- 13 Haziran 2019
- 10.081
- 46.901
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #405.921
Bu kadar olur bendede pirasa yemegi ve meecimek corbasi var menudePırasa kavurması mercimek çorbası
ayyy şu pırasayı bi ben sevmiyorum heralde yaBu kadar olur bendede pirasa yemegi ve meecimek corbasi var menude
Aslında benimde aklımda ama listedeyim diye risk almak istemiyorum.Bu nedir ya bi şey de yemiyorsun cidden çok şaşkınım. Yeme düzenini değiştirsen 1 hafta öyle denesen
Aynen ah ah annesi olsa yavrum öyle çorapsız mı olurdu ?Geçen gün demiştim ya annesi babası ölünce arkada kalan çocuklara sevinemiyorum diye
Siz yoksa gizli gizli ortak menü mü yiyorsunuz ?Bu kadar olur bendede pirasa yemegi ve meecimek corbasi var menude
Gel gardaşım gel mis gibi tavuk sote yiyelim proteinli proteinli bizim rakipler de mercimek çorbası içsin karbonhidratlı karbonhidratlıayyy şu pırasayı bi ben sevmiyorum heralde ya
aç yanında yer bana da ohhhh mis gibi tavukAynen ah ah annesi olsa yavrum öyle çorapsız mı olurdu ?
Siz yoksa gizli gizli ortak menü mü yiyorsunuz ?
Gel gardaşım gel mis gibi tavuk sote yiyelim proteinli proteinli bizim rakipler de mercimek çorbası içsin karbonhidratlı karbonhidratlı
Ben de o dükkana dönen tilkilerdenim canım mezuniyet kiloma göre 10 kg fazladayim şu an ....hayat tarzı haline gelebilecek beslenme alışkanlıkları arastirmasindayim. Dukan gibi sert bir diyet ile istediğim kiloya geliyorum ama sonra ayar külliyen kaçıyor eski kiloma geri dönüyorum.... En iyisi beslenme alışkanlıklarımi değiştirmek olacak .....bakalım hayirlisiSelam ece. Ah yarama parmak bastın... Bilirim o tutamama hallerini.
Ne güzel mezun olmuşsun, ben de tilki gibi kürkçü dükkanındayım :)
Canım bu kitap benim hayatımı değiştirdi kitabın yazarının YouTube da birçok videosu var aralıklı oruç (if) üzerine tavsiye ederimBen de o dükkana dönen tilkilerdenim canım mezuniyet kiloma göre 10 kg fazladayim şu an ....hayat tarzı haline gelebilecek beslenme alışkanlıkları arastirmasindayim. Dukan gibi sert bir diyet ile istediğim kiloya geliyorum ama sonra ayar külliyen kaçıyor eski kiloma geri dönüyorum.... En iyisi beslenme alışkanlıklarımi değiştirmek olacak .....bakalım hayirlisi
Seni kafandaki doğrular nedir peki canım.Ben de o dükkana dönen tilkilerdenim canım mezuniyet kiloma göre 10 kg fazladayim şu an ....hayat tarzı haline gelebilecek beslenme alışkanlıkları arastirmasindayim. Dukan gibi sert bir diyet ile istediğim kiloya geliyorum ama sonra ayar külliyen kaçıyor eski kiloma geri dönüyorum.... En iyisi beslenme alışkanlıklarımi değiştirmek olacak .....bakalım hayirlisi
Bunu ancak bir kadın bir anne fark ederOffff offff dün haberlerde görür görmez dedim eşime. Al işte dedim anne olsa o çocuk öyle corapsiz mi çıkardı. Üstünde mont ayağı corapsiz. Offf Allah im cokkkk zorr. Cokkk etkileniyorummmm
Listede olsan nolucak ki sondan 3. Lüğü Nil’e gördükAslında kilo verememe değil böbreklerim kaynaklı ödem tutuyorum genelde, ödem olunca da vücut kendini korumaya alıp kilo vermeyi engelliyor.
Dün ödem çayı içseydim böyle olmazdı ama ödem çayına da bünyemi alıştırmak istemiyorum.
Yalnız mercimekte de bol protein var ve lif oranı çok yüksekGel gardaşım gel mis gibi tavuk sote yiyelim proteinli proteinli bizim rakipler de mercimek çorbası içsin karbonhidratlı karbonhidratlı
Kilo verimim durduğunda direnç kırmak için 3 ara öğün 1 ana öğün denemesi yapacağımListede olsan nolucak ki sondan 3. Lüğü Nil’e gördüknolucak bi hafta da olmadı senin için sondan 3. Oluruz
Bu tür kayıpların arkasından en çok merak ettiğim şey "adam karısı hayatta iken kıymetini biliyor muydu, anneliğini beğeniyor muydu" oluyor...Geçen gün demiştim ya annesi babası ölünce arkada kalan çocuklara sevinemiyorum diye
Mercimek çorbasının yanında ekmek yemesen de olurmuş canım9 kasım menüm
Sabah 09:30 bi haşlanmış yumurta bi dilim peynir 4zeytin 3ceri domates yeşil çay
12:30 1 kase cacık bi mandalina
16:00 sade kahve kabuklu fıstık kavrulmamış 6tane
18:30
2kepce mercimek çorbası,6kasik pırasa kavurması 1 dilim tm buğday ekmeği
Salatalık tursu 1tane
Su 3lt
Spor
30dk leslie 90pn
Ipsiz atlama 100 tane 50pn
20sn plank 4pn Toplam 144pn @Pnrrr-20
Ben de Ayşegül Coruhluyu takip ediyorum o da sirkadiyen beslenmeyi destekliyor..... Bir yapabilsem dediklerini çok yol gideceğim de işteCanım bu kitap benim hayatımı değiştirdi kitabın yazarının YouTube da birçok videosu var aralıklı oruç (if) üzerine tavsiye ederim Eki Görüntüle 2718036
Sirkadiyen beslenme kafama çok yatıyor doğrusu.... Aidin salihciler açıkçası insanı çok korkutuyorlar beslenme konusunda..... Normal hayatta uygulanabilecek birşey olmalı ve bilimsel gerçeklere dayanmalı yani bir açıklaması olmalı diye düşünüyorumSeni kafandaki doğrular nedir peki canım.
Alternatif tıbbın beslenme yöntemleri mi karşı taraf mı.
Çok teşekkür ederim kaptanım inceleyeyimeceboce seviyeleri sormuşsun canım.
Seviyelerin sadece genel kuralları olan "sıvı alım kuralları" ve "altın kuralları" nı bile uygulasan beslenme alışkanlıklarını değiştirmiş olursun
Aşağıda paylaşıyorum
SIVI ALIM KURALLARI:
1- Her yemekten en az 30 dakika önce 1 bardak su içiniz.
2- Yemekle birlikte kesinlikle hiç bir sıvı alımı yok. (ayran, çay, su, maden suyu vb)
3- Yemekten en az 1.5 saat ideali 2 saat sonra su, çay, bitki çayı yada türk kahvesi içebilirsiniz. Bu maddelere sıvı alım kuralları deniyor.
ALTIN KURALLAR:
1- Akşam yemekten kalktığınızda açlık hissi olmayacak yani karnınızı doyurun. Şişirin demiyorum doyurun.
2- Yemek ağızda sıvı olana kadar iyice çiğnenecek. Löp Löp yutmak kesinlikle yok. İsterseniz en sağlıklı besini yiyin, güzel çiğnemediğiniz taktirde vücudunuzun daha çok insülin salgılanmasına sebep olacaktır. Kısacası iyi çiğnemeden ne yerseniz yiyin vücudunuzda tıpkı yasaklı listesindeki bir şey yemişsiniz etkisi oluşacak. Düşünsenize tatlı yememek için mücadele ediyorsunuz ama yediğiniz yemekleri iyice çiğnemeden yuttuğunuz için tatlı yemiş gibi etkileniyorsunuz. Bunu kim ister?
3- Uyku ile yemek arasında minimum 4 saat olacak ideali 5 saattir.
4- Her gün mutlaka en az 30 dk yürüyüş yapılacak. Akşam yemeğinden bir süre sonra olursa harika olur ama bu zamanlama olmazsa olmaz bir kural değildir. Olmazsa olmaz günde 30 dakika yürüyüş yapmak. Gün içinde evinde çalışan hanımların yaptıkları işlerle bu 30 dakikanın bir ilgisi yok. Bunu ayrıca yapmak zorundalar.
5- Tecrübeler gösterdi ki, yemekler ne kadar lezzetli olursa doygunluk hissi o kadar fazla oluyor. Bu bağlamda her türlü baharat kullanmak serbest.
6- Ne zaman açlık hissi oluşursa hareket edin, hareket açlığı bastıran yegane sistemdir. Buna şaşacaksınız. Kalkın hemen azıcık, bir 5-10 dk yürüyün.
YASAK LİSTESİ:
1- Ekmek ve un içeren her şey yasaklılar listesinde. Gerek yemeklerin terbiyesinde olsun gerekse ne amaçla olursa olsun bir gr dahi un yok. Şehriye ve tarhana çorbası gibi ürünler undan yapıldığı için bunlar da kullanılmıyor. Bakliyatlar ve kavrulmamış kuru yemişler serbest olmasına rağmen, bakliyat unları (mısır unu, kuruyemiş unları, mercimek unu vb.) yasaktır. Türü ne olursa olsun 40 gün boyunca sıfır gram un. Ayrıca kavrulmuş kuruyemişlerin hepsi ( leblebi,kavrulmuş fındık, kavrulmuş fıstık, kavrulmuş badem ve bilimum kuruyemişler) yasaktır. Ama çiğ badem, çiğ fındık, çiğ fıstık, ceviz, çiğ kaju, yer fıstığı serbest.
2- Makarna & Bütün şehriye türleri. (undan yapılırlar) Ayrıca irmikte yasak.
3- Pirinç ve pirinçten yapılan her hangi bir şey.
4- Patates ve patatesten yapılan her hangi bir şey.
6- Karatay usulü mercimekli krep.
7- Şeker ve şeker içeren herşey. Her tür tatlı, bal, pekmez dahi yok. Metabolizmalar normal haline dönünce A kan grupları için pekmez, 0 Kan grubu için bal, B ve AB kan grupları için bal/pekmez geri dönecek merak etmeyin.
8- Seviye-1 bitene kadar limon ve avakado hariç hiç bir meyve yok. Hurma ve kuru meyvelerde dahil (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm vb.) Seviye-2’de hurma ve incir öğlen öğününde geri gelecek. Metabolizmamız normal haline dönünceye kadar ise diğer meyveler program boyunca yasaktır. Seviyeler tamamlanınca hepsi geri gelecek korkmayın.
9- Yemekler pişerken içine havuç koymak yasak. Kısaca pişmiş havuç yasak. Ama çiğ şekilde yada salata ile birlikte tüketilebilir. Çiğ şekilde tüketildiğinde seviye-1’de öğlen yenilirse akşam yememek gerekir. Akşam salatada yenilecekse bu sefer öğlen yememek gerekiyor. Kısacası gün içerisinde sadece öğünlerden bir tanesinde kullanınız.
10- Sade soda hariç markete satılan her içecek yasak (kola, gazoz, meyve suyu, nestea, nescafe, ayran vb.)
11- İki öğün arasında yada akşam öğününden sonra (sıvı alım saatlerinde ) sadece su, bitki çayı, çay, türk kahvesi, sade soda içebilirsiniz. Süt, sütlü kahve, ayran, kefir gibi şeyler içilmez, yasak.
12- Kızartma olarak pişirilen herşey yasak.
13- Mısırın her türlüsü (haşlama,közleme,patlamış vs.) yasak.
14- Kestane yasak.
15- Balkabağı yasak.
16- Nar Ekşisi yasak.
17- Yulaf yasak.
Alıntıdır (Ahmet APA)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?