80'den 55'e inecek gözü kararmış çıtır ruhlar, haydi toplaşalım :)

Yazagelen

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
5.518
3.922
398
İstanbul
Merhaba.

Müthiş gaza geldim ama azimli yol arkadaşlarına ihtiyacım var. Gelmek isteyen herkese kapım açık. Ama eğer siz kiminle karşılaşacağınızı bilmek istiyorsanız işte ayrıntılar... :)

27 yaşımda, 166 boyunda, 80 kilodayım. Bekarım, konuşkanım, siteye sık girişkenim.
Açık görüşlüyüm, sanırım biraz da değişiğim. :) Ha, unutmadan bir de veganım.

Gözümü müthiş derecede karartmış bulunuyorum. Eylül bittiğinde en azından 6 kilo vermiş olmayı istiyorum. Günlük 1000 kaloriyi geçmemeye çalışacağım. Yol arkadaşları bulup kendimi enerjik hissedince de spor yapacağım. :) Hedefim gördüğünüz gibi 55 kilo. Daha önce hiç bu kadar düşük hedef koymamıştım. Ne kadar gaza geldiğimi artık siz düşünün. :)

Gelin birlikte kilo verelim. Bu yolcuğu daha zevkli ve daha kolay hale getirelim. Vegansanız, birbirimize vegan destek olalım. :) Mevcut kilo ve hedef kilo yakın olursa belki daha rahat empati kurarız. Ama 3'ün 5'in hesabını da yapmayız. :)

Dediğim gibi herkese kapım açık. Benim gelecek olanlardan tek ricam Türkçe'yi ellerinden geldiği kadar düzgün kullanmaları, w q x kullanmamalarıdır.

Burda bir kişi bile olsa onunla sonuna kadar giderim. Gelmeyi düşünüyorsanız lütfen o konuda çekinmeyin. Ayrıca burası hepimizin günlüğü olacak, isteklerimiz doğrultusunda gerekirse kurallar da koyarız, tartı günleri koyarız. Yeter ki siz gelin.

Kimse yok mu benle aynı hedefe sahip olan?

Kahvaltı niyetine 4 adet nohut köftesi yedim. (2 tatlı kaşığı da ketçap) Şimdi de çay demliyorum, bardak bardak çay içmeyi planlıyorum. Bugün bir de kalori takip sitesine üye oldum.

Umarım her şey tekrar eskisi gibi olur. Yine mutlu olmak istiyorum. Çok sıkıntılı zamanlar geçiriyorum. Ne kadar kilo aldığımın sanki yeni yeni farkında varıyor gibiyim. Dün bir mağazada arkadaşıma kıyafet bakıyorduk. O sırada aynadan kendimi gördüm. Kollarımda bile selülit çıkmış. Güç alacak bir yer bulamasam da güçlü kalmaya çalışıyorum işte...

Birkaç nohut köftesi daha, 15 zeytin, iki dilim ekmek, 2 de nektari... Toplam 800 kalori. Beklediğimin de altında ... :)
İlk günü böyle atlattım ama hala benimle birlikte yol almak isteyen birilerine ihtiyacım var.

Selam Funda;

Ben 170cm boy ile 98 kilo ile doğuma girdim fazlası var eksiği yok emin ol..
Doğumdan sonra ki 10 ay içerisinde bazen rejim bazen bozarak on ayda 85 kiloya gelebildim..
1 Temmuzdan beri günde 1400 kalorilik bir diet yapıyorum geçen hafta 76,4kg idim. Bu hafta tartıya çıkamayacağım malum dönem şişkinlik felan moralim bozulur diye ama haftaya yine paylaşırım durumumu seninle. Benimde hedef 55kg şimdilik hayal gibi görünüyor ama azimliyim sende umudunu yitirme elbet kurtulacağız bu yağlardan. Hoş seni gördüğüm iyi oldu forumda benimde paylaşacak birilerine ihtiyacım vardı bugün bir sıkılma geldi bana gerçi bozmadım kendimi ama dün accuk kaçtı galiba 1800kcal yaklaştım. Bugün 600kcal aldım bugünü 1000kcal ile kapatmalıyım ki kaçamağımı örtbas edeyim:)

Selam.
Adını yazmamışsın ama sanırım Deniz diyebilirim.
Umudumu yitirmek ne kelime, umut bombasıyım şu günlerde...
Galiba bizim hedeflerimizi paylaşan kimse yok, ya da halihazırda başka gruplardalar. Çünkü senin de gördüğün gibi başlık kimsenin ilgisini çekmedi. Ben birkaç gün yazmasam da tek başıma bu başlıkta kalabalık yapmak istemediğim için yazmam, ama buralardayım. İstediği zaman gel.
Bir de madem kalori sayımıyla ilgilisin, eğer duymadıysan söyleyeyim, diyet arkadaşım diye bir site var. Yediğini de yaktığını da yazıyorsun, sana kalorisini hesaplıyor. Bir de bu şekilde devam edersen bir ay sonra kaç kilo olacağını yazıyor. Motivasyon açısından güzel bence.

Selam Funda ve Deniz

Valla aynı dertten müzdaribiz. Ama dediğin gibi gözümü kararttım. Her gün kendime aynada bakıp bakıp depresyona girmek istemiyorum. Bundan sonra sağlıklı yaşam in karbonhidratlı günler out. Hem de öyle bir değişiklik istiyorum ki gözüm görmesin bundan sonra tatlıları, çikolataları. Kendime ben de yol arkadaşları arıyorum. Morali, motivasyon, destek ne varsa ihtiyacım var valla. Birbirimize olan desteklerle umarım hedeflerimize en kısa zamanda ulaşırız. :) 87.5 kiloyum benim hedefim 57 -60 arası. Tabi ne kadar az o kadar iyi. Uzun bir yolun yolcusuyuz. Sabır ve azime bol miktarda ihtiyaç varrrr

Merhaba.
Tatlıları gözünün görmemesi hiç zor değil, biliyor musun? Daha birkaç ay önce "Keşke tatlı sevmeyen biri olsam." diyordum. Şimdi sevmiyorum. Belki de bu cümleleri kurabilmemiz zaten aslında tatlı sevmediğimizin göstergesidir. Yapmamız gereken tek şey tatlıdan uzak durmak. Kaçırdığımız zaman da aslında gereğinden fazla tatlı olduğunun farkına varmak. Ben böyle yendim tatlı aşkımı...
Valla ne ararsan elimden geldiğince sağlamaya çalışırım. Bende bir sürü taktik var. Bu aralar zaten kendimi hiç boş bırakmıyorum, 24 saat motivasyona maruz kalmaya özen gösteriyorum. Hem bu başlığı açtığımdan beri kilo verdim bile... Tabi 80'i yuvarlak hesap yazmıştım, 82 civarıydım o zaman.
Biraz kendinden bahset istersen. Adın nedir, yaş kaç, ne yapar ne edersin, aklında belli bir rejim taktiği var mı?

Adım tuba, 24 yaşındayım, şu anda çalışmıyorum ama bi 15 gün sonra çalışmaya başlayacağım. Kendimi bildim bileli bu dertle uğraşıyorum. Sayısız diyet geçmişimden söz etmeye gerek yok heralde. Bi ara bi dukan diyeti yapıp en büyük zaferimi gerçekleştirdim 70 kiloya kadar düştüm. Ama sanırım söylemeye gerek yok ama gerisin geri aldım hepsini yaklaşık 1 yıl içinde. Rejim taktiği yok aklımda. Her gün internetlerde heba ediyorum kendimi ama o kadar çok şey var ki ne yapsam nasıl yapsam bilemedim. Senin aklında bir program var mı?

Benim aklımda klasik spor + rejim var. :) Şu hayatımda ne zaman yüksek kilo versem hep bu ikili sayesinde verdim çünkü... :) Hikayemiz tabii ki aynıya yakın. 13-14 yaşlarımdan beri rejim rejim rejim... Hayat geçip gidiyor bir yandan, gençlik de gidiyor. Yani çanlar çoktan çalmaya başladı ikimiz için de...

Ben yağlı yememeye özen gösteriyorum. Ekmeği olabildiğince az tutmaya çalışıyorum. Çok aç olduğumda salataya ya da çaya saldırıyorum. Tatlı zaten yok, hamur işi yok, alkol yok. Tok kalmak için protein de yiyorum tabi, sen de deneyebilirsin. Bir de bir kalori sayım sitesine üye oldum, Deniz'e de yazdım zaten, okumuşsundur. Orda kalorilerimi sayıyorum. Mümkünse 1000 civarı takılmaya çalışıyorum. En az iki günde bir spor yapmaya da dikkat ediyorum. Bunlar... :)

Herkese kilo verdiren şey aynı aslında, çok düşünmeye gerek yok. Doğru besinleri doğru miktarda al ve spor yap. Başarı böyle geliyor. O tembel popolarımız yerlerinden kaldırmak gerekiyor.

Çok haklısın... Aslında tüm bu sorunumuz belki de tembellikten kaynaklanıyor. Zor geliyor tv başında oturuyorum. Zor geliyor telefon elimde saatlerce oyun oynuyorum. Şöyle bi bakıyorum da hayatım ne kadar da sedanter olmuş.
Bir iki haftadır ben de yürümeye başladım. Her gün gidemedim tabi ama en azından iki güne bir 35-40 dk yürümeye çalışıyorum sabahları. O bile bana ne kadar iyi geliyor.
Aslında benim düşündüğüm de diyet ve sporu beraber yürütmek. Diyeti de artık eskisi gibi kendimi herşeyden kısıtlamak tarzında yapmayı düşünmüyorum. "Her şeyden ye ama az ye, bir tane ye çekil, dondurma mı canın çekti öyle 3 top değil 1 top koy o da sade olsun, yemek yanında kola değil de su iç ölmezsin" tarzı yaklaşımları benimseyebilirsem mükemmel olur. En büyük sıkıntı da benim için yemek hazırlamak. Zaten yemek yapmayı çok sevmiyorum. Eee şimdi bir de kendime ayrı eşime ayrı yemek hazırlama var bu da benim devam etmeme engel olan nedenler arasında. Ama bu sefer hiç bir bahane bana engel olamayacak çünkü her seferinde kendime 'BAHANE YOK' cümlesini hatırlatıcam. Bu sefer ilk defa yaptığım bir şey olaraktan yol arkadaşlarım da var Umarım bu başlangıç hepimizin dilediği kiloya erişmekle son bulur :)

Şartları zorlayıp kendimize uydurmak lazım. Çünkü o her şeyin rejim yapmamız için mükemmel olduğu zamanlar pek nadir gelir. Bak benim için 24'ten 27'ye çok şey değişti, yani algımda değişti. O zamanlar hala gençliğimin ortasında hissediyordum. Şimdi daha yaşlı hissediyorum, iyice 30 gibi görmeye başladım kendimi... Hayatta kolay kolay hiçbir şey için geç kalınmayacağını savunsam da bir şeylere geç kalmış gibi hissediyorum. 2-3 sene ile sanki pek çok şeyi kurtarabilirmişim gibime geliyor. Gün gelecek sen de böyle hissedeceksin. 27'nde olmasa bile 30'unda, 32'nde... Ne kadar erken başlarsan o kadar az suçluluk hissedersin, o kadar çabuk kilo verirsin. Eşine söylesen belki sana destek olmak için kendin için pişirdiğin yemeklerden yer. Bir süre idare eder senin için... Zaten sen de sıfır yağlı, sıfır unlu yemekler pişirmeyeceksin ki... Her şey sende bitiyor Tubacım, senin inatçı olman lazım.

Merhaba Tuba;

Öncelikli olarak bu uzun yolculukta sana başarılar umarım hepimiz mutlu sona ulaşırız. Bu işte exper değilim ama anladığım kadarı ile uzun zamandır kilo sorunu olan birisin ve şok diyetler uygulamışsın yada Dukan dieti gibi çok sağlıksız yöntemler denemişsin. seninde zaten söylediğin gibi bu tarz diyetleri yaptıktan sonra anında kiloyu geri alırsın ki zaten öle olmuş Aşırı et yada protein ağırlıklı dietler (aslanmıyız biz one öle :):):) kabız olur insan) yada 500-600 kalorilik şok diyetler insana eziyetten başka birşey değil gerçekten. Önemli olan seni yormayacak sıkmayacak bir yöntem bulmak bu uzun bir yolculuk olacağı için seçeceğin beslenme şekli seni yeter artık noktasına getirmemeli..
Ben iki aydır kalori sayıyorum başladığımda 85 kilo idim bugün adet dönemim çok yakın olmasına rağmen dayanamayıp tartıya çıktım (haftada bir kere salı günleri çıkıyorum) 75,6 kilo idim. (bu arada doğumu 98kg ile yaptım artık sen düşün durumu) Yani iki ayda 10 kilo vermişim diyebilirim. Ne yazık ki oldukça hareketsiz bir iş hayatım var aslında Mühendisim ama masa başı işi tüm gün pek hareket şansım yok halbuki sporda olsa süper olur. Sizler gençsiniz ama :):) sprora başlayın hemen eminim çok daha hızlı kilo kaybedeceksiniz akşamları bakmam gereken bir cimcimem olmasa bende yapacağım ama bahane değil gerçekten şansım yok.
İnan Tuba istediğim her şeyi yiyorum ama kalorisine göre yani pasta yiyeceksem minicik bir parça paçanga böreği istediyse canım bir parça gibi tabi bu örnekler çok kalorisi yüksek olan örnekler ama daha makul seçimlerde var sana kalmış :) Günde 1400 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum iki aydır bazen günü 1200 ile kapatıyorum bazen 1000kcal ile ama gün oluyor 1600 yada 1800 bile ulaştığım oluyor. Hiç moralimi bozmuyorum birgün 300 kcal fazla aldım diye kilo alacak değilim sonuçta. Fundanında dediği gibi eğer kalori sayım yöntemi ile ilgileniyorsan "dietarkadaşım" "dietkolik" gibi siteler var yediğin herşeyin kalorisini bulabileceğin zira bana çok yardımcı oluyor..
Off amma yazdım :) bukadar konuşmaya daha önümde 20 kilo var oyyy şaka gibi haa tabi birde sarkan yerlerim olacak misal "doğumgöbeği" artık iyi bir estetisyen ararım ben benimki sporla felan olmaz herhalde :)
Not: Sakın eşinin gazına gelme vallahi köstek oluyorlar, benimki ne zaman rejime başlasam tulumba tatlısı alır gelir o derece ama artık alıştı vazgeçti iki aydır... Kendine ayrı ona ayrı pişirme, aynı yemeği yap ama yağsız yap, baharatlı sarımsaklı vs yap tadı da güzel olur yada ona yap yemek ama sen kahvaltı yap kendine kahvaltı tabağı hazırla arada hazır sipariş et ama kendine salata söyle ben böyle çözdüm meseleyi..
Bugün kızımın doğum günü kilom ile moralimde iyi olunca süslendik ana kız size resmimizi de yollayalım dedim 55 olunca daha ayrıntılı bir resim çekeriz artık

Eklentiler

• 20140902_071228.webp
    121,2 KB · Görüntüleme: 84
Denizcim kızın çok tatlı.
Sen de fıstık gibisin, boy da olunca hiç kilolu durmuyorsun.
Siz gençsiniz falan demişsin ama profilin aramızda 4 yaş olduğunu gösteriyor, sen de gençsin daha, dur bakalım.
2 ayda spor yapmadan 10 kilo vermişsin. Şaşırdım valla. Aslında ilk mesajda da yazmışsın ama ben matematiği çok sevdiğimden(!) hesaplamamışım. Ben de o kadar veririm umarım. Spor yapıyorum mümkün olduğunca her gün... Ben de fotoğrafımı koymak isterdim ama biraz daha kilo vereyim öyle koyarım, karşılaştırmalı olur. :)

Aslında spor yapsan estetiğe gerek kalmaz. 98 de olsa sporla toparlanamayacak kadar genişlememiştir derin, zaten boyun da var.

Selam Funda;

Eh evet doğru bende pek yaşlı sayılmam, Tuba 24 deyince senin yaşına bakmadan yazdım :) :) Fıstık iltifatı için sağol uzun zamandır duymamıştım ama resimlere aldanma 170cm boya 75 küsür az bir kilo değil hani
Valla sporla olacak gibi değil ya ciddi deformasyon var ne kadar verirsem vereyim karın bölgesi gerginliğini kaybetti ancak çok ağır spor yaparsam belki düzelir açıkçası o kadar zamanımda gücümde yok
Bakalım ne kadar başarılı olacağız... Kıyaslamalı resimleri bekliyorum :)

Ben bariz kilolu görmedim seni... Ben 68 kiloya indiğimde (1.66 boy) senin fotondan çok çok çok daha kilolu görünüyordum. 68, değil de 78 gibi neredeyse... Galiba kas ağırlığım normal insanlardan daha düşük. Kilolu kimi görsem dedikleri rakama inanamıyorum, çok daha az görünüyorlar gözüme. Ama galiba bende de bir problem var.

Doğumdan dolayı zor olabilir senin için tabi... 90 kiloyla doğuma gitmiş bir tanığım var, 50 yaş civarında şimdi, 18 inde doğurdu. 45 kiloyla hamile kaldı hem de... Gerçi hala çok kilolu, yine 90 civarında... Ama göbeğinin durumu iyi değil. Fazla sarkmadan spora başlamak gerekebilir.

Ben 88'den 68'e düştüğümde steple mekikle falan düştüm. Yani bacak ve karın çalıştıra çalıştıra düştüm ama hiç kol çalışmamıştım. Sonra komuşumun demesiyle kollarımın sarkık olduğunu fark ettim. Başta konduramadım kendime ama güvendiğim insanlara sorduğumda onlar da biraz sarkık olduğunu söylediler. Sonra 3 ay boyunca dambıl çalıştım durdum, hiç sarkıklığı kalmamıştı. Bir de benim kollarım en kalın yerim. Bir bende var böyle kol, bir de oduncularda var. Şimdi yine dambıl çalışıyorum, kollarım yine sarkmasın diye...

Şüphe duymak yok, sonuna kadar başarılı olacağız. Hedefi tutturacağız. :)
70'e indiğimde koyarım ilk resimlerimi. Bakarsın mucizevi bir ilerleme olur da bir ay sonra koyarım.

Alemsin güldürdün beni akşam akşam :):):):) oduncu nedir yaaa offf :):):)):)
lütfen kendine haksızlık etme...
Dediğim gibi resimler yanıltıcı arkadaşım ahhh keşke diyorum... dışı seni içi beni yakıyor yada dıştan baktım yeşil türbe içine girdim estafur tövbe... :):):)
Spor olayını düşünmeliyim haklısın

Ciddi diyorum ama... Gerçekten öyleler, fotoyu görünce anlarsın. :)
Asıl sen haksızlık etme kendine. :)
Az önce bir program izliyordum. İngiltere'de yayınlanıyormuş, supersize vs. superskinny diye... Bir kadınlar, kızlar var, 350-400 kilo. Ama işin tuhaf yanı ben de kendimi onlar gibi görüyorum. Hiç öyle çok fazla gibi görünmüyorlar bana... 60 kilo insanlarla daha yakın hissedeceğimi düşünürsün, değil mi? Ama ben 60 kilo olanlardan çok o 400 kilo olanlara benzediğimi düşünüyorum. Oysa öyle olmaması gerekir. Ama ben hala o 400 lüklere benzediğimi düşünüyorum. Kendimizi hep abartıyoruz, bir türlü olduğumuz gibi göremiyoruz galiba... Hoşnut değiliz ya, gözümüzde büyüdükçe büyüyor, mantık dışına bile çıkabiliyor.

Yauuu forumda yeni olduğumdan bildirim bekliyorum birşey yazıldı mı diye bakmak hiç aklıma gelmedi. siz almış yürümüşsünüz yauuu :) acemiliğime verin kusurumuza bakmayın sevgili çıtırcıklar :)
Denizcim, bu arada siz ne tatlısınız ne şeker olmuşsunuz bayıldım fotonuza. Bence çok hoş görünüyorsun kesinlikle kalıbımı basarım (bak kalıbımı diyorum düşün yani nasıl sevdim :)
bu arada kendimi çok kilolu görme olayı bende de var. kiloları verdikçe sanırım o düşünceler de uzaklaşır diye düşünüyorum.
Hazır başlamışken ben bugünkü yediğim şeyleri de ekleyeyim.
sabah kalkınca 3 ceviz 2 kayısı yiyip iştahımın biraz kapanmasını bekledim 20 dk kadar.
kahvaltı : 1 yumurta, tam buğday ekmeğinden yapılmış 1 tost
ara öğün : 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılmış 1 kase yoğurt
öğle: 1 kase mercimek çorbası, az porsiyon erişte + yarım piliç burger
ara öğün: 1 şeftali
akşam: yemek yemedim güne geç başladığım için zaten bütün öğünler kaydı ama çay faslında 3-4 tane çay keyfinin fıstıklı tarçınlı bisküvisinden yedim. 3-4 fincan da şekersiz çay.
bugün spor için herhangi bir şey yapamadım. yürüyüş, jillian falan yalan oldu. artık önümüzdeki maçlara bakıcaz hihi

Tubacım profiline girip ayarlarında bildirim gelmesini seçebilirsin, bana geliyor bildirim.
Eh, madem menü yazmışsın, ben de yazayım. :)

Sabah
1,5 tabak mercimek çorbası
2 dilim çavdar ekmeği

Ara
2 kara olduğunu umduğum erik, aslında bence mor erik

Öğle
2 dilim karpuz (orta boydan küçük boya doğru bir karpuzun yarım ay halinde kesilmiş büyük dilimleri)

Ara
15 fındık

Akşam
2 haşlanmış patates
1 domates, 4-5 göbek yaprağı, yarım limon ve yarım yemek kaşığı zentinyağından oluşan salata

Bir saat de step çektim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…