Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Poğaça olmamış tabiki, sende biliyorsun zaten :))
Evde maden suyu bulundurup aklına şekerli ve karbonhidratlı besinler geldiğinde madensuyu içersen kazasız atlatırsın günü canım

Tavsiye için teşekkür ederim
Kan gurubu ile ilgili söylediklerine de baktım eti neden sevmediğimi anladımmide sorunlarımın nereden geldiği, sürekli yerlerde sürünen b12 min müsebbibi kan gurubummuş

Yazıyı burada da paylaşayım belki başkalarına da faydası olur, fark ettim ki hamur sevmem dışında kan gurubuma göre besleniyormuşum zaten

Bu kan grubunun Asya veya Ortadoğu’da milattan önce 25 bin ile 15 bin yılları arasında ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu grubun atalarının ilk vejetaryenler olduğu düşünülür. Taş devrinde yaşayan insanların toprağı işlemesi, ot ve bitkilerle beslenmeye başlaması yeni kan grubunun doğmasına sebep olmuştur. Enfeksiyonlar karşısında dirençli olan bu grup, bugün en çok Batı Avrupa’da yaygındır, Akdeniz, Adriyatik ve Ege'de yaşayanlarda daha çok görülür. Doğu Asya’da, Japonya A grubunun en fazla görüldüğü ülkedir.

A Kan Grubunun Özellikleri

• İlk vejetaryenlerdir.
  • Sindirim sistemleri duyarlıdır.
  • Bağışıklık sistemleri kuvvetlidir.
  • Beslenme ve çevre koşullarına hızlıca adapte olurlar.
  • Stresi yenerler.
  • Güçlü ve sağlıklı olması için sebzeye ağırlık veren bir diyet uygulamalıdırlar.
A Kan Grubunun yatkın olduğu hastalıklar..

• Bağışıklık sistemi
  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Kanser
  • Diyabet
  • Vücudun sindirim sisteminden kaynaklı olarak su toplaması
A Kan Grubuna Uygun Sporlar

• Tempolu yürüyüş: Haftada 2-3 kez 30'ar dakika
  • Yüzme: Haftada 3-4 kez 30'ar dakika
  • Yoga ve pilates: Haftada 2-3 kez 30'ar dakika
  • Dans: Haftada 2-3 kez 45'er dakika
  • Aerobik: Haftada 2-3 kez 45'er dakika
  • Gerinme: Haftada 3-5 kez 15'er dakika
A Kan Grubuna Sağlık Önerileri

• Mümkün mertebe organik besin tüketin.
  • Bolca B12 vitamini tüketin.
  • Dozu yüksek olmayacak şekilde C vitamini takviyesi alın. (250 miligramı aşmamalı.)
  • Orta yaşlıysanız günde 300 ile 600 miligram arası kalsiyum takviyesi alın. Vücut demir ihtiyacını kırmızı et ile giderir ancak A grubunda kırmızı et olmadığından, doktor kontrolünde olmak üzere demir takviyesi alınmalıdır.
A Grubu Nelerle Beslenmeli?

• Bu grup için ayaküstü atıştırmalıklar çok sağlıksızdır. Bu tip beslenme herkes için sakıncalı olsa da, A grubu diğerlerine göre daha büyük risk taşır. Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler A grubu için ağırlık verilmesi gereken besinlerdir.
  • A grubu metabolizma açısından, 0 grubunun tam tersidir. Bu gruptaysanız, kırmızı et yediğinizde ağırlık hissedersiniz, enerjiniz kaybolur. Ancak proteinli besinler ve sebzelerden enerji alırsınız, bu besinlerle daha canlı ve dinç olursunuz. 0 grubundakiler içinse et vücuda enerji veren yakıt gibidir. A grubundakilerde, et vücuda yağ olarak depolanır. Bu sebeple, A grubundaysanız, sağlıklı biçimde kilo vermek için et yerine balık tüketmelisiniz. Haftada 2-3 kez balık tüketebilirsiniz. Et yediğinizde ise, yağsız, haşlama veya fırında pişen etleri tercih edin. Salam, sosis gibi yiyeceklerden uzak durun.
  • A grubundakilerde mide asidi miktarı azdır. Sütlü gıdaları sindirmeleri zordur. Sütlü gıdalar ensülin reaksiyonunu artırır, bu nedenle metabolizmaları yavaşlar. Ayrıca, sütlü gıdalarda doymuş yağ oranı yüksektir. Bu da şişmanlamaya ve diyabet hastalığına yol açar. Bu yüzden, A grubundaysanız sütlü gıdaları fazla tüketmeyin.
  • Sebze, A grubu diyetinin baş tacıdır. Vücudun ihtiyacı olan mineral, enzim ve antioksidanlar için sebze tüketimi önemlidir. Bu gruptaysanız, mümkün olduğunca organik olacak şekilde, bolca çiğ veya buharda pişmiş sebze tüketin. Havuç, mantar, soya fasulyesi, mercimek balkabağı ve ıspanak da sizin için en faydalı olan sebzeler arasındadır.
  • A grubundaysanız, günde iki öğün meyve tüketebilirsiniz.(SABAH VE ÖĞLEYİN) Erik, vişne, greyfurt faydalı meyvelerdendir.
  • A grubundakilere kırmızı şarap ve yeşil çay önerilir. Günde iki fincanı geçmeyecek şekilde kahve de tüketebilirler.
  • Sarımsak A grubu için çok önemlidir. Antibiyotik özellik gösteren sarımsak, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Sarımsak her kan grubu için faydalıdır ancak A grubu için diğer gruplara göre daha fazla önem arz eder.
  • Limon sizin için çok faydalıdır. Güne bir bardak suya bir limon sıkarak başlamanız çok yararlıdır.
Alıntı
Selda Geçer
İç hastalıkları uzmanı

Bi yengeç daha oh ne güzel
Yengeç candır geris heyecandır
Kesinlikle öyle, aksi mümkün değil
Hem damar hem bağışıklık sistemi rahatsızlığım var
Töbe de bir yengeç daha mı Allahım gün benim günüm ne çok sevecek insan buldum
Ne kadar şanslısın bugün

Sebze sevip et sevmemem de bu sebepten demek sütü ve süt ürünlerini çok sevmeme rağmen rahatsız ediyor hamileyken laktozsuz tüketmiştim hep bi nebze azaltabilmek için şikayetleri.

Bu arada kızlar çok az kalori almak kilo koruma döneminde faciaya yol açıyor anladığım kadarıyla Hızlı kilo verirsen hızlı alırsın buradan geliyor herhalde. Vücut aldığımız o az kalori miktarlarına alıştığı için kilo koruma döneminde de aynı performansı bekliyormuş. Misal diyette 1000 kalori aldın vücut ona alışıyor ve bundan sonra 1000 kalori almak zorunda kalıyorsun kilo almamak için.
Belki bilenler vardır ama ben diyet konusunda çok yeni olduğum için paylaşmak istedim

Sebze sevip et sevmemem de bu sebepten demek sütü ve süt ürünlerini çok sevmeme rağmen rahatsız ediyor hamileyken laktozsuz tüketmiştim hep bi nebze azaltabilmek için şikayetleri.
A kan grubu için kefir ve yoğurt faydalı besinler arasında canım.

Bende ilk hamileliğimde sütü çok içtim, dizlerimde kireçlenme çıktı doğum sonrası, henüz 25 yaşındaydım, meğer sütü A kan grubunun vücudu sütü toksin olarak algılayıp toksinleri eklem yerlerinde biriktiriyormuş.

Sütü ve eti hiç bir zaman sevemedim, 20 li yaşlardan sonra ete zar zor alıştım, son gebelikte yine tiksindim.

Aslında bedenimizi dinlesek doğruları bulacağız ama maalesef bize dayatılan bir beslenme şekli var, "süt içmezsen olmaz, et yemezsen olmaz"...

Bazı uzmanlar "canınız ne çekiyorsa onu yiyin, istemediğiniz şeyi yemek için kendinizi zorlamayın, canınızın çektiği besin vücudunuzun ihtiyacı olan besindir" diyor.

Son düzenleme:
Yoğurt ve kefir de çok tüketirim benim romatizmal rahatsızlığım var canım. Kemiklerimi güçlü tutmak zorunda hissediyorum o yüzden. Sütü dediğim gibi çok severdim ve o yüzden de içiyordum. Ama çok şaşırdım söylediğin kireçlenme olayına geçmiş olsun.
Eti hiç sevmem. Evlendikten sonra yemeye başladım eşim zorla yediriyor resmen :) hoş, rahatsızlığım dolayısıyla onu da yemem gerekiyor vitamin emilimi olması açısından.
Vücudun ihtiyaç duyduğu şeyi insanın canı çekermiş evet. Aşerme de öyle bi şeymiş zaten vücutta ne eksikse can onu çekermiş :) eksik olanı belli ediyor işte Önemli olan farkına varmak

Geçmiş olsun canım, ne düşünüyorsunuz peki, düğün erteleme niyetiniz var mı

Eti yemem gerekiyor diye düşünme çünkü vitamin ve mineraller sadece tek bir besine özgü değil, hemen hemen tüm besinlerde her vitamin mineral var.

Proteini etten değilde bitkisel kaynaklı besinlerden alabilirsin (nohut, kuru fasulye, mercimek)

A kan grubuna tohumlu besinler çok faydalı grubunda.

Nisan ayında kuruyemişler ile diyet yaptım, 4 haftada 8 kilo verdim, normalde kuruyemiş kilo yapar ama bizde faydalı besin grubunda olduğu için vücut onu yağ olarak biriktirmiyor aksine kullanıyor.

Son düzenleme:
Çok iyi o zaman bu konuyu iyice araştırayım şimdi teşekkür ederim

Sütü oldum olası hazmedemiyorum ama yoğurt dokunmuyor, ev yoğurdu mideme iyi geliyor, kefirle de sorunum yok. Peynire bayılırım, süt ürünlerini genelde seviyorum

Doğru söylüyorsun etle aram hiç bir zaman olmadı, b12 düşüklüğümü hep buna bağladılar ama çok yıllar sonra mide sorunum yüzünden olduğunu anladım. Etle tek ilişkim köfte onu da evde kendim yaparsam. Tavukla da ilişkim çok mesafeli. Yoğurt bana ilaç gibi geliyor, peyniri, kefiri severim ama sütü yıllardır içmiyorum midemi haşat ediyor. Vücudu dinlemeyi öğrenmek lazım

Herkese hayırlı pazarlar
Hava güzel
32 yaşıma girdim Bugun 1 yaş daha aldım yakında belkide beyaz saçlı olabilirim hey giydi gençliğim film şeridi gibi gecti gitti

Doğum günün kutlu olsun musmutlu yaşların olsun inş Ama 32 falan ne genceciksin daha

Kızlar forumda 9.Takımın reklamını yapmaya ne dersiniz
Varsanız;
Hesap detaylarındaki özel başlığı bu şekilde düzenlerseniz çok güzel olur

Eki Görüntüle 2664677
Benim zaten var
Herkese hayırlı pazarlar
Hava güzel
32 yaşıma girdim Bugun 1 yaş daha aldım yakında belkide beyaz saçlı olabilirim hey giydi gençliğim film şeridi gibi gecti gitti
Nice güzel yaşlara canım doğum günün kutlu olsun
Allah beterinden saklasın canım vardır inşallah bir hayır hiç basamıyorsa tabi büyük sorun ben düğünden önce göz enfeksiyonu geçirmiştim vampir gözü gibi olmuştu çok canım sıkılmıştı kardeşin de kim bilir nasıl üzüldü
Vücudün bence belli bir metabolizma hızı var bence onu aşmadıkça formumuzu koruruz onun altında yiyince zayıflayıp üstünde yiyince de haliyle kilo alıyoruz yani benim öyle açıkçası
Klimalı ortamdayken kapıyı açınca fırının kapağını açmış gibi oluyoruz
Kayınvalidemin evini hatırlattın cennet-cehennem benzetmesi yapıyordum hep klimalı odadan çıkınca
Süper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…