herkese merhaba,
Ben bundan 3 yıl önce 68 kilo ile hamile kaldım. Hamileliğim zor geçti önce 59 kiloya düştüm sonra 93 kilo ile doğum yaptım. Doğumdan sonra 2 ay içinde 83-85'e indim. tabi ki bebekler(ikizlerim) ve ödem gitti. Çocuklar hareketlenmeye başlayınca 77-75'e kadar düştüm. Geçen kış yine 77 kilo iken dengeli ve düzenli beslenmeye ve düzensiz de olsa egzersize başladım. 25 Ocak'tı. 13 Haziranda 65 kiloydum, halen öyleyim. yani iki yıl önce 83 iken şimdi 65'im. işin sırrı hayat boyu sürdürülebilecek, her şeyden dengeli ve belli bir düzen içinde yiyebileceğin bir beslenme şekli benimsemek. Yoksa yağsız, ekmeksiz, haşlanmış sebzeli hayat boyu yapamayacağınız bir diyetle kısa zamanda kilo verilir. ama normal yemeye döndüğünüzde, yani dengeli olarak her besin türünden yeseniz bile kilo alırsınız. çünkü vücut az kalori, az besin aldığında kıtlık var algısına kapılır ve aldığı her kaloriyi yağa çevirerek depo etme eğilimindedir.  Aynı zamanda az yiyince metabolizma yavaşlar, kilo vermek bir süre sonra yavaşlar hatta durur ve de kabız yapar insanı. her öğünde
tahıl grubu(ekmek/makarna/pilav)+sebze-meyve(sebze yemeği/salata/meyve)+süt grubu (süt/yoğurt)+Et grubu (et/yumurta/peynir/kurubaklagil) eşit olarak alınmalı ve ara öğünler atlanmamalıdır. tabi ki hareket etmek şart.
Size destek olmak istedim. ben yaptım, herkes yapabilir.
sevgiler...
narkadinlar.blogspot.com.tr