hediye edeceğim onaeşim bana almıştı aslında iki tane hatta telefonda onada dedim ay çok güzel keşke akıl etseydimde dün aynı yere gidince sanada alsaydım ( süt yada yağ bile konur için ) diye sonrada dur birini sana vereyim hem doğum günü hediyesi olsun dedim
Nasıl gülüyor kız seni Allah kahretmesin birde fiyatını söyledikten sonra ay birini sana vereyim hediye niyetine diyorsun diye
Elmayı yuvarlak yuvarlak dilimleyip bir 5 dakika suda haşla sonrada bir tülbente diz ve boğazına bağla demiştibaştan biraz saçma geldi hatta tembihlemişti günde 3 kere yap diye ve değil yutkunmak nefes bile zor alan ben 2 gün sonra inanılmaz rahatlamıştım
Çok çok sıcak olmayacak dayanabileceğin sıcaklık olması lazım ve çok rahatlatıyor inan
Birde ben sıcak suya bol limon, biraz karabiber döküp birde 1 çay kaşığı kadar bal koyuyordum hastalandığımızda ve devamlı onu içiyordum hatta benim büyük kız halada hastalanınca anne o karabiberli karışımdan yapsana derfelaket terletiyor ve daha çabuk mikrobu bünyeden atmaya yarıyor
Maalesef bende varbazen sanki geriliyor ama bu ara yine beni yokluyor gibime geliyor çünkü canım felaket tatlı istiyor ve az da olsa yersem anında uyku hali oluyor o yüzden yememeye çalışıyorum
Yok canım yapılmadı hatta bende şimdi yapacğım bildirimimi ( yapmasam daha iyi olur ama neyse)
TM cnmbnde yeniden bidaha yapim
Şeker yükleme testinden sonra verilen sonuçta insülin değeri yazmıyor bende. Bilmiyorumki canım ya. Ama işte o sonuca göre doktor antidiyabet bir ilaç başladı. Kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Diyet ve sporla insülin direncinden kurtulabilir miyim acaba ya
Bende hic uyuklama fln yok ama test sonucuna gore bayğı yuksek cikti insulin direnci. Kilo vermekte zorlanirim diye cok korkuyorum yaSElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
İnsülin direnci için sadece açlık şekeri değerine bakmıyorlar. Bana şeker yüklemesi yaptılar, öyle çıktı ortaya. Polikistik olduğum için zaten garanti insülin direncim olduğunu tahmin etmişti doktor.sağol canım cevabın için,valla doktorlardan bıktım,acile gitsem hemen antibiyotik veriyorlar,hafta içi malüm çalışıyorum..dayanamazsam acile giderim artık...
insülün dediğniz aç karnına yapılan tahlil herhalde,benim 17 küsur çıkmış yani sence bende insülün direnci varmı...
maşallah çok iyi gidiyorsunuz. Darısı benim başıma. Bu arada nickiniz çok güzel, cok beğendimBildirimim;
Başlangıç; 124.5 kg
Geçen hafta; 111 kg
Bu hafta; 111.8 kg
Gelen: 0.8 kg ( hatta arada daha fazlasınıda görüyorumda bu sabah gördüğüm rakam bu
Toplam giden; - 12.7 kg
REgl olacağım hala tık yokbu nasıl iştir anlamadım
Umarım olurumda bir sonraki hafta bari yine eksi bildirimim olur yoksa iyice uyuz olacağım
Ooooo olmamiskızlarr dıyettende gectım 3 4 gundur sureklı baklava gelıyor bıyerlerden 1 dılım 1dılım dıye dıye bı suru olduuu ay suan tartının ustunde krız gecırdımde geldım
Şeker yükleme testinden sonra verilen sonuçta insülin değeri yazmıyor bende. Bilmiyorumki canım ya. Ama işte o sonuca göre doktor antidiyabet bir ilaç başladı. Kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Diyet ve sporla insülin direncinden kurtulabilir miyim acaba ya
olmadı tabı yaa allahımmm cok pısmanım soz bıdaha yapmıcam nolursun kılo almım dıyorum suan yakarıslardayım .. ama o.. töbe tutmaz derler bızım burda ona döndum dıyet SPOR konusundaOoooo olmamis))
Matofin bana verilen ilaç. Cevap için teşekkürler. Sanırım sizin soylediklerinize benzer bir ilaç.DIAFORMIN - GULUKOFEN - GLUFEN gıbı bır ılac olmalı bahsettıgınız bunlar zararsız masuzm ılaclar gıbı gelıyor bana . bende de var uzun sure kullandım sonra bıraktım sımdı tekrar baslıycam etkılı oluyor duzenlı bır yasamla kılo vermeyede yardımcı.
Matofin bana verilen ilaç. Cevap için teşekkürler. Sanırım sizin soylediklerinize benzer bir ilaç.
Başka bir topicte bu ilaçların 3 ay kadar kullanılıp sonra durum normale döndüğü zaman kesildigini okumuştum. Sizde durum farklı mı acaba? Geçmiş olsun
İlaca başlamaya karar verdim. Diyet ve spor da yapıyorum. HayirlisiKendime çok kızgınım.... Bu hale gelene kadar nasıl bir delilik icerisindeydim acaba
Aaaahh ah... Çok geçmiş olsun. Ben de yıllardır hashimoto ile ugrastim, şimdi de pko çıktı. Kendime çok dikkat ederdim. 68 kiloda kaldığım zamanlar oldu. Sonra iş ve okul temposu yüzünden 88 oldum. adet düzenim bozuk değil. Sanırım çok kilo alınca pko ortaya çıktı. Kilonun nedeni da stres. İnsan elindekinin kiymetini hiç bilmiyor ya.... ben de senin gibi düşünüyorum. Kafaya takılacak şeyler değil bunlar. Diyete odaklanip spor yapmak zaten insanı çok iyi hissettiriyor. Gerisi önemli değilbende polıkıstık over tanısı koyup yıllarca ılac kullandırdılar canm profesor koymustu hatta ılk tanıyı daha sonra onun tayını cıkmıstı farklı bı docent tedavıyı surdurmustu yıllarca ılac kullandım basta duzenlı olan adetım ılaclardan sonra bozuldu ılacı bıraktıgımda adet goremez duruma getırdıler. çok üzüldüm bu konuda daha sonra farklı bır dahılıyecı kortızol salgısıyla ılgılı bır problem odugunu dusundu oda farklı ılaclar kullandırttı en sonunda unıversıteye gıttıgımde yanlıs ılaclar yuzunden bun u bozdular dıye sınırlenerek dr da gıtmedım ılaclarıda bırakrım 2 3 ay olmadım o sıra kılo verdım tesadufmu onlamı alakalıydı bılmıyorum ama adet duzenım tekrar geldı 5 yıl sorun olmadı sımdı tekrar cok kılo aldım 83 lerdeyım.. ve yıne bozuldu ama o verdıklerınden kullanmıyorum sokturucu kullanıyorum bazen... sımdıde soğan kürü uyguladım 12- 13 gündür. ılk polıkıstık teshısınde vermıslerdı bana ınılusın dırencını onleyıcı ılac ama ılacı kestıgım sureclerdede kullanmadım en son bı dahılıyecı dıaformın ı tekrar yazdı ve kılo vermelısın onlem alman grek artık dedı kılo verırsen adetınde duzene gırecek dedı de dogru duzgun kullanamadım.. sadece onu kullanacagım sımdıde..
hala polıkıstıık over varmı yokmu bılmıyorum cok da umursamıyorum varsa umursayıp takıntı yapınca stresdende ılerlıyor fln dedıler.bılmıyrum yanı ama kadın doguma gorundum sorun edılecek bırsey deegıl cok kucuk kıstler ılk dogumunda alınır onlarda ama kılo ver adet duzenını koru dedı.
evet cnm tüm hastalıkların ya sebebı ya da tetıkleyıcısı stres.. malesef dugmesı yokkkı kapatasın. su olsun gececek bu olsun bıtecek dıyorum ama sanırım hep yenı bısıler cıkacak stres yapan.. şimdi kpss calısıp atansam kendı dunyamı kursam hersey hallolacak gıbı gelıyor ama bakalım.. spor ve dıyet konusundada cok ıstıkrarsızım.. bende yazıyordum burdada ıpın ucu kaptı 2 ılerı 1 gerı gıdıyorum. kendımede pek dıkkat eden bırı degılım spor ezıyet gıbı gelıyor zaten.. kosacaksam yuruyeceksem bı kopegı gezdırmek onla oynamak ıcın yapıyorum mesela saaatlerce ama kendım ıcın tek basıma yurumek ezıyet gıbı. kac yasındasın canım calısıyormusun ?Aaaahh ah... Çok geçmiş olsun. Ben de yıllardır hashimoto ile ugrastim, şimdi de pko çıktı. Kendime çok dikkat ederdim. 68 kiloda kaldığım zamanlar oldu. Sonra iş ve okul temposu yüzünden 88 oldum. adet düzenim bozuk değil. Sanırım çok kilo alınca pko ortaya çıktı. Kilonun nedeni da stres. İnsan elindekinin kiymetini hiç bilmiyor ya.... ben de senin gibi düşünüyorum. Kafaya takılacak şeyler değil bunlar. Diyete odaklanip spor yapmak zaten insanı çok iyi hissettiriyor. Gerisi önemli değil
30 yaşındayım canım. İngilizce öğretmeniyim. KPSS eziyetini ben de çektim ama çok fazla değil. Bizim branş için puanlar nispeten düşük, biliyorsundur. Dediğin gibi hayat düz bir çizgi olmuyor hiçbir zaman. Hep bizi meşgul eden, stres yapan bir şey çıkıyor. Benim ipin ucunu bu kadar kacirmamin nedeni yüksek lisans. 2 yıldır gece gündüz ders çalıştım. Omuzlarimdaki yükü hafifletmek için abur cubura verdim kendimi. Dersleri verdim ama simdi de tez yazmam gerekiyor. Olduğu kadar artık. Bir yandan diyet bir yandan tez ilerleyerek mi göreceğiz. Olduğu kadarevet cnm tüm hastalıkların ya sebebı ya da tetıkleyıcısı stres.. malesef dugmesı yokkkı kapatasın. su olsun gececek bu olsun bıtecek dıyorum ama sanırım hep yenı bısıler cıkacak stres yapan.. şimdi kpss calısıp atansam kendı dunyamı kursam hersey hallolacak gıbı gelıyor ama bakalım.. spor ve dıyet konusundada cok ıstıkrarsızım.. bende yazıyordum burdada ıpın ucu kaptı 2 ılerı 1 gerı gıdıyorum. kendımede pek dıkkat eden bırı degılım spor ezıyet gıbı gelıyor zaten.. kosacaksam yuruyeceksem bı kopegı gezdırmek onla oynamak ıcın yapıyorum mesela saaatlerce ama kendım ıcın tek basıma yurumek ezıyet gıbı. kac yasındasın canım calısıyormusun ?
bu arada bende uzun bır sure 68 dım sonra 85 ı gördüm en fazla bu yaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?