80'den 55'e inecek gözü kararmış çıtır ruhlar, haydi toplaşalım :)

ohhh mis çok iyi yapmışsın ben de yarından itibaren umarım şu spor işini aksatmadan yapıcam.
konunun baş tarafında konuyu izle diye bir yer vardı. oraya tıkladım sanırım sorunu çözdüm.
yarın daha iyi olacak inşşşşşşş

Günaydın...
Ya bana normalde bildirim gelmesine rağmen son mesajlarınızı görmedim... Ölesine girdim neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor diye sormak için baktım ki bir sürü mesaj :):):)
Menü yazmışsınız gördüğüm kadarı ile ben kalori saydığım için öle düzenli bir menüm yok yazamıyorum ama dün ne yedim onu yazayım
Sabah: süt tozu olan şekersiz kahve(70kcal)
Öğlen: bir yumurtalı melemen kepek ekmeği(1,5dilim) 7-8 tane patates kızartması (450kcal)
Ara: süt tozlu iki küp şekerli kahve(100kcal)
Akşam: fırında palamut çok az yağlı salata(500kcal)
Toplam: 1120 Kcal ama ben günlük kaydıma 1200 girdim belki eksik hesapladığım vardır diye açıkcası palamuttan emin olamadım yani fırında yapmış kayınvalide ama azda olsa yağ gezdirmiş tabi--eksik yazdıysam düzeltin :)
Şu malum dönem geçsin tartıda bu haftanın kaybını göreceğim inşallah sizinle de paylaşırım.. :)

Bu arada Funda sen bir şey yememişsin... Bu kadar düşük kalori ile beslenirsen vücut savunmaya geçer kilo çok daha zor verirsin diyor uzmanlar. Bazal metobolizma hızını hesaplasana çıkan sonuçtan 500 kalori eksik alsan verirsin zaten

Günaydın Denizcim...
Ben de kalori sayıyorum. Genelde 1000-1200 arası oluyor. Ama dün 1300'ü buldum, sabahtan adam gibi doymayınca akşama kadar açlıktan sürünüp yeyip durdum. :) Nerde hesaplıyorsun kalorileri? Seninkiler o kadar tutmaz gibi geldi bana... Bu da benim dünkü menüm.

Sabah
2 tabak kızılcık çorbası
1/2 paket altınbaşak

Öğle
2 tabak kızılcık çorbası
1/2 paket altınbaşak

(Öğleden sonra karışık)
1 dev salata (2 domates, 1 soğan, 10 yaprak göbek, yağ ve limon ile)
3 dilim çavdar ekmeği
3 madalina
1 nektari
1 incir

günaydın kızlarrr :)
ben de başladım kalori sayımına dediğiniz siteden. çok güzel olay ya çok sevdim kendini frenlemeni sağlıyor ya da bikaç ufak kaçamak yapınca o kadar moral bozmuyor insan. daha önce denemeliymişim. ben dünkü menümü paylaşayım vakit kaybetmeden...

Sabah...3 ceviz 2 kayısı
1 tam buğday tost + 1 yumurta + şekersiz çay
Ara öğün......1 elma
Öğlen....1 ceviz 1 kuru kayısı 1 kuru erik
1 kase mercimek çorbası +1/2 porsiyon mantı
Akşam....1 top sade dondurma

arada bir de superfreshin o mini mini minnacık patatesli böreklerinden var ya işte onlardan 1 tane kaçamak yaptım dayanamayıp ama çok güzeldi ne diyim yine olsa yine yaparım cinsinden. toplam kalori 1108 siteye göre ama anlamadığım şey o kadar şey yedim nasıl bu kadar az oldu. sitede bir sorun mu var acaba diye düşündüm açıkcası bir an.

ama spor yapamıyorummmmmmmm. geç kalktığım için sıcakta yürüyüşe gitmek içimden gelmiyor ki en çok sabah serinliğinde yürümeyi severim. akşamda yüzünü anca akşamları görebildiğim için eşimi bırakıp gidesim gelmiyor. offf ya kesin umutsuz vakayım pöfff..

ama bugün bir güzel haberim var. dayanamayıp tartıya çıktım ben ki her gün dayanamıyorum zaten. ne göriiiiiimmmmmm 87,5 ile başladığım bu süreçte bugün 85.7 geldim ve çok feci mutluyummmm

Tebrikler Tubacım.
Çok güzel vermişsin. :) Ama bir tavsiye her gün tartıya çıkma, rakamları kafaya takmak bir yerden sonra psikolojini bozuyor, hafta bir çık, hem o zaman her tartıya çıkışında böyle sonuçlar görürsün. :)

Kalorilere gelince... Evet, benim eski diyetisyenimden öğrendiğim sistemle hesaplayınca da aşağı yukarı sitenin sana verdiği kadar bir değer çıkıyor. Bu kadar az çıkmasının nedeni de bir ara öğün niteliğindeki öğle yemeğin ve de eksik ara öğünler... :)

Teşekkürler Fundacımmm :)

Evet her gün tartıya çıkma konusunda haklısın. eskiden beridir hep öyleyim kendimi engelleyemiyorum. ama dişimi sıkmayı deniycem arkadaşım :)
doğru diyosun bak ara öğünler eksik ama olsun ya ben mutluyum bugün la la la la ala alalalla :)

Netteki sitelerden alıyorum genelde iste dietkolik dietarkadaşım en çok takip ettiğim siteler
ama tabi fırında içi sebzeli palamut gibi bir çeşit için kalori bulmam pek mümkün olmadı kimi yerde ızgara palamuta 250kcal diyorlar kimi yerde 350kcal valla bende yuvarladım sebze var hafif yağ var diye yazdım 500Kcal..

Bu arada tebrikler Tuba... İlk etapta hızlı vereceksin zaten ama Funda' nın da dediği gibi hergün çıkarsan bir gün kendini 150gr fazla görünce umudun kırılabilir aman diyeyim.. Özellikle kilo vermenin durduğu dönemlerde çok oluyor bu ve çok can sıkıcı o yüzden haftada 1 en güzeli..

Yapacaz yaaa ben inanıyorum ben ki taaa 98 kilodan buralara gelmişim olacak inşallah... 55 kiloya ilk ulaşana kahve+kurabiye benden :):):):)

Hah ha!
İlk ben ulaşacağım 55'e.
Sizde benden bir gün sonra...
Kurabilyeleri de oturup hep beraber yeriz.

Siz benden önce varcaksınız orası kesin de... Beni de bekleyin anacım ya kurabiye yemeye

Günaydın Denizcim, Tubacım... :)

ve işte bir haftalık sonuç: 81.7 - 79.4

2.3 kilo vermişim. :) Darısı sizin başınıza. :)

Funda tebrik ederim... İşte azim budur kaldı 24kg
%5 esprisi güzel :):):)
Ah işte o 70li rakamlara ulaşmanın verdiği huzur tarif edilemez :):):)
Ben tartıda ilk 79 gördüğümde sanki 59 görmüşüm gibi sevinmiştim yeminle..
Bakalım ben haftaya salı yada çarşamba çıkacağım tartıya şişkinliğim falan gitsin iyice ama bu hafta çok bir kilo kaybı olmaz herhalde diye düşünüyorum zaman zaman duraklıyorya hatta belki birkaç yüz gram fazla bile çıkabilirim bakalım..
Ay merak ettim şimdi

Ben sevinemedim ya... Nasıl bir depresyona girdiysem, sanki bir hata varmış gibi falan geliyor. Oysa aynaya baktım bugün, 76 olunca belimde kat çıkmıştı, neredeyse yok olmak üzere o kat, eski halinden eser kalmamış, göbeğim küçülmüş. Ama yine de bir tarafım inanmıyor.
Çamaşır yıkadım şimdi, eğer 1 saate kurursa sevgilimle buluşup kutlamaya gideceğim. Belki iş kutlamaya gelince kabul ederim kilo verdiğimi.
Ben de merak ediyorum şimdi senin sonucu... :) Durakladığına inanma, o inançlarla tıkıyoruz kendimizi bence... Gereğini yaptıktan sonra neden duraklasın ki? Sonuçta bu iş bir matematik hesabı değil mi? Böyle düşün bence. Hem senin 60'lara da az kaldı.

Yani genelde period dönemlerimde bir tıkanma oluyor zaten bende de o yüzden kendimi hazırlıyorum sanırım :)
yaw o değilde midem mi küçüldü ne öğlen bir kare tost yedim beyaz peynirli domatesli sabahta kahve bir iki kraker yemiştim yani öle çok bir şey yemedim ama yani öğle bir şişkinlik yaptı ki sanki kebap gömdüm yeminle öle hissediyorum.. İçimden dedim ben herhalde bilinçsizce birşeyler yedim farkında olmadan :):):) yazdım öğle kalorime bir tosta 500kcal
artık benimki de nasıl bir ruh hastalığı ise... Garantiye alıyorum kendimi aklımca...

O tost ekmekleri yüksek kalorili oluyor, hele bir de beyaz olanlarsa... Bir de asış şişkinliği ve hazımsızlığı süt ürünleri yapar ama pek farkına varmayız hep yediğimiz için... O yüzden bence tostun içindeki peynir şüpheli. :) Zaten senin tostta 500 kcal yoktur, 300-350 vardır, o da en en en fazla... O ekmeklerin kalorisine bakmak mümkün olsa daha net konuşurduk. :)

Bnmde zayiflamam lazim 1.62 boyundayim kilo 80 goren herkes kilomu aldin diyor sinir olmaya basladim artik

Müthişsiniz kızlar tebrik ediyorum sizi :) ben bugün biraz kötüyüm. TUSa çalışmaya başladım ve bu da benim yeme arzumu arttırdı, yiyemeyince tabi bu da bana mutsuzluk olarak geri döndü. Modum çok düşük kusura bakmayın. Umarım ulaştığınız sonuçlara ben de ulaşırım bir an önce. Çok imrendim size. yarın daha iyi olucam söz size :)

Bnmde zayiflamam lazim 1.62 boyundayim kilo 80 goren herkes kilomu aldin diyor sinir olmaya basladim artik

Sınırsız yerimiz var canım, istersen bize katılabilirsin. :) Kendinden biraz bahsetmen yeterli, böylece kaynaşmış oluruz.

Tubacım düşük kalorili besinler tercih etsen bol bol yiyebilirsin. Mesela ben salatayı çok severim, kalorisi de düşük fazla yağ koymayınca... Sen de seviyorsan deneyebilirsin. Ya da evde kalıyorsan sebze yemeği yap, ekmeği çok az tutarak doyana kadar ye. Ama istediklerin abur cubursa o konuda iradeni göstermen lazım. Zayıflama süresinde hep karşımıza benzer zorluklar çıkacak. Mümkün olduğunca hepsinde alnımızın akıyla çıkmak lazım. :)

Ders calisirken abur cubur yemekten daha tatmin edici bisey yok maalesef fundacim bugun kendimi zorladim ve dayandim. Dusuk kalorili seyler yedim az yedim vs. Ama tatmin etmiyor tabi... O tatmini haftaya tartilinca yasayacagim umarim. O zamana kadar yasasin irade :)

Ben de 80'li kilolarda olup da 55 kiloyu hedefleyenlerdenim :) Boyum 1.70~1.71. Daha önce 60 kiloyu bile görememiş biri olarak 55'e gelmem epey zor olacak ama pes etmek yok :) Herkese azimli günler dilerim! :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…