- Konu Sahibi mineralcik
-
arkadasım hiç üzülme. ben bu dertten kendimi yedim bitirdim ama elden hiçbirşey gelmiyor. hersey zamanı gelince oluyor. benim kızım 13 aylık. daha 1 aydır oturuyor. evet 1 yaşında oturmaya başladı. ama prematureydi benim kızım. ayaklarını yere bastığını yürüttüğünü söylüyorsun. hiç canını sıkma. bence birşey olsa onu da yapamazdı. benim kızımında ayakları çok güçlüydü. çok küçükken ayaklarıyla çivi gibi durabiliyordu. tek tesellim buydu. şimdi güzel oturuyor ama tabi çok çok güçlü değil. bazen düşebiliyor ama buna da şükür. zamanla geliştirecektir. fizik tedaviye götüreceksin sanırım. ben hiç götürmedim. dene bakalım faydasını görürsen emekleme ve yürüme için bende deneyebilirim. haber ver bana olur mu gelişimleri. canını da sıkma. hersey yoluna girecek Allahın izniyle inşallah
doktora gittik dün oturamadigi icin terapiye gonderdi . haftaya baslayacagiz. bakalim ne olacak . simdi 10 ayi dolmak üzere normal olmadigini dusundum randevusundan önce göturdum dr a . yürüme ve oturma terapileri yapilacak sanirim.. benimm ihmalligimdem olsa gerek neden daha önce kendi basina oturtmadin yüz üstü yatirmadin dedi dr.tek benle bitsse keske kaynanam bebegim dogdu öyle kucagindaydii.cocuk büyütmüs ama nasil davranacagini bilmiyor düsüncesizz kadin sinir oluyorumm.cok üzgünümm yaaa
arkadasım hiç üzülme. ben bu dertten kendimi yedim bitirdim ama elden hiçbirşey gelmiyor. hersey zamanı gelince oluyor. benim kızım 13 aylık. daha 1 aydır oturuyor. evet 1 yaşında oturmaya başladı. ama prematureydi benim kızım. ayaklarını yere bastığını yürüttüğünü söylüyorsun. hiç canını sıkma. bence birşey olsa onu da yapamazdı. benim kızımında ayakları çok güçlüydü. çok küçükken ayaklarıyla çivi gibi durabiliyordu. tek tesellim buydu. şimdi güzel oturuyor ama tabi çok çok güçlü değil. bazen düşebiliyor ama buna da şükür. zamanla geliştirecektir. fizik tedaviye götüreceksin sanırım. ben hiç götürmedim. dene bakalım faydasını görürsen emekleme ve yürüme için bende deneyebilirim. haber ver bana olur mu gelişimleri. canını da sıkma. hersey yoluna girecek Allahın izniyle inşallah
merhaba, benim kızım da 38. haftada doğdu prematüre sayılmaz ama karnımda gelşim geriliği vardı ve olması gerekenden küçük doğdu,şuan tam 5 aylık ve 3 buçuk aydır ayaklarına çivi gibi basıyor, sürekli ayakta durmak istiyor elinden tutunca hiç oturmadan direk ayağa kalkıyor, tek başına oturtmayı denemedim zaten oturmayı da sevmiyor ben de korktum siz böyle deyince, şimdiden destekli oturtmaya başlasammı ki?
canım niye korktun anlayamadım. gelişim geriliğiyle doğduğu için mi korktun. hiç korkma çünkü 38. haftanda doğum yapmışsın. benim kızımdan çok çok iyi doğmuştur. 33 haftada doğdu ama 29 hafta boyutundaydı. her premature bebekde bir olmuyor tabi. çok küçük doğup erkenden oturup yürüyen bebkler de var. geç kalanlar da var. 3 buçuk aydır ayaklarını basıyormuş bak ne güzel. ama benim hatalarıma düşmemen için söylüyorum. ayaklarını çok güzel basıyor diye sürekli ayakta tutma. ben öyle yaptım çünkü. hiç oturmayı sevmezdi. hala da sevmez. yere koy yüz üstü sırtını çok güçlendirir canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?