- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #354.041
Benim kayınvalidemler 33 senedir izmirdeler aslen Ardahanlılar aynı kafa hatta eşimin abisi onların yanında çocuklarını sevmez isimlerini söylemez ve kayınvalidem her yerde bunu bir övünç kaynağı gibi anlatır Müjdat çok saygılı diyeBenim annem doğu+Karadeniz kültüründen bir kadın.
İlk kızımı severken birgün ellerini ağzına götürdü, ayıp der gibi..
"ne oldu" diye sordum.
"Babanın yanında kızını seviyorsun, ayıp" dedi...
"Ne ayıbı ya, kendi çocuğumu sevemeyecek miyim" dedim.
Neymiş efendim, ben çocuğumu sevince kızım yavrum diyince babamın aklına kocamla seviştiğim ve bu çocuğu öyle yaptığım gelirmiş...
"Babam bilmiyor mu benim ne yaptığımı yani, madem ayıp niye evlendirdiniz" dedim.
Kendi tam olarak bu nedenlerle bizi asla sevmedi, kızım dahi demedi.
Hatta babama da "Hoca Efendi" diye hitap eder (öğretmen olduğu için)
Babam da aksine anneme canım, gülüm diye hitap eden bir adam
Bence senin anneminki de yaşadığı şehrin kültürü kaynaklı, Yozgat'ta kapalı bir şehir çünkü.
Ben de dünden sonra öğlen süt akşam öğün mü yapsam diye düşünmüyor değilim aslındaŞu ana kadar rahat geçti canım.
Muhtemelen sürekli hale getiririm.
Amin kuzum inşallahGünaydınnnn cümleten ☀İnşallah her şey eski düzenine kavuşur tez zamanda
Sağol kuzumSürekli haberleri takip etme canım, yoksa kafayı yersin düşüne düşüne
Bu videonun sana iyi geleceğini düşünüyorum.
Evet canım haklısın biraz karbonlu olduAfiyet olsun canım tek öğün sürdüreceksin galiba
Ah canım keşke sadece kuru fasülyeni yiyip kalksaydın çok güzel bir gün olurdu pizzayı yemişken keşke bu defa kuru fasulyeyi yemeseymişsin
Afiyet olsun canım menün güzel suyun az yitik şifada zorunlu bi su miktarı yok zaten
Öğlenki kuru yemişler biraz fazla geldi gözüme ve akşam çok karbonhidrat tüketmişsin canım
Günün güzel geçmiş canım sadece akşam karbonhidrat miktarın fazla geldi bana
Harika
Keşke lavaş olmasaymış canım yeşillikle yeseymişsin yumurtalı çiğ köfteyi de ilk defa duydum
Gün içinde her öğününde karbonhidrat var canım neyse ki çok değil ama ertesi gün eksi görebileceğin bir menü de değil bence
Güzel canım dengeliTost peyniri dediğin kaşar veya cheddar mi acaba ?
Güzel canım lahmacunu erken yediğin için dengelemişsin bence
Çok az yemişsin kuzum yarın çok iyi bir sonuç gelecek sanki ama kendini bir an önce kurtulayım diye bu kadar yıpratma canım
evde durmuyorlar ama olan onlara olacak Allah korusun sacını gule Gule kullan ablabu gün sitede ki kuaföre gittim 3 gündür gelen giden yokmuş bu gün de tek ben gitmişim yarın kapatıyor , eşi taksi şoförüymüş son bir kaç gündür müşterilerinin hepsi yaşlı ve 60 ın üzerindeymiş yaşlıları evde tutamıyor kimse gençler de asi ya çok yaşlılar ya çok gençler dışarıda hala olacağı bu gülüm , devlet ne yasın doktor ne yapsın
ben az da olsa koyuyorum abla bu sene koymadan denıcem birde zehranın dedıgı gıbı nohutlaBende şeker koymam cnm
Cokda guzel olur tursum
Gerci kac senedir yapmadim :)
sorma canım suan TV izlerken bile adam buraya dokundu el yıkamadı moduna dondumGünaydın kızlar
vaka sayısı hızla artıyor
Artık psikolojim alt üst oldu, bu konudaki ufacık espriye bile tahammülüm kalmadı
Çok korkuyorum tik geldi sürekli elimi yıkıyorum
Kızlarıma eşime bana ailemden birine bişe olacak diye yüreğim sıkışıyor
Allahım tez zamanda ülkemizde, bütün dünyada bitirsin bu virüsü
ah insallahHanımlar sağlık personeli attı bende size atmak istedim günaydınlar
abla suan cok merak ettim
öncesi bunun gibiydi tepedeki saçlar kuaför ortada kahkül boyutunda bıraktı bir tutam gerisini kazıdı 2 ye vurulmuş erkek kafası gibi işte gülüm :)
tartı mutlu etmedi canım yarına Allah kerim biran once kurtulmam lazım yoksa sıkılıp bırakıyorumÇok az yemişsin kuzum yarın çok iyi bir sonuç gelecek sanki ama kendini bir an önce kurtulayım diye bu kadar yıpratma canım
gunaydın canım kolay gelsinGunaydin kizlarrrrr
Kizlarin kahvaltisini yaptirdim.
Sira evleri toplamada.allahim evde olunca toplanmiyorda bu evvvvv
Yeni oyun arayislari icindeyiz.
tövbe yarabbimBirazda gülelim
Tanrı ve melekleri sohbet ediyorlarken kapı birden açılır, telaşlı bir şekilde meleklerden biri içeri girer. "yüce tanrım, çinde ölümcül bir virüs salgını başladı" der. Tanrı hiç oralı olmaz. ertesi gün aynı melek yine telaşlı bir şekilde; "yüce tanrım, virüs İtalya'ya sıçradı" der. Tanrı yine, hiç oralı olmaz. Ertesi gün melek yine; "yüce tanrım, fransızlar'da da salgın başladı" der. Tanrı yine tepkisiz. Her gün bir iki ülkede daha salgın başlıyor, iranlılar, amerikalılar, ispanyollar... Hiç bir ülkede salgının yayılmasına Tanrı tepki göstermiyor. Bir hafta sonra, melek günlük brifingin sonlarında "bir de Tanrım, Türklerde de salgın görüldü" diye bir not düşer. Tanrı bir anda panik halinde yerinden fırlar, bu şimdi mi söylenir, koşun" der. Melekler şaşkınlıkla sorarlar; "hiç bir ülkede salgına karışmadınız, niye Türkiye'ye yayılmasına müdahale edeceksiniz?" Tanrı yanıtlar: "onlar her işlerini bana bırakırlar".
Bu zihniyet yüzünden sevgisiz nesiller yetişti maalesef.Benim kayınvalidemler 33 senedir izmirdeler aslen Ardahanlılar aynı kafa hatta eşimin abisi onların yanında çocuklarını sevmez isimlerini söylemez ve kayınvalidem her yerde bunu bir övünç kaynağı gibi anlatır Müjdat çok saygılı diyene ben ne eşim hiç tınlamıyoruz
Yapabiliyorsan neden olmasınBen de dünden sonra öğlen süt akşam öğün mü yapsam diye düşünmüyor değilim aslında
Kızlarla iş yapma oyunu oynayabilirsin canımGunaydin kizlarrrrr
Kizlarin kahvaltisini yaptirdim.
Sira evleri toplamada.allahim evde olunca toplanmiyorda bu evvvvv
Yeni oyun arayislari icindeyiz.
sorma kuzum yaa, ben de büyük kızımı darlıyorum, hamura dokunuyor elini yıka, ayağına dokunuyor elini yıkaevde durmuyorlar ama olan onlara olacak Allah korusun sacını gule Gule kullan abla
ben az da olsa koyuyorum abla bu sene koymadan denıcem birde zehranın dedıgı gıbı nohutla
sorma canım suan TV izlerken bile adam buraya dokundu el yıkamadı moduna dondum
ah insallah
tartı mutlu etmedi canım yarına Allah kerim biran once kurtulmam lazım yoksa sıkılıp bırakıyorum
gunaydın canım kolay gelsin
tövbe yarabbim
sorma kuzum yaa bu kilodan dolayı kaçırdığım bazı keyifler canımı çok sıkıyorBu zihniyet yüzünden sevgisi nesiller yetişti maalesef.
Yapabiliyorsan neden olmasın
Kilo almaya yatkın insanlarız.
Bu sorunu kökten çözmemiz lazım.
Yoksa fazla kilolarımızla uğraşmak yüzünden hayatı kaçıracağız canım
Keske hayat sekli haline getirebilsekSebzelerin közlenmiş hali de yasak diye okudum
Sonra bulamadım nerede okuduğumu.
Bugün tekrar bakacağım gruba ve kurallara.
Konuşmayı dinledim.
"Opsie ekmeğinin içindeki malzemeler yasaklı değil ama benim seviyeleri uygulatma amacım ekmeği hayatınızdan çıkarmayı sağlamak" diyor.
"Opsie ekmeği serbest desem, seviyeler bitince ekmek yemeye devam eder hatta daha fazla bile yersiniz" diyor.
Mantıklı geldi bana açıklaması.
Açıkçası artık hayatımda bir beslenme düzeni oluşturmak istiyorum.
Kilo al - kilo ver ile sürekli uğraşmak istemiyorum.
Nohut sarimsak sirke su tuz koyuyorum cnm benaz da olsa koyuyorum abla bu sene koymadan denıcem birde zehranın dedıgı gıbı nohutla
Geçen sormuştum yok demiştin ama çok fazla susuman bana şeker hastalığı olduğunu düşünüyorum. (ablanda varsa sende de olur, gizli aşamadadır)Keske hayat sekli haline getirebilsek
Ama en basta bu su kuralini yapabilirmiyim bilmiyorum :))
Seviyeler bittikten sonra abartmadan yenilebilir bence.Ekmegi yemekte aramiyorum ama kahvaltida bizim toplumun
Herkesi Omadçı yapacağımBugun tek ogun le kapatmayı planlıyorum ve o ogunu suan yiyorum
Bilmiyorum cnmGeçen sormuştum yok demiştin ama çok fazla susuman bana şeker hastalığı olduğunu düşünüyorum. (ablanda varsa sende de olur, gizli aşamadadır)
Seviyeleri tamamlarsan bu sorunun geçer zaten.
O zaman sıvı kurallarını çok rahat uygulayabilirsin.
Seviyeler bittikten sonra abartmadan yenilebilir bence.
1-2 dilimde kalma şartıyla...
Bence kendinizi fazla zorluyosunuzBugun tek ogun le kapatmayı planlıyorum ve o ogunu suan yiyorum
Bunu uygulayabilsem ödem kalmayacak bende.Aksam salatanin yanina pro eklesen
bence kilo verimin icin daha etkili olurdu
Ahh ah bana bir şeyler oldu bu ara anlamadım gittiAfiyet olsun canım tek öğün sürdüreceksin galiba
Ah canım keşke sadece kuru fasülyeni yiyip kalksaydın çok güzel bir gün olurdu pizzayı yemişken keşke bu defa kuru fasulyeyi yemeseymişsin
Afiyet olsun canım menün güzel suyun az yitik şifada zorunlu bi su miktarı yok zaten
Öğlenki kuru yemişler biraz fazla geldi gözüme ve akşam çok karbonhidrat tüketmişsin canım
Günün güzel geçmiş canım sadece akşam karbonhidrat miktarın fazla geldi bana
Harika
Keşke lavaş olmasaymış canım yeşillikle yeseymişsin yumurtalı çiğ köfteyi de ilk defa duydum
Gün içinde her öğününde karbonhidrat var canım neyse ki çok değil ama ertesi gün eksi görebileceğin bir menü de değil bence
Güzel canım dengeliTost peyniri dediğin kaşar veya cheddar mi acaba ?
Güzel canım lahmacunu erken yediğin için dengelemişsin bence
Çok az yemişsin kuzum yarın çok iyi bir sonuç gelecek sanki ama kendini bir an önce kurtulayım diye bu kadar yıpratma canım
sağ ol gülüm neyini merak ediyorsun fotodakinin yanları kafa derisi görünecek kadar kısası gibi işte gülüm :))evde durmuyorlar ama olan onlara olacak Allah korusun sacını gule Gule kullan abla
ben az da olsa koyuyorum abla bu sene koymadan denıcem birde zehranın dedıgı gıbı nohutla
sorma canım suan TV izlerken bile adam buraya dokundu el yıkamadı moduna dondum
ah insallah
tartı mutlu etmedi canım yarına Allah kerim biran once kurtulmam lazım yoksa sıkılıp bırakıyorum
gunaydın canım kolay gelsin
tövbe yarabbim
Amin canım. Burda güneş açtı karlar erimeye başladı kendini bilmezler parka çıkmış geneGünaydın kızlar
vaka sayısı hızla artıyor
Artık psikolojim alt üst oldu, bu konudaki ufacık espriye bile tahammülüm kalmadı
Çok korkuyorum tik geldi sürekli elimi yıkıyorum
Kızlarıma eşime bana ailemden birine bişe olacak diye yüreğim sıkışıyor
Allahım tez zamanda ülkemizde, bütün dünyada bitirsin bu virüsü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?