80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

adaercim saol canım iyiyim tam gaz diyete devam benim bilg. kafayı yedi kendi kendine kapanıp duruyo yağmurgözlü sen nasılsın paylaşım süperdi opuyorumnanaktan

adaercim saol canım iyiyim tam gaz diyete devam benim bilg. kafayı yedi kendi kendine kapanıp duruyo yağmurgözlü sen nasılsın paylaşım süperdi opuyorumnanaktan

teşekkür ederim canım kaçamaksız bir haftasonu geçirdim dün 50 dk bantta yürüdüm dolayısıyle haftaya güzel başladım vicdan azabı duymadan sen nasılsın ?

günaydınlar kızlar
yarım kalmış isveç diyetinden sonra haftasonu kıtlıktan çıkmış gibi yedim malesef kaydirigubbakcemileklava:
bugün itibariyle kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum
ve çookkk hastayım kafamı kaldıramıyorum
benden haberler bu kadar sizler nasılsınız keyifler nasıl bakalım

listeni ve tüyoları paylaşır mısın canım?çoğumuzun işine yarar

günaydın canım hoşgeldin geçmiş olsun ayy salgın var herkes hasta amann dikkat edelim kızlarr sık sık ellerimizi yıkayalım bulunduğumuz ortamı havalandıralım uzun süre kapalı kalmayın eve gittiğimizde tuzlu suyla gargara yapalım burun deliklerimizi tuzlu suyla silelim bunlar aile doktorumuzun tavsiyeleriopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Nasıl Kilo Verebilirim?

Metabolizmanızın çalışma hızı kilo vermenizi doğrudan etkiler. Yavaş metabolizma hızına sahip kişiler daha zor kilo verirler. Paniğe kapılmayın, elbette ki kilo vermenizi kolaylaştıracak yöntemler var!

Diyet

Diyet

Öncelikle metabolizma neden yavaş çalışır sorusunun cevaplarına yakından bakalım. Belki de hatalı beslenme alışkanlıklarınız çalışma hızınızı düşürüyordur.

Metabolizma hızını; yaş, kilo, cinsiyet, genetik yapı, hormonlar, egzersiz alışkanlıkları belirler.

Uzun süreli açlık, kahvaltı etmemek, öğüt atlamak, uzun aralıklarla çok fazla yemek, lifli gıdalarla beslenmemek metabolizma hızını düşüren faktörler arasında yer alır.

Kilo verebilmek için metabolizma hızınızı artıracak yöntemler;

2-3 saat arayla beslenin. Ara öğünlerde lifli ve hafif yiyecekler yemeye özen gösterin.

Güne kahvaltı yaparak başlayın. Gece boyunca enerjisi düşen vücudunuzu harekete geçirin.

Öğünlerinizi atlamayın. Mutlaka 3 öğün yemek yemeye dikkat edin.

Günde 2 litre su için. Su içmek sağlıklı bir cilt için de faydalıdır.

Egzersiz yaparak kas kütlenizi artırın.

Karbonhidrat ve protein içerikli gıdaları beslenme planınıza ekleyin.

Şok diyetler vücuttaki kasları eritir ve diyeti bıraktığınız anda daha fazla kilo almanıza neden olur. Çok düşük kalorili diyetleri uygulamayın. Yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacı 2200-2400 seviyesindedir. Bu seviyeden düşük diyet ve beslenme türlerinden uzak durun.

Kadınların sık karşılaştığı hastalıklardan biri olan troid; kilo vermeyi engelleyen, metabolizma hızını düşüren önemli bir faktördür. Eğer diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen kilo veremediğinizi düşünüyorsanız mutlaka doktora danışıp gerekli testleri yaptırınız.

teşekkür ederim canım opuyorumnanaktan

canımmmm geçmiş olsun dikkat et kendineopuyorumnanaktan

Her Derde Deva: Karnabahar!

Sofralarımızda çorbası, salatası, kızartması ile kışın yer alan; ülkemizde bolca yetişen karnabaharın, hangi hastalıklara iyi geldiğini biliyor musunuz?

Her Derde Deva: Karnabahar!

Karnabahar, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Yemek yaparken çok çeşitli seçenek sunmasının yanında, özellikle kadınlarda göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal içerir.

Karnabaharı pişirirken, çiçeğinin yanı sıra 4-5 dal yaprağından da koyarsanız, tüm etkin maddeleri elde etmiş olursunuz. Karnabaharda C vitamini, potasyum, mineral, betakaroten ve lif bulunmaktadır. Az suda haşlayarak salata şeklinde tüketirseniz, tüm etkilerinden fazlasıyla yararlanırsınız. Ayrıca haşladığınız suyu dökmek yerine, sebze çorbası yapmak için kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yararları:

Kansere yakalanma riskini azaltır.

Kan basıncını dengede tutar.

Afrodizyak özelliğe sahiptir.

Demir minerali açısından zengin oluşu, kansızlığı önler.

Antioksidan özelliğine sahiptir.

Kalp hastalıkları ve kalp krizine karşı koruyucudur.

Başta potasyum olmak üzere, vücuda yararlı pek çok besin maddesi içerir.

Dalak hastalıklarına iyi gelir.

Şeker hastaları için faydalıdır.

Zihinsel yorgunlukla başa çıkmanıza yardımcı olur.

Tansiyon hastaları az ve seyrek tüketmelidir.

Bedenin iyot emilimini azalttığından, özellikle az iyot alanların, iyotlu tuz tüketmeleri tavsiye edilir.

Kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında en etkili sebzedir.

Pişirme suyunu dökmemeniz tavsiye edilir.

çook geçmiş olsun canım.bende haftasonu fazlasıyla kaçamak yaptım.çokta canım sıkıldı ama bugün yeniden başladım.bu sefer pes etmek istemiyorum.ilk başlarda böyle olması normal bence sonuçta yeni bir yeme düzeni.bir alışkanlıgın tam anlamıyla oturması 2 ayı bulurmuş diye bir uzman doktorun yazısında okumuştum.bu yüzden inşallah bizlerde yılmadan bıkmadan istediğimiz kiloya ulaşacagız tabiki birbirimize destek olarak :1hug:

asutaha ve yagmurgozlu sağolun kızlar idare ediyorum bende,pazartesi sendromu olsa gerek biraz kırgın hissediyorum kendimi aman hasta olmayalım da diyetimiz yoldan çıkmasın...

bugün yediklerimi de yazayım
sabah kalkınca 2 adet ceviz+1 bardak ılık su
kahvaltı: 1 adet kaşarlı tost+1 fincan nescafe
ara:yiyemedim
öğle:1 kase ezogelin çorba+1 porsiyon yağsız tuzsuz bol limonlu salata+1 tabak bezelyeli patatesli kuşbaşı tavuk göğüs kavurma

kahvaltıyı yazmıştım ara da 2 diyet bisküvi ve 5,1 çayımı içtim öğlende 1 kase mercimek çorbası,2 kaşık zeytinyağlı pırasa 1 dilim ekmek yedim cokacimcoook

kızlar bugün çok yogundum malum 5 günlük aradan sonra işe dönünce böyle oluyor.
ara 14:30 yarım simit ayran

16:20 1 mandalina nekadar yogun olursam oluyum yemegi asla unutmam kaydirigubbakcemile3

kızlar benim mesainin bitmesine az kaldı yarım elma kemirdimkaydirigubbakcemile3yeşilçay papatya karıştırdım içiyorum herkese iyi akşamlaropuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…