- Konu Sahibi Handandandan
-
- #263.701
Şimdi milyon tane alıntı geliyor kızlar, hazır olun
Yoğurtla yapabildim, çünkü acelem vardı, soğutma amaçlı biraz da. Bol pulbiber ve karabiber koydum meto hızlansın diye.
öğlen miktarlar uygunsa güzel menü canım, afiyet olsun.
Eline sağlık canım emek verip hazırlıyorsun. Haftaya ismimin yanını daha dolu görmek dileğiyle...
Çok güzel canım afiyet olsun.
Afiyet olsun Şeydacığım. Akşam erken ama çok geç yatmıyorsun sen galiba.
Oğlun adına çok sevindim. süper fit olur ve bir daha hiç geri almaz inşallah.
Ah rakibem iki öğün lapa yedim diye seviniyorum, sen o kadar bile yememişsin, tebrik ederim doğrusu. Bakalım yarın sonuçları merak ediyorum. Çok geç tartılıp beni merakta bırakma.
Ye tabi inşallah hedef tutar ve afiyetle yersin.
Vayy dostum, perşembenin hakkını vermişsin.
Sütlaç demeyin, sütlaca zaafım var benim. Şifre filan mı koysak. S. muhallebi diyin meselaŞaka şaka hadi hedefi tutturan sütlaca kavuşsun diyelim o zaman.
Ayy çok heyecanlı. Cidden bu listeyi heyecan olsun diye mi önden koyuyorsunuz
Geçmiş olsun eşine canım. Sende yat, kalkma bence. Hiç değilse haftada bir erkenden yatıp güzel bir uyku çek.
Tebrikler güzel bir perşembe olmuş. Haftaya ben de ananas yapmak istiyorum.
Evet çok güzel sonuçlar görürüz inşallah.
İnşallah canım sana da geçmiş olsun dikkat et kuzumSaolasın canım inşallah
Birinin üstü kopmak üzereydi yapıştırdım bantla sıkıştırdım söğüş yaptım resmen :)
Hoşgeldin bu arada tanışmadık seninle yasemin ben 36 yaşındayım ankaradayım hep beraber hızlıca kalıcı verelin kilolarımızı inşallah
Saolasın ablam insiyatif kullanmak hoşuma gitmiyor bu ben değilim başıma ne gelirse gelsin dünyanın aonu değil 1-2 hafta yasımı tuttum üzüldüm eee yeter ben ayakta durmazsam kim topluyacak bu ahaliyi genciz sağlıklıyız şükür
Burada da sorumluyum sonuçta işini ciddiye alan cinsten bana destek olan sizler destek olduklarım sizler bi sürü arkadaşım var beraber çıktık bu yola diyerek psikolojimi düzeltip en yakın zamanda gelecem yamacınıza
Saol canım inşallah sorunsuz atlatırız
Haklısın çok zor Annelik sabır işi mervem iki kızınla ellerinden tutup gezeceğin günler gelecek onları hayal et bu bir süreç hepsi geçecek canım
Geçmiş olaun canım
Sonuçta teşhisi koyulmuş neden olduğunu biliyorsun buda bir gelişme Allah dermansız dert vermesin
Aslında tüm hastalıkların temeli psikolojik sen hayat dolu bi kızsın atlatırsın halledersin eminim
Biliyorum canım benimYok bitanem ben kendini kötü hissetme diye dedim zaten biliyorum senin öyle bir anne olduğunu ama kafana takma demek istedim yanlış anlama tatlım beni haklısın çocukların uyku düzeni falan ama olmuyor işte öyle her zaman.2 çocuk gerçekten çok zor bazen insanı yoruyor ama ufaklık senin biraz büyüsün böyle beraber oynayacakları yaşa gelsin bak o zaman çok çok daha eğlenceli beraber uyicaklar beraber oynayacaklar beraber yiyecekler :) aralarında çok yaş farkı olmaması bu açıdan çok şirin bence
onu yapabilsem cok iyi olacaktatlış annemiz, zor günler geçirdin hepsinin sebebi ondan. o yüzden zorlanıyorsun. birkaç saat kendine zaman ayırman lazım. hafta sonu yalnız başına ufak bir kaçamak yap kendine, gez yürü, eminim çok iyi gelecektir. çocukları uyuturken ayırsan mı odaları acaba. en azından birbirlerini etkilemezler.
Geçmiş olsun ablaBenim yolcu bugun gitmiyor :)
Aksam biraz hasta gibiydi sabaha daha fazla olunca cumartesiye erteledi ucagi
Gece 3 u geciyordu uyudum
bide oglanin cantasini yapmadim diye 6 da kalktim
Sersem gibiyim
Bugun ev icin yemek var belk bi corba yaparim ilave
Kendi yiyecegimde belli
Miss gibi lapa :))
Sporda of yapicam
Heralde listede olan kimse karbon almicaktir:)
Sizlerde ne var ne yok
geçmiş olsun canım dikkat etTünaydın herkese sanırım gece dümdüz yatıp kalmışım nasıl becerdim bilmiyorum ilk defa belim ağrıyor ne kötü birseymis yaağlayacağım şimdi sabah beri oturmadim şimdi oturunca fark ettim spor yapacağım birazdan belki ısınınca geçer
inşallah önemli bir şey değildirMerhaba herkese!
Bugün oldukça yoğun olduğum bir gündü. İşlerimi kolayladım geldim.
Nasılsınız?
Ben şiş şiş geziyorum.
Dün akşamı et ızgara yoğurt ve salata ile tamamladım.
Yarın doktora gidicem. Şişliğim normal seviyeyi aştı. Hiç normal görünmüyorum, bir doktora görünmenin vaktidir artık.
Vayyy sende mi lapaSelam arkadaşlar,
acil bir sorum var. Lapa yapacağım bugün ama tam hatırlayamıyorum. Şimdi bir çay bardağı pirinç, 2 çaybardağı su ile haşlanıp lapa yapılıyor. Üç öğün bu yeniyor. Yoğurt, baharat, domates, salatalık filan katılabilir. Bu son kısım benim hayal ürünüm olabilir. Şekersiz çay kahve serbest.
Doğru mu? Bir de saat 12 olduğuna göre burada ben sadece iki öğün yiyeceğim.
uarib güzel bir sonuc var desene ablaBen sabah 8 de tartilmistim bide bikac saat uyuyunca tekrar tartildim
600 gr farketti
Beni uykusuzluk cok etkiliyor
Ins.yarin sabah uyuyabilirim
iyi olmana sevindimMrb bayanlar cok sukur geldim bugun gaywt iyiyim ama dudak burun kalmadi her yerim ucukladi ck cirkin gorunuyorum tabi hala ara ususem halsizlessemde okula gitmeyi basardim iyi de geldi kac gundur yat yat bi hal olmustu ins yarin da eksi gizel gelirse cok daha mutlu olacagim
kesinlikle çözüm bulunmalıSlm kızlar buralar neden böyle sessiz son zamanlarda bence bu konuyu cuma tartıdan sonra bir konuşalım özellikle listede olup ses etmeyenler haksizlik değil mi canım free ,mezun olduğu halde geçmiş yapıp takımı aktif tutanlara
Hay masallahBel ağrım çok acicik kaldkaldi yok denecek kadar az sabit yattığımdan kesin ve önce ısınma hareketleri sonrada iki mile Leslie yaptim ağrı filan kalmadıbugün ananasli cacık yapıyorum ki yoğurtla hiç sevmem ananasi cok tuhaf bir lezzet birakiyor ama yapacak birşey yok bu yolda çekilen çile kutsaldır , kendime nazar etmezsem spor sahalarına geri dönüyorum bu haftaki planımi çizdim bile bu hafta kim benimle yarışıyor neee Zuhal mi
afiyet olsun cacik nasıldıMenü
Sabah(11:00)
2 yumurta
2 kk peynir
Öğle (15:00)
Ananasli cacık
Akşam(18:30)
Ananasli cacık
Su; 2lt spor: 30dk LesliePnrrr-12 90 puan
güzel olmuşMenum
Kahvalti.07.00
1 dilim tb ekmegi
1 yumurta
Yarim dilim peynir
4 yesil zeytin
Aralarda sekersiz cay ve turk kahvesi
Ogle. 12.00
Tavuk sarma yaninda yesillikler
Yogurtlu bugday
Aralarda cay ve turk kahvesi
Aksam.18.30
1 tabak ispanak yemegi
Yumurtali marul salatasi
2 kasik yogurt
Su.2..5 lt
Spor yapinca ilave edecegim
Afiyet olsun canımBenim menü
Sabah 9.00
2 yumurtadan omlet
Beyaz peynir
1 dilim ekmek
3 zeytin
Öğlen 13.30
1 Türk kahvesi
2 ceviz
Akşam 17.30
2 dilim et
Salata
Su 2.5 lt
onun kac kilo fazlaso var ablaSelammmmm millet
Ikindin oglan ille carsiya gidelim dedi
Cayciya gitnek istedi yesil cay bitmis evde
Bu arada o da diyet yapiyor 8 9 kilo verdi
Gecen gun, benim kilo vdrdigimi arkadaslarina soyledinmi diyor :))
Sizde bilin:))
su lapadan baska herseye katlanabilirim sanirim aclik bileBenim menum
14.00 de 1cb pirincten lapa
18.00 de bikac catal lapa
Oglan gidelim diye acele edince yiyemedim burda erken kapaniyor cogu yer
Spor yok ama carsida hizli yurudum
Zaten bugun yapmicaktim :)
Su 2.5 olur
ay inşallah abla bu cuma kacamak yapmamaya fayret edicdm ben bir plan hazırladım bakalim uyabilirsem egerEeee kizlar yarin hedefler tutacakmi
Gecen geldiklerinde benim gelin elmali pasta getirmisti 1 dil ayirmistim
Yarin hedef tutarsa onu yiyebilirim degilmi
sonuclari merak ediyorum
gelsin eksilerBugünki menum
Sabah 10.30
Geceden isladigim hurma 3 bardak su
2 haşlanmış yumurta 1 dilim beyaz peynir
Öğlen 13.30 Akşam 17.30
1tb yoğurtlu kabak
2 lt su
60 dk yürüyüşPnrrr-12
Benim menum
14.00 de 1cb pirincten lapa
18.00 de bikac catal lapa
Oglan gidelim diye acele edince yiyemedim burda erken kapaniyor cogu yer
Spor yok ama carsida hizli yurudum
Zaten bugun yapmicaktim :)
Su 2.5 olur
Sagol cnm soyleyim ona :) ) zaten spor yapiyor
Bayadir cok pizzaya sarmisti gece gec vakit ondan aldi
Eeee kizlar yarin hedefler tutacakmi
Gecen geldiklerinde benim gelin elmali pasta getirmisti 1 dil ayirmistim
Yarin hedef tutarsa onu yiyebilirim degilmi
Iyi aksamlar tekrardan hanımlar ilk defa bu saatte yataktayım cok sukur esim hasta onu hümanın odasina attik biz kizlarla beraber yaticaz alintilari sukur bitirdim kızlar uyusun cevaplicam
İyi hadi şükür birşeyin yokmuş bak :)))
İnşallah birdaha tekrar etmez bu düşmeler canım.
Çamaşır serdim so ra bebek uyandı onu emzirirken ben de uyumuşum :) iyi geldi
Bu foto gerçek mi ki. Ben şok...
tartilari görmeden kacamaklar hazırlanıyorBende sütlaç yiyim bir tabak kendime ayırdım :)
sorma abla 2 si az geliyordu Birtane daha eklendiAmannn 3 cocuk oldu desene
Cok gecmis olsun cnm
OooooMenüm
Sütlü kahve
Ananasli yoğurt
Sütlü kahve ananas
Ananasli yoğurt
20.00de Sütlükahve
2.5 lt su
lapayi seven biri ayakta alkisliyorum valla edibecimSelam, anca geldim. Çocukların okulu uzak ve kız da eklenince dört defa okula gidip geliyorum bu bile bana yoğunluk olarak yetiyor.
Kızım iyi gitti okula ama yine ağlayarak geldi. O okuldayken ben bir saat yürüdüm, gerçi hava çok soğuktu kalın giyinmeme rağmen dondum. Eve geldikten sonra yemek filan, oğlumu ders çalıştır, ev topla çamaşır yerleştir, çocukları banyo yaptır derken vakit uçtu resmen. Kızım stresten mi neden bilmiyorum altını ıslatıp duruyor, çok can sıkıcı. Uzatmaz inşallah.
Bu arada lapa iyi oldu, hiç zorlanmadım. Gerçi yoğurt koydum yine de işe yarar umarım. İşe yararsa daha fazla da yapabilirim. En fazla kaç gün yapılabilir acaba?
Menüm
öğle 12.30 lapa + 2 kaşık yoğurt
akşam 6.30 lapa+2 kaşık yoğurt
su 3 lt
spor 1 saat yürüyüş 60 puan @Pnrrr-20
afiyet olsunMenüm
Sabah 1 elm ekmek 1 kk peynir 1 tk bal
Öğlen1 dlm ekmek cacık
Ara 1 kepçe şehriye çorbası
Akşam 1 dlm ekmek 2 kepçe yayla çorbası patlıcan közlemesi salatası
Spor yok
Su 2 lt
Anca uyudular valla canim bende hemen yatıyorumGeçmiş olsun eşine canım. Sende yat, kalkma bence. Hiç değilse haftada bir erkenden yatıp güzel bir uyku çek.
kizin odasinda karantinaya aldik onu cocuklar girmiyor yanına maskeyide taktik domuz gribi derdi var birde bugun bi kisi daha yakalanmis is yerindeAnamm bişe yememişsin ki
Özgüvenli bir şekilde sokakta yürümek ya da bir yere girmekti abla. Kiloluyken hiç itiraf etmesem de çöküktüm, çekiniktim, herşeyi ona bağlardım ama kimseye itiraf edemezdim.
Gece yemeleri tam bir düşman ya. Yemek de her saat yeniyor arkadaş :)
Hedef tutmasa da ye abla, motivasyon olur
Gözün aydın yatakta olduğun için ve hayırlı olsun 3. Çocuğun
Çok çok geçmiş olsun eşine aman dikkat bulaşmasın size
Sağol canım benim teşekkür ederim. Daha iyiyim çok şükür
O fotolar gerçek bizzat benim, arada 40 kilo var
Kızlar bu bahsettiğiniz kırmızı pancar mı hani turşu şu yapılan.çok sağol abla sabahda öğlende ananas yoğurt yedim aslında sabah yumurta peynirde olabilirmiş inşallah çok acıkmam ama sütlü kahve gerçekten tok tutuyor içine çubuk tarçın atıyorum süt köpük köpük oluyor çok seviyorum sanki kaçamak yapmış gibi hissediyorum
çok doğru bir söz diyet sporsuz olmaz
çiğ pancarı öğrenmem iyi oldu sağol canım
Çok geçmiş olsun canım.neredesiniz siz.çocuğun nesi var.tartilari görmeden kacamaklar hazırlanıyor
sorma abla 2 si az geliyordu Birtane daha eklendi
Ooooo
lapayi seven biri ayakta alkisliyorum valla edibecimkızın belki usutmustur canim o yüzden kaciriyor olabilir
afiyet olsun
Anca uyudular valla canim bende hemen yatıyorum
kizin odasinda karantinaya aldik onu cocuklar girmiyor yanına maskeyide taktik domuz gribi derdi var birde bugun bi kisi daha yakalanmis is yerinde
sağol canimÇok geçmiş olsun canım.neredesiniz siz.çocuğun nesi var.
Çok tatlı özetlemişsin, hele son cümle çok vurucuSeninle beraber bahar da hastaydi o da daha iyi sukur
Tugcede daha iyi
Ben cooookkk iyiyim :))))
Digerlerinde bi degisiklik yok
Bikac yeni arkadas geldi takima
Bide bu hafta herkes guzel eksiler gorecek
Sağol canım, yoğurtlu oldu, işe yarar inşallah.kazan mübarek olsun diyettasim
evet kendi adıma hayatımı daha disiplinli planlı program bir hala getirmeye kararlıyım. Mesela elimdeki iki tercümeyi son ana sıkıştırmadan, hayatımı altüst etmeden yapmayı planlıyorum. takıma da gün içinde daha sık gelip bütün geçmişi gecenin bir körü yapmak istemiyorum. Valla ben Cumayı beklemeden başladım. Bugün erkenden bütün geçmişi bitirim, akşam da erken yatmayı planlıyorum. Umarım herkes daha fazla katılır. Yoksa ben kendimi bdv'de buluyorumSlm kızlar buralar neden böyle sessiz son zamanlarda bence bu konuyu cuma tartıdan sonra bir konuşalım özellikle listede olup ses etmeyenler haksizlik değil mi canım free ,mezun olduğu halde geçmiş yapıp takımı aktif tutanlara
Ben de bugün yürüyünce belime iyi geldi sanki. Çok güldüm bu yolda çekilen çile kutsaldır lafınaBel ağrım çok acicik kaldkaldi yok denecek kadar az sabit yattığımdan kesin ve önce ısınma hareketleri sonrada iki mile Leslie yaptim ağrı filan kalmadıbugün ananasli cacık yapıyorum ki yoğurtla hiç sevmem ananasi cok tuhaf bir lezzet birakiyor ama yapacak birşey yok bu yolda çekilen çile kutsaldır , kendime nazar etmezsem spor sahalarına geri dönüyorum bu haftaki planımi çizdim bile bu hafta kim benimle yarışıyor neee Zuhal mi
Haftaya ben hedrfimi dusuk tutacaktim
Fazla veremem
Allahım sen bana o 12 haftalık sonucu görmeyi nasip et. Amin.
4 haftada bedenindeki değişimi kendin görürsün.
8 haftada arkadaşların ve ailen fark eder.
12 haftada da kalan herkes...
Başarıdan 12 hafta uzaksın.
Devam et.
Yeni baştan başlamak, devam etmekten daha zordur.
Pes etme, devam et.
Başaracaksın.
Fit vücut, %100 irade işidir.
Zihnin vücudunu kontrol etmezse,
Vücudunu zorlamazsan,
vücudun olması gereken yere ulaşamaz.
Disiplinin kas ağrısı, pişmanlığın acısına yeğdir. Hangi acı ile baş edeceğini sen seç!
Şu an imkansız gördüğün hareketler, bir gün senin ısınma egzersizin olacak.
Pes etmek üzereysen, neden bu yola girdiğini hatırla.
Neden sağlıklı yaşamı seçtiğini anımsa.
Ne kadar yavaş ilerlersen ilerle, koltuğuna çöküp televizyon izleyenlerden hızlı ve öndesin.
Başarı bir gecede gerçekleşmez. Gözünü ödülünden ayırma, amacına odaklan.
Unutma, gelecek yılki bedenin "spora keşke geçen yıl başlasaydım" diyecek.
Bir sene sonra, spora bugün başlamış olmayı dileyeceksin.
Onun yerine bugün başla!
Bugün!
Yarın değil, erteleme yok. Şimdi!
Spor ve sağlıklı yaşama alışırken; başta hiçbir şey değişmiyor gibi hissedecek, olduğun yerde sayıyormuş gibi düşüneceksin. İşte tam gerçek değişim o anda başlar. Sabret, devam et.
Acıyacak mı? Evet.
Ağrıyacak mı? Evet.
Zor mu olacak? Fazlasıyla.
Değecek mi tüm bu çileye? Kesinlikle!
Her gün amacına bir adım daha yakınlaşacaksın. Sakın bugün pes etme.
Devam ettikçe pişmanlık yaşamayacaksın. Bıraktığın anda pişman olacaksın.
Eğer senin için önemliyse, bir yol bulursun.
Eğer değilse, bir mazeret bulursun.
Kendini kandırma. Yapabilirsin.
Yapacaksın!
Yaz için değil, güzel görünmek için değil, eski sevgilin ya da zayıf arkadaşını çatlatmak için değil.
Kendin, sağlığın ve bedenin için yap!
Mutlu olacaksın. Sağlıklı olacaksın. Güzel hissedeceksin. Hastalanmayacak, bitkin düşmeyeceksin. Enerjik olacağın sabahları ve mutlu, olumlu, neşeli bir ömrü seç!
Herkes başarmak ister; ama sadece bunu gerçekten isteyenler, bu meydan okumada aşacağı engellerin zorluklarından haberdardır ve sadece bunu gerçekten isteyenler, mücadele edip başarıya ulaşır.
İstediğini almak için tek yapman gereken, ödemen gereken bedeli çalışarak ve vazgeçmeyerek ödemektir.
Buna hazır mısın?
Gerçekten bunu istiyor musun?
Yapman gerekeni biliyorsun. Asla durmamak, başaramayacağını söyleyenlere inat devam etmek ve başarabileceğini kanıtlamak!
Başkalarına değil,
kendine.
Alinti..
Belki öyle bir olumsuz etki olmaz, pozitif düşün2 gundur uyyomiyorum bennkim bilir kac fazla cikarim ozaman
Ay nasıl dayanıyorsun o kadar az uykuyla. Bana 7 saat bile yetmiyor gibi geliyorHerkesde bir olmaz cnm sen niye uyumadin
Eger 5 6 saat uyuduysan o kurtariyor yine
Ben bu gece 2 3 saat uyumustum
Bu gecede oyle olacak
Ha ha hiç bir gün aklıma su içmek gelmez Perşembe oldu mu bir susuzluk bir susuzlukSularinizi gun icinde tuketin gec vakte birakmayin kizlar
Kitap okusan belki zihnin rahatlargun icinde aklima bisey takilmaz..tam yattim uykuya dalicam birsuru sey aklima geliyo..dusunmekten uyyamiyorum
Koşu mu
SüperMenü
Sabah(11:00)
2 yumurta
2 kk peynir
Öğle (15:00)
Ananasli cacık
Akşam(18:30)
Ananasli cacık
Su; 2lt spor: 30dk LesliePnrrr-12 90 puan
benim alıntım çok daha. Yarılayıp çayı öyle alacağımBen geldim... karnımı doyurdum çayımı aldım geldim :))
Benim için şu anda zor ama ilerde ben de düşünüyorum jillian. Yap bakalım yorumlarını yazarsın.Cayimi iceyim bende jillian 30 gune basliyorum su an karar verdim. Sabah da bir arkadas paylasmisti 1 aylik degisim muhtesemdi. Bunlari da gorunce gaza geldim hadi bismillah insallah birakmadan 30 gunu tamamlayabilirim
yakın oturmak hem iyi hem zor. Allah kolaylık ve güzel geçim versin.iste degismiyorda
evet yakiniz.
kaynanam ustte oturuyor.bende assada oturuyorum.altli ustlu
annemlerede yakinim cok sukur
yuruyerek 15 dk lik yol
Bugün bütün menüler iyi galiba, afiyet olsun.sabah 8:30
2 yumurtayla omlet
1 kasik krem peynir(yagsiz)
3 zeytin
12:30sekersiz turk kahvesi
2 ceviz
15:30
3 kasik kiymali sebze yemegi
2 kasik ev yogurdu
17:30
bitki cayi
1 bardakta ayran yapip icicem chia tohumu koycam 1 kasik icine
su 2.5 lt
50dk kosu 15 dk tempolu yuruyus
toplam 230 puan
Pnrrr-12 Mefkurem
Çok sağlıklı beslenmiyorsun sanki, et, sabze yesen çorbadan daha tok tutar ekmek yemene de gerek kalmaz.Menüm
Sabah 1 elm ekmek 1 kk peynir 1 tk bal
Öğlen1 dlm ekmek cacık
Ara 1 kepçe şehriye çorbası
Akşam 1 dlm ekmek 2 kepçe yayla çorbası patlıcan közlemesi salatası
Spor yok
Su 2 lt
Merak ediyorum jillian sonuçlarınızı, hadi bakalım umarım işe yarar ve sıkılaştırırYarın yapmayı planlıyorum abla inşallah
İyi yapşsın güzelim.Geç yatıyorum aslında ama Perşembe'leri biraz erken kapatmayı tercih ediyorum
Evet ya ben herkes olumsuz konuşunca yanlış mı yapıyorum diye şüpheleniyorum, baya baya hoşuma gitti ve inanılmaz tok tuttu.tartilari görmeden kacamaklar hazırlanıyor
sorma abla 2 si az geliyordu Birtane daha eklendi
Ooooo
lapayi seven biri ayakta alkisliyorum valla edibecimkızın belki usutmustur canim o yüzden kaciriyor olabilir
afiyet olsun
Anca uyudular valla canim bende hemen yatıyorum
kizin odasinda karantinaya aldik onu cocuklar girmiyor yanına maskeyide taktik domuz gribi derdi var birde bugun bi kisi daha yakalanmis is yerinde
İyi geceler yorgun savaşçı, azmine ve diyetteki kararlılığına hayranım, söylemeden edemeyeceğim. Senin yerinde olmsam kendimi çikolatalara boğardım ama senin maşallahın var. Sonunda bütün çektiklerinin karşılığını alacağına inanıyorum.Ben kactim kizlar iyi geceler bol eksiler
Yeni aldığım kararlardan biri de dandini evden kurtulmak. Her sabah erkenden kalkıp evi toplayıp, silip süpürmeyi düşünüyorum. Hem öyle yaparsam yemek de aklıma daha az gelir di mi?Tekrar selamlar guzeller
Bikac saat uyumusum iyi geldi biraz
Simdide cay iciyoruz
Ev dandini beni bekliyor:)
Yarın uyuma benceBen sabah 8 de tartilmistim bide bikac saat uyuyunca tekrar tartildim
600 gr farketti
Beni uykusuzluk cok etkiliyor
Ins.yarin sabah uyuyabilirim
Ben de yulaf çok işe yarıyor. Sabah sütlü yulaf yesen işe yarar mı acaba?Canım şişlik karnımda daha doğrusu bağırsaklarımda. Wc denen olay ne hatırlamıyorum bile artık 1 haftadan fazla oldu böyleyim. Yediklerime dikkat etsem de hareket etsem de bu şekildeyim sabah doktora gidicez sanırım.
Sabahları bu aralar elma sirkeli su içiyorum. Kiraz sapı evde var onlardan çay yapayım akşama...
Olur mu Tuğçeciğim, herkese yazdıklarını keyifle okuyorum, süpersin sen yaz hep yazbugün de şansından ben çok konuştum. oku oku bitmez artık :)
Geçmiş olsun canım, daha iyi olmana sevindim. Uçuk için bir merhem vardı, adını hatırlayamıyorum ama eczaneye sorsan bilirler, hemen geçiriyor.Mrb bayanlar cok sukur geldim bugun gaywt iyiyim ama dudak burun kalmadi her yerim ucukladi ck cirkin gorunuyorum tabi hala ara ususem halsizlessemde okula gitmeyi basardim iyi de geldi kac gundur yat yat bi hal olmustu ins yarin da eksi gizel gelirse cok daha mutlu olacagim
Yanlış biliyorum ama ben olsam ilk tepki olarak kızardım sanırım, maşallah çok sabırlısın. Ben malesef sabırsız, ve gereksiz yere kızan, bağıran bir anne olduğumu düşünüyorum. Yeterince çocuklarımla ilgilenmiyorum, kaliteli zaman geçirmiyorum. Ama herkesin yapısı farklı, umut ediyorum ki belki başka yönlerden çocuklarıma iyi annelik yapıyorumdur ya da Allah nasip ederse ilerde daha iyi olurum. Bence sıkılıp bunaldığımda burada paylaşmak bana çok iyi geliyor. Mesela sen kızımın üşütmüş olabileceğin söyledin ya, ne yalan söyleyeyim hiç aklıma gelmemişti. Stresli diye boşuna evham yapıyorum belki de. Yarın üşütmesin diye daha dikkatl olacağım. Neyse bunları şunun için söylüyorum, kendini kötü hissetme. Çocuklarımızı sevdiğimiz, maddi manevi onları düşündüğümüz için anne babalığımızı anlık olaylarla, durumlarla değil, genel olarak değerlendirmeliyiz. Birgün yanlış bir hareket yaptık diye çocukların psikolojisi bozulmaz bence. Aksine hayat nice zor şartlarda çok güçlü çocuklar yetişiyor. Sen biraz kendini düşün, mutlu ol, rahatla, hata imkan olsa bir haftasonu bile olsa tatile çık bence. Bazen eşime tuttururdum tatile gidelim otelde kalmak istiyorum diye. Vakit yok deyince yolun karşısında bir otel vardı, bir gece orada kalalım diyordum. Ne yani yolun karşısında uyuyunca stresin mi geçecek, tövbe tövbe diyordu. Ama bence götürseydi gerçekten stresim geçerdiKuzum ben oyle seylere zaten kizmam ki zaten huma ile her gun kitaplari var beraber okur yaparız dun aksam tam yatacakken benim kucik kiz renkli kalemlerin kalemtrasla acilmis çöp kutusunu devirdi usendim sabah toplarim dedim sabah humam sozde bana yardim ediyor islak mendille silmis haliyle butun boyalar haliya anlattim guzelce bir daha yapmadan once bana danismasi gerektigini vs sonra aldik bezi sabunu beraber cikartabildigimiz kadar cikarttik .. Bu tarz bir suru örnek verebilirim yanlış anlasilmasin surekli kizan bagiran yada sürekli sikayet eden bir anne degilim sadece gece uyuturken bazen cok zorluyor neyse ben kendimi cok kotu hissettim
Sıkı rakip aynı zamanda seni yenen rakip olur dilerimo kadar olmaz heralde cnm
Gecen hafta veremedimya cok utandimo yuzden bu hafta telafi etmeliyim
Tabi sıkı bi rakibimin olmasida etkili :)
Zaten cok tembel bi grubumuz var :))
Oğlum daha çok küçükken ben dertlenirdim ay çocuk şöyle etkilendi, böyle psikolojisini bozduk filan diye, eşim de derdi ki ben inanmıyorum çocuk psikolojisi diye birşey olduğuna, abartıyorsun. Valla aradan geçen 7-8 yıl sonunda onunla aynı düşünceye geldimhanımlar menüm hakkında yorumlarınız için teşekkür ederim haklısınız
Dün disardaydim ara öğünde yapamamistim eve geldim ki eşim kıymalı şehriye çorbası yapmış ondan önceki gundende bir açlık vardı onu yiyip köfteler in pişmesini bekledim köfteler hazır olsaydı belki de yemezdim haklısınız çorba olmadi
Bugün detoks yapacagim yoğurt ananas aralarda sütlü kahve içmeyi düşünüyorum sizce sorun olurmu
Merve çim senin öncülüğünde kendime hitap ediyorum.
ev temizliğini bayadir ihmal ettim iki usakli olunca da ne kadar olursa artık bu is zorlamayla olmuyor olduğu kadar inşallah büyüdükten sonra daha rahat olacak yoksa sabah akşam temizlik yapsak da kalmıyor boşuna stres Sabri zorluyoruz ve çocuklarin doya doya yaşayacakları bir çocukluk dönemi var bizim yuzumuzden ruhlarini yıpranacak çünkü her dağıttığı da kirlettiginde ne kadar sabredecegiz ki o yüzden yanlış a yanlış diyeceğiz bunu kulağı duyuyor ama asıl iş ruhunun duyup bunun gerçekten yanlış olduğunu vicdanıyla hissetmesi yoksa davranislarini şuan yönetmek daha kolay ama bir süre sonra ruhuyla kabul etmediği için daha büyük yanlış davranışlara kapı açılıyor bu dönemde fırsat buldukça kitap okumak önemli çünkü insan bozuldu mu hec birşeye benzemiyor
Bizler mesleklerimizde ehil olmak.icin yıllarca çalışıyoruz
Annelik en kutsal meslek diğer mesleklerde bi hata yapilsa mesela bir aleti bozduk onu tekrar tamir edebilirsin
Ama cocugu bozdukmu tamiri çok zor
Psikoloklar problemde hep cocukluga dönerler niye
Bir çocuk çocukluğunu doya doya doygun bir şekilde ruhuna zarar vermeden yaşarsa hayata da o nisbette basarli mutlu olur vesselam
Ne dersi çalışıyorsun canım? İnşallah işinin ehli düzgün bir psikoloğa rastgelirsin. Aslında sen tam psikolog olacak insanmışsın, söylemeden edemeyeceğim. talesemi Adana'da çok yagınmış, benim kan değerlerim gören doktorlar Adanalı olduğumu duyunca ilk bunu soruyorlardı. Ben de çıkmadı. Senin de öğrenmen iyi olmuş, Allah göstermesin zor bir hastalık. İnşallah karşına taşıyıcı olmayan biri çıkar. Kaderde varsa da ona göre çocuk sahibi olmadan gerekli tedbirleri alırsınız, tıp baya ilerledi çok şükür. Hatta geçenlerde embriyolarda kanser yapıcı genleri ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi dinledim, ağzım açık kaldı.Herkese günaydın
Buz gibi soğuk Adana Perşembe sabahından hepinize musmutlu günler diliyorum... (cümle saçma oldu ama anafikri güzel)
Çok şükür ailece her gün daha da iyiye gidiyoruz. Haftalar sonra ilk defa dün 00:30 a kadar uyuklamadan durabildim ve ders çalışabildim. Dün akşam doktorumla görüştüm. Genel olarak kan değerlerim Kasım ayına göre çok çok iyi. Kendimi çok güzel beslemişim, birkaç değerim düşük çıktı o da baş dönmesi vs yapmaz dedi. O değerler için de bugün ilaca başlıyoruz. Aynı zamanda talasemi taşıyıcısı olduğum ortaya çıktı. Evlenirken tahlillerime dikkat etmem söylendi. Önemli birşey değilmiş, ama taşıyıcı ya da hasta biriyle evlenirsem çocuğumuzun taşıyıcı ya da hasta olma olasılığı çok yüksekmiş.
Baş dönmesi için bir neden yok tetkiklere göre, stres, yorgunluk ve düşük kan şekeri diyorlar. Düşük kan şekeri için daha sık beslenme öneriliyor, diğerleri için yapacak birşey yok. Psikoloğa gitmem önerildi, uzun zamandan beri benim de aklımda aslında, ailem de çok söylüyor, daha önce yaşadığım şehirdeki travmalarım için.
Bu cumartesi gitmeyi düşünüyorum, gece birini kestirdim gözüme bakalım. Ayrıca hafta sonu daha da sarışın olup kendime moral depolayacağım.
Bir aksilik olmazsa da pazartesi yeniden spor hayatıma döneceğim...
Yazdıklarım çok uzun olduğu için sıkılmayın diye sporla ilgili düşüncelerimi, yaşadıklarımı bir sonraki mesajımda belirtiyorum...
Hepinizi çooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyoruummmmmmmmmmmmmmmmmm
Kolay gelsin, ne iş yapıyordun tatlım?Gunaydin canlar cumadan once son gun yarin icin cok heyecanliyimbenim yine isler cok yogun ayin 15 i yaklasti ya maas islemleri filan var onlari hesapliyorum arada ugrarim opuyorum herkes dikkat etsin kendine
Ya ne güzel bir hikaye... O kız çocuğunun geçirdiği bu değişime hayran kaldım. Ne güçlü ne akılı bir kızmış. Hem mutlu, sağlıklı ve başarılı olmasını dilerim.... Seni çok seviyoruz tatlı ve fit kız... Ne güzel başkalarına da bu enerjiyi aktarman, burada bizimle olduğun için çok ama çok teşekkürler
Evet gelelim spor' a....
Kışın ağır geçmesi, hastalıklar, çocuklar, hamişler, yaşanan negatiflikler vs derken takım olarak spordan çok çok uzağız... Spora bir başlayınca vazgeçemeyeceğiniz birşey oluyor aslında.
2015 yılında yusyuvarlak bir kız çocuğu, sırf psikolojik tedavi görüp de ilaç kullanmamak için depresiflikten kurtulmak adına zumbaya başladı. Yusyuvarlak kız çocuğu derken bildiğiniz yusyuvarlak... Boy 163, kilo 103 imiş. 65 kiloyu geçmeyen çocuk 103 olmuş yuvarlanıyor da haberi yok...
Daha 1 şarkıda nefes nefese kalmış, yarım saat sonrasında minder hareketlerine geçtiğinde totosunu kaldıramıyor... 1 hafta, 2 hafta çok zorlandı ama ruhuna acayip iyi geliyor. Hareketi yapamamak bile acayip iyi geliyor ruhuna. 1 ay geçti bu yusyuvarlak kız çocuğu pizza hamburger yerken 6 kilo verdi. Artık nefes nefese kalmaları 3. şarkıyı buluyordu, toto biraz kalkıyordu pilateste. Ama en önemlisi yüzü gülmeye başladı, sabahları enerjik ağrısız uyanmaya başladı.
Zaman geçtikçe spora aşık oldu, spor vazgeçilmezi oldu ve müthiş bir şekilde kilo vermeye başladı.
SARKMADAN, ÇATLAMADAN, DEFORME OLMADAN ... (Büyük harf için özür dilerim, amaç dikkat çekmek)
Ve bu daha çok motive etti, çünkü ruhunu tedavi ederken bedenini de tedavi ediyordu. Ardından spor seansının olmadı günler yağmur çamur demeden yürüyüşe başladı. Hafta sonları sabah, hafta içi akşamları işten sonra. Kulaklığı taktı, dünyayla iletişimi kesti, yürüdü... Hem yürüdü hem mutlu oldu...
Şimdi de hayatının vazgeçilmezi oldu spor.... Ruhunu da fiziğini de koruyor... Hem canı pizza istediğinde yiyor, ardından gidiyor yakacak sporunu yapıyor ve hiç pişman olmuyor. Çünkü bedelini ödüyor....
Bu kişi benim kızlar, 2015 e kadar hayatında doğru düzgün spor yapmamış, ama daha önce de hiç 103 kiloya ulaşmamış ben. Hayatımızdan bahaneleri kaldırmazsak o hedefe yürüme yolunda hep yoruluruz ve pes ederiz.
Evet yaşam şartları çok zor, zaman en büyük problemimiz. Ama kendimize ve çevremize faydalı olmak adına kendimize ayırabileceğimiz 2 saat olmalı. En azından haftada 3-4 gün.
Affınıza sığınarak yüzümü gizleyerek de fotoğrafımı paylaşıyorum
Eki Görüntüle 2223625
Ah ne kadar özlemişim senin mesajlarını Habinar, daha iyi olmana sevindim. Parmakların için çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşirler umarım. Yaşadığın zorluklar için de çok üzüldüm, dualarımdasın. Rabbim güç kuvvet versin, hayırlısı ile atladın zor zamanları. Yaşanan herşeyde bir hayır vardır. İnşallah bu sıkıntılarında bir hikmeti vardır. Zorluklara rağmen hem burayı ihmal etmemen, menülerinin bu kadar iyi olması beni çok etkiledi, maşallahSaolasın canım inşallah
Birinin üstü kopmak üzereydi yapıştırdım bantla sıkıştırdım söğüş yaptım resmen :)
Hoşgeldin bu arada tanışmadık seninle yasemin ben 36 yaşındayım ankaradayım hep beraber hızlıca kalıcı verelin kilolarımızı inşallah
Saolasın ablam insiyatif kullanmak hoşuma gitmiyor bu ben değilim başıma ne gelirse gelsin dünyanın aonu değil 1-2 hafta yasımı tuttum üzüldüm eee yeter ben ayakta durmazsam kim topluyacak bu ahaliyi genciz sağlıklıyız şükür
Burada da sorumluyum sonuçta işini ciddiye alan cinsten bana destek olan sizler destek olduklarım sizler bi sürü arkadaşım var beraber çıktık bu yola diyerek psikolojimi düzeltip en yakın zamanda gelecem yamacınıza
Saol canım inşallah sorunsuz atlatırız
Haklısın çok zor Annelik sabır işi mervem iki kızınla ellerinden tutup gezeceğin günler gelecek onları hayal et bu bir süreç hepsi geçecek canım
Geçmiş olaun canım
Sonuçta teşhisi koyulmuş neden olduğunu biliyorsun buda bir gelişme Allah dermansız dert vermesin
Aslında tüm hastalıkların temeli psikolojik sen hayat dolu bi kızsın atlatırsın halledersin eminim
Çok şükür Pınarcığım, ben de rahatladım.Gecmis olsun cnm, oteki konuda cozulur insallah biran once
Aman aman bobrek degilmis cok sukur, gerisi icinde gecmis olsun cnm belin cabuk iyilesir insallah.
Fıtık değil de üşütme filan sanırım, kızını kucağına alman etkilemiştir dedi doktor. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim tatlım, hepsine dikkat edeceğim.senin bu cadı prensesin niye böyle ağlıyor bu kadar
belde fıtık mı var? şimdi ben sana reçeteni yazıyorum. tabii ki doktora gitmeyi ihmal etmiyorsun ama
belini güçlendirmen lazım bu da pilatesle oluyor. başlangıç olarak doktorun verdiği egzersizleri düzenli olarak yap sonrasında da evde pilates hareketlerini yap. belini de soğuktan koruyacaksın tabi
demir eksikliğinde doktora yapmış biri olarak, yeşilliğe limonu sıkıp yiyeceksin ve çiğ pancar yiyeceksin. ıspanakla yoğurdu birlikte yemiceksin. çay kahve tüketimine dikkat edeceksin. kırmızı et yiyeceksin:)
( haha kendimi karatay gibi hissettim, o nefes almadan konuşuyor, ben nefes almadan yazıyorum)
şeker için de ne yapman gerektiğini biliyorsun. inan dikkat edersen şekeri çok güzel dengeleyip silebiliyorsun.
hipotriod de beslenmeyle düzelecek birşey, tabiiki ilaç doktor olacak hayatında. ama ben bu hastalıkları beslenmeyle tamamen yokeden kişiler gördüm tanıdım.
dolayısıyla sen hastalık hastası değilsin. bunlar çözümü olan şeyler, Allah dermansız hastalık vermesin hiçbirimize.
seviliyorsun :)
kendime hiç itiraf etmesem de üst bedende xxl filan giyiyordum sanırım, alt bedende de 46-48 filan
şimdi üst beden 36 (biraz göğüs var yoksa 34 olur sanırım), alt beden 38 bol geliyor, 36 çok oturuyor
Bana göre 38 tığ tığeee daha ne olsun cnm
36 38 iyidir
Kadin dediğin degnek gibide olmaz :))
Evet kilo derdinden kurtulmak, spor yapmak benim hayalim ama artık gerçeğe dönüştürmek istiyorum bu hayali, bir hafta daha bile erteleme lüksüm yokBugün başınızı şişireceğim, işten fırsat buldukça...
Herkesin hayatı zor hanımlar. Geçim sıkıntısı, çocuklar, evlilik, bekarlık, okul, iş, hastalık. Herkes iyi ya da kötü az ya da çok derdi var. Herkesin derdi de kendine büyük. Ama bir ortak dert var ki ortak kilolar.
Hayatın yükü ağırken bir de neden vücut ağırlıklarımızın yükünü taşıyalım?
Aynadaki 'ben' e baktığımız da neden bu yükün mutsuzluklarını görelim?
Yatarak, emeksiz olmaz hanımlar.... Az hareket olmak zorunda. %70 beslenme, % 30 spor....
İkisi de birbirini tamamlayan şeyler... Evinize spor aleti alıp, spor salonuna yazılmak zorunda değilsiniz.
Giyin eşofmanları, sarın burnunuzu kulaklarınızı çıkın sokağa 50-60 dk orta tempo yürüyün hergün. Çalıştırın tüm kasları, çekin mis gibi havayı içinize...
hah ha sanki yolcu kaldı gitmedi diye üzülmüşsünBenim yolcu bugun gitmiyor :)
Aksam biraz hasta gibiydi sabaha daha fazla olunca cumartesiye erteledi ucagi
Gece 3 u geciyordu uyudum
bide oglanin cantasini yapmadim diye 6 da kalktim
Sersem gibiyim
Bugun ev icin yemek var belk bi corba yaparim ilave
Kendi yiyecegimde belli
Miss gibi lapa :))
Sporda of yapicam
Heralde listede olan kimse karbon almicaktir:)
Sizlerde ne var ne yok
bu sefer kalıcı olur inşallah Medineciğimhos buldum abla..bende 26 yasindayim..insallah verriz...bende surekli alip veriyorum...kalici olmuyo bi turlu...
Şimdi daha iyi olmadan sevindim bahar. Fırsatın olursa bir kaplıcaya filan mı gitsen belki beline de iyi gelir. Sen Bolu'lu muydun? Abant'ta vardı sankiTünaydın herkese sanırım gece dümdüz yatıp kalmışım nasıl becerdim bilmiyorum ilk defa belim ağrıyor ne kötü birseymis yaağlayacağım şimdi sabah beri oturmadim şimdi oturunca fark ettim spor yapacağım birazdan belki ısınınca geçer
İnşallah diyelim supriz olsun:))Ben seni unuttuydum :)))
Ne yaptin yarin guzel eksi gelecekmi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?