+80den -80e inelim mi ???

Sabah 9:00 3 ten (aç) 5e (nötr)
Saat 13:30 3ten (aç) 7ye (tok)
Saat 17:30 4ten (aç gibi) 6ya (az tok)

O gördüğünüz ıslak kurabiyelerden 2 tane yanında ice latte üstüne soda içtim :)

Bugün Dik Duruyoruz...
Neden miii??

Giderek artan ofis içi hareketsiz hayat, bilgisayar başında geçirilen saatler, bilinçsiz yapılan ev işleri, rahatsız koltuklar, direksiyon başında tüketilen dakikalar insanları doğal duruşlarından uzaklaştırıyor.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Sönmez'e göre, sağlığımız için dik durmanın 10 önemli sebebi var. Dik duranların daha uzun ve kendine güvenli göründüğünü ifade eden Dr Burcu Sönmez, güzel görünmek isteyenlere de dik durmayı tavsiye etti. İşte dik durmanız için 10 neden:

• Boyu uzun gösterir. Kambur durulduğunda sırt yuvarlanır, omuzlar içe döner, kişi olduğundan daha kısa gözükür.
• Kendine güvenin ifadesidir. Kendine güvenen kişiler kendilerini saklamak istemezler. Kambur duruş saklanmak ihtiyacını düşündürür.
• Dik durmak doğal görünmektir. Zaten dik duruş doğamızda vardır ama kötü alışkanlıklar nedeni ile kaybedilir.
• Güzellik kriterlerindendir. Göğüsleri ve kalçaları da dikleştirir. Kambur duruşta çene öne gider. Göğüsler sarkar, göbeğe yaklaşır. Karın bombeleşir.
• Kasları ahenkli çalıştırır. Dik duruşun bozulması kas dengesinin bozukluğunu gösterir.
• Eklemlerin uzun ömürlü olmasında etkilidir. Düzgün duruş sırasında dengeli çalışan kaslar, eklemlere dengeli yük dağılımını sağlar. Eklemlerin yıpranmasını önler.
• Solunum ve dolaşımın normale dönmesini sağlar.
• Normal dik duruş, omurganın doğal eğriliklerini korur. Dik durmak çubuk gibi dümdüz durmak değildir.�
• Dik durmak insana disiplin kazandırır. İş yapma hevesini arttırır. Omuzları çökmüş bir insanlar dik duran bir insanın çalışma şevki aynı değildir. Dik duruş da disiplinli çalışmanın sonucudur. “Dik durmalıyım” demekle elde edilemez, çalışmakla elde edilir.
• Dik durmak, çene, boyun, sırt ve bel eklemlerindeaşınma sonucu oluşabilecek ağrıların önüne geçer. Karın kaslarını güçlendirir, bel fıtığı oluşması riskini azaltır.

Ben diyorum ki bedenim bana teşekkür ediyor..
Ben ona istediğini veriyorum o bana istediğimi veriyor..
Allahım sağlığımızı, sıhhatimizi elimizden alma..
Bizlere hayırlı sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun ömürler nasip eyle..
Tabiki sevdiklerimize de..

Sabah 9:00
Açlık seviyem AÇ (3)ten TOK (7)ye
1 az şekerli çay
1yumurtalı (kıymalı yumurta)
1domates
1dilim kepekli ekmek
2dilim karpuz

Bugün düne göre +200gr hayırlı olsun :))

,,nemesis sen de 1 eylül de tartıl benim gibi 10 gün sonra hergün tartılmak moral bozabiliyor.
Ahh keşke dayanabilsem. Perşembeyi bekleyemiyorum ki :)
Aslında hayatımıza yeni bir yön veriyoruz ya beyin diyoki herşeyi denedin bakalım bu işe yarıyor mu acaba diye dürtüp duruyor..
Yani ben bir haftada, bir ayda nekadar veriyorum göreyim. Sonra günlük tartılacak kadar merak etmem..

Ben bu yönteme güvendim. Beynimde onaylasın gör bak sen birdaha bu yöntemi bırakıyormuyum

Evin içinde, dışarıda adımlarınızı sayın kızlar. Ben kendime hedef koydum. Eğer sıradan sporsuz bir gün geçiriyorsam evin içinde bile olsa 1250 adım atacağım 1km yapıyomuş. Hiç yoktan iyi ve herzaman, yaz kış yapılabilir.

500 adım bitti bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…