9 aydır nişanlılıyım. Annem ve kv arasındaki soğukluk

Koskoca insan için "aileme karşı saygı duymasını istiyorum" yazarken ne kadar saygısız bir cümle kurduğunuzu fark edememişsiniz sanırım.
Ee ne desin? Saygı duyulmasını istiyor sonuçta. Saygı duymasını istiyorum demiş yani ne var ki bunda? İtaatkar köle gibi davransınlar istiyorum dememiş

Dertsiz başınıza bela aramayın rica ediyorum.

Kv ile anneniz tepişir, siz ve nişanlınız arada ezilirsiniz, evliliğiniz zehir olur. Sakın aradı aramadı muhabbetlerine girmeyin. Hayır bir de anneniz de koca insan beklentisini söyleyebilir niye arada siz kalıyorsunuz ki?

Saygıyı bahsedersek, bayram kutlamasından öte düğün hazırlıklarına bakmak lazım. Erkek tarafı bütçenize uyuyor mu, isteklerinizi dinliyor mu?

İstediği kadar kalpli çiçekli bayram mesajları atılsın, istemediğiniz şeylere zorlayıp karışırlarsa hiç kıymeti kalmaz. Şimdiden böyle şeylere takılıp ilişkileri yıpratmayın.

Çok gereksiz bir konu bırakın mesafeli olsunlar.. ilerde ne problem çıkacak bu neymişki diyeceksiniz ..şimdiden kendinizi kasmayın

Takacak yer mi arıyorsunuz? Amacınız huzursuzluk mu çıkarmak?
Anneniz kaç yaş büyük? Benim babam 72 annem 65 yaşında, kayınvalidem 60 yaşında. Ama annem ben büyüğüm ben büyüğüm demez. Bazen içinden gelir bayram sabahı o arar bazen onlar arar. Ne kadar da abartıyorsunuz. Ayrıca her dünür iyi geçinmek zorunda da değil. Annemler ve kayınvalidemler arasında uyum yok bayramdan bayrama anca ararlar. İlla samimiyet gerekmiyor ortak saygı olsun aralarında yeter. Kendinize dert aramayın.

Bu ülkede niye böyle bir şey var. Sık sık neden insanlar birbirini arayıp check etmek zorunda. Benim içim sıkılıyor böyle arada kalma işlerine. Herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasa ne güzel olurdu. Daha evlenmemişsiniz belki evlenince değişir.

Aramalıydı daha nişanlılık hele ki naz makamı var. Ama çoğu kv nişanlılıkta şov yapar sonra gerçek yüzünü gösterir. Sizinkinin kartları baştan açık tutmuş. bu böyle gider. Zaten samimi olmasınlar boşver daha iyi. Sende mesafeli ol. Evlenince de böyle saatlerce arar konuşur. Sonra açmayınca da kocana seni keser. A-lış-tır-ma

Önemsemiyor olabilir.. Ben pek umursamam mesela bayramı. Ya da sen annem büyük diyorsun ama belli yaş üstünde onlar eşlenik artık, dünür. Abla muamelesi yapmayıp o da ondan bekliyor olabilir. Seni arıyor, nişanlın ailene geliyor ses etme. Bir de bunun gelini de aramayan versiyonu var. Bu sefer nişanlın annesini zorlayacak sen tepki çekeceksin. Çok dert ettiysen kendin söyle laf arasında annem de beklemiş seni diye. Nişanlın bayramı geri döndüremez sonuçta ona söylediğin artık şikayet olur. Bayram esnasında söyleseydin sorun çözmek olurdu bu.

Sizin aileniz diğer aileden üstün değilki niye saygı gösterisi olarak bayramda aramak zorunda olsunlar.isterlerse ararlar gelirler istemezlerse aramazlar gelmezler bu kadar basit.ben 11 yıllık evliyim,aileler birbirlerini 15 yıldır tanıyor,toplasan 10 kere birbirlerini ancak aramişlardır.ne kendi aileme ne eşimin ailesine ara görüş demedim dememde,eşim de öyle.insanlar içlerinden geldiği gibi davranmakta özgür,özgürlük de saygısızlık değildir.

Aramasın daha iyi boşverin. Nişanlıya annesi ile ilgili bir sorunu anlatmak genelde ters teper ama sizin ilişkinizi bilmiyorum tabi. Bir de kayınvalide ile saatlerce ne konuşuyorsunuz Allah aşkına. Kişisel fikrim bu da bir hata. Çok samimiyet de ileride sorun yaratır benden söylemesi

Ee ne desin? Saygı duyulmasını istiyor sonuçta. Saygı duymasını istiyorum demiş yani ne var ki bunda? İtaatkar köle gibi davransınlar istiyorum dememiş
Kendi konunuzda buradaki insanlara aptallar dediğiniz için zaten sizin ne saygısızcadır ne değildir anlamanızı beklemiyorum.

Evet münasip olan büyük olsun olmasın kız tarafının aranmasıdır. Lakin bu görgü de pek az insanda var. Ben eşimin memleketinde yaşıyorum ailem 15 günlüğüne bize geldi ve ailesi ne aradı ne geldi ne çağırdı tam tersi olsaydu bizimkiler onları resmen sırtında taşırdı. Bizimkiler de söylenecek oldu. Ben de sizin damattan yaba sıkıntınız var mı yok eee o zaman sizin muhattabınız o bırakın diğerlerini dedim tabi kabullenmeleri neredeyse 3 yıl sürdü ama alıştılar. Ha bu arada aralarında hiç sorun da yok olmadı da aksine bir araya geldiklerinde uzun uzun sohbet de ederler. Ama yapacak bir şey yok kimseye bi şey demeye de gerek yok bence zoraki ilişkiler zaten bi noktaya kadar ilerliyor içten gelmeyince boş

Annem kv'lidemden 9 yaş ķücuk .Hiç aramaz nişanlıyken de aramadı cunku annemin yapısı bu beni de aramaz ben ararım sevmiyor kadın ilk zamanlar 1,2 kez sordular güzellikle anlattım huyu budur diye.Sonra anneme rica ettim ara sıra bir arasan dedim .aramış ama basit bir napiyim bende evde aynı denmesini bile kendine gore yorumlayıp annen boylr dedi şunu demek istediğini düşündüm dediler annemde bir daha aramadi bayramda babam arar kayınpederi bitti gitti esim ile konuştuk biz anlaşıyoruz diye ailelerinde uyuşmasini beklemek bize zarar verir. Ne ben onun ailesine saygısızlık yaparım ne o benim aileme bitti yeterli aileler de bir araya geldiğinde hanımlı beyli konuşuyor sorun yok şükür

Kız tarafları neden bu kadar nazlı ya?
Annemi arasın
Ailemi saysın
Bayramda hediye göndersin
Nişanda bana koyun kessin
Şunu yapsın
Düğünü yapsın
Düğünde ailemi el üstünde tutsun
Haftada bir ailemi arasın
Ailemi yemeğe davet etsin

Hep bana hep bana hep bana
Anneniz 9 ayda kaç kez aradı kv yi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…