80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Herkese merhaba :) Bugun erken kalktim baktim uykum var geri yattim.Uyku duzenimi yeniden bozuyorum galiba

Regl olmama daha var 10 gun kadar ama cok fena bir agriyla kalktim bugun sonum hayrolsun bakalim

oynakbasi34 ya bende de cok hafif astigmat vardi damlalar vermisti okul stresi icinde unuttum gitti onlari ben damlalarin suresi gecti Ben noldum kim bilir

Bu arada aramiza yeni katilan arkadaslardan biri sanirim uzaklastirilmis sitede uzgun yaziyordu..Telefondan yaziyorum simdi yanlia gormedim ins :)

Bugun cuma ama bakalim belki 1 gun 1 gundur yaparim oynakbasi34 'nin sonucunu merak ediyorum gecen hafta seninle sonuncu olmustuk

Valla canım ihmal etme ilk fırsatta sende kontrolünü yaptır Benim sağ göz 0.50 ama sol göz 2.75 çıktı
Zor gelecek ama gözlüğümede alıştıracağım kendimi ( normalde sırf kitap okurken takıyordum ama artık düzenli her an takacağım dahada fazla ilerlemesin )

Bu arada benim bildirimimi merak etmişsin ama yakında KKda beni yılın yüzkarası ilan edecekler
Bu hatada 500 gr artı çıktım

Hemen bildirimimide yapayım bari aklımdayken

Başlangıç; 124.5 kg
Geçen hafta; 104.2 kg
Bu hafta; 104.7 kg
Fark; +0.5 kg

Resmen Mehteran gibi 2 ileri 1 geri yapıyorum ama eminim bu şeytanın bacağınıda kıracağım
Canı gönülden inanıyorum Rabbim şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine nasip edecek bana çok daha aşağılarını görmeyi

Benim 2 gozum de 0.50ydi haklisin ama Turkiyeye gelince ilk isim o olsun

Aaaaq cok sasirdim canim yaaa naptin kacamak mi yaptin ? Cunku gayet duzenli yasiyorsun aslinda erkenden kalkiyorsun sporunu yapiyorsun.Ben bile ne kadar zaman sporumu yapamadim sen hic aksatmadin sanirim ondan cok sasirdim.Ama senin baaarin azimsanacak vibi degil 20 kiloyu vermissin sen vucudunun defansa gecmesi de normal bence 20 kilo az bir sey mi benim toplam hedefim 20 kilo...

Bu hafta nazar boncugun olsun hic uzme kendini canim.Sen cok guzel bir sey basardin 104lere inmekle dedigin gibi cok daha guzellerini basaricaksin ins.Biraz sabir :)

Bu arada madem kimsecikler yok ben bildirimimi yapayım aman 1 günde 10 kilo mu vercem sanki Yalnız biz gram gram gidiyoruz millet 1 haftada kilolar veriyor ama sırlarını söylemiyorlar üzülüyorum

Geçen hafta: 88.9

Bu hafta: 88.4

Fark : 500 gram

Not: Geçen haftaki karışıklıktan sonra malum 89lu birşeylerden düştüm 88.9a hafta içinde.Aslında daha fazla verdim yaaa .Ama geçen hafta kaydım 88.9 olduğu için mızıkçılık yapmıyorum :)

ben uzun zamandır yazamıyorum .dıyete baslamıstım tam on kılo verdım ve hala devam edıyorum bıraz gec verıyorum ama sukur durmadım ve almadım suan 68 kıloyum 79 ile basladım dıyete ıns daha da vermek ıstıyorum.cocuk ıstıyorum ve belım rahatsızdı hatırlayanlar bılır belkı.azmettım ve ıse yarıyor ıns hayrılısı ıle bıraz daha vermem lazım sızler den verenler var mı boyle buyuk cok kılo verenler..

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Yine ben geldimmmmmmmmm

Akşam üzere ütülerimide bitirip duş aldıktan sonra Anneme geldim sonrada zaten biraz çocuklarla ilgilen, kuzen ve eşimle sohbet derken ancak uğramaya fırsatım oldu

Bugün inanılmaz mutluyum
Malum TEOG Yerleştirme sonuçları açıklandı ve kızım en çok istediği okullardan birine kabul edilmiş
2.ci tercihine yerleştirilmiş hatta ilkten bir acaba nakil alıp ilk tercihime şansımımı denesem diyordu ( eşimin iş yerine yakın olana ) ama sonra eşim kızım boşver diğer taraf daha iyi üstelik yarın öbür gün patronun işi belli olmaz başka yere taşıyalım şirketi derse sen 4 sene boyunca 2 vesait nasıl yapacaksın hem bunun kışıda var dedide aklına yattı vazgeçti
Bu okul bize çok uzak sayılmaz hatta apartmanda oturan arkadaşıda oraya gidiyor
Hem yabancılık çekmez okula başlayınca hemde birlikte yürüyerek giderler ( yarım saat sürer en fazla oda onlara günlük yürüyüş olur popişleri erir o bahaneyle )

RAbbim inşallah Üniversiteyi kazandığınıda görmeyi nasip eder ....Aminnnnnnnnnn

Bu arada benim dişci yanında çalışma işide yattı acıkcası çok sevindim onada çünkü dişcinin kocası biraz dengesiz biri ve eşinin hesap kitap işlerini yapıyor yani devamlı orada ( son yanında çalışan bayan o adamın sinirlenince ağzına geleni sayıp küfür etmesi yüzünden o muayenehaneden ayrılmıştı onuda bildiğim için hiç istemiyordum ama eşim söylemiş bulunmuştu neyseki karı koca şimdilik elemana ihtiyaç yok ama olursa döneriz sana demişler görümceme artık ileride de gel derlerse mecbur deneyeceğim ama eşimede dedim bana küfür etme gafletinde bulunmasın valla ağzıma geleni sayarım bende diye )
Herşey nasip kısmet belki daha iyi birşeyler beni bulur daha sonra

Canım 500 gr az değil öyle deme
He tabi gönül istiyor her hafta 1 - 1.5 gitsin ama maalesef hayat okadar kolay değil bazılarımız için ( inat metabolizmalarımız sağ olsun )

Hemen seninde bildirimini listeye ekliyorum diğer kızlarda tamamladığında hemen pazar günü listemizi yaparız inşallah

Bu hafta kim en çok kiloyu verdiyse zaten bizlere haftanın özetini geçecek Spor olarak sıvı tüketimi olarak neler yaptı, kendini nasıl hissetti, kaçamak yaptımı ufakda olsa bir haftalık özet istiyoruz ki dediğin gibi çok vereler sırrını bizlerle paylaşarak sevaba girsin
Bende kesinlikle haftaya bomba gibi başlayıp cuma güzel bir bildirim yapmak istiyorum hatta şu iki gün kendimi psikolojik olarak tekrar hazırlayacağım ( belki ufak bir sütlü tatlı kaçamağım olur cumartesi ki sonra uzun süre kesinlikle kaçamak aklımın ucundan bile geçmesin sonuçta insanız arada can istiyor )

İnternetten birde şu yoga videolarını bir inceliyeyim yarında ona göre cepten linkleri kayıt ederim ki anında elimin altında olsun malum spor bu hafta bana nedense artı olarak döndü birden yüklenmek yaramıyor bari ufak ufak yapayım ki anlamasın uyuz bünyem

Canım valla 10 kg vermene çok sevindim
Maşallah subhanallah devamıda gelir inşallah....Aminnnnnnnnnnnnn

Bundan sonra senide sık sık aramızda görmek istiyorum

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bu arada bir yandan hoş sohbet edip kilolarımızı vereceğiz zaten ama arada da olsa şöyle sağlıklı kilo vermeyle ilgili birşeyler paylaşsak
( Pazartesi itibaren her gün bizlere faydalı olabilecek makaleler bulup paylaşmayı düşünüyorum )

Sizlerde faydalı olabilecek birşeylere deng geldiğinizde çekinmeden paylaşın
Birbirimize spor, menü ve su tüketimi konusunda da arada hatırlatmalar yapalım

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Herkese bol eksili ve az kalorili bir haftasonu diliyorum

Sabah yine erkenden kuzeni uyandırıp işe yolladık ( maalesef cumartesi günleri 2 haftada bir de olsa çalışması gerekiyormuş )
Bugün Anneside 10 günlüğüne Akçaydan geliyor ( kendi evlerini hem badana yaptıracak hemde kuzen tek kalabilmesi için hazırlık yapacakmış sıkıntı yok bizde kalsın dedim ama yok boşver koca çocuk tek başına yaşamayı zaten biliyor ben sadece evi hazırlamam lazım dedi sağ olsun )
Bu akşam yemeğe bize gelecekler artık gece eve giderlermi yoksa bizde kalıp sabahmı giderler bilmiyorum ama her iki türlüde benim açımdan sıkıntı olmaz

Reglm yakınladı sanırım çünkü baya ödem var ( bacaklarım yine davul gibi )
ARtık bol bol su içip ödemi atmaya çalışacağım Allahın izniyle

Eki Görüntüle 1606708 GÜNAYDINNN TEKRAR
Birçoğumuz, zayıflamaya başladıktan sonra, hedefine ulaşamadan hevesi kırılarak bırakmışızdır. Zayıflamaya çalışanların en büyük isteği; kendisiyle birlikte diyet ve egzersize eşlik edecek, zayıflamanın ne kadar zor olduğunu bilerek baltalamayacak, tam tersi motive edip, devam ettirmesini sağlayacak güvenilir bir dosttur.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir insana asla kilosuyla ilgili güzel sözlerden başka birşey söylenmemelidir. Bunu anlayamayanlarımız veya isyan sözleri kullananlarımız var tabii, ama iltifat sözleri dışında kimsenin zayıflama çabaları hakkında negatif bir yorumda bulunmamak lazım.

İLİGİLİ GÜZEL SÖZLER

Ö Senin için en önemli şey sensin.

Ö İstersen yapabilirsin.

Ö Sana güveniyorum.

Ö Cesaret etmek başarmanın yarısıdır.

Ö Büyük insanların idealleri, sıradan insanların hevesleri vardır.

Ö Sağlığın için bu değişimi yapabileceğine inanıyorum.

Ö Disiplinine hayranım.

Ö Elin, abur cubur değil suya uzandığı sürece sırtın yere gelmeyecektir.

Ö Pozitif yaklaşımın sana güç veriyor.

Ö Gözünü hedefinden ayırmaman ne kadar güzel!

Ö Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise, insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.

Ö Planladığın sürece hedeflerine varırsın.

Ö Yapabileceğinden daha azına razı olmayanlar her şeyi başarabilirler.

Ö Boğazından geçen her kaloriyi sayman ne kadar disiplinli.

Ne güzel de bir fikir bu böyle çok teşekkür ederim bir daha da kaçamak yapmamaya söz verdim çünkü almak çok kolay ama vermek için çok terliyoruz inanın spor yaparken o kadar yoruluyorumki bir de Mersin gibi bi yerde sıcaklardan ter içinde kalıyorum ama kilo vermek için her şeye değer Birbirimiz için dua edelim kızlar yani irademizi koruyalım diye ondan sonra hemencik gider kilolar

S.aleyküm o uzaklaştırma alan bendim ama neden aldığımı hiç bilmiyorum neyse ki şimdi yine aranızdayım acaba bunu öğrenebileceğim bi yer var mı ki neden olduğunu. Bu arada sağlıklı bol neşeli bir gün dilerim Çarşamba günü diyetisyenle randevum var en az 1 kilo gitmiş olması lazım yoksa çok üzülürüm kii

Canım dilersen adminlerden birine özelden sorabilirsin neden uzaklaştırma aldığını bazen insan farkında olmadan yazdığı bir şeyden uzaklaştırma alabilir ( iyi niyetli yazılmıştır ama kurallara aykırı olabilir hatta benim bir arkadaşıma daha olmuştu aynı şey ) Sanırım Pisküüt sana o konuda ayrıntılı bilgi verebilir

Geçmiş olsun diyip aramıza hoşgeldin diyelim madem
İnşallah çarşamba günüde çok güzel haberlerle dönersin diyetisyenden

Umarım senide bundan sonra sık sık görürüz burada ve birlikte çok güzel kilolar veririz

Çok teşekkür ederim ilgin için inşallah sık sık burada olurum beraber kilolar veririz ve başardık diye konu açarız sen kaç kiloya inmeyi hedefliyorsun ki

Düşük Glisemik İndeksli Yiyeceklerle Beslenmek

Klinik Çalışmalar Sonucu, İştahı kontrolü ettiği, Diabet Hastalarının şeker kontrolunu kolaylaştırdığı ve Kalp Damar Hastalıklarını önlediği gösterilmiştir.

A. Eğer kilo vermek istiyorsanız?
B. Yemeklerinizi azaltmadan, daha iyi beslenmek istiyorsanız?
C. Şimdiye kadar uyguladığınz diyetler sizi, aç, halsiz bırakıp sıkıntıya sokuyorsa?

Bu üç soruya EVET diye cevap verdiyseniz eğer; Düşük Glisemik İndeksli Besinler Yemeniz Gerekmektedir!!!! NEDEN?

BU ŞEKİLDE BESLENMEYE BAŞLAMAKLA VÜCUDUMUZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER MEYDANA GELİYOR?

1. AÇLIK hissetmeyiz.
2. Ara öğün olarak göbek yağımızı ve iç yağ depolarımızı kullanırız.
3. Uzun süre acıkmayız- verdiğimiz kiloları geri almayız-
4. Yağlarımız daha hızla erir.
5. Kilomuzu daha hızlı veririz. Kilo verilir alınmaz ve verilen kiloda kalınır.
6. Belimiz incelir ve ince kalır.
7. Hiç bir şekilde halsiz, isteksiz,- sıkıntılı ve umutsuz olmayız.
8. Kaslarıımız erimez.
9. Su kaybımız olmaz.
10. Karaciğer yağımız erir.
11. Metabolizmamızda yavaşlama olmaz.
12. Bütün gün dinç ve enerjik hissederiz, halsizlik ve bitkinlik olmaz.
13. Rahatlıkla fizik aktivitemize devam edebiliriz.
14. Gün boyunca kan insulin düzeyi düşük kalır.-acıkma hissi olmamasının nedenidir-
15. Kan İnsülin ve Leptin düzeyleri normale döner.
16. Yağlarımız depolanmaz, erimeye devam eder. -Enerji sağlamak için kendi yağlarımız yanmaktadır-
17. Kan şekerimizde iniş çıkış olmaz. –acıkma hissi yok olmuştur-
18. Kan yağlarımız normalleşir: HDL yükselir, Trigliseridler düşer.
19. Barsaklarımız düzenli çalışmaya başlar.
20. Obezite önlenmiş olur.
21. Obezite sonucu gelişen tüm sağlık sorunları ortaya çıkmaz, çıkmış olanlar da düzelir.
22. Tansiyonumuz normalleşir.
23. Kalp hastalıkları görülmez.
24. Felç, inme görülmez.
25. Her türlü kanser oluşmaz.- aşırı kilo kanser nedenidir-
26. Şeker hastalığı gelişmez, varsa şeker kontrolü daha kolay olur, hatta düzelir.
27. Şeker hastalığına bağlı tehlikeli komplikasyonlar azalarak yok olur.
28. Eklem ağrıları, artrit gelişmez.
29. Düşüncelerimiz beraklaşır.
30. Uykularımız düzene girer, horlama biter.
31. Vücut bağışıklık sistemi güçlenir.
32. Bakteri,virus, alerji yapan ve kanser yapan etkenlerle hastalanma zorlaşır.
33. Hastalanınca da kısa süre içinde sağlığımızı kazanırız.

DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ (Gİ) YİYECEKLERİMİZİN LİSTESİ

A. PROTEİN GRUB-100 ÜZERİNDEN SIFIRA YAKINDIR-

1. Etler
2. Balıklar
3. Yumurta
4. Yoğurt
5. Süt
6. Ayran

B. SEBZELER -100 ÜZERİNDEN-

1. Lahana (her türlüsü), karnabahar, brokoli- 15
2. Enginar, Kereviz-15
3. Patlıcan, biber (her türlüsü), kabak- 15
4. Salatalık, domates, marul, kıvırcık, kuru soğan, -15
5. Taze fasülye, bakla, böğrülce, ıspanak -15
6. Turp (her türlüsü)-15
7. Yer elması-15
8. Havuç-40

C. BAKLAGİLER-100 ÜZERİNDEN-

1. Kuru fasülye, bakla, barbunya-30
2. Mercimek (her türlüsü), Nohut-30
3. Böğrülce-50

D. KURU YEMİŞLER-100 ÜZERİNDEN

1. Kavrulmamış Yer fıstığı-15
2. Ceviz-15
3. Kavrulmamış Fındık-15
4. Fıstık-15
5. Fındık ve çekirdekli siyah kuru üzüm-20
6. Kuru kayısı, mürdüm eriği-30

E. TAZE MEYVALAR-100 ÜZERİNDEN

1. Kiraz, vişne-22
2. Erik (her türlüsü), greypfrut-24
3. Şeftali-28
4. Elma, Armut, Şeftali-40
5. Çilek, böğürtlen, kara dut-40
6. Portakal-45
7. Üzüm- 53
8. Muz-55

KAHVALTI: 08:00-09:00

1. 2 YUMURTA AZ PİŞMİŞ, HAZIR LOP, RAFADAN, DÜŞÜK ISIDA TAVADA PİŞİRİLEBİLİR.
2. BİR AVUÇ İÇİ KADAR AZ TUZLU PEYNİR.
3. İNCE BELLİ ÇAY BARDAĞI KADAR CEVİZ/FINDIK/BADEM/AZ TUZLU FISTIK/YER FISTIĞI.
4. 8-10 AZ TUZLU ZEYTİN, ZEYTİN YAĞI, LİMON, PUL KIRMIZI BİBER, KEKİK.
5. DOMATES/BİBER/SALATALIK/TURP/MAYDANOZ/NANE/ROKA
6. LİMONLU ŞEKERSİZ ÇAY/ ŞEKERSİZ SÜT.

13.00-14:00 ÖĞLE YEMEĞİ:

1. HER TÜRLÜ MERCİMEK YEMEĞİ. SARI, KIRMIZI, YEŞİL MERCİMEK KIYMALI.
2. ETLİ YA DA ZEYTİN YAĞLI SEBZE VE MERCİMEK YEMEKLERİ.
3. 3-5 KALEM PİRZOLA/BİFTEK/BONFİLE.
4. KUZU KAPAMA. –PİLAV VE PATATES YENMİYECEK.
5. BALIK: IZGARA, FIRIN YA DA BUĞULAMA.
6. BOL MEVSİM SALATASI.
7. DÖNER KEBAP-PİDE, PİLAV, PATATES YENMİYECEK- BOL SALATA VE YOĞURT.
8. EVDE PİŞMİŞ ÇORBA.
9. CACIK: ZEYTİN YAĞI+SARMSAK VE NANE.
10. SEMİZ OUT ETLİ YA DA YOĞURTLU SALATA.
11. ENGİNAR, KEREVİZ.
12. KARNI YARIK, İMAM BAYILDI.
13. KURU FASÜLYE, BAKLA- KURU SOĞAN VE SALATA İLE.
14. KURU FASÜLYE- PASTIRMALI-.
15. BİR ADET MEVSİM MEYVASI.
16. YOĞURT VE BİR AVUÇ CEVİZ, YA DA 3-4 KURU KAYISI.
17. KURU KAYISI, MÜRDÜM ERİĞİ, SİYAH ÇEKİRDEKLİ KURU ÜZÜM.

18.00-19:00 AKŞAM YEMEĞİ-ÖĞLE YEMEĞİNE BENZER OLAN YEMEKLER YENEBİLİR

AKŞAM SEKİZDEN SONRA YATINCAYA KADAR HİÇ BİR ŞEY YENMİYECEK, SU, AYRAN, ŞEKERSİZ YEŞİL ÇAY İÇİLEBİLİR.

DİKKAT EDİLECEK ÖNEMLİ NOKTALAR:

1. ÖĞÜNLER ARASI BOL SU, ŞEKERSİZ ÇAY VE AYRAN, SÜT İÇİLECEK.
2. ÖĞÜNLERİN ARASINDA EN AZ 4-5 SAATGEÇMESİNE DİKKAT EDİLECEK.
3. AKŞAM 20:00’DEN SONRA HİÇ BİR ŞEY YENMİYECEK.
4. ŞEKERSİZ YEŞİL ÇAY İÇİLEBİLİR.
5. BOL SU İÇİLEBİLİR.
6. HER GÜN 30-40 DAKİKA YOL YÜRÜNECEK.
7. YEMEKLER UZUN SÜRE, DÜŞÜK ISIDA PİŞİRİLECEK.
8. YEMEKLERDE SOĞUK SIZMA ZEYTİN YAĞI VE SAF TEREYAĞI KULLANILACAK.
9. SALATALARDA SOĞUK SIZMA ZEYTİN YAĞI, KETEN TOHUMU YAĞI, LİMON VE BOL SİRKE, NAR EKŞİSİ, SARMSAK KULLANILACAK. SALATALARA ZEYTİN, PEYNİR, SUSAM VE KETEN TOHUMU YAĞI EKLENEBİLİR.
10. BOL SİRKELİ, AZ TUZLU EV TURŞUSU.
11. YEMEKLERE, NANE, MAYDANOZ, KEKİK, ACI KIRMIZI VE KARA BİBER, SUMAK, VS. EKLENEBİLİR.
12. KOMPOSTO: KURU ESMER KAYISI, MÜRDÜM ERİĞİ, SİYAH ÇEKİRDEKLİ ÜZÜM, YABAN MERSİNİ, CEVİZ, BADEM, KARANFİL VE ÇUBUK TARÇIN BİR TENCEREYE KOYULUR. ÜZERİNE BOL SU EKLENİR VE KAPAĞI KAPANIR. KAYNATILMADAN VE DE HİÇ ŞEKER EKLENMEDEN BUZ DOLABINA KONUR. BİR GECE BEKLETİLDİKTEN SONRA YENİR.

GLİSEMİK İNDEKS=100-EVE ALINMIYACAK, MUTFAĞA GİRMİYECEK

1. HER TÜRLÜ EKMEK, SİMİT, TOST, KURU VE YAŞ PASTALAR.
2. PİRİNÇ PİLAVI.
3. MAKARNA, BÖREK.
4. ŞEKER, ÇİKOLATA VE HER TÜRLÜ TATLI.
5. REÇELLER, BAL.
6. PEKMEZ.
7. TATLANDIRICILAR.
8. ÜZERİNDE DİET YAZAN HER YİYECEK VE İÇİCEK.
9. TAZE SIKILMIŞ VE HAZIR MEYVA SULARI.
10. BÜTÜN ŞEKERLİ VE GAZLI İÇECEKLER. (KOLA, GAZOZ vs.)
11. PATATES, MISIR.
12. TAVUK.
13. KARPUZ, KAVUN.
14. HER TÜRLÜ KIZARTMA.
15. HAZIR ÇORBALAR.
16. SUCUK, SALAM, SOSİS, FÜME ET VE BALIK.
17. YEMEKLER PİŞİRİLİRKEN TERBİYE YAPILMIYACAK.
18. SÜT TOZU, KREMA.k:

Alıntıdır

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı

Çok teşekkür ederim ilgin için inşallah sık sık burada olurum beraber kilolar veririz ve başardık diye konu açarız sen kaç kiloya inmeyi hedefliyorsun ki

Maalesef benim jeton 8 değil 88 köşeliydi sanırım ve çok geç kilo sorunumla yüzleşebildim ( 2 hamilelik, yurtdışından istanbula evlenmek, Kaynana sorunu, depresyon derken ) 124.5 kg olduktan sonra ancak jetonum düştü
İnanılmaz ama evlendiğimde 52 kgdum ( bekarken en fazla 70 kg olmuştum koleje başladığımda ve bir senede o kiloya düşüp 1 senede koruyabilmiştim ) hatta eşim bana sıska diyip duruyordu ekmek ağzıma sürmeyen ben evlendikten sonra eşimin ölümü gör ekmek ye ( ekmeksiz karınmı doyarmış diyip dururdu ) eeee evlendikten bir hafta sonrada görümce yan apartmanda oturdukları halde çoğu zaman bizde kalırdı ve tabi o zamanda hadi patates kızartalım hadi abur cubur yiyelim falan derken bir 15 kg aldım ( eşime göre mükemmel olmuştum o zamanlar adam balık eti seviyorum diyip duruyordu ama hamilelikden sonra herşey tersine gidince oldum balina işin ilginçi hiç aşırı kilolu görmüyordum kendimi ( hep başkakları benim gözümde daha kiloluydu artık o zamanlar nasıl kendimden vazgeçtiysem )
En son obezite ameliyatına bile niyetlendim ama şükür KKdaki arkadaşlarım ve eşim beni vazgeçirdiler sen yaparsın diye ve onlardan aldığım çoşkuyla başarabileceğime inandım

Şükür eşiminde bana sevgisi ve desteğiyle kendime geldim ve 104.7 kgya inebildim ( gerçi bu ara yine ödemim var regl öncesinde olduğumdan )
Allahın izniyle dahada aşağılarını göreceğime inanıyorum
Tabi sizlerinde desteğiyle

Maşallah sana Bu azmine ve samimiyetine. Ya nasıl bir tatlı gönlün var samimiyetin o kadar güzelki
Ve nasıl da şanslısın böyle bir kocan olduğu için. Adam balık etli seviyormuş ki bu devirde erkekler eşlerine baskı yapıyor zayıfla diye Ama sizin eşiniz nasıl da güzel destek vermiş hem almanıza hem de vermenize ama eminim daha da verip istediğiniz kiloya ulaşacaksınız Allahın izniyle

İltifatların için çoook teşekkür ederim o senin yüreğinin güzelliğinden sana öyle geliyor
Evet gerçekten çok şanslıyım o konuda ( karşımda oturan komşu ablamda hep der aldığınız nefesle dahi ilgili bir eşin bir babanız var diye )
En kilolu olduğumda bile asla tek kelime etmedi aksine ben ağlama krizlerine girdiğimde bile aptalca düşünüyorsun benim gözümde sen hala çok güzelsin, ben senin yüreğini sevdim istersen bir okadar daha ol benim açımdan hiç bir sıkıntı olmaz sadece senin sağlıklı olup benimle çok daha uzun yıllar yaşlanman için kilo vermeyi istemen gerek
Çocuklarımızın hayırlı insanlarla evlendiğini görebilmek hatta torunlarla ileride parka gidip koşturabilmek için zayıflamayı istemen gerek Çılgın bir Ananneleri olması için senin kilo vermen gerek diyip dururdu

Kendi Annesi asla kilo verebileceğime inanmadığı hatta bazende resmen laf soktuğu içinde bir kaç kere Annesini bile bozdu sen iyisimi bir göz doktoruna git Anne Banu çok güzel kilolar verdi ve vermeyede devam edecek bunuda görmeyen kördür demişti Kadıın beni günahı kadar sevmediğinden devamlı senelerce laf söylüyordu şakayla karışık ama nezaman benim jeton düştü herkese hem kilo vererek hemde anında tepkimi göstererek gereken cevabı verdim artık KV ( kayınvalide yani) desturla yaklaşır

İnşallah hepimiz hedeflerimize ulaşır bazı dengesizlerin ağzını kapatırız sonsuza kadar

Kızlarrrrrrrrrrrrrr faydalanabileceğimiz ufak bilgiler ;
İnşallah sizlerde denersiniz Ben kendi adıma en sonda olan metabolizma canlandıran marmelatı ilk fırsatta yapacağım yani yarın

Vücudun kas kitlesi artırıp, yağ miktarını azaltmak metabolizmayı hızlandırmak için ilk hedef olmalı. Vücudun kas miktarı yüzde 75, yağ miktarı yüzde 25 olduğunda metabolizma hızı artmaya başlar. Kas kitlesini arttırmak için kısa süreli ama çok yoğun egzersizler yapmanız gerek. Vücudun dayanabileceği kadar ağırlıkla atletik fitness veya kısa mesafeleri tempolu koşmak gibi aktiviteler kas hacminizi artırır. Yağ depolanmasını önleyen yoğurt:
Bu hazırlayacağınız yoğurttan bir öğünde 100 gr. yediğinizde yemekteki kalorinin yağ olarak depolanmasını önleyecek ve metabolizmanızı da arttıracaksınız. 1 çay bardağı az yağlı yoğurt, 1/2 adet kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış taze avokado ve 1 çay kaşığı hardalı karıştırıcıdan geçirip, krema haline getirip servis edin.

Duran metabolizmayı canlandıran kereviz suyu:

Bu formülü her gün az miktarda öğünler dışında, ek olarak günde 500 ml, bir hafta boyunca içmeniz yeterli. Bir su bardağı kadar su için brokoli, salatalık, kereviz kökü ve yapraklarını katı meyve sıkacağından geçirin.

Öğünlerde acı biber, soğan ve sarımsak gibi sebzeleri, zencefil, zerdeçal, tarçın, vanilya ve hardal gibi baharatları kullanmanız metabolizma hızınızda yüzde 3-5'lik artışa neden olabilir. Etlerinizin yanına hardal, sütünüze tarçın, salatalarınıza soğan, sarımsak, acı biber koyabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu:
1 adet greyfurdu sıkın. 1 başparmak kadar taze zencefili kabuklarını temizleyin iyice rendeleyip greyfurt suyuna ekleyin ve 1 çay kaşığı vanilya tozu ile karıştırın.

Yüksek protein içeren besinleri spor sonrasında tüketmek yine metabolizmanızın yüzde 8 kadar artmasını sağlayacaktır. Protein içeren yiyecekler sindirim sırasında vücudun fazla kalori yakmasını sağlar. Hem karbonhidrat, hem protein, hem de az yağ içeren bir yiyeceği tüketmek metabolizma için çok etkilidir. Az yağlı süt en uygun besindir.

Spor sonrası kası koruyan metabolizmayı hızlandıran süt:
1 su bardağı sütü yarım muz, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırıcıdan geçirin ve için.

Şeker ihtiyacınızı B grubu vitaminlerinden zengin kuru meyve ve kuru yemişlerden rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandıran marmelat:

Kuru incir, kuru kayısı, kuru siyah üzüm, kuru hurma ve kuru eriği bir gece önceden iyice yıkayın ve suda yumuşaması için bekletin. Yeniden yıkayın ve üzerine az süt, az ceviz ve çok az tarçın ekleyin. Marmelat kıvamına gelinceye kadar çekin. Her sabah bir yemek kaşığı marmelât yiyip üzerine iki su bardağı ılık su için.

Kizlar merhaba :) Diyetim suresince kacamak adi altinda bisiy yapmamistim ne yazikki ilk kacamagim ve ilk pismanligimi yasadim Malum yurtdisindayim burada yemekli bir dugune davrt edildik.Aaa bu nasil birseymis aaa su neymis bir daha nerde yicem isimlerini bile bilmiyorum derken fazla kscirdim Su an ayni zamanda reglym o yuzden cok guvenemiyorum tartidaki sonuca ama 1 kilo fazla gosteriyorum.Bugun sabah-aksam olmam uzere Leslie videosunu 2 kere yapayim diyorum.umarim haftaya kadar en son bildirimime geri donebilirim en azindan

Var mi sizin bir tavsiyesiniz ne yapayim ?

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Herkese iyi pazarlar

Dün eşimin halaları gittikten sonra bizde kendimizi arkadaş sahildeyiz hadi gelin diyince 22:00de sokağa attık
Gece 00:30 gibi ancak eve girince uğramaya fırsatım olmadı ama cidden iyi geldi çünkü evlerin içi daha beter yanıyordu sanki sıcaktan

Birde dün nasıl becerdiysem eşimin halası gelmeden 5 dakika önce yemek pişmiş mi diye bakayım derken dudağımı yaktım resmen dudağımın tam ortası şerit halinde yanıp su tuttu
Çok fazla oynatmayınca sıkıntı yok ama hem kabardı hemde su topladı
Sabah sabahda nereden aklıma geldiyse Türkan Şoray kuralları aklıma geldi Artık geçene kadar evde Türkan Şoray kuralları geçerli olacak
Küçük kuşum dünden beri deli oldu tabi çünkü normalde günde en az 50 kere öptürür kendini
Eşimde yaw sen nasıl becerdin o işi dedi ama açıklaması bile mümkün değil

Bugün için pek bir planımız yoktu aslında sadece mutfak alışverişine gidiceğiz büyük ihtimalle
Eşimin halası eşime mutfak dolabını sökmeye gelirmisin demişti ( yeni dolap almış onuda takacak eve teslim edildiğinde ) ama eşim bakarız dedi yani eğer canı isterse onuda halledeceğiz olmadı artık o pazartesiye kalacak ama acıkcası benim bugün olması daha işime gelir en azından hafta içi bir yere çıkmayı düşünmüyorum ki şöyle sıkı yönetim ilan edeyim kendime ve kızıma

Günaydın canım
Üzme tatlı canını canım bak kendin diyorsun şu anda regl olduğunu eminim o 1 kgda reglden dolayı oluşan ödemdir he kendini rahatlatmak için dediğin gibi leslie yapabilirsin ve bol bol su iç

Birde bir daha yemekli bir yere davetliyseniz ( akşam yemeğinden sonraki bir saatteyse ) kesinlikle akşam yemeğini çok hafif geçir ( aç gitmeki daha çok gittiğin yerde yeme olasılığın olmasın hem baktın çok zararlı birşeyler önüne çıkıyor hemen ay akşam yemeğinde çok kaçırmışım ayağına yat inan ben bazı yerde öyle yırtıyorum hatta abartıp ay valla af edersiniz ama nasıl acıktıysam öküz gibi yedim valla hatır için bunuda yiyorum diyip en masum olanı tercih ediyorum tabi her zaman o bahane olmayacağı için arada Midemi üşütmüşüm ayağına yatıyorum bir keresinde de ay bu ara nedense laktoza karşı duyarlılığım oluşmuş doktor 3 ay ağzına sütlü birşey sürme dedi demiştim oda o gün gittiğim evde sütlü bir tatlı önüme koyduklarından öyle kıvırmıştım ( kadının elinin lezzetide pek yok boşuna zarar görmüyeyim demiştim sonrada zaten bir daha hiç gitmedim o tanıdığa çok çok uzak oturuyor diye senede bir gidiyorduk diye yırttım o zamanda )

İnsanlara sakın diyetteyim deme o zaman sanki baltalamak için ay kız misafirlikte diyetmi olurmuş, bir kereden birşey olmaz hatta hatta ölümü gör bak burada yemezsen bende sana geldiğimde yemem diyenler bile çıkıyor
Bana soranlara yok valla canım ne isterse yiyorum dengelemeyi öğrendim ayağına yatmıştım ilk zamanlar şimdi zaten millet alıştı kimse ne ısrar eder nede diyettemisin diye sorar aksine hepsi ( özellikle eşimin halaları ) çok destekliyorlar maşallah baya fark var hadi devam et ne yapıyorsan çok daha zayıf hallerinide göreceğiz diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…