- Konu Sahibi Handandandan
-
- #260.181
çok iyi tebriklr
tedbirimizi aldiktan sonra hayatı rahat birakmaliyiz
yoksa karantinada olsak başımıza ne gelir bilinmez
olumsuz düşünerek yaşanmamış seyin acısını ruhumuza yasatiyoruz
olacaksa olur o zaman sabrımızı dagitmadan güç yetirebiliriz
Sabır geçmişe geleceğe dağıtılmazsa yeter
Ne bilim yazasim geldi arada geliyor sen üstüne alma seymacim
e güzel bende az yemeği ogrensem banada ogretirmisin
Tabağa konulması mantıklı atıştırma derken çok kaçıyor
Geçmiş olsun şeydacım
İnşallah diğerine geçmez çocuklar çiçek gibi hemen soluveriyorlar
Hayırlı gunler hanımlar
Geçen hafta detoks için istettigim aspir yağı elma sirkesi şimdi geldi bugünde geçti yarın a başlasam mi kararsızım
@seyda21 sana ozel detoks yapacaktım ama kargocu sabote etti
senle biz haftaya mi yarissak malum yenildiğimin farkindayim
Bu hafta heralde yeni spora basladigimdan kas oluyor kilo yerinde sayıyor e ben nasıl yol cizeyim
Mefkurem abla bana bir fikir ver niye gitmiyor ya bu kilolar
Ohhh cok sukur netini bitirme baska yerlerdeHerkese günaydın
Şükür internet paketim geldi.
Aman aman bir daha video izlemem.resmen telefon anlamını kaybetti internetsiz
Sen hep sikayet et en iyisii:))Ayy dün dedim mide bulantilarim gecti olmuyor fazla kendi kendime nazar degirdim heralde gece bi basladi nerdeyse 2 saat gecmedi yabide deli gbi uykum vardi neyseki sonradan hafifledi gecti uyumus kalmisim
kiz sen niye mizikcilik yapiyonHayırlı gunler hanımlar
Geçen hafta detoks için istettigim aspir yağı elma sirkesi şimdi geldi bugünde geçti yarın a başlasam mi kararsızım
@seyda21 sana ozel detoks yapacaktım ama kargocu sabote etti
senle biz haftaya mi yarissak malum yenildiğimin farkindayim
Bu hafta heralde yeni spora basladigimdan kas oluyor kilo yerinde sayıyor e ben nasıl yol cizeyim
Mefkurem abla bana bir fikir ver niye gitmiyor ya bu kilolar
begendim cnm sagolsinOoo kebap yapılmış abla beğendinmi nasıl
aksam la ikindi arasi biraz yakin ama zararli bisey degil icerik guzel cnmDünki menüm
Sabah 10
2 yumurta ile maydonozlu omlet
1 dlöekmek 1 tk bal
Öğlen 14:30 1 bar kefir
17 gibi
2 yumurta ile otlu peynirli omlet
19 da
2-3 parça tavuk göğsü baharın dediği gibi tost makinasında yaptım
Salata
Su 2 litreyi geçer
Spor 1 saat plates 180 @Mehlikatun
Ins. Olmasin cnm ama biri hasta olunca genelde oburude oluyorEvet abla Boğaz iltihabı çok sağol bi de alya da hasta olcak diye korkuyorum
Hadi ya size de geçmiş olsun abla
hem kuru hem karnibahar iyice sisecem diyon yani :)))Ben de öğlene salata yapicam içine 4 kaşık kadar haşlanmış kuru fasulye .
Akşama karnabahar yemeği.
Siz napyosunuz
.
Kimse sevmez heralde :)) bizim burasi bugun bi parca iyiiSu kapalı havaları hiç sevmiyorum zaten ruhum daralıyor iyice darlandım resmen
Bura dün iyiydi ablada bugün yağmur kapalı ve kasvetliKimse sevmez heralde :)) bizim burasi bugun bi parca iyii
Cok guzel bilgiler cnm sagolasinEn ucuz ve kaliteli protein kaynağı: Yumurta
Vücudun protein ihtiyacını tek başına karşılayabilen protein kaynağı yumurta, içinde A, B, D ve E vitaminleri dahil birçok vitamin içeriyor. Protein kaynağı yumurta gün boyu tok tutuyor, kemik gelişimini destekliyor.
Yumurta, tüm besinler içerisinde anne sütünden sonra en zengin proteine sahip olan besindir. Bir büyük yumurtanın sarısında %45 beyazında ise %55 oranında olup, toplam 6 gram protein içerir. Yumurta İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içinde bulundurur. Yumurta; A, B, D ve E vitaminlerinin yanı sıra birtakım vitaminleri de içinde barındırır.
Yumurtanın sarı kısmında bulunan A vitamini, göz sağlığı ve kemik gelişimini etkiler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Protein açısından oldukça zengin olan yumurta, çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinin en sağlıklı biçimde ilerlemesine yardımcı oluyor. Yumurtanın başlıca bilinen faydaları şöyledir:
YUMURTANIN BAŞLICA FAYDALARI
• Yumurtadaki protein değerinin yüksek olması nedeni ile gün boyu tok tutar, midedeki açlık hormonunu azaltır. Buda daha geç açlık hissine kapılmanızı sağlayacaktır.
• Kadınlarda meme kanseri riskini azaltması yumurtanın faydalarından bir tanesidir.
• Kemik erimesi olarak bilinen osteoporozu engeller, kemik gelişimini olumlu yönde etkiler.
• Kas ve kemik yapısını güçlendiren yumurta, kaslarını ortaya çıkarmak, fit bir görünüme bürünmek isteyen insanlara yardımcı olacaktır.
• Gün boyu enerjik olmak istiyorsanız günde en az 1 yumurta yemelisiniz. Protein kaynağı yumurta günlük enerji ihtiyacınızı destekleyecektir.
YUMURTA ALERJİSİ
Yumurta alerjisi, en yaygın görülen gıda maddesi alerjilerinden biridir. Gıda maddelerine karşı alerjik reaksiyonlar vücudun yiyecek içindeki bazı proteinlere alerjik tepki göstermesi sonucu ortaya çıkar. Yumurta alerjisi, genelde 2. ayından küçük bebeklerde 4-5 yaşlarına kadar görülür.
Bazı çocuklarda yumurta alerjisi 6-7 yaşlarını bulur. Yumurta alerjisi gençlerde ve yaşlılarda oldukça nadir görülür. Yumurtaya alerjisi olan kişiler yumurta içeren yiyecekler veya yumurta yedikleri zaman verdikleri tepki kişiden kişiye değişiklik gösterir. En belirgin olanları ise mide ağrısı, ishal ve solunum sorunları olarak belirlenebilir.
HAMİLELİKTE YUMURTA TÜKETİMİ
Hamilelikte düzenli tüketilen protein kaynağı yumurta, anne karnındaki bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek, gelişimini destekler. Hamilelerin günde en az bir kere yumurta tüketmeleri gerekir.
:)Ohhh cok sukur netini bitirme baska yerlerde
Bu esneda canan kimbilir neler goturdu :))
Artik duzenli menu bekliyorum
Sen hep sikayet et en iyisii:))
kiz sen niye mizikcilik yapiyon
Goruyon seydanin menulerini
Sende dogru şeyler ye
Lahana yersin Pekmez yersin sonra kilo dusmuyor :)))
Hem oyle aman aman bi spor yapmadinki sislik olsun
Sifir ekmek, meyve yap sadece pro sebze
Istiyorsanda saf pro
Eskiden guzel verdigin zamanlarda neler yapiyodun
begendim cnm sagolsin
Kolay olmasi daha da guzel :) herkese tavsjye ederim
Hem kolay hem lezzetli hemde diyetlik
aksam la ikindi arasi biraz yakin ama zararli bisey degil icerik guzel cnm
Kahvaltiyi erken yapinca tek kefir doyurmaz seni biseyler daha ekle yanina
Ins. Olmasin cnm ama biri hasta olunca genelde oburude oluyor
Allah baska dert vermesin
hem kuru hem karnibahar iyice sisecem diyon yani :)))
He yarına bomba gibiyimOhhh cok sukur netini bitirme baska yerlerde
Bu esneda canan kimbilir neler goturdu :))
Artik duzenli menu bekliyorum
Sen hep sikayet et en iyisii:))
kiz sen niye mizikcilik yapiyon
Goruyon seydanin menulerini
Sende dogru şeyler ye
Lahana yersin Pekmez yersin sonra kilo dusmuyor :)))
Hem oyle aman aman bi spor yapmadinki sislik olsun
Sifir ekmek, meyve yap sadece pro sebze
Istiyorsanda saf pro
Eskiden guzel verdigin zamanlarda neler yapiyodun
begendim cnm sagolsin
Kolay olmasi daha da guzel :) herkese tavsjye ederim
Hem kolay hem lezzetli hemde diyetlik
aksam la ikindi arasi biraz yakin ama zararli bisey degil icerik guzel cnm
Kahvaltiyi erken yapinca tek kefir doyurmaz seni biseyler daha ekle yanina
Ins. Olmasin cnm ama biri hasta olunca genelde oburude oluyor
Allah baska dert vermesin
hem kuru hem karnibahar iyice sisecem diyon yani :)))
Hosgeldin cnm tabikimerabalar kk bayanları bende burayı dışardan sürekli takip ediyorudm sonunda üye olmaya karar verdim araniza benide alirmisiniz:))
Benim inatçı kızla uğraşıyorum abla çişini yapmaya gidiyordu kaydi azıcık yere düştü wc ye oturmadı inat yaptı inşallah altına çiş yapmaz uyumak uzereCok guzel bilgiler cnm sagolasin
Ne o ruyanda yumurtami gordun :))) selami yumurtayla vermisin :)))
Hoşgeldin canımmerabalar kk bayanları bende burayı dışardan sürekli takip ediyorudm sonunda üye olmaya karar verdim araniza benide alirmisiniz:))
tamam ablaguzel gorunuyor cnm biskuviyi demisler zaten yerine kuruyemis daha iyi oluyor
Bide otlanmayi birakiyoruz :) )
Yuruyus var ama onu pek spordan saymiyorum
Hasta olmadigina gore şu 3 gun yapabilirsin degilmi
Beni taniyorsun :)
benim icin farketmiyor cnm cumada olsa yemicektim :)
tugcemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Seni cooooooooooook seviyorummmmmmmmmmmmmmmmm
hayirdir cnm yogunlugun neden
Gelemedigin icin pek kaynasamadik
Sabah yazdim ama sen gormedin :))
Onemli olan kilonun vucuda dagilimi ve kas orani
En onemliside insanin kendini iyi hissetigi kilo
kuzum lurfen menuleri vaktinde yazin is isten gectikten sonra yorumunda bi kiymeti kalmiyor
Masallah yufka corek topalak goturmusun
Tereyagi ekmek yemiceksen yumurtayla yapip yiyebilirsin
Ama ekmege yag surmek nerden cikti
bugun daha guzel olmus cnm
Tabiki yemedim sekerim
Bi tadina bak dendi ama hic agzimi bulastirmayim dedim
yazacaktim ama tugce aciklamis
Boza haric guzel cnm hurma fazla ama ana ogun yerine yemisin
guzel gorunuyor tatlim biraz ara fazla olmus sanki
Temizlikmi yaptin
bugun icin guzel cnm
Emzirirken bu kadar cay kahve fazla degilmi
aynen oyle bin sukur halimize bende gormustum oyle birini ki o zaman ikinci kulak ucretliydi iki kulagada implant yapilmis boy yarim metre bile degil ki bu cocuk en az 6 yasinda kafa buyumus vucut ufacik konusma falan zaten yok normal ihtiyaclarini karsilayamiyor allah sabir versin deyip sukrettim binlerce kez sen 30.000 dolarlik amrliyati yaptirabilecek kadar zengin ol ama cocugun icin hic bi sey yapama..... allahim su gunumuzu aratmasin kendinden iyilere bakinca kafayi yersin ama kotuye bakmak cok daha iyi en azindan sukretmeyi ve mutlu olmayi ogreniyor insanaynen öyle canım, kızımdan dolayı hastanelere o kadar çok girip çıktık ki ne hastalar var, ALlah hepsine şifa versin
hiç aklımdan çıkmayan iki şey bir kadın vardı her iki çocuğu da zihinsel engelliydi, biri de bir hanımın kızı hem işitme engelli hem zihinsel engelliydi konuşmuştuk cihaz kullanıyormuş ama zihinsel engeli de olduğu için ne yazık ki hiçbir ilerleme gösteremiyormuş
o yüzden kızımın haline şükrediyorum en azından cihazla duyuyor binlerce şükür
duyuyoruz abla eksiye gectim azda olsaTunaydinnnnnnnnn mutlu gunler kizlar
Cumanin ayak seslerini duyuyormusunuz
Bugun ye karnibahari bosa gitmesinHe yarına bomba gibiyim
Dünden karnabaharım var.onu yerim dişte düşünmüştüm.ama evet çok şişirecek.ama ıspanak da var .pişirebilirim.napsam ki.
Simdi inatci olmayan cocuk yok zaten:)Benim inatçı kızla uğraşıyorum abla çişini yapmaya gidiyordu kaydi azıcık yere düştü wc ye oturmadı inat yaptı inşallah altına çiş yapmaz uyumak uzere
yogurdun ustune kiymali yada domatesli sos yapabilirsin cnmKızlar karnabahar hasladim esime yumurtayla kizarttim kendime nasil yapiyim siz nasıl yapıyorsunuz ama biraz fazla haşlanmış
Son 3 gunde dijkat edersek ne eksiler gelirduyuyoruz abla eksiye gectim azda olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?