- 14 Aralık 2012
- 6.167
- 6.595
- 148
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #41.841
oh iyi iyi bir gaza gelen olmus sevindimben de onun resimlerini her gordugumde acayip hirs yapiyorum. benim neyim eksik diyorum
Bencede ama baktık olmuyo çok kötü 1 kaşık hakkımız olsun?:26:
bence deee yapamayıp pes etmekten iyidir yanihadin hayırlı uğurlu olsun. bu arada avatarındaki köpiş senin miii
ece neden ve iki hafta olunca o hafta hangi kilodaysam ondan devam mı ediyorum.yoksa kaç kilo olursam olayım bu kilodan mı devam ederim.muhtemelen 89 falan olurum
Hadi bakalımm baktık bırakıyo gibiyiz geliriz foruma birbirimize gaz veririzzYok yahu nerdee annemler her türlü hayvana karşı
benim golden retriever 3 yaşında erkek köpeğim var. :121: ben 23 yaşındayım. sen kaç yaşındasın şeyma?
Aaaa Buse benim de Maltes'im var adi da Kartopu ama yas konusuna girmeyimbenim golden retriever 3 yaşında erkek köpeğim var. :121: ben 23 yaşındayım. sen kaç yaşındasın şeyma?
Aaaa Buse benim de Maltes'im var adi da Kartopu ama yas konusuna girmeyim
Seymaaaaaa sen de Dukan'a baslasana ve Busecim cok iyi dusunmussun Fulya Dukan konusunda cok bilgili bize yardim ederse cok guzel olur:13:
Lapa diyetinde basarilar diliyorum size aslinda ben de baslamayi dusundum ama sanki bagirsaklarin calismasini bozabilir diye bi his uyandirdi bende
Aaaa Buse benim de Maltes'im var adi da Kartopu ama yas konusuna girmeyim
Seymaaaaaa sen de Dukan'a baslasana ve Busecim cok iyi dusunmussun Fulya Dukan konusunda cok bilgili bize yardim ederse cok guzel olur:13:
Lapa diyetinde basarilar diliyorum size aslinda ben de baslamayi dusundum ama sanki bagirsaklarin calismasini bozabilir diye bi his uyandirdi bende
Onu annemde söyledi ama yanında yeşilçay falan içicez ya o biraz daha etkisini azaltır diye düşündüm:44:
Dukana mı başlasam güzel olur aslında ama bütüngün okulda oluyorum tatlım ne kadar uyabilirim orasını bilemiyorum ama araştırıyım bi iyice bakıyım yapabiliceğim gibiyse neden olmasınn
kızlar dukan mı yapıyorsunuz Allah sabır versin ya :/ ben 3 gün yaptım dayanamadım 4. güne o ekmekler, myveler salatalar bile öyle güzel kokuyordu ki anlatamam
Slm kızlar.bu sabah tartıda kendimi 800gr daha vermiş gördüm fena gaza geldim.yanlış mı acaba diye akşama kadar bir kackez daha tartildim.sanirim bu isi basaracam.giymekte zorlandigim pantolonum vardi onu rahat bir sekilde giyince tamam bu is dedim.kizimi ancak uyutabildim artik ders calismam lazim herkese iyi geceler...
aaa benimkinin de adı Köpükneden yaş konusuna girmiyorsun? yaşlandı mı seninki
emineciiim sen de başla istersen pirinç lapası diyetine bizimlee. ödem attırıyor diye başlıyorum ben en çok. zaten 2 günlük bir şey. ne dersin?
canııımsakin olmaya çalış. konuları pek bilmiyorum ama ayrıldık falan deme hemen. barışırsınız mühim bir şey değilse. hemen kendini salma dur. :26:
Tatlım bozma moralini diyemiyorum ama sakin olmaya çalış,ikinizde sakinleşince hallolur herşey sıkma canını sen
nedeeeeen???..ya da nedenini söyleme yarına kadar bekle...ondan sonra anlatmaya başla...
canim ya cok uzuldum inan ki. sorunun ne oldugunu da bilmiyorum gerci ama dur bakalim belki duzelebilecek bir seydir...
kız zaten keyganamlar bizde depresyondayım yine kendimi mutfaga kapatıp çatlarcasına kadar yiyorumayh su yazdigini gorunce bir anda cenem acildi doktureyim biraz.
bence degismeyi gercekten istiyorsan buna hazirsan kendine bahaneler uretmeyi birakmalisin. dukan yapmayabilirsin ama bir yerden bence baslamak lazim. herseyden az yiyeyim sporla yavas yavas vereyim isi bence yas. 50 kilodan 60a cikmis olsak da kilo vermek istiyor olsak neyse de... hayatinda hic gercekten sisman olmamis, diyet yapanlarin psikolojisini anlamayan, durduramadigi yeme krizlerini hic yasamamis, psikolojik aclik nedir bilmeyen, bir sekilde uc bes kilo almis onu vermek isteyen insanla biz bir olamayiz. bu kilolara ciktigimiza gore demek gerceten de yemeklerle aramizda oldukca sagliksiz bir iliski var. bizim hem yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor (kilo vermek icin) hem de yemekle olan iliskimize yeni bastan baslamamiz tum eski aliskanliklari silip yenilerini edinmemiz, psikolojik bagimliliklarimizdan kurtulmamiz gerekiyor (bu da diyet sonrasinda kilomuzu koruyabilmemiz icin). isimiz zor yani.. ama mumkun.
ben belli kurallari sinirlamalari olan (ama fix menu gibi de olmayan) bir programi uygulamak en iyisidir diyorum. dukani neden bu kadar ovuyorum heryerde cunku dukanla kac ulkede milyonlarca kisi kilo verdi biliyorsundur. bizim Prens William'in esi yok mu Kate Middleton.. (sanki mahalleden arkadasimmis gibi oldu oyle deyince) o bile dukanla kilo verdi dugununden once, ve de onun kiz kardesi. burada da cok yaygin dukan. bunca insan yaniliyor olamazha sen illa yapacaksin demiyorum sevmeyebilirsin ama karatay ve dukan disinda ben de ise yarayan pek diyet bilmiyorum. karatay menuleri de bana cok yagli geliyor acikcasi ve kilo verme de oldukca yavas oluyor bildigim kadariyla (bu senin icin bir problem degilse gerci neden olmasin). onun disinda diyetisyene gitmek haftalik tartilma acisindan iyi olsa da diyetisyen listelerini artik hepimiz ezbere biliyoruz...
ben de gecen yil diyeti birakmasaydim da kaldigim yerden devam etseydim simdiye ben de coktan zayiftim. hayatimdaki en buyuk pismanliklarimdan biri... ama ayni hatayi bir kere daha yapmamaya yemin ettim artik. o donem 84lere geldikten sonra diyetim bozulup da yeniden kilo almaya baslayinca moralman yerle bir olmustum. zayif olmayi cok istiyordum ama artik kendime olan saygimdan ve motivasyonumdan bir kirinti bile kalmamisti geriye, insan icine cikmaya bile cok utaniyordum. kilo aldikca aliyor ama diyet olayini da kendimi hazir hissetmedigim icin erteleyip duruyodum. pazartesi basliyorum derdim hep ama en fazla yarim gun dayanirdim boyle boyle onlarca pazartesi gecti ve ben o sene verdigim tum kiloyu (ve 2 kilo da ekstradan) geri aldim. cunku ac kala kala kilo vermistim ama kendimi porsiyon kontrolu vb konularinda hic egitmemistim diyet bitince eski sistemime aynen geri donmustum o da bana kilo kilo yag olarak geri donuyordu. inanilmaz mutsuzdum depresyonun dibine vurmustum artik ama vermem gereken kilo da cok oldugu icin acayip gozumde buyuyordu. gozumde buyudugu icin de ertelemeye devam ediyordum. ama eger diyete baslamak icin o son karari vermemis olsam hala erteliyor olsam su an hala 100 kusur kiloda olacaktim ve kendimden nefret etmeye devam edecektim.
bir yerden baslaman lazim disiplinli bir sekilde. ipin ucu cok kolay kaciyor bir kacamak iki kacamak derken her hafta duzenli kacamaklar ve sonrasinda takimdan ayrilmalar vs bunu kac kez yasadik ve gorduk. puskevitcikolata pilav pasta borek sarma vs hayir demek zor diyeceksiniz ben hayir diyebiliyorsam dunya uzerindeki her insan bunu yapabilir demektir. benim onlardan farkim ne benim de celik gibi bir iradem yok sonucta (yoksa 102 kiloya cikar miydim daha cocuk bile yapmadan). iradeye hakim olmak da zayiflamak da bizim elimizde. moralim bozuldu yiyeyim, canim sikildi ne yesem, bakayim dolapta ne varmis vs... bunlari tamamen bitirmek gerekiyor (ben ve benim gibi olanlar icin soyluyorum). mesela annem oyle degil, tablet cikolatasindan her gun bir kare koparir onu bir haftada anca bitirir veya bitiremez. ama ben oyle degilim ben cikolatadan birkac kare koparir sonra kalani da agzima tikistiririm sanki elimden alacaklar gibi... bir kare yiyip biraksam artik o cikolatadan baska bir sey dusunemez olurum butun gun aklimda duracagina midemde dursun hesabi. iste o yuzden benim ipleri hic birakmamam gerek. az gevsetsem bile elimden kacacak diye dusundugumden simdiye kadar siki siki tuttum. o yuzden eylulden beri sifir kacamakla devam ediyorum. etmek zorundayim.
benim de canim surekli yemek yemek isterdi ilk zamanlar ozellikle, karnim devamli acti acayip hassastim moralim bozuktu esim karsimda yemekleri yedikce ona gicik oluyordumbana meyveli tart yaptirmisti ilk haftamda, tadina bile bakamadan minik kremali recelli tartlar yapmistim mis gibi de kokuyordu parmagimdaki kremayi bile yalamam yasakken su senin "mubarek insan" karsimda 4-5 tanesini goturmustu de neredeyse aglayacaktim. ertesi gun de cin yemegi soyledi onu yerken artik agladim tutamadim ama ilk birkac haftayi atlatinca gerisi geliyor. o sureci atlatana kadar da ne zaman yemek yemek istesem baska bir odaya kactim. normalde haftada bir seffaf sedefli oje suren (veya onu bile surmeyen) ben her gun yeni ojeler falan surmeye surekli manikur yapmaya basladim o donem anahtar sozcuk dikkat dagitma yemek aklindan cikana kadar baska seyle ilgilenmek. erken yatmak vs. cocuk varsa tabi daha zor olabilir ama ben o konuda sansliydim neyse ki. esimi asagida birakip kendim odama cikip laptoptan dizi izleyip tirnak boyuyordum veya cilt maskesi yapiyordum, erken yatiyordum vs. (cunku benim en eski ve en buyuk problemim gece yemeleriydi).
bir de ikram edilene hayir demek, yemek yapip tadina bile bakmamak, herkes yaptigin tatlidan borekten yerken sadece diyet yemekleri yiyebilmek vs... bu tip seylere olan bakis acimizi kesinlikle kokten degistirmeliyiz diye dusunuyorum. cok sinir oluyorum mesela benim KV ne zaman diyet yemegimi yerken beni gorse oyy yaziiik falan gibi yorumlar yapiyor.... ben de bir sey demeyeyim diyorum ama gecenlerde dayanamadim soyledim artik ben gayet mutluyum hem tadini sevdigim seyleri zevkle yiyorum hem de her ay bir beden kuculuyorum bunun nesine aciyorsun ki anlamadim dedim. cunku cidden ben kendime acimak bir yana onlarin yemek/tatlilarina hayir dedigim icin bilakis acayip mutlu hissederken bana gelip de "oyy fulya'ya bakin yazik izgara & salata yiyor" veya iste "iyy brokoli mi o yazik sana" falan diye sacma sapan yorumlar yapmasi acayip sinir ediyor. eskiden olsa ben de onlarin yediklerinden "yiyemedigim" icin cok uzulur kendimi herseyden yoksun hisseder depresif olur iyice hassaslasirdim. simdi "yemiyorum" diyorum cunku istesem yerim degil mi. istesem su an buzdolabindaki en sevdigim ben&jerrry's dondurmayi gider bitirene kadar kasiklarim. onlara yaptigim pilavdan eskiden oldugu gibi yine 2 tabak dolusu yerim. ama ben istemiyorum. istemedigim bir seyi de yememek bana hic koymuyor (ama benim kv bunu anlayamiyor henuz).
ben zayif olmak istiyorum. zayifken de yemekle saglikli bir iliskim olsun, gece buzdolabinin karsisina gecip ne yesem diye bakmayayim, tv/pc karsisinda atistirmayayim istiyorum. evde surekli saglikli yemekler pisirip ara sira tatli/cikolata/dondurma/cips/cerez aldigimizda veya disari yemege ciktigimizda herseyi zevkle ve pismanlik duymadan yiyebilmek istiyorum. canim sikkinken ne yesem diye dusunmek yerine ne yapsam demek istiyorum. buzdolabina kosmak yerine pc/tv/kitap/yagli boya/orgu/alisveris artik ne olursa. aciktigim zaman yiyip doydugum anda birakabilmek istiyorum. 36/38 beden olup her istedigimi giyebilmek ve de her giydigimi de guzel tasimak istiyorum. is-ti-yo-rumve de bunlarin hepsi olacak siz de adim adim sahit olacaksiniz.
ozetle beyin ayni beyin de zorla bir diyeti uygulamaya calisiyorsan bir yerden sonra o sistem cokuyor bunu demek istiyorum. bizim gibi artik obez kategorisine kadar cikmis insanlarin kilo vermesi ancak (UYARI: cok kli$e bir cumle yazmak uzereyim) hayat tarzimizin komple degismesi ile mumkun olabilir. yemeklerle olan tum bagini ve onlara bakis acini degistirmen gerekiyor, eger bagimliliksa onun uzerine gitmen bagimliliktan tamamen kurtulduguna emin olana kadar gerekirse o seyden (her ne ise) uzak kalman gerekiyor. iste o zaman herhangi bir diyette basarili olmaman icin hicbir sebep kalmayacak. ama eski kafa ile devam edersek hedef kiloya ulasamadigimiz gibi verdigimiz kiloyu da asla koruyamayiz. ki bu da en az kilo vermek kadar onemli (hatta belki daha onemli).
simdi yabanci bir forum var benim diyeti yapanlarin forumu. orada bir bayan var devamli mesajlasiyoruz. yillardir o forumun mudavimi ve cok tatli & yardimsever biri. kendisi 40 kg verdi hem de 3 kere. cunku ilk ikisinde aynen geri almis. ilkinde verdigi hizla geri almis. ikincisinde 1-2 yil icinde geri almis. 3.sunde artik olayi beyninde bitirerek (yukarida yazdigim seyler) o kiloyu uzun sure korumayi sonunda basardi, artik geri almaz da cunku degisim beyinde gerceklesmis artik.. onunla uzun uzun konustugum cok olmustu benim su an size yaptigimi o bana yapardi (iskence mi yani dediginizi duyar gibiyim) motivasyonumda etkisi cok buyuktur. resmini de paylasicam simdi..
ONCE:
SONRA:
(7 ayda verdi bu arada kiloyu)
baslangic kilomuz ayni boyumuz da ayni hedefimiz de ayni o yuzden de biraz ona kendimi yakin hissetmistim, ama tanidikca hepten sevdimo beni nasil olumlu etkilediyse ben de sizi etkilemek istiyorum umarim sonuna kadar okumayi basarabilen olursa tabi
valla canim sabah ya yulaf lapasi ya da protein tozundan milkshake. oglen bir kase corba (ekmeksiz). aksam bir kalorilik zeytinyagi fislatip izgara tavuk yapiyorum 200-240 gram kadar tavuktan (2 gogus gibi) yanina yagsiz tuzsuz limonlu yesil salata. garibim su an boyle besleniyor :) ama bizimki oldukca dusuk kalorili ozel bir liste o yulaf lapalari, corbalar falan bizim diyetin kendi urunleri diyetisyenden aliyoruz. yani bizim listeyi bire bir uygulamak mumkun degil. yine de fikir olsun diye yazdim.
ben de taciz edicem
ben tam 100 kilo olmuşum artık yazacak yüzüm yok takımdan ayrılmak bile istiyorum ne dr verdigi listeye uyuyorum habire yemek hazırlıyorum mutfakta yatıcam nerdeyse kaç gün kayganamlar küçük gelindeydi kıyamadılar abisinin kızına hemen fadimenin yanına geldilerfadimeeeeeeeeeee buraya gelip okuyup çıktığını biliyorum..operacı bayanla arkadaş olmuşsun facede , oradan çözdüm durumu....yarın burada ol, yoksa seni taciz ederim bak
herkeşcikler burada ama yazan yok.. ..Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 3 ziyaretçi)
hoppidicik, buzdanmadam, marti, buseb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?