- 22 Haziran 2019
- 431
- 1.987
- 28
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #304.841
Canim benim ilk bebeğimde olmuştu.8 yıl önce.degerleri hatirlamiyorum.2 aylik kontrilde bilmisti.dr çift bez kullanacaksın demistı.mesela 2 numara kullanıyorsan üstünede 3 numara bez takacaksın demisti.1 kac ayda düzeldi.Evet canım sizin değerler kaçtı ,nasıl geçti
1 tane normal boyutta yedimafiyet olsun canım kac dolma yedin
Afiyet olsun canım
içinde bocek var deanaaoowww o neymis abla giben hayatımda n çıkardım asitli içecekleri kolay kolay içmiyorum yokluğunu da hiç aramıyorum kızımı nasıl tutucam bilmiyorm ama eve almıyoruz hiç içirmiorz ama gittiğimz yerde çocuk görünce deli gibi saldırıyor sanki şurekli içen bi çocuk gibi bizi yalancı çıkarıyor
halsizligin demir yada b 12 eksikliginden olabilir cnmNe yapabilirim evde mesela. Şimdiye kadar da hiç spor yapmadım benbu aralar çok halsizlik var yataktan kalkamıyorum niyeyse. Gözüm sürekli uykuda. Hâlâ yataktayım. Doğumda çok kan kaybetmiştim. Kan verilme sınırındasın ama genç olduğun ve demir hapını düzenli kullanmışsın hamileyken o yüzden kan verdirmiyorum demişti. 1 hafta sonra sartli taburcu olmustum. Saglik ocagina gittigimde en son yükselmişti biraz ama hala düşüktü. 2 ay oldu gideli. Hap da bitti ve düzenli içmedim. O yüzden olabilir belki.
ins. Sonucu iyi olur sifa olsun cnmKızlar bugün soğan kürune başladım bende bklm 15 gün dayanabilirim umarim hem pco icin hem de zayiflamaya da etkisi varmış bklm bi taşla iki kuş hedefim
Ara öğünü kaçırdm pazara gidince Öğle yemeği yerim artık birazdan c sizler napioosnz
yarin gecen hafta cumaya gore bildirim yapilacak cnminsallah yarini Iple cekiyorum insallah
ceviz yiyemiyosan diger kuruyemislerden ye cnmGel beraber girelim canım Karatay'a ben az önce kitaplarını aldım internette D&R da indirimi vardı karatay mutağı kitabı da dahil istersen kitaplar gelince sana fotoğraflarını çekip özel mesaj olarak atarım tarifleri ben sadece günde 1 dilim o da kahvaltıda ekmek yiyorum çünkü ben hergün en az 1 yumurta yediğim için yumurtayı asla ekmeksiz yiyemiyorum dün jinekoloğumla da konuştum 1-2 dilim tam buğday ekmeğinin zararı olmaz yiyebilirsin dedi çünkü o bana Karatay önermişti bakalım ne olcak bende bugün ceviz yemeye çalıştım normalde mümkün değil pek ceviz sevmemyani bişeylerin içinde okey ama tek başına tüketmem pek
tam organik bulunmasadaKaratayı sevmeyen bir ben miyim acaba? Bazı söylediklerini hiç mantıklı bulmuyorum, dünya kadına karşı, ben dünyaya karşı
Önerileri doğru olsa da şu an bizim bahsettiği şekilde organik ürün bulma imkanımız yok. hangimiz köy hayatı yaşayabiliriz, herşeyi kendimiz üretebiliriz ki tohumlar da katkılıyken
colayla guzel wc temizlenir dicektimkısır döngüye girdiğinin farkında mı acaba
Allahım akıl fikir ver bu zihniyetlere
Kan şekerini tamamen bozduğu yetmiyormuş gibi midesini de deliyor deli kadın
kuzucum annenin soylediklerine takilma zaten huyunu biliyosunSelam kızlar dün kızımla güya keyif yapicaktik ama sağolsun annem keyif meyif bırakmadi
Ben Asya'nın kalçadaki problemini kimseye soylemedim çünkü zaten canım burnumdayken bilmislige ve saçma sapan yorumlara gelemiyorum ..
Galiba bandaj kullanmamız gerekecek ultrason sonuçlarını gösterdiğimiz doktorda ihtiyaç var dedi ama ben tekrardan başka hastaneye gösterip ultrason cektiricem çünkü sınırda olan bir değer hareket etti kızım çekilirken yanlış çekildiğine inanmak istiyorum..hamd olsun tedavi olan bir rahatsızlık ama bebeğimi gerek yokken bandajlara bağlanıp rahatsız olmasinida istemiyorum...
Dün anneme söylemek zorunda kaldım daha lafım bitmeden e yavrum çocukların eline verirsen böyle olur işte diyince canım burnumda zaten demedigimi bırakmadım çünkü alakası yok anca sıkı kundak doğum sonrasında sebeb olabilir öyle de bir durum yok zaten amma benim annem çok bilmiştir herşeyi bildiğini sanır doktor bilmez o bilir oderece
En son dedim kubranin yanında da böyle dersin yuzune bakmam senin ..cocuklarin haberi yok zaten çok uzulecekler böyle biride bişey derse kendilerinden bilicekler yavrularim daha çok üzülecekler ..
Rabbim korktugumuza ugratmasin inşallah
sagol cnm paylasimin icinKonusu gecti diye paylastim arkadaslar.
sabah guzel ama karpuz miktarini hic yazmiyosun cnmKahvalti 10.00
1 haslanmis yumurta
4 cherry Domates
5 zeytin
4 kücük parca beyaz peynir
1 yesil cay
Ara 12.00
Sütlü kahve
Karpuz
Aksam 17.00
Taze patlican dolmasi ( malesef yemek zorunda kaldim kendime göre bisey yapamadim bugun)
Yogurt
Su 2 litreyi gecmistir
Belki daha Sonra kahve icebilirim
Cocuklari uyutuncada yürüyüse ins cikicam
niran menu guzelde su cok az cnm boyle olmazki09:00=== 2 kk peynir
1 yağda yumurta
2 köz kırmızı biber
1 yk kekik salatası
Domates, salatalık, kuru soğan
1 lokma pide ile tahinli pekmez
16:00=== 3 yk kabak yemeği
1 kase cacık
1 kase çökelek salatası
Su 1 lt
bence tartilma cnm bosuna moral bozma zaten bisey kalmadinsallah abla
Cok zorlaniyorum ama su son 2 haftadir ayaklarim davul gibi oldu ellerim yuzum kendimi taniyamiyorum artik bide tartida durmadan arti gormek cok moralmi bozuyor acaba tartilmasammi diyorm bazen
Karpuz 4 catal yedim.içinde bocek var de
Resminide gosterirsen tiksinir
Cocuklara ozellikle saglikli sagliksiz kavrami ogretirilirse daha farkinda olurlar
halsizligin demir yada b 12 eksikliginden olabilir cnm
Ama bazen insan yattikca yatasi gelir
Disarda yürüyüş yapamiyosan evde leslie yap
Kilo azaldikca spor yapmak sart oluyor
Yoksa hep gr larla ugrasirsin
Bide zaten sikilasmak icinde gerekli
ins. Sonucu iyi olur sifa olsun cnm
Acikirsan ara ogunu yap illa yapicam diye kendini zorlama
yarin gecen hafta cumaya gore bildirim yapilacak cnm
ceviz yiyemiyosan diger kuruyemislerden ye cnm
tam organik bulunmasada
Elde bulunan imkanlarla yapilir cnm :))
colayla guzel wc temizlenir dicektim
kuzucum annenin soylediklerine takilma zaten huyunu biliyosun
Hem senin cocuklar oyle kucuk degilki
Olacagi varsa olur
Once bi emin olun zaten tedavisi olan biseymis
Benim oglan da kucukken fitik olmustu
Kp cok aglattinizda ondan oldu dedi :))
sagol cnm paylasimin icin
Niran yazmis zaten hesaplamasini
Spor sicak hava emzirme durumlarinda bu oran artar
sabah guzel ama karpuz miktarini hic yazmiyosun cnm
Dolmayida yazmamisin miktar ve icerik nasil
niran menu guzelde su cok az cnm boyle olmazki
Cokelek tuzlu degildir ins.
bence tartilma cnm bosuna moral bozma zaten bisey kalmadi
Sen fazla yemiyosun
Sadece doguma giderken son kilonu ogrenmek istersen o zaman tartil bakalim dogum sonrasi ne kadar gidecek
içinde bocek var de
Cocuklara ozellikle saglikli sagliksiz kavrami ogretirilirse daha farkinda olurlar
tam organik bulunmasada
Olacagi varsa olur
Sen fazla yemiyosun
Sadece doguma giderken son kilonu ogrenmek istersen o zaman tartil bakalim dogum sonrasi ne kadar gidecek
gecmis olsun allah yardimciniz olsun.cok sukur tedavisi varmisSelam kızlar dün kızımla güya keyif yapicaktik ama sağolsun annem keyif meyif bırakmadi
Ben Asya'nın kalçadaki problemini kimseye soylemedim çünkü zaten canım burnumdayken bilmislige ve saçma sapan yorumlara gelemiyorum ..
Galiba bandaj kullanmamız gerekecek ultrason sonuçlarını gösterdiğimiz doktorda ihtiyaç var dedi ama ben tekrardan başka hastaneye gösterip ultrason cektiricem çünkü sınırda olan bir değer hareket etti kızım çekilirken yanlış çekildiğine inanmak istiyorum..hamd olsun tedavi olan bir rahatsızlık ama bebeğimi gerek yokken bandajlara bağlanıp rahatsız olmasinida istemiyorum...
Dün anneme söylemek zorunda kaldım daha lafım bitmeden e yavrum çocukların eline verirsen böyle olur işte diyince canım burnumda zaten demedigimi bırakmadım çünkü alakası yok anca sıkı kundak doğum sonrasında sebeb olabilir öyle de bir durum yok zaten amma benim annem çok bilmiştir herşeyi bildiğini sanır doktor bilmez o bilir oderece
En son dedim kubranin yanında da böyle dersin yuzune bakmam senin ..cocuklarin haberi yok zaten çok uzulecekler böyle biride bişey derse kendilerinden bilicekler yavrularim daha çok üzülecekler ..
Rabbim korktugumuza ugratmasin inşallah
spora seni ekleyemiyorum..baska birinin adi cikiyo.beceremedim.bi turlu..45 dk bantda yuruyus 130 puanAynen abla bide bu kilolar hizli gelmeye baslayinca ekstra dikkat ediyorm yinede durmadan artiyor durabillirsem su son 2 hafta tartilmiycam yarin son bide doguma giderken dedigin gbi bakalm :)
afiyet olsun canım1 tane normal boyutta yedim
sağlıklı sağlıksız die anlatmaya çalışıyorum genelde ama tam idrak edemedi henüz snrm böcek konusunu soylemedim hic amaiçinde bocek var de
Afiyet olsun canım
spora seni ekleyemiyorum..baska birinin adi cikiyo.beceremedim.bi turlu..45 dk bantda yuruyus 130 puan
Billur tuz kulanma cnm.kaya tuzu kullan.cok fayda etti buzeiçinde bocek var de
tam organik bulunmasada
Olacagi varsa olur
Sen fazla yemiyosun
Aslında normal kısır yani bir değişim yok yani bana göre ufak tefek değişimler var ben mesela kuru soğan ceviz kimyon falan eklemem onu yazmış direk tarifi yazıyorum belki başka uygulamak isteyen vardırSevinirim tatlım zahmet olmazsa
Abla yürüyüşe çıkamıyorum.. Burda da plansız kaldım hiç bir eşyam yok.. Yarın alışverişe gidicem mayo falan alayım her gün aşağı havuza inicem 1 saat spor olur =)Slmmmm
Handandandan niran ne oldu cnm sana 2 gundur tahin vs var bide ustune helva gelmis bugun bide 1 parmak zaten fazla
Nasil iyilestinmi iyice, bidaz spor yapsan
Pumpkin00 tugce sende hic spor yapmiyon heralde cnm
Fit mutlu anne izin dönüşü ayrildigin kilodan eksi olman lazim cnm
Yuzden ayri kaldigin etap sayisina bolunecek
Düşük olaxagi icin takim derecesine gore aliyoruz
Ne kadar eksi fazla olursa o kadar iyi :)
Mesela normalde takim dereceye girecek
Seni ekleyince giremiyor
O zaman o hafta almiyoruz
benimde hosuma gitti ceviz felan guzel olur.bende bi deneyim:)Aslında normal kısır yani bir değişim yok yani bana göre ufak tefek değişimler var ben mesela kuru soğan ceviz kimyon falan eklemem onu yazmış direk tarifi yazıyorum belki başka uygulamak isteyen vardır
1 su bardağı esmer ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
5-6 yaprak marul
bir tutam maydanoz
bir tutam taze nane
2-3 sap yeşil soğan
1 adet küçük mor soğan
1 adet çeri domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım limon suyu
zeytiyağ(1 kaşık kullandım )
kristal kaya tuzu
karabiber-pulbiber-kimyon
Zaten kısır nasıl yapılır biliyorsun canım aynı şekilde yapıyorsun sanırım burdaki hikmet içine konulan baharatlar ben bu kadar baharat koymam mesela ayrıca ben bugün malzemeleri yarı yarıya indirerek yaptım 1 porsiyon bana çıktı 1 porsiyon annem akşam gelince yedi. Ben esmer bulgur tadı değiştirir belki diyordum ama öyle olmadı. Zaten Karatay da herşeyden doyana kadar yiyorsun çünkü diyor ki bunlar sağlıklı siz doyana kadar yemez kalori hesabı yaparsanız sıkıntı. Evet bulgur karbonhidrat ama yararlı karbonhidratı bile yararlıdan alın diyor. İşte böyle canım ben kitabı okudukça sana yine bilgi aktarırım sen aldın mı kitapları
Yok abla benim kuruyemişle aram yok bir badem severim biraz o da kavrulmamış olacak amakılım bu konularda biraz yani
Teşekkür ederiz abla
masallah sporu iyi yapmissin bugun:)Menümü yazayım
Sabah(10.10)
2 yumurtadan omlet
1 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim tam yağlı beyaz peynir
Domates-salatalık
7 yeşil zeytin
Şekersiz çay( Ben normalde her gün çay içerim fark ettim ki menüye yazmıyorum belki de şekersiz içiyorum diyedir bugün yazmış olayım)
Akşam(16.00)
1 tabak kısır(tarifini yukarda yazdım Karatay'a uygun )
1 bardak ayran
Su: 2 litre
Spor: 45 dk tempolu yüzme= 180
30 dk koşu= 120
Toplam =300Pnrrr-12
afiyet olsun
tsk ederimafiyet olsun canım
sağlıklı sağlıksız die anlatmaya çalışıyorum genelde ama tam idrak edemedi henüz snrm böcek konusunu soylemedim hic ama
Genelde acıkıyorum abla ya diyetisyen menusune tam uyduğum zamanlar
Afiyet olsun canım
Afiyet olsunMenümü yazayım
Sabah(10.10)
2 yumurtadan omlet
1 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim tam yağlı beyaz peynir
Domates-salatalık
7 yeşil zeytin
Şekersiz çay( Ben normalde her gün çay içerim fark ettim ki menüye yazmıyorum belki de şekersiz içiyorum diyedir bugün yazmış olayım)
Akşam(16.00)
1 tabak kısır(tarifini yukarda yazdım Karatay'a uygun )
1 bardak ayran
Su: 2 litre
Spor: 45 dk tempolu yüzme= 180
30 dk koşu= 120
Toplam =300Pnrrr-12
Aslında normal kısır yani bir değişim yok yani bana göre ufak tefek değişimler var ben mesela kuru soğan ceviz kimyon falan eklemem onu yazmış direk tarifi yazıyorum belki başka uygulamak isteyen vardır
1 su bardağı esmer ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
5-6 yaprak marul
bir tutam maydanoz
bir tutam taze nane
2-3 sap yeşil soğan
1 adet küçük mor soğan
1 adet çeri domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım limon suyu
zeytiyağ(1 kaşık kullandım )
kristal kaya tuzu
karabiber-pulbiber-kimyon
Zaten kısır nasıl yapılır biliyorsun canım aynı şekilde yapıyorsun sanırım burdaki hikmet içine konulan baharatlar ben bu kadar baharat koymam mesela ayrıca ben bugün malzemeleri yarı yarıya indirerek yaptım 1 porsiyon bana çıktı 1 porsiyon annem akşam gelince yedi. Ben esmer bulgur tadı değiştirir belki diyordum ama öyle olmadı. Zaten Karatay da herşeyden doyana kadar yiyorsun çünkü diyor ki bunlar sağlıklı siz doyana kadar yemez kalori hesabı yaparsanız sıkıntı. Evet bulgur karbonhidrat ama yararlı karbonhidratı bile yararlıdan alın diyor. İşte böyle canım ben kitabı okudukça sana yine bilgi aktarırım sen aldın mı kitaplar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?