- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #310.261
toplum olarak sorunumuz .. ben en iyisini bilirim , benim dediğim doğrudur.... bu kafa çoğumuz da var maalesefya inşallah ban yemem ama gerçekten çok saçma şeyle var ya. biri konu açmış 28 aylık bebeğini emziriyormuş ve ensesinde mantar çıkmış doktor antibiyotik yazmış ama içemiyorum emzirdiğim için diyor bende dedim ki memeyi bıraktırıp ilacını almalısın artık yararı yok o sütün. Biri girdi konuyu yok dünya sağlık örgütü 2 yaştan 3 yaşa çıkarcakmış emzirme yaşını da yok takip etmeliymişim de şuymuş da buymuş ben zaten takip ediyorum mesleğim gereği. Ama çocuğa belli bir yaşa kadar yeme alışkanlığı kazandırılmazsa çocuk 4-5 yaşına gelip hala mama yemek istiyor. Yorum yapan kişi 2 yıl anaokulunda çalışmış da hç öyle bişeyle karşılaşmadım diyor öğrencilik hayatımda dahil senelerdir bu işin içindeyim 6 yıldır öğretmenim. bir zorluk görmüşüm ki bir yorum yapıyorum. benim senelerce okuduğum şeye insanların 2 senede vakıf olduğunu düşünmesi çok şaşırtıcı ve enteresan ya
Abla sende sihirli değnek var bana bile dokunuyorpınarım poniye yazdıklarını kv ne söylesene gülüm , sen rahat ol rahat davran ki bende öyle olayım desene kız
ya abla neredeyse 15 yıldır bu mesleğin içindeyim ben hala bana diyor ki 2 yaşından sonra anne sütünün yararı olmadığını komşu Ayşe teyzeler savunuyor onların lafları bunlar. Bir insanın görüşüne zıt bir görüşte olabilirsin ama hayırrr kesinlikle öyle değil denilmez. Ben bu kadar senedir bu meslekteyim demek ki yaşanmışlığım var sen yaşamadınsa bunu savunursun ben yaşadığımı savunurum bu kadar basit. karşımızdaki düşünceye saygı duymak gibi bişeyimiz yok aslatoplum olarak sorunumuz .. ben en iyisini bilirim , benim dediğim doğrudur.... bu kafa çoğumuz da var maalesef
vallaha mıı ooo süpersin ponimmmAbla sende sihirli değnek var bana bile dokunuyorgörümceme kv surat asmayı bıraktm.beklentimi sıfıra indirdim.iyi yönlerini düşündüm. Kvye yarın sekiz tane implant vidası takılacak kulaktan filan rahatsız aradm bugün geçmiş olsn bişye ihtiyacın olursa söyle dedim sevindi kadın. Seni çok seviyom abla ruhumuza çok iyi geliyosn
işte tam soruna parmak bastın kuzum kesin hayır olamaz diye bir şey yok bakış açısı sıkışmış insanlar bu tarz savunma yapar işte , bak şimdi ben de mantığımı kullanayım bu konu da 2 yaşında ki çocuğun azı dişleri bile çıkıyor değil mi , nedennnn.. çiğnemesi gereken yaş artık, sert gıdaları bile ,havuç, salatalık, elma, ceviz yesin diyeeeee , yoksa allah neden insanları böyle dizayn etsin ,dişleri 1 yaşına gelmeden çıksın hihihihihi o sayfaya gidip ben de böyle yazıp az ortalığı karıştırsam mııı( muzip ekim)ya abla neredeyse 15 yıldır bu mesleğin içindeyim ben hala bana diyor ki 2 yaşından sonra anne sütünün yararı olmadığını komşu Ayşe teyzeler savunuyor onların lafları bunlar. Bir insanın görüşüne zıt bir görüşte olabilirsin ama hayırrr kesinlikle öyle değil denilmez. Ben bu kadar senedir bu meslekteyim demek ki yaşanmışlığım var sen yaşamadınsa bunu savunursun ben yaşadığımı savunurum bu kadar basit. karşımızdaki düşünceye saygı duymak gibi bişeyimiz yok asla
yaa işte abla bende bunu diyorum benim halam beni dinlemedi 30 aya kadar emzirdi çocuk 5 yaşına hala mama yiyor asla gıda tüketmek istemiyor. yani ona verilmiş dişler var. Ebet 6 aydan 2 yaşına kadar anne sütüne ek gıdalar verilmeli ama artık 2 yaşından itibaren(bence 23. aydan başlanmalı) yavaş yavaş anne sütü kesilmeli ve ek gıda başlanmalı çünkü çocuk anneyi kullanıyor durumuna getiriyor o süreden sonraişte tam soruna parmak bastın kuzum kesin hayır olamaz diye bir şey yok bakış açısı sıkışmış insanlar bu tarz savunma yapar işte , bak şimdi ben de mantığımı kullanayım bu konu da 2 yaşında ki çocuğun azı dişleri bile çıkıyor değil mi , nedennnn.. çiğnemesi gereken yaş artık, sert gıdaları bile ,havuç, salatalık, elma, ceviz yesin diyeeeee , yoksa allah neden insanları böyle dizayn etsin ,dişleri 1 yaşına gelmeden çıksın hihihihihi o sayfaya gidip ben de böyle yazıp az ortalığı karıştırsam mııı( muzip ekim)
Aklimdasiniz canim yazarim tabiki biraz kalabalik olacaz insallah strese girmeden bebegimi kiskanmadan agrisiz sizisiz gunler geciririm ama pek sanmiyorum gorumcem 2 cocukla bi yandan kaynanamgil var esim izne gelicek hemen kendi annem kardesim falan hepsi gelecez diyolar bir evde 8 kisi bide dunyaya yeni gozlerini acmis aramiza gelmis bir melek nasil olacaksa hic dusunemiyorum bu kalabaliktan cektigimiz neyse simdi sira bendeBizede yaz cnm dogumdan sonra insan bi affaliyor ama 2 dkda olsa gir yaz merakla bakiyorm senden gelen msjlara :)
Benim sipada suan uyanmaya calisiyor emmek icin ama uyku agir basiyor :) 2 saat uyuyor ozluyorum ya evlat cok farkliymis gercekten
zaten 2 yaştan sonra anne sütünün faydası yok diyor araştırmalar da psikolojik olarak da aynen senin dediğin gibi çocuk keyif sigarası içer gibi meme istiyor normal kendi eliyle yemek yemesi gereken dönem de anneyi, ilgisini kullanıyor bedenin ihtiyacı olan normal gıdaları yeterince almıyoryaa işte abla bende bunu diyorum benim halam beni dinlemedi 30 aya kadar emzirdi çocuk 5 yaşına hala mama yiyor asla gıda tüketmek istemiyor. yani ona verilmiş dişler var. Ebet 6 aydan 2 yaşına kadar anne sütüne ek gıdalar verilmeli ama artık 2 yaşından itibaren(bence 23. aydan başlanmalı) yavaş yavaş anne sütü kesilmeli ve ek gıda başlanmalı çünkü çocuk anneyi kullanıyor durumuna getiriyor o süreden sonra
ya abla ben 2 yaşından sonra anne sütünün yararı yok dedim de bunlar mahalledekki ayşe teyze lafları anne sütünün yararı şak diye kesilmez dedi bana benim insanları kafam almıyor yazaten 2 yaştan sonra anne sütünün faydası yok diyor araştırmalar da psikolojik olarak da aynen senin dediğin gibi çocuk keyif sigarası içer gibi meme istiyor normal kendi eliyle yemek yemesi gereken dönem de anneyi, ilgisini kullanıyor bedenin ihtiyacı olan normal gıdaları yeterince almıyor
ben artık cahilliği kabul etmiyorum gülüm bu devir elini attığın yerde bilgiye ulaşabildiğin bir devir tv ler internet kitaplar dergiler dolu dolu istediğin an istediğin bilgi elinin altındayken hala 30 aya kadar çocuk emzirmek nedir , eskilerden anlatırlar çocuk ilk okula gidiyormuş ders arasın da eve gelip annesinden süt emip geri gidiyormuş bahsedilen çocuk şimdi 50 küsür yaşın da tanıyorum kendisini :))
ekimin yazdiklarindan sonra ben baska bisey demiyimay ne bileyim kaptanım dertlerini ..... bu suratsız hem bana laf sokmaya kalktı hem yüzüme bakmıyor. özür dileyeceğine ....
tövbe tövbeee hem suçlu hem güçlü.... ama şunu anladım ki çok kompleksli biriymiş .... aslında kızamıyorum bile ona acınası geliyor. yazık yaaa
hepsini Allah a havale ettim....
bi bakayim cnm sagolasinkaptanım alamanyalarda ver mıdır bilmiyorum ama
pharmaton isminde bir multi-vitamin var .
tavsiye ederim....
ins. Aklimiz basimiza gelir artikEn güzel yaptığımız bahanelere sığınmak. Yok moralim bozuktu yok bayadr yemiyodum yok memlketteydm yok misafirlkteydm diye diye süreci uzatıyorz tüm bahane ettklerimiz geride kalıyo ama kilolar bizde kalmış oluyor.
eeee girme guzelim hem bosa vakit kaybi hemde negatif enerjiaynen yavrum. Ya bu arada şu BDV ye girince her işten anladığını düşünen insanlar beni sinirlendiriyor gerçekten
Allah akil fikir versin boylelerine laf anlatamazsin cnmya inşallah ban yemem ama gerçekten çok saçma şeyle var ya. biri konu açmış 28 aylık bebeğini emziriyormuş ve ensesinde mantar çıkmış doktor antibiyotik yazmış ama içemiyorum emzirdiğim için diyor bende dedim ki memeyi bıraktırıp ilacını almalısın artık yararı yok o sütün. Biri girdi konuyu yok dünya sağlık örgütü 2 yaştan 3 yaşa çıkarcakmış emzirme yaşını da yok takip etmeliymişim de şuymuş da buymuş ben zaten takip ediyorum mesleğim gereği. Ama çocuğa belli bir yaşa kadar yeme alışkanlığı kazandırılmazsa çocuk 4-5 yaşına gelip hala mama yemek istiyor. Yorum yapan kişi 2 yıl anaokulunda çalışmış da hç öyle bişeyle karşılaşmadım diyor öğrencilik hayatımda dahil senelerdir bu işin içindeyim 6 yıldır öğretmenim. bir zorluk görmüşüm ki bir yorum yapıyorum. benim senelerce okuduğum şeye insanların 2 senede vakıf olduğunu düşünmesi çok şaşırtıcı ve enteresan ya
ayyy o yasta cocuga insan göğsünü acmaya utanir :))zaten 2 yaştan sonra anne sütünün faydası yok diyor araştırmalar da psikolojik olarak da aynen senin dediğin gibi çocuk keyif sigarası içer gibi meme istiyor normal kendi eliyle yemek yemesi gereken dönem de anneyi, ilgisini kullanıyor bedenin ihtiyacı olan normal gıdaları yeterince almıyor
ben artık cahilliği kabul etmiyorum gülüm bu devir elini attığın yerde bilgiye ulaşabildiğin bir devir tv ler internet kitaplar dergiler dolu dolu istediğin an istediğin bilgi elinin altındayken hala 30 aya kadar çocuk emzirmek nedir , eskilerden anlatırlar çocuk ilk okula gidiyormuş ders arasın da eve gelip annesinden süt emip geri gidiyormuş bahsedilen çocuk şimdi 50 küsür yaşın da tanıyorum kendisini :))
abla konu sahibi bıraktırmak istiyor zaten bu yorumu yapanlar başkaları zaten konu sahibi bıraktırmak istediği için böyle bi yorum yaptım ama maşallah konu sahibi hariç fikre karşı çıkan çoookAllah akil fikir versin boylelerine laf anlatamazsin cnm
28 aylik hâlâ emziriyor
Teşekkür ederim tatlim.hep beraberdoğum günün kutlu olsun canım....
sevdiklerinle nice mutlu sağlıklı huzurlu senelere
haklısın kuzum ortalık bir sürü cahil dolu.ya inşallah ban yemem ama gerçekten çok saçma şeyle var ya. biri konu açmış 28 aylık bebeğini emziriyormuş ve ensesinde mantar çıkmış doktor antibiyotik yazmış ama içemiyorum emzirdiğim için diyor bende dedim ki memeyi bıraktırıp ilacını almalısın artık yararı yok o sütün. Biri girdi konuyu yok dünya sağlık örgütü 2 yaştan 3 yaşa çıkarcakmış emzirme yaşını da yok takip etmeliymişim de şuymuş da buymuş ben zaten takip ediyorum mesleğim gereği. Ama çocuğa belli bir yaşa kadar yeme alışkanlığı kazandırılmazsa çocuk 4-5 yaşına gelip hala mama yemek istiyor. Yorum yapan kişi 2 yıl anaokulunda çalışmış da hç öyle bişeyle karşılaşmadım diyor öğrencilik hayatımda dahil senelerdir bu işin içindeyim 6 yıldır öğretmenim. bir zorluk görmüşüm ki bir yorum yapıyorum. benim senelerce okuduğum şeye insanların 2 senede vakıf olduğunu düşünmesi çok şaşırtıcı ve enteresan ya
iyiymiş .... ben yine yaparım olumlama senin de dediğin gibi.... beni sevsinler demiyorum zaten onlar ne bilsin sevmeyi.ecoboce bak sana bir örnek vereyim
eskişehire yeni taşındığım zamanlar7 sene kadar önce, herkesle yeni tanışıyorum o zamanlar bu yöntemleri bilmiyorum tabi , hanımın birini yaşı benim 2 katım kadar beni sevmedi sebebini de biliyorum baş örtülüyüm ya ondan , ama ben hep şu lafı söylerdim beni sevmediğini belli edeni bile çok severim dürüstçe belli etsin iki yüzlü olmasın yeter derdim o hanım için de aynısını dedim hep , arada hanımla karşılaşıyoruz ben aklımdan da kalbimden de kötü bir şey geçirmiyorum her zaman ki gibi davranıyorum , sitenin kafesin de genellikle karşılaşıyoruz 3-4 kişi yada daha kalabalıkla beraber oturuyoruz , sonradan hanım beni her gördüğün de gülümseyerek canım diye bana sarılır oldu ve gerçekten samimiydi bir kaç kez evine bile davet etti ( gitmedim kimseye gitmiyorum zaten )
Kesinlikle yiycem nasip olursa tekrardanafiyet olsun abla
Aynen oyle cnmyılan hikayesine donecek bi gun insAllah yerim Allah nasip ederse ama brnce sende konyanin etliekmegini bi dene pide degil çünki
mda 2 gün anam kaldıydı, 2 hafta sonra da eşim işe başladıydı. Lousa dönemi basıyolardı ama bana galiba yalnız bırakılmama konusu doğru hormonel ya. Hava kararırken en azındAn birileri olsun yanımda istiyordum. Tek istediğim sohbet etmekti bi yardım beklediğimden değil. Hani kaynana fln yerine böyle keşke hergün bi saat bi yakın arkadasın uğrasa flnben korkmam falan deseydin yaanacim sanki her doguranin yaninda birimi kaliyor
kuzum sen söyle anne madem yardima geldin yemekleri sana havale ettim vs. de
Bisey yapmiyosa ne anlami varki gelmesinin
bugün daha hafif beslenerek dünü telafi edersinMerhabalar kızlar dun mısafırlerım vardı kahvaltıya geldıler gece 12 falandı gıttıklerı kv demgıl bende kaldılar kahvaltı falan derken bugunde anca gelebıldum alıntıları yapıp gecmısi okuyordum gece uyuyakalmısım neyse sımdı bakarım onlara dunku menum
Sabah 10.30
2 elma dılım fırında patates
1 yumurta
1 kase yogurt
Domates salatalık
5 zeytın
15.00
1 tane pogaca
4 kısır
Salata
Ikı catal kek
21.00
1 kepce mercımek corbası
Salata
Erık kompostosu 1 bardak sıfır seker
Su 1.5 anca
Orta turk kahvesı
dün cogunlukta misafir günüymüş heralde :))Merhabalar kızlar dun mısafırlerım vardı kahvaltıya geldıler gece 12 falandı gıttıklerı kv demgıl bende kaldılar kahvaltı falan derken bugunde anca gelebıldum alıntıları yapıp gecmısi okuyordum gece uyuyakalmısım neyse sımdı bakarım onlara dunku menum
Sabah 10.30
2 elma dılım fırında patates
1 yumurta
1 kase yogurt
Domates salatalık
5 zeytın
15.00
1 tane pogaca
4 kısır
Salata
Ikı catal kek
21.00
1 kepce mercımek corbası
Salata
Erık kompostosu 1 bardak sıfır seker
Su 1.5 anca
Orta turk kahvesı
ben 3 cocuk doğurdum yaşımda küçüktüBenim yanı
mda 2 gün anam kaldıydı, 2 hafta sonra da eşim işe başladıydı. Lousa dönemi basıyolardı ama bana galiba yalnız bırakılmama konusu doğru hormonel ya. Hava kararırken en azındAn birileri olsun yanımda istiyordum. Tek istediğim sohbet etmekti bi yardım beklediğimden değil. Hani kaynana fln yerine böyle keşke hergün bi saat bi yakın arkadasın uğrasa fln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?