- 19 Haziran 2017
- 2.285
- 7.113
- 108
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #215.561
Bir gün dayanamayıp kötü bir menü olunca bu kadar moralini bozma canım insanız biz robot değil, şeker orucu için de geçerli bu. Bak ben gibi hatalarla kör topal yürüyenler var sen bir menü diyorsun, ben kendimi hangi dağlara taşlara vurayım. Başaramayacağım korkusunu at içinden ben kendimin bile başaracağına inanıyorum o zaman senin başaracağın kesin gibi birşeyzaten destek olanlara tşk.etmiştim canısı :)
Bu kadar geçmişe gidip emek verdiğin için çok sağol cnm çok değerli
Başka geçmiş yapmana gerek yok :))
Başka sorun yok cnm sadece o gün dayanamayıp kötü bi menü olunca kendime çok kızdım üstelik çarşamba günü
Listeye gireli bu 4.haftam hiç böyle hata yapmamıştım
Belkide tekrar başa dönüp başaramıcam korkusu saldı
Hep demişimdir kaçamakların kalorisinden çok psikolojimizi etkiler kendimize güvenimiz sarsılır diye
Ertesi günde çok artı çıkınca tuzu biberi oldu
En ufak bişeyde ben çok artı oluyorum
belki başkası yese o kadar olmaz
Benim psikolojimi etkileyen bişey çoğu kişi tarafından önemsenmeyince kendimi daha kötü hissettim
Hatta 2 gündür evde bile yüzüm gülmüyor
Neyse En azından yarın artı çıkmam inş.
Aynen Erva ben de bir yapıp sonra koyverme huyu var. Spor ve diyette süreklilik önemli. Kendime de nazar etmemeliyim.Teşekkür ederim
Bir yerden başladın mı gerisi gelir. Totisini kaşı nazara gelme
Nette sonuç çıkmıyor canım. Gidip almam gerek. Ay yarın tartı stresi vardı bir de doktor eklendi. Vay beni vayyy
Benim iki hamileliğimde de 8. haftadan sonra o testler pozitif gösterdi, çok güvenilir olduklarını düşünmüyorum.2 kere negatif çıktı canum dahada gelmezse giderim doktora hayırlısı
Diğer hamilelikte 10 kilo vermiştim aslında ama bulantim var di nasip
ay yokuştan nefret ediyorum ömrüm yokuşlu evlerde geçti sırf o yüzden evi duzlukten aldım yokuş olunca dışarı cikasim gelmiyordu şimdi estikçe çıkıyorm
Katılıyorum Ceyda, ben bir ara forumda takılıp sanki doyuyordumaskrhpozitif olmasın daha aktif olalım aktif oldukça kaçamak oranımız düşüyor bende 10 dk sonra spora başlıycam
Kan ilacı başta bana ishal yaptı şimdi kabız
Teşekkür ederim inşallah hepimizin gönlüne göre olur.Allah gönülüne göre versin cnm
Menüde sporda çok güzelllll
Yaparken hala çok zorlanıp stres oluyorum, hatta yapamıyorum sürünüyorum desem yeridir, ama bugün sonrasında çok mutlu ve enerjiktim. Gitgide oturacak inşallah. Sen de aksatma sporu, hergün az da olsa yap canım.çook iyi yapmışşsın canım spor yaptıkca ınsan mutlu oluyor :)
Kaşar bir dilim olabilirdi, dondurma olmasa olurdu, patatese de gerek yokmuş. Amanın Dilek dikkat et.Kahvaltı 1:00
3,4 dilim sucuk bir kaç çatal yumurta
Biraz peynir
4 zeytin
Domates salatalık
2,3 parça kaşar
1dilim ekmek
1t.k bal
Arada dondurma yedim 2 top kadar
Akşam 8:00
1kepce mercimek çorbası
1tavuk bud 2,3 parça patetes
Salata
Semizotu salatasi yoğurt ki
2,3 kaşık kadar patlıcan salatası
Spor yok 2lt üstü su
Perşembe ye layık bir menü olmadı
Yarın tartı eksi cikarsinda 200gr razıyım
Yapma Allah aşkına,konsantrasyonunu hiç bozacak zaman değil, bak hedefine ne kadar yaklaştın. Önümüz bayram, bir iki kilo bile üzerindeki kıyafetin duruşunu değiştirir.Kesinlikle nekadar aktiflik okadar motivasyon
Ben zor tutuyorum kendimi bugün konsantrem dağıldı yarın cuma olmasaydı çok fena şeyler olabilirdi:)
Doğru görüyorsun bebeğimKız Edibe gözlerim doğru görüyorsa ne güzel spor yapmışsın böyle:)
Tebrik ederim hem seni hem menumu
Evet ama büyük tu birazını eşime verebilirdim aslinda
Benim babam beyin cerrahı ve hastaların ameliyattan korkup geç gelmesi yüzünden fıtıklarının tedavisi, ameliyatı daha zor bir hale geliyor diye yakınır hep. Belki de basit geçici bir şeydir, üşütme, ani hareket yapma, kas gevşetici bir şeyler al. Devam ederse de git doktora. İnşallah ciddi birşey değildir, geçer gider.Galiba nurtopu gibi bir fitigim oldu belimdesol alt tarafts yumruk kadar bir ağrım var bacagima vuruyor ayakta durdukça daha çok ağrıyor tamda spora atapte olmuşken hiç iyi olmadı bu geçmezse en kısa zamanda Dr gidicem
Tebrikler Bahar eksi 1 kg hedefimizi tutturmuşsun... Haftaya da böyle güzel bir performans göster, spor sana yarıyor bak. Haftasonundan başlayarak diyete de dikkat edersen süper olur.iyi geceler canlar bugün sonucumu her ihtimale karsı yazayım suan abımgıle gidiyorum orda kalcam yarın 12ye kadar eve gecemeyebılırım gecersem güncellerim
kilo bildirimim
gecen hafta 67,6
bugün 66.6
fark -1
tartı fotografımıda yarın paylasırım
bu persembe gecesı sonucum yani
Bence sabah erkenden kalk ve eve gidip tartıl, gr bile fark eder yarışmada sonuçtaAynen canım bende tartıldıktan sonra öyle düşündüm ama evden cıkmadan tartlmak ıstedım abımgılde tartı yok hem de yarın 12ye kadar gecemezsem bıldirimsiz bu haftayı gecirmek istemedım
Canım benim yaaaBir gün dayanamayıp kötü bir menü olunca bu kadar moralini bozma canım insanız biz robot değil, şeker orucu için de geçerli bu. Bak ben gibi hatalarla kör topal yürüyenler var sen bir menü diyorsun, ben kendimi hangi dağlara taşlara vurayım. Başaramayacağım korkusunu at içinden ben kendimin bile başaracağına inanıyorum o zaman senin başaracağın kesin gibi birşeyBence bir süre sabret ve cumadan cumaya tartıl. Aralardaki artılar gereksiz moral bozukluğu. Ben bu hafta bir ara sürekli 88.0 -88.1 çıktım. Allahım diyorum geçen cuma 86.7'yken mi yoksa şimdi mi bozuldu tartı o derece saçma farklı sonuçlar çıkabiliyor aralarda. Moralimi bozsaydım çoktan bırakmam gerekirdi diyeti. Şöyle düşündüm, Edibe hep bu kiloda kalacak olsaydın yine sağlıksız mı beslenirdin yoksa şimdiki gibi sağlıklı, düzenli bir beslenmeyle insan gibi mi yaşamayı tercih ederdin? Tabi ki ikinci dedim. O zaman bunu yaşam biçimimiz haline getirirsek zaten zayıflamak kaçınılmaz bir getirisi olacak böyle beslenmenin.
Gülümse ve kendimize ayırdığımız bu yılın, incecik fit bayanlar olma yolunda birlikte yol alacağımız bu önümüzdeki ayların tadını çıkar. Keyifle zayıflayalım, sağlık bulalımSabah yeniden bize Sevgili fıstık adayları diye başlayan çoşkulu bir mesaj at lütfen Umutlu, enerjik, mutlu, hayat dolu Mefkuşumuzsun sen bizim. Bak ben hala ciddi ciddi senin zayıflayıp iyice tecrübe kazanıp koruma dönemi ile ilgili oldukça donanımlı hale gelip, sonra buralara ben ve diğer takım arkadaşalarımız için geri döndüğünü düşünüyorum . Bizim zayıflamamıza yardımcı olup çok hayır duası alacaksın herşeyde bir hayır vardır. Bu kendi açımdan bakışım; seninle tanışmamın artık zayıflamam için Allah'tan gelen ilahi bir yardım olduğunu düşünüyorum Eminim senin için de bir anlam, bir mesaj, bir hayır içeriyordur. Onu bulmak sana kalmış. Benim aklıma bir mesaj geliyor ama yanlış olabilir susup kendime saklıyorum.
Ne bileyim ben başıma gelen her şeyde Allahtan gelen bir mesaj olduğunu düşünüp o mesajı, dersi almaya çalışırım. Sen hiç böyle düşünmedin mi? Belki başarılı bir şekilde kilo verip tekrar almanda ilahi bir mesaj vardır. Bunu da en iyi kişi kendisi bulabilir diye inanıyorum. Sen önce düşün biraz ben hemen çok bilmiş yorumlarımı yapmayayımCanım benim yaaa
Senin böyle emek emek uzun mesajlarını seviyorum
Benim için olan mesaj neymiş ki
Dediğim gibi bu 3. Ve son hakkım olarak görüyorum. O yüzden korumada hata yapmamam lazım
Tabi önce vermem lazım
Yaa tabiki Allahtan gelende hayır vardırNe bileyim ben başıma gelen her şeyde Allahtan gelen bir mesaj olduğunu düşünüp o mesajı, dersi almaya çalışırım. Sen hiç böyle düşünmedin mi? Belki başarılı bir şekilde kilo verip tekrar almanda ilahi bir mesaj vardır. Bunu da en iyi kişi kendisi bulabilir diye inanıyorum. Sen önce düşün biraz ben hemen çok bilmiş yorumlarımı yapmayayım
Bence Perşembe için güzel bir menü olmuş. Köfte tok tutmuştur ama öğle ile akşam arası çok acıkmadın mı? kahvaltı iyi yapmış olsan da 8 saat var arada.Bugünkü mönüm
09.00
Zencefil limon sıcak su
10.00
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
Peynir
Salatalık domates
10-15 çiğ fındık
18.00
4 köfte
Salata
Bir kase yoğurt
Su 2 litre olması için çabalıyorum.
Spor daha sonra ekleyeceğim. Şimdi oturma organımı aldırıp başlayacağım insallah :)
Çok daha realistik bir yaklaşım, ben çok romantik ve mistik takılıyorum galibaYaa tabiki Allahtan gelende hayır vardır
Ama Allah bize de irade vermiş yolunuzu seçin demiş
Yani ben gece yarılarına kadar tıkınırsam bu benim hatamdır. Yada 5 kilomu aldım halâ yemeye devam ettiysem, kaçınılmaz son olur
Bende romantiğimdirde gerçeklerde acı be güzelim :))Çok daha realistik bir yaklaşım, ben çok romantik ve mistik takılıyorum galiba
Yok ben kararlıyım, eksik alıntılarımı tamamlayacağım.Bende romantiğimdirde gerçeklerde acı be güzelim :))
Kız hadi yat saat 3 oldu orda
Uykusuzlukta ödem yapar :)
Haklısın Poni, başladım bakalım şimdilik çok düzenli değil ama zamanla iyice oturur umarım.Kesinlikle canım sarkmak istemiyorsan düzenli spora başlamalısn 4 gün en azından
Ben bir yanlışlık mı yapıyorum bilmiyorum ama çay demler gibi dağ kekiğinin üzerine kaynar su döküp 5 dk bekletiyorum. Çok acı olmuyor, hatta kızım bile severek içti. Çok sulandırdım diye mi tadı azaldı acaba?Çok acı kekik suyu ya
Farklı birşey mi diye düşünmeye başladım, benim yaptığım güzel oldu, hoş bir kokusu var. İki dal kekiği bir demliğe koyup suyla doldurdum. Bilemedim şimdi, yanlış birşey içmeyeyim de yağ yaksın diye beklerken, iştah açıcı filan olurmuşaa hatırladım kekik suyu ben de denemiştim ciğerim sökülüyor sanmıştım ne acı bir şeydi o :) annem onunla kolestrolunu düşürüp normale getirmişti baya içmişti ama
sürekli demleyip içmesen de yemeklere çorbalara dolma v.s. katıp ye gülüm şifa niyetine tüm ev halkı faydalansın
Ne güzel bir huy çıkmış öyle, darısı başıma. Çok seviyorum şöyle bütün dolaplar düzenli, tertemiz bir evi ama başarmak zor işbu hafta güzel eksi gelecek inşallah benden, laf aramız dageçen cuma +200 le 91.400 bildirim yapmıştım ama 90 ı ucundan gördüm hedefimi tutturucam inşallah :))
ilk başlar da ben öyleydim sıkıntıdan yerdim şimdi sıkıldıkça dolapları düzenleme temizlik yapma huyum çıktı şükür
alahın izniyle sen de oğluşunun delikanlı zamanlarını göreceksin sen de höd höd olsan fark etmez yine de bir şey olsa seni kollayıp destek olacak işte o zaman büyüdüğünü anlayıp için gidecek sevinçten :)
Çok güzel bir hayal, ben de artık gece yatmadan önce bunu hayal etmeye karar verdimgece yatarken kendimi ideal bedenim de aynaya bakarken imajladım o incecik sağlıklı beden de kendime gülümsedim günlük işlerimi yaptığımı bile hayal ettim:) hedefe ulaşmak için yaptığım buydu
Hiç bilgim yok bu alanda ama yazdıkların çok ilginç geldi. Bize de tüyolar ver arada...binlerce sayfa yazı okumuşumdur desem yalan olmaz beynin işleyişi zihin altı beden ve zihnin uyumu derken baya baya şey öğrendim öğrenmesi kolay kısmıydı zor olan öğrendiklerimi zihin altına inandırmaktı o baya zamanımı aldı ama şükür başardım eft(duygusal özgürleşme tekniği), oto telkin, olumlama v.s. her şeyi kullandım hala da kullanıyorum hedefe giden yolda her şey mübahtır :)
O kitabı merak ediyorum, okumayı düşünüyorum.Yasemin soysal ın kitabını okumuştum tek şişman beynimiz baya etkilenmiş uygulamistim ama işte devamlılık sorunum var düzenli uzun süre uygulamiuinca bı etkisi olmuyor ne yazikki
o bir yaşa kadar değil miydi, ben sanki öyle hatırlıyorum. Benimki bol bol yiyor valla bir zararını görmedik diyecektim ki, acaba kızarıklıklar ondan mı ki?cnm 2 yaşından önce çocuğa bal verilmiyoki
68 olur inşallah canım. Her türlü 7'lerden kurtulman süper di mi?70,1 dim abla cuma 69 görmeden 68 e geçeyim diye 1,2
Çok güzel bir düşünce tarzı Dilek, hoşuma gitti.Kolay gels
Cok uzun zamandır diyetle uğraşıyorum yaşam biçimi haline geldi bende:) daha önce hedefi gördüğüm için olsa gerek beynim bedenim istediğim kiloya düşeceğime okadar çok inaniyorki olumlama yapmama gerek kalmadı artık yada bilinçsiz ce yaptım ve başardım:)
Ben de aynen anlattığın gibiydim Kimi insanlar var ki incecikler ama sağlığımıza zararlı diye ağızlarına sürmüyorlar böyle şeyleri. Darısı başımıza ne diyeyim...Temizlik yaparken yemek aklıma gelmez sıcakta etkiler istahim minumun seviyelere iner amma çay ve yanında Çiko bisküvi yada pasta keke kesinlikle hayır demem tokkende ackende yiyebilirim
Hayırlı olsun Mehlikacığım, senin gibi efsane kış hazırlığı yapan birine lazım dondurucubulaşık makinesiyle 6 raflı dondurucu aldım, profilo dan,
Çok korkutucu konuşmuş spor hocanız... Uff ya çok canımı sıkıyor bu mesele. Hem spor yapmak zor hem de zayıflayıp bir de sarkmalardan mutsuz olmak var... Acil sporu arttırmalıyımBugün hayrani olduğum spor hocası aynen şöyle dedi
Sporsuz antrenmansiz zayıflanır ama sarkarsiniz popo iniverir aşağı sonra sismanken daha güzeldi vücudum dersiniz diyor ve en büyük hatanın zayifliyim sonra sikilaşmak için egzersiz yaparım mantigiymiş ,iyce sarktiktan sonra toparlamak daha zor diyooo
Valla mervem iyileşince sıkıyonetime gir bebe uyuyunca yap sabah o uyanmadan yap fırsat oluştur sıkılaştırmak için egzersiz lere
Sorma o kadar gevezeyim ki sanırım ben tutuyorum misafirleriAnam yemiş içmişler daha ne duruyorlar :) kolay gelsin canim
Biraz zor oluyor ama seviyorum misafiri, hem oğlum için de iyi oluyor, misafir çocuklarla oynayıp televizyon esaretinden kurtuluyorEdibe kolay gelsin cnm hem gündüz hem akşam zor olmuştur misafir hemde çocuklarla
Gitgide alışıp bu açlık krizlerinden kurtuluruz diye umut ediyordum ama yağ yaktıkça devam edecekse yandıkBugün bende de bi tuhaflık var herkes aynı açlık krizleri yememek için yerlerde sürünme :)) neden böyle olduk bence bi arkadaşım var baya deneyimli bana şöyle demişti, kg vermeye başladığında bi süre sonra kilo verdikçe yalancı açlık krizlerin olabilir sakın bozma vücüdun yemek için sana mesaj gönderiyor :) özellikle yağ yaktıkça tatlı krizlerin olacak muza tarçın dök biraz onu ye demişti haklı sanırım
İyi yapmışsın Bahar, ben de duymuştum tıbbi dokümtasyon ve sekreterliğin atamalarda avantajlı olduğunu. Hakkında hayırlı olur inşallah.Bu Tekirdağ seyahat olayına gelince
Bölüm değiştirdim
Gıda teknolojisi bölümünde ilerlemek istemedim çünkü devlette iş sahibi olmak istiyor bu yüzden tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne geçiş yaptım
Onun kayıt işleriyle uğraşıyorum
Sizle yarın daha detaylı konuşuruz bunu
Teşekkür ederim canım. Mutfakta kocaman bir takvim asılı. Her hafta bir sonraki haftayı planlayıp eş dost akraba birini mutlaka çağırmaya çalışıyoruz. Çok iyi oluyor bence, diğer türlü günlük telaşlardan koşuşturmalardan dolayı yıllar geçiyor insanlar doğru dürüst bir araya gelip bir hal hatır soramıyor. Misafir bir bereket oluyor, evi derli toplu temiz tutmak için de iyi bir motivasyonEdibe12 misafirden yana evin çok bereketli maşallah allah kolaylık versin gülüm
Çok zor sorular bunlar Mehlika, daha doğrusu cevap değil de uygulama zor. Ben takıma girdikten sonra doğru bildiğim birçok şeyin yanlış olduğunu öğrendim. Zamanla biraz da menü yorumları ile insan öğreniyor.Vücudu açlığa alıştırmadan nasıl kilo verilir, yni bunun tam olarak mantığı nedir.
Korkmaya başladım ya alışırsam falan diye.
İkincisi yağlrı eriterek zayıflamanın püf noktası nedir.
Çok motive edici güzel bir paylaşım olmuş Ekim, teşekkürler...anca acıktım :) büyük ihtimal gece 3 ten önce uyumam sorun olmaz gibime geldi yarın belli olur tartılıcam :)
ervam aklıma 109 kiloyken 80 li 90 lı kilolardakilere imrendiğim geldi o zaman zayıflamayı çok zor sanıyordum çevremdeki herkes ameliyat eden doktor bile şişersin kilo alırsın aman dikkat diyip durmuştu, endokrincim kilomu dert ettiğim de hiç oralı olmayıp önce şu hormonları sorunları halledelim ablam sağlığın öncelik diyordu nasıl heves ederdim 2 haneli kilosu olanlara daha dün gibi aklım da, zaman o kadar hızlı geçiyor ki o zaman 2015 in şubat aylarıydı galiba ne ara o kadar zaman geçti ben nasıl sağlıklı yemeye alıştım her üzüntüde her kızgınlıkta atıştırmalarım son buldu dolu dolu sofralara bakıp hepsini tatmayıp içinden seçip küçük tabakla yemeye , şaşıyorum valla keşke şimdiki aklım başta olsaymış hiç boş boşuna kendimi o kadar zorlamazdımi şimdi bir iki kilo verdikçe bedenime müsaade ediyorum ona alışsın yeni halini benimsesin sonra yine eksilmeye devam etsin , neden bu kadar yazdım özetle birden çok zorlama bedenini de zihnini de her hafta 1-2 kilo gitmese de olur varsın bir hafta 2 gitsin bir hafta 200-300 gr diğer hafta yine 1 -2 verirsin zayıf haline odaklandığın sürece mutlaka olacak
Maşallah her konuda bilgilisinkolay gelsin fındık toplaması da zor değil mi gülüm inşallah kaslarına da faydası olur ellerin çok acıyorsa kaynamış suya varsa taze nane yoksa kuru nane at bir tutam ellerinin yanmayacağı ılıklığa geldiğin de sok elini beklet ayaklar için de çok tesirlidir yorgunluk ağrılarını hızlıca alır
Ben pazarda alışveriş yapınca çoğu zaman sinir oluyorum, keşke marketlerdeki gibi pazarda da biz seçip alabilsekeşim 3 ayrı çeşit domates almıştı toplam 9 kilo diğer pazar alışverişine kadar bitmeyecekti , birazını fasulye kavurup dondurucuya attım baktım hala domates çok hepsinden karma yaptım pişirdim , asıl kavonozlama işi için eşim de iyi domates bulmayı bekliyor ben hiç pazar alışverişine gitmem hep eşim yapar kötü pazarcılar bana hep çürük çarık veriyorlar
sen de çok abartmamışsın bence fazla vicdan yapma oldu geçti bitti yarın daha güzel olacak eminim
Çok acı bir gerçekAh şu nefis olmasa midenin alacağı yumruk kadar bişey
Ben çayı biraz geciktirsem başım ağrıyor, çok bağımlıyımBen peynir yumurta falan yediğimde de çayı ancak bi bardak o da soğutup içerimçaysız ayılamam gibi bi durumun yok yani
Ben sürekli liste takip edince sıkılıyorum ama bir iki hafta çok mantıklı geliyor.Bende denemiştim çok midem bulanmıştı :)) bi bakıcam ya da kendime uygun bi şey arıyorum şu an ay sonuna doğru hedefi tutturmak ve kendimi daha iyi hissetmek ve de :) gözüm dışarda bu ara nefsimi köreltmek için öyle listelere uyunca bitimine yakın ay hep sağlıklı beslenecek diyip kaçamak aklıma bile gelmiyor iyi oluyor :)
Maydonozu doğrayıp üzerine limon sıksak aynı şey olur herhalde di mi?Inşallah 109 a bir daha çıkmak istemiyorum. Her indigim sayıya bir daha gelmemek üzere güle güle diyorum :))
Maydonoz limon ve suyu rondodan geçirdim. Bundan sonra bol bol yapacağım mutlaka
Sen uygula bakalım işe yararsa, tavsiye edersen ben de denerim. Ama evde daha rahat uygularım diye bayrama doğru başlayacaksın sanrım, bayram daha zor olmaz mı?Evet ben buldum bi liste onu yapacağım sanırım
Bunun için bir aradayız canım beraber güçlüyüz ben teşekkür ederim
Ben Muzaffer Kuşhan listesini yapmayı düşünüyorum lahanadan vazgeçtim :))) 2 haftalık olan diyeti
Şimdi yine bir cahilce soru gelecek benden ama doktora çok spor yaptığını söylesen mi acaba o mu hormonlarını olumsuz etkiliyor, ne bileyim aşırı spor zarar verir mi, ya da senin yaptığın aşırı sayılır mı?Ben akşamları salata yediğimde daha iyiydim çok etkiliyor sanırım kendime dev salata yapıyordum hem gözüm hem midem doyuyordu iyi geliyordu kıvırcığım bitti bi gidip almadım ondan böyle oldu bence alıcam akşam kıvırcık yarında kendi kadın Doğum doktoruma gideceğim bu regl olayı için dün kesildi yine az az başladı çıldırtacak beni ama bu kez kasıklarımda ağrıyor olabilirim tam anlamıyla bi olsam şu açlık ve tatlı krizlerimde geçecek o da çok etkiliyor bu doktor daha önce beni düzeltmişti bi ilaçla adını biliyorjmda kafama göre kullanmak istemedim Zaten elimde kan sonucum var onları göstericem
Zor gerçekten, en ufak bir dengesizlik bütün vücudu nasıl etkiliyor....İnstagramdan canım deneyip memnun olduğu kürleri sırasıyla vermiş hepsini yazdım :)
Evet akşam tavuklu salata yemeyi planlıyorum spor öncesi protein iyi olur enerji versin bana .))
Önceki doktor bi şey Yok dedi bu doktor daha iyi kadın hastalıklarında verdiği ilaçta işe yarıyor bakalım bi an önce düzene girse keşke, ilk regl olduğumda büyükler derdi ay olamadım Yok artık olmuyor vs derdim ki neden üzülüyorsunuz ne güzel işte :)) şimdi anladım neden üzüldüklerini :)))
Bence zor valla alışkın değilim diye belki bilmiyorum ama kolları bacakları açıp zıplama hareketi bile devasa vücudum için inanılmaz zor geliyor,üçüncüde nefes nefese kalıyorum. Tek tesellim zamanla biraz daha performansımın artması ümidi...Spor yapmak neden zor olsun son 2 gün akşam bol spor yapalım kızlar
Vücutta bir enfeksiyon filan olunca ben de öyle bir batma oluyor. En son 20 yaş dişim ağrıdığında olmuştu. Nasıl oldu sendeki batma geçti mi?şu an kafamı zor tutuyorum :))
sabah beri göğsümün sol tarafta bir batma var 2 gündür ara ara oluyordu bu gün çok sık olmaya başladı 2 gecedir hava baya soğuk ben balkon kapısını dayayıp uyuyunca yel vurmuş galiba eşim teşhisi böyle koydu haklı büyük ihtimal sırtım üşüyünce hemen midem bulanır ona uyanırım 2 gece önce de bulantıya uyanmıştım
şirinler kasabasın da olsak kesin benim adım uykucu şirin olurdu uykuyu çok severim gece hava serinleyince bende uyku falan kalmıyor ama :)
Süper tavsiyeler Ekim, psikolog gibi konuşmuşsunsağ ol gülüm kalbin olduğu yer kuşak takılmaz bir de darlanıyorum zaten hava basık sarsam hiç nefes alamam
bezginlik hali sarmış seni mefkurem 2 hafta önce bende de oldu zaten ara ara olur zayıflama psikolojisinden o kadar emek kısıtlama normal hayatın koşturması ama istediğin gibi sonuç alamadığın için hüsran sonucu oluyor böyle bu gün kendine müsaade et evdekilere de söyle senden bu gün beklentileri olmasın hatta sana nasılsın diye bile sormasınlar karışmasınlar
bir gün ev de iş yapılmadı yemek yok diye dünya takla atmaz .. ne yapmak istiyorsun şu anda ne seni mutlu eder yatıp uyumak mı dışarı çıkıp boş boş dolanmak mı müzik dinlemek yada film izlemek ne sana iyi gelir karar ver ve uygula başka hiç bir şey yapma ve düşünme yarına yeni bir sen olarak uyanacaksın gülüm
Merve bu genç yaşta sen öyle hemen moralini bozma, zamanla da biraz daha toparlar, sen spora devam et. Benim de gözümü korkutmaÇok hakli canım şimdi toparlayamiyorum
@nanekekik yolladığı bir yazıda görünce ben de ilk defa alıp denedim. Evet pahalı ama ben her seferinde bir iki dal kullandım baya zaman gitti. Normalde et yemeklerinin yanında haşlanıp garnitür olarak tarifler gördüm. Pek belirgin bir tadı yok gibi geldi bana ama bilmiyorum. Biraz daha tarif araştıracağım, @mefkurem 'in bahsettiği soslar nasılmış bulmaya çalışayım.baya hafif olmuş bence menün afiyet olsun gülüm
ben hiç kuşkonmaz yemedim hatta görmedim bile akından kendilerini tadı nasıl bir şey merak ediyorum eşim pazar da görmüş bir kere bir tutamını çok pahalıya satıyorlarmış almamış
Genelde insanlar sabah aç karınlarına içiyorlar sen neden öyle yapmıyorsun?acıkmıyorum ki yiyeyim sabahları acıkmadan imkanı yok yiyemiyorum midem bulanıyor çocukken de aynıydım senelerce kahvaltı yapmadan okula gittim :) su şimdiye kadar 2.5 lt di yatana kadar 3.5 oluyor
yaa bir de her gün unutuyorum yazayım ben öğleden önce yada gece yatmadan sirkeli ballı su içiyorum her gün
Çok ilginç bilgiler varmış ben de merak ettim o belgeseli.yanlış yazmışım canım ya b. lahanası almıyoruz yerine alıyoruz yazmışım bir koymadılar 2dk oturup rahat okuyup yazayım kafam karışmış :)
benim izlediğim bir belgesel vardı adı neydi unuttum onda vücuda giren doğal yağların yağlı peynir süt t. yağı yoğurtla özellikle yağ oranı yüksekse bedendeki yağları da daha fazla erittiğini kanıtladılar dışkı tahlili yapıp bilimsel verilerle kanıtladılar hatta burada da yazmıştım yağlı süt içince bağırsakları sabun gibi kaplayıp fazla yağın emilmesine izin vermeden bağırsaktan atılmasını sağladığını oradan öğrenmiştim
sana zahmet o yazıyı kopyalayabilirsen paylaşır mısın
Sekerim birlikte veriyoruz ya. Mezun olunca da birbirimizi bırakmayalım. 9. Grup mezunları diye bir grup kuralım. Orda birbirimizi takip edelim. Kilo verirken ne sıkıntılar yaşadığımızı en çok burdaki arkadaşlarımız biliyor. Zorlukları hatırlaya hatırlata koruma dönemi geciriiz. Bu sefer kimse verdiklerini geri alamazzzzz. Işte o kadar:)Canım benim yaaa
Senin böyle emek emek uzun mesajlarını seviyorum
Benim için olan mesaj neymiş ki
Dediğim gibi bu 3. Ve son hakkım olarak görüyorum. O yüzden korumada hata yapmamam lazım
Tabi önce vermem lazım
Ben bu şekilde beslenmeyi sevdim. Karatay diyetine benziyor sanirim bu şekil. Arada açlık hiç hissetmedim. Kiraz sapı demledim sonra bir bitki çayı içtim derken söz gelmedi. Kilo vermem durana kadar bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum ki bu şekilde beslenmeyi hayat boyu devam ettirebilirimErvacığım, senin menüne yorum yaptım diye hatırlıyordum ama şimdi göremeyince içim rahat etmedi, belki gözümden kaçmıştır. tekrar olduysa kusura bakma.
Bence Perşembe için güzel bir menü olmuş. Köfte tok tutmuştur ama öğle ile akşam arası çok acıkmadın mı? kahvaltı iyi yapmış olsan da 8 saat var arada.
Çok güzel bir vesile olması nasip etmiş Rabbim. Ne güzel ya.Mefkurem bak aklıma bu konuyla ilgili bir anım geldi.
Üniversitede okurken sınıfta bir kız çok dikkatimi çekiyordu, neden bilmiyorum çok soğuk da olsa gidip yanına oturasım geliyordu. Fazla arkadaşı yoktu, genellikle yalnız takılıyordu. Neyse sürekli gidip yanına oturmaya başladım, başlarda garipsediğini anlasam da zamanla arkadaş olduk, hatta çok samimiydik. Hiç dini manevi konularda konuşmazdık, o benim namaz kıldığımı biliyordu, ben camiye gidince beni dışarıda beklerdi ben de çekinip camiye girip öyle bekle bile diyemezdim.
Mezun olmadan kısa bir süre önce bana şunları söyledi. "Ben seninle tanışmadan önce ateisttim ve sürekli bir iç çatışma yaşıyordum, Allah var mı yok mu diye artık düşünmekten, bunu araştırıp bu konuda okumaktan yorgun düşmüştüm. Bir türlü de işin içinden çıkamıyordum. Sonra bir gece dua ettim Ey Allah eğer varsan bana bir mesaj gönder, ben cevabı bulamıyorum ve bunu düşünmekten bıktım. O zamana kadar namaz kılan, ya da inançlı hiçbir akrabam, arkadaşım olmamıştı. Ve bu mesele benim için kapanmıştı. O sabah okula geldiğimde sen gelip yanıma oturdun, ısrarla benimle arkadaş oldun. Sen belki farkında değildin ama ben biliyordum ki Allah duamı duydu, senin gibi namaz kılan, bana Onu hatırlatan bir arkadaş göndererek varlığını bana hissettirdi. Ben artık ateist değilim ve Allah'a inanıyorum ."demişti. Çok etkilenmiştim ve o zamandan beri hep dualarıma, içimde kimsenin haberdar olmadığı isteklerime cevap veren Allah bana da mesajlar gönderiyor diye düşünüp o mesajları çözmeye çalışıyorum.
Gece gece ilham geldi, baya gerilere gittim... Velhasılı irade elbette önemli ama bizi ve irademizi aşan ilahi bir güç var, hayatın görünenin ötesinde bir anlamı var.
Bilmiyorum ki. Eşim her sabah bunu yapar kendine. Ben de içerdim ama bu sefer ki etkisini kadarini görmemiştim. Maydonoz bir limon ve suyu koyup rondodan çekiyor. Dün akşam üşendim yapmaya. Yapaydım eksiye katkısı olurdu belkimMaydonozu doğrayıp üzerine limon sıksak aynı şey olur herhalde di mi?
Hepimize bol ekşili sevinmeli çığlık atmalı bir tartı deneyimi olsun insalah. Çok aminNeyse ben de yatayım artık, sizi geçmiş bombardımanına tuttum. Ne bileyimMefkurem üzülmüş başka üzdüğüm olmasın diye kaçırdıklarımı okumak istedim. İçim rahat etti. Artık bir kaç saatliğine de olsa uyuyayım. Bu arada eminim hala atladığım mesajlar vardır, kusura bakmayın. Sorduğunuz ve cevap vermediğim birşey varsa tekrar sorun lütfen. @askrhpozitif kurabiye tarifini yarın yazayım güzelim şimdi geç oldu.
Umarım uykusuzluktan balon gibi şişmem sabaha
Mutlu ve bol eksili bir Cuma diliyorum hepinize.
Günaydın sekerim. Tartıldım amaaa bekleyeceğim belki bir iki gram daha eksi görürüm:))Günaydın bol eksiler olsun
Günaydın sekerim. Tartıldım amaaa bekleyeceğim belki bir iki gram daha eksi görürüm:))
Hadi senin bomba gibi acilisinla başlasın kilo bildirimleri. Geçen hafta güzel olmuştuplasticwoman
Kan ilacıyla ıyi vermişsin sekerim. Önemli olan bir şekilde aşağılara inmek. Tebrik ederim. Ben sabredebilirsem bekleyeceğim. Bakalım bekleyince ne kadar aşağısı olacak. Ya da olacak mi :)101.8 falan görürüm diyordum ama 102,4 gördüm fakat bu sorunun kan ilacının yaptığını biliyorum WC çıkamıyorum ona rağmen iyi + değilim :)) -500 gr
Kan ilacıyla ıyi vermişsin sekerim. Önemli olan bir şekilde aşağılara inmek. Tebrik ederim. Ben sabredebilirsem bekleyeceğim. Bakalım bekleyince ne kadar aşağısı olacak. Ya da olacak mi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?