- 1 Mart 2015
- 4.295
- 16.721
- 208
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #259.801
Ne tür spor yapıyorsunuz?Yarindan itibaren duzenli spora baslayacagim. Bu haftada pazardan pirasa karnibahar ve kabak aldim hafif olsun diye. Bakalim cumaya ne olacak.
Amin abla sagolasinO donemlerden hep gectik cnm
Allah baska dert vermesin
Hosgeldin takimimiza. Ne demek her zaman bekleriz burda rakip takimlar da olsak hepimiz ayni sey icin mucadele ediyoruz. Ben eliptik bisiklet yapiyorum genellikle. Gecen sene diyet yaparken yuruyus ve evde leslie de deniyordum ama bu sene calistigim icin onlara pek vakit kalmayacak gibi.Ne tür spor yapıyorsunuz?
Ben hergün 45 dk leslie,300-500 ip atlama ve yürüyüş yapmıştım ve çok faydasını gördüm.Son 1 aydır 10 km ve üzeri yürüyüş yaptım çok daha güzel kilolar verdim
Ama mutlaka sporunuzu yapın.Spor yapınca daha dinç enerjik ve mutlu oluyorsunuz.Diyet yapmak da daha zevkli ve kolay oluyor.
Hepinize başarılar arkadaşlar
Bu arada ben 10.takımdan Aylin yukarıda yazmıştım ama belki görmemişsinizdir.Bu da kim nerden çıktı dersiniz şimdi
Est tatlim olurmu oyle seyNe tür spor yapıyorsunuz?
Ben hergün 45 dk leslie,300-500 ip atlama ve yürüyüş yapmıştım ve çok faydasını gördüm.Son 1 aydır 10 km ve üzeri yürüyüş yaptım çok daha güzel kilolar verdim
Ama mutlaka sporunuzu yapın.Spor yapınca daha dinç enerjik ve mutlu oluyorsunuz.Diyet yapmak da daha zevkli ve kolay oluyor.
Bu arada ben 10.takımdan Aylin yukarıda yazmıştım ama belki görmemişsinizdir.Bu da kim nerden çıktı dersiniz şimdi
Verilen kiloya göre değil ki mefkurem yüzdeye göre olucaktı.Verilen kiloya göre olsaydı o zaman çok haklısın adil olmazdı.Yok guzelim ben pazartesi arti olsam bile bisey degismez benim icin
Ben ne artilari eksiye cevirdim
Ama sizin yaris pek adil degilmis:)) kilo farkiniz cok fazla
Iste o yuzden dedim tatlicimVerilen kiloya göre değil ki mefkurem yüzdeye göre olucaktı.Verilen kiloya göre olsaydı o zaman çok haklısın adil olmazdı.
Öyle mii çok iyi o zaman.Yazıyorum ama bir yandan da biraz huzursuzdum açıkcası.Ben ilk defa başka takımda yazıyorum.Seninle bizim takımda bayaa bi yazışınca kendimi sana çok yakın hissettimEst tatlim olurmu oyle sey
Biz aliskiniz baska takimlardan arkadaslarla sohbet etmeye
Onerilerin icinde cok sagol
WaawwwwBizim kaptan anca atsa atsa terden spordan sırılsıklam olmuş havluyu atar
Ver gazı
Burda butun takimlar kardes cnm, hic cekinmeÖyle mii çok iyi o zaman.Yazıyorum ama bir yandan da biraz huzursuzdum açıkcası.Ben ilk defa başka takımda yazıyorum.Seninle bizim takımda bayaa bi yazışınca kendimi sana çok yakın hissettimMefkurem .Yoksa kolay kolay gelmem buraya
Hosgeldin takimimiza. Ne demek her zaman bekleriz burda rakip takimlar da olsak hepimiz ayni sey icin mucadele ediyoruz. Ben eliptik bisiklet yapiyorum genellikle. Gecen sene diyet yaparken yuruyus ve evde leslie de deniyordum ama bu sene calistigim icin onlara pek vakit kalmayacak gibi.
Burda butun takimlar kardes cnm, hic cekinme
Ben tazi gibi ordan oraya atlarim
Sanada tatlimHerkese iyi geceler arkadaşlar
Oldu canım oda herkes reglYok canım pazarlık yapmıyom :) elimden geleni yapacam mervenin regl geciktiydi ne oldu unuttum onu
Beğenmedim kuzum hadi toparla kendiniİyi akşamlar kızlar geçmişi yaptım alıntılari cevaplicam ama önce menumu paylasayim
10:30
1 kare kasar
Patatesli yumurta
3-4 çatal közlenmiş kirmizi biber
17:30
1tabak kıymalı Tarhana çorbası
Yaklaşık 20 tane hamsi
Salata
1 küçük bardak sprite
18:15
1 küçük havuçlu top
19:00
1muz
Su:3,5lt
Abooo kek yimisMenüm
Saat 9
Sabah sütlü kahve
Kahvaltı 11
Melemen
Lor peynir
1 d.ekmek
Marul havuç biber
Ara
Havuç
1 dilim muhallebili kek
17.00
Balık salata 2 - 3 kaşık mercimek çorbası
Limonlu çay
2 lt gecer inşallah
Hem yumurta hem avakado çok geldi abla bana normalde çünkü avakado yeyince yumurta olmuyor yarışı 1 yumurta ediyor ya haniBende menumu yazayim sporu sonra bildirecem. Belki daha yaparim :))
9.30 - 10.00gibi
3 hurma
1 ceviz
2 brezilya cevizi
12.00
Ispanakli mozerallali 2 yumurtali omlet
Yarim avakado
Birer parca dereotu, salatalik, k biber
Beyaz peynir 1 kk
15.00
5 badem
19.00
2 sk kiymali pirasa
3 ks yogurt
Biraz salata
Su 2 lt den fazla
bence menü güzel de avakado olgun değilse evet çok kötü ve ben olgun avakadoyu ezip üzerine peynir sürünce süper oluyor limonla sevende var ama bence peynir dolaptakini çıkarıyim olgunlaşsin bak aklıma düştüÖenü yazayım
Sabah 10
2 yumurta lorlu otlu omlet
3 yeşil zeytin
1 çeri
2 tk bal
1 dl ekmek
Öğlen 14
1 bar kefir
2 yarım ceviz
1 çeyrek avakado aman yarabbi siz bunu neden yiyorsunuz tadı berbat size özendim aldım
Akşam
1 tabak haşlama et
1 dl ekmek
Salata
4 kuru kayısı
Su 2 litreyi geçer
Spor yk
Şimdi her besin kişiden kişiye değişiklik gösterse de genelde turp ,karnabahar , misal lahana ,bulgur bunlar zayıflamaya yardımcıdır lakin şişkinlikte yapar o nedenle tartiya yakın bir kaç gün kala bunları tüketmemekten bahsediyoruz yoksa hayatından çıkar ,yemek yasak ,bu zararlı gibi birşey değilCanim benim abim doktor ona sordum ayrica emin olmak icin baya netten baktim ama turp siskinlik yapar gibi bi seye rastlamadim. Eger ciddi odem yapiyosa yemem ama heryerde zayiflatir yaziyor . Cidden kafam karisti
Olgunlaşması lazım tırnağın kabuğuna batacak anlarsın zaten bir iki gün dışarda kalınca yenilecek kıvama gelirOf of sorma abla
Ayy bende aldim gecen yiyemedim acaba youtubedn bi tarif bulup surulcek kivamami getirsem bilemedimki
Hoşgeldin , iyi olan kazansın diyelim ama şimdiki tarafımz da belliCanım haftalardır 100-101 arası gidip geliyor um önce 100 rakamlardan kurtulmak sonra seni yenmek
Artık senin verdiğinden fazlası hedefim
Hoşgeldin :) bak herkes konuşmuş bir kahve , çay ısmarlama yokBen geldiimm 10. Takımdan Aylin
Nasılsınız kızlar,mefkurem sen nasılsın bitanem?Kardeş takımı bi ziyaret edip hatır sorayım dedim
Tartı ile aramda yasanan husumetMotivasyonumuzu neden kaybederiz?
1- Kendimize güvenmemek
2- Konsantrasyon eksikliği
3- Ne yapacağımızı tam olarak bilememek
Peki bunlarla mücadele için ne yapabiliriz?
1- Kendimize olan güveni yeniden kazanmak
Zihnimiz ne istediğimizi düşlerken veya kendimizi hangi noktada olduğumuzu hayal ederken hemen akabinde ''Neden o noktada olmadığımıza dair'' sebepler gelir aklımıza. ''Zaten yeterince zeki değilim, zaten yapabilecek olsam çoktan yapardım, zaten param olsa çoktan yapardım, zaten x'i yapabilsem y'ye çoktan ulaşırdım'' gibi.
Evet, motivasyonumuzu en büyük baltalayan şey daha kurduğumuz pozitif bir hayalin peşinden gelen bu negatif düşüncelerdir. Geçmişte yaşadığımız olumsuz tecrübeler, başarısızlıklar ya da kişisel yetersizlikler bu negatif düşünceleri besleyemek için muh-te-şem bir kaynaktırlar ve hemen bu yemi anında yutarız. Dahası bu seferi ulaşmak istediğimiz noktadaki insanları kıskanmaya başlar ve kendimizi onlarla kıyaslarız; kendi eksikliklerimizi sayar, sayar, kendimizi yerin dibine sokarız; zihnimiz böyle çalışıyor çünkü. Kendimize olan güven yerlerde sürünür hale gelir.
Bununla mücadele etmek için en güzel yöntem diğer başarılarınızdan, iyi yapabildiğiniz ya da yeteneğiniz olan her hangi bir konuya odaklanmaktan, kısacası negatif düşünceleri pozitif olarak yenmekten geçiyor. Şimdi diyeceksiniz ''of yine mi bu soyut kavramlar?'' Evet, çünkü zihnimiz hali hazırda negatif bir deneyimle elimizi ayağımızı bağlar hale getirebiliyorsa bunu engellemenin tek yolu olumlu deneyimlerinize odaklanmak ve kesinkes kendinize inanmak. Kafanızda motive olmaya çalıştığınız konuyu baltalayan herhangi bir düşünce aklınıza gelir gelmez, hemen ''Başardığımda şunu yapıyor olacağım, şunu giyiyorum, şuraya gidiyorum'' detaylı olarak kendinizi olmak istediğiniz noktada düşüneceksiniz ve bunu uzun uzun yapabilirsiniz. yeter ki kendinizi o noktada görün. Neden orada olamadığınızı ve burada olduğunuzu değil.
2- Odaklanma sorununu ortadan kaldırmak
Birçoğumuz daha işin başına oturduğumuzda , işe başlamadan negatif düşünceler ile en az 30 dakikaya yakın vakit kaybı yaşamızdır. Kafamızda hep olumsuz bahaneler dönüp durmaktadır. Senin odaklanmanı engelleyen, örneğin spora gitmemek için bile ''Ama çok yorgunum...'' gibi bahaneler hep olmuştur.
Ya da bahanelerin dışında en çok odaklanma sorununa yol açan konu : korkular. ''Ya başaramazsam, ya herkes bana saygısını kaybederse, ya filanca şunu düşünürse, şunun yüzüne nasıl bakarım..'' gibi.
Eğer bu şekilde korku odaklı düşünme handikapına yakalandıysanız, her gün üşenmeden kağıdı kalemi elinize alıp günlük plan yapacaksınız, ders çalışıyorsanız ''bugün şu şu konular bitecek'' diye günlük liste oluşturup, korkulardan ziyade ''günlük yapılması gereken iş'' yani ''hedef''e odaklanacaksınız.
Hatta en başta basit olanlardan başlamak motivasyonunuzu biraz daha artıracaktır. Sizin o günkü hedefiniz kağıtta yazanlar olacak, 5 ay sonra nerede olmak istediğiniz değil. Dolasıyla o gün için sizi rezil edecek, saygınlığınızın yitmesine neden olacak bir sebep yok, günlük hedefini yap, bitir ve kurtul, bu kadar basit.
Eğer bahaneler yüzünden bu hedefe oturmakta zorlanıyorsanız (ki liste yapmak bu süreci çok kolaylaştırır) kendinize bahane tablosu hazırlayacaksınız. Mesela ''Çok yorgunum'' cümlesinin karşılığına ''Filancayı bitirdikten sonra istediğin kadar dinlenebilirsin'' şeklinde alternatif cümlelerinizi yazacaksınız.
Herkesin bahanesi farklı farklı, karşılığında yazacağınız mantıklı ve sizi motive etmeye yaracak argümanları yazıp, her yorgun hissettiğinizde vs okumak işe yarayacaktır.
3- Ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum
Kişi genelde çılgınlar gibi her şeyi aynı anda yapmaya çalışır, kafası karışır ve pes eder. Bu hataya hepimiz düşüyoruz. Bunun önüne geçmek için en güzel yöntem yine madde 2'deki gibi liste yapmaktır.
Günlük listeye sadık kalmak o gün için yeterlidir. Her günkü hedefiniz listenize sadık kalmak olursa, başarısızlık korkusu ve ne yapacağını bilememe hissinin önüne geçilebilir. ''Düşünme, sadece yap''.
Sabır, motivasyon eksikliği yaratan olumsuz düşünceleri silmede işe yarar. Devam edin, durmayın.
Suyu artirmalisin canım hem çalışıyorsun çocukta küçük ne kadar su o kadar enerji kahvaltıyı Zuhal abla soylemis zatenBugunku menum
Kahvalti.12
1 yumurta ile patatesli omlet
4 halka sucuk
1 dilim peynir
4 yesil zeytin
1 dilim tb ekmegi
Ara. 15.
2 dilim tb ekmegi ile beyaz peynirli tost
Aksam. 20
2 tane baharatlarla marine edilmis acilmis tavuk but
Salata
1 bardak ayran
Su. 1 5 lt civari
Spor. Annemle disari ciktik bugun carsi pazar 9.000 adim olmus
Hem Leslie hemde ne kadar yürüyüş yaptın , hani hep diyorlar ya hayat tarzı haline getirmeyecegin sporu yapmak iyi değil diye ondan sordum bende sporu çok seviyorum bazen abarttigimda oluyor ilerde artırmak daha iyi diyenler aklıma geliyor ondan soruyorum . Benim gorumcem o kadar üşengeç biriymis ki hep anlatirlar ama sporla tanıştı ve şimdi her sabah sahilde yaz kış 27 km koşuyor , yaş grubunda farklı illerde koşulara katılıyor spor yaptıkça seviliyor gerçektenNe tür spor yapıyorsunuz?
gözlerimden yaşlar süzülüyor Suna hey yarış sen nelere kadirsinBen biraz spor yapip gelecem kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?