- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #237.781
Kız içine koyduklarımda etkili şeyler :))O dukan birası olmaktan çıkmış gibi sanki... Bak bakalım hangisi daha etkili
Kuzum rezene anason çayı içsen belki sakinleştirir bebeğideAbla ikinma var çocukta emerken rahatsız olduğu belli dün de huzursuzdu dolapta öncesinden sagdigim sütüm vardı kaşık kaşık onu icirdim çok rahat içti hiç problem olmadı. Anında bezimizde doldutek sorun uykuya gecisti onu da arabada gezinti yaparak uyuttuk. O böyle olunca elim ayağıma dolaşıyor ne dediğini ne sorunu olduğunu anlayamamak çok can sıkıcı
Aman kimseye kulak verme cnmKilo verdikçe hafifledğimi ve kıyafetlerimin olduğunu gördükçe daha çok hırslanıyorum. Etrafımda kilo vermişin zayıflamışsın diyenler artmaya başladı. Eşim zayıflamışın diyor. Annem sen nasıl kilo veriyorsun banada söyle diyor :) bir yandanda yeter çok zayıflama diyor ben hedefim 60 diyorum annem çok zayıf olursun o kadar zayıflama diyor ama kararımdan vazgeçmicem çünkü benim vücüt kitle endeksi 60 gösteriyor...
Zayıflama sürecinde hissettiğiniz duygular, aldığınız iyi veya kötü eleştiriler nelerdir ?Günün Konusu
Önce zayıflama öncesinden bahsetmek istiyorum
Ben 58 kiloda bile kendini şişman gören kompleksli biriydim
Küçüklüğümden beri kilo takıntım vardı
Bunda ablamın herzaman benden daha zayıf olması yatıyor heralde
Onun yanında hep toplu duruyodum
Veeee bu kişi gün geldi 123 kilolara ulaştı
3.çocuktan sonra bile doğumdan 79 kiloyla çıkıp 75 e düşmüşken
Bu dönemde çoğunlukla diyetteydim :))
Ama istikrar yoktu
Hep 5 ver geri 15 al vs.gibi
Psikoljim kendime güvenim sıfırdı
Takıma ilk başladığımdada çok azimliydim istekliydim ama içimde biyerlerde tekrar zayıf olabileceğime inanmıyodum
Çünkü 25 senem kilolarla savaşmakla geçti
Ama insan bırakmadan devam ederse hayalini bile kuramadığı kiloya düşebiliyomuş
Herkes çok şaşırdı, takdir etti
Hatta arkamdan ameliyatmı oldu diyenler bile olmuş :))
Yeniden bir BEN oldum
Oturmalarda tek gündem benim verdiğim kilolar azmim di :)))
Tek kötü eleştiride artık yeter çirkin, leylek gibi oldun demeleriydi :))
Ama benim aptal kafam yine koruyamadım çoğunu geri aldım
Inş.bu sefer burdan kopmayarak bunuda başarıcam
Çünkü insan zayıflığın tadını bi kere alınca asla kiloyu kabullenemiyor
Offff cicilerimi özledim ben
özgürce her istediğimi dolaptan alıp giymek istiyorum
Daha hevesimi bile almamıştım
Kilo verdikçe hafifledğimi ve kıyafetlerimin olduğunu gördükçe daha çok hırslanıyorum. Etrafımda kilo vermişin zayıflamışsın diyenler artmaya başladı. Eşim zayıflamışın diyor. Annem sen nasıl kilo veriyorsun banada söyle diyor :) bir yandanda yeter çok zayıflama diyor ben hedefim 60 diyorum annem çok zayıf olursun o kadar zayıflama diyor ama kararımdan vazgeçmicem çünkü benim vücüt kitle endeksi 60 gösteriyor...
Kız içine koyduklarımda etkili şeyler :))
Bence duble etkisi olur :))
Cok etkilendim hikayenden. Nede guzel yazmissin yuregine saglik. Bi umut oldun biraz daha guc verdin yazdiklarinla. Insallah senin gibi bizde basarili olup bunun gururunu yasayabiliriz
Anacım kadın 2 çocuk doğurdu halâ 55 kiloAh o zayıf ablalar, kız yıllardır 47-48 kg. Delirtiyor beni, çileden çıkıyorum
Yeri gelecek o dolaptaki ciciler bile büyük gelecek belki de, başaracağız
Bende 68 e düşünce 2 günde 70 olmuştum :))nneler kıyamaz, çocukları hep zayıftır onlara göre... Kendini iyi hissedeceğin kiloda ol, ama bana kalırsa -2 kg daha olmalı. Nefis bu bazen hunharca yiyebiliyoru
Yaz bebeğim ben zevkle okuyorum :))Tabii ki başarılacak, o gurur yaşanılacak. Yeterki insan gerçekten istesin. Yeterki insan kendine inansın... Önüne çıkan engeller bir bir aşılır inanıp istedikten sonra...
Sakın vazgeçmeyin, çok düşeceksiniz hedefe giderken, kalkamayacaksınız bazen düştüğünüzde... Tam o noktada kararlı olun işte.
Ben geçen sene tam 2 ay 63 kg da sabit kaldım. Detokslar yaptım, SDM diyeti yaptım, deli gibi yedim, hiç yemedim, bir sürü otlardan çay yaptım, tamamen sıvı beslendim... Yok değişmiyor sabit 63... ne 100 gr eksik, ne fazla...63 Ş.Urfa' nın plaka kodu, 6 sene orada çalıştım, çok sıkıntı yaşadım ama tamamen çalışma ortamımla alakalı. O yüzden iyi anmam Urfa' yı (Urfalılardan çok özür dilerim, sorun şehirle alakalı değil tamamen yaşadıklarımla alakalı)...Birgün bağırdım 'nedir bu Urfa' dan çektiğim kilom bile 63 te sabit kaldı' diye... Hoppp bir sonraki hafta düşüşe geçti, hem de normal beslenirken
Aklıma geldikçe bu süreçte yaşadığım ilginçlikleri yazarım sizlere, ışık olsun
Ayyy bende hemen yapayım sporumuGecmisi yeni bitirdm bi yandan yemek yapiyorm. Sagolun kizlar disci iyi gecti bi sorun yokmus röntgen falan cektiler, renk degisimi hafif zaten belli bellirsiz ve kanal tedavisi yapilan dislerde olabiliyormus.. icim rahatladi
Disciden geldim hemen spora basladm 4 mil leslie yaptm dus aldim derken yemege kosturdum. Birazdna yemek yicez
Gecmis alintilarima sonea cvp vercem artik
Abla emzirirken rezene de dahil bitki çayı önermiyolar o yüzden içmiyorum birsey. Şimdi uyudu bebisim bende leslie yaptım 20 dakka ama yetmedi akşam yemeği esimden balık yapıcak bir 15 dakika daha devam ederim :)Kuzum rezene anason çayı içsen belki sakinleştirir bebeğide
Kuzum yanlış olmasın ama rezene anason içiliyor diye biliyorum benAbla emzirirken rezene de dahil bitki çayı önermiyolar o yüzden içmiyorum birsey. Şimdi uyudu bebisim bende leslie yaptım 20 dakka ama yetmedi akşam yemeği esimden balık yapıcak bir 15 dakika daha devam ederim :)
Abla benim takip ettiğim farklı bi grup var başka bir yerde orda içirmiyolar böyle çayları emzirme ile alakali bu grup orda danışmanlar Dr lar falan var bi sorunun olunca yardımci oluyor. Bunlarla ilgili yazı araştırma sonuçları falan var orayı takip ettiğim den beri rezene falan içmiyorumKuzum yanlış olmasın ama rezene anason içiliyor diye biliyorum ben
Yeşil çay ada çayı falan içilmez
Anacım kadın 2 çocuk doğurdu halâ 55 kilo
Ama o yemeyen zayıflardan
Allah bütün iştahı bana vermiş heralde :))
Bende 68 e düşünce 2 günde 70 olmuştum :))
O yüzden bu sefer 65 e düşüp 68 i sınır yapıcam
Yaz bebeğim ben zevkle okuyorum :))
Gecmisi yeni bitirdm bi yandan yemek yapiyorm. Sagolun kizlar disci iyi gecti bi sorun yokmus röntgen falan cektiler, renk degisimi hafif zaten belli bellirsiz ve kanal tedavisi yapilan dislerde olabiliyormus.. icim rahatladi
Disciden geldim hemen spora basladm 4 mil leslie yaptm dus aldim derken yemege kosturdum. Birazdna yemek yicez
Gecmis alintilarima sonea cvp vercem artik
Ayyyyy şöyle kıran kırana bi rakiplikte göremiyomki
Geçeyimde kenardan seyredeyim
Kız rakibem bak bu hafta pınarla bana iki taraflı yenilcen
3 gün çoook çalışman lazım
@Sweetyy83
Hayatımın son 2 yılının ilk yılı o kadar çok eleştirildim ki. 'Bir lokma ye, bir lokmadan bir şey olmaz, nefis bu, neden şube yemeklerine katılmıyorsun, çok kötüsün, demek ki bizi sevmiyorsun, sen hep spora git zaten bize hiç zaman ayırma'... Böyle uzayıp giden cümleler...
Tam detoks yaptığım günler şubede aktiviteler oldu, katılmazdım, onur kırarcasına eleştirirlerdi. Benim vücudum, benim midem, benim kararım, saygılı olmalısınız derdi. Çok mu kolaydı sanki insanlar dışarda kebap yerken, ben şubede 500 ml' lik bir şişede sebze suyu içiyordum, öğle yemeği niyetine. Evdekiler annemin muhteşem içli köftelerini yerken ben haşlanmış sebze yiyordum. Kolay mıydı sanki?
Evet çok sıkı diyet yaptığım günler oldu, açlıktan uyuyamadığım, ağladığım, burnuma yemek kokularının geldiği günler çok oldu. Halsizlikten bankada çalışamadığım günler de oldu. Her gün çalışmak için ilçeye git-gel, yoğun iş temposu, ayy bunu mu yiceksin diye yapılan eleştiriler, iş çıkışı direkt spor salonu, eve git, duş al, saçlarını kurut, ertesi günün yemeğini, kıyafetlerini hazırla, saat gecenin 1'i. Allah' ım (afedersiniz) totomun direkt yatağıma değmesini istiyordum, zaten 6 da tekrar uyanacağım. Ama o günleri hiç eziyet olarak görmedim, tartıdaki Her gün biraz daha küçülüyordum, her gün eski kiloma tekrar dönüyordum. Ve bu beni çok mutlu ediyordu. Aynadaki ben, o kadar farklı o kadar güzel görünüyor ki, ne zaman 100 kg a çıktım, ne zaman XL, XXL, 44-46 Beden kıyafetler aldım, bilmiyorum. Neden izin verdim buna, evet hastaydım, sürekli ilacım, iğnem, serumum vardı, moralim çok bozuktu, ölmek için yalvarıyordum, hayatım çok zordu, mutsuzdum ama neden bunların arkasına saklanıp bedenimi de mutsuz ettim, o mutsuzluğun farkına neden varamadım? Cevabı yok, bilmiyorum...
Bu yolda kendimi hasta ettim, kabul ediyorum, paranoyak oldum, herkese onu yeme ... gr şeker eklentisi var, onu yakmak için ne kadar koşman gerek biliyor musun sen, hayır ben bunu yiyemem çünkü cumartesi hamburger yicem, hafta sonu meyhaneye gidecem o yüzden bedelini bu hafta peşin peşin ödemeliyim, diyorum. Hedef 55, belki çok uzun zaman olacak o hedefe ulaşmam için, belki de ulaşamayacağım. Ama artık farkındayım, değiştim, güzelleştim, 36-38 beden giyiyorum ya üstelik kortizondan tekrar kilo aldığım halde, sarkmadan çatlamadan kilo verdim, kimse inanmıyor o kadar kilo verdiğime. Komşular beni tanımıyor, ne kadar değiştiğimi söylüyorlar.
Arayıp ayyy Tuğçe acil kilo vermem lazım, ne yapmam gerekiyor, ayy Tuğçeee fıstık gibi olmuşsun diyenler... Bunları duymak o kadar güzel şeylerki...
Zaman zaman ümitsizliğe düşüyorum maalesef, bu sürede herkes daha fazla kilo vermiş, ben neden veremiyorum diye çok kıyaslama yaptım, doktora gittim ya '6 haftadır kilo veremiyorum ne hastasıyım ben' dedim doktora. Kadın sakinleştirdi beni, bir sürü şey anlatıp gönderdi. Bir başka doktor da 59 kiloyken dizimi yırttığımda 'acil kilo vermelisin' deyip hastane ortasında ağlattı beni. İyi-kötü çok şey yaşadım ama başardım, yolun büyük bir kısmını başarıyla aştım....
1 kat merdiven çıkıp yanıma nefes nefese kalmış şekilde gelen göbekli müşterilerimin de farkına varmaları için dua ediyorum içimden, suratı asık tombiş insanların yeniden gülmeleri için...
Kendimiz için, kendimize verdiğimiz değer için, saygımız için, her kıyafeti giyebilmek için, saçlarımızı istediğimiz şekle sokmak için, koşmak için, fotoğraflarda tam boy poz vermek için, mutlu olmak için ve en önemlisi sağlıklı olmak için bu bedene iyi bakmalıyız. Her şeyden ölçülü yiyip, sağlıklı kiloda olmalıyız...
Ve biz bunu başarabiliriz, biz kadınız, biz muhteşem bir takımız....
panik ve mod düsürmek yok , ne olacaksa eger hakkinda hayirlisi olacak insallahYok kacirmadin canim daha belli olmadi sozde dun aciklanacakti resmi olarak oyle yaziyordu ama hala birsey yok. Beklemedeyiz artik ne zaman aciklarlarsa...
G Gelecektenumutluyum senin keyfinmi yok cnm
Seninde sesin pek çıkmıyor
@KocasininNarTanesi iremde görünmemiş
Evet keyfim yok hic nedeninide bilmiyorum bi gerginlik ve sıkıntı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?