- 4 Ocak 2014
- 488
- 17
- 98
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #58.161
Sen sabah yazdığıma bakma kahvaltı sabah edilir diye öyle yazmışım alışkanlık işte ama sabah vaktim olmuyor öğlene doğru ediyorum kahvaltımı.Akşama kadar bu yüzden acıkmıyorum.Hoş hiç kıpırdamıyorumki iki yemek arasında nası yakıp acıkcam oda ayrı mesele.Masallah canim aksama kadar hic acikmadinmi ya o oglen menusu yok ya hani dayanmak mesele :)
Rukiş çok hafif yiyorsun senin menülerini çok beğeniyorum.Bende menümü yazayım
Sabah 1 elma 1 kivi ve 2 kuru incirden kahvaltilik yaptim :)
Öglen 40 gram kofte 1 kaynamis yumurta az salatalik ve domates azicikta ton baligi
Ara 2 kuru incir
Saat 4 te 3 kasik musli
Saat 10 da okuldan gelince aciktim ve 3 kasik musli daha yedim dayanamadm malesef :/
Su 2 lt oldu mu bilmiyorum
Spor 15 dakka bisiklet 1 saat yuruyus var ama 5 dakikasi kosu oldu :)
Bende menümü yazayım
Öglen 40 gram kofte 1 kaynamis yumurta az salatalik ve domates azicikta ton baligi
Ara 2 kuru incir
Saat 4 te 3 kasik musli
Saat 10 da okuldan gelince aciktim ve 3 kasik musli daha yedim dayanamadm malesef :/
almayı çok istedim. ama koşu bandım var. eşimden izin çıkmadı maalesef ama isterdim olsun .Selam kızlar,
Uzun zamandır menü yazamadım. Bugun de yazmaya utanıyorum cünkü aksam yemegim cok gec kaldı. Balık yedim ama kepekli ekmekle.
Yarından itibaren düzenli menü yazacagm.
Bide sizlerden eliptik bisiklet kullanan var mı? Tavsiye eder msnz? Hangi marka?
Canim ben cok begendm menunu gayet guzel olmus sporda cok iyi zaten masallah :)
Masallah canim aksama kadar hic acikmadinmi ya o oglen menusu yok ya hani dayanmak mesele :)
Canim borekleri oglen menune koyuyorum ben direkt aslinda olmasa daha guzel ama insan bazen tutamiyor kendini :))
arkadaşlar bugünkü menüm sabah zeytinlipeynirli hafif bi kahvaltı öğle gün bendeydi patates salatası ve sütlü tatlı akşam yoğurtlu ıspanak (ıspanağı çok seviyorum)
Canım bugün şeydanın 2. günüydü ilk gün narlı kinoa detoksu vermişti.Onun menüleri zor ama içinden beğendiklerimizi tek gün olarak deneyebiliriz.Yada yemek tariflerini kullanabiliriz.kızlar eşim gazaeteyi almış. baktım şeyda coşkunun ayzı dizisine. gün gn anlatıcak. ilk gün beyaz protein günüymüş hadi o yapılır da ayrın sıvı günüymüş. bi sürü malzeme saymış. o yiyecekelri yapmaya ayrı biz hzimetli lazım. ama demişki bol bl su için ki karnınız şişşisn demiş rsmen
bir de yürüyüş en güzel spor demiş. birde bisikletten bahsetmiş.
ben birde montignac ı inceledim
aslında bütü diyetelrin ortak noktası aynı şekr yok beyaz un yok şekerli gıdaalr yok
çok şaşırdığım bişli oldu mesela montignac da fındık yer fıstığı faaln makul oranalrda serbest beyaz ekmek öle yüksek ki glisemik indeksi. şimdi yiyecekelrin glisemik indeksi yüksek olunca yendiğinde çabucak tekrar açlığa neden oluyor.
mesela %70-80 oranında kkaolu olan çikolatalrın glisemik indeksi öle düşükki yenebilir deniyor.
listeyi yazıcam bence çok fayadlı ebnde bu lsite ıişığında kendimce kafamda menüler oluşturucam
sağlıklı bi şekilde zayıflamak lazım. garip içecekelr karışımlar olmuyor bi yerde tıkanıyor.
yasakalr cazip gelior. halbuki o cıslar yerine geçebilecek çok daha makl şeyelr varnmış.
çok ilginç bii mesela havuç çiğ yenince çok düşük glisemik indeksi yani iyi şekr bunalrı vücuda alabilirmişiz. abi hedef kiloya ulaştıktan sonra
ama haşlanınca köötü şekere dönüşüyormuş.
kepekli amkarnadankepekli pirinçten bahsedikliyor.
anladim canim :) tesekkur ederim bnm menulerim bana agr geliyor bazen nedense ama tek kalinca yemek yapipta yemekte zor geliyor acikcasi birde derslerim 5 ten 10 a kadar olunca aksamlari agir yememeye calisiyorm ki bazen gelnce acikiyorm bisiler yiyebileyim die :)Sen sabah yazdığıma bakma kahvaltı sabah edilir diye öyle yazmışım alışkanlık işte ama sabah vaktim olmuyor öğlene doğru ediyorum kahvaltımı.Akşama kadar bu yüzden acıkmıyorum.Hoş hiç kıpırdamıyorumki iki yemek arasında nası yakıp acıkcam oda ayrı mesele.
Rukiş çok hafif yiyorsun senin menülerini çok beğeniyorum.
Canim aslinda bu sabah canim hicbirsey istemedi ama sirf kahvalti edip metabolizmayi calistrmk icin yemm gerekiyor die dusundum bnde meyve yedim :) ve tesekkur ederm kac gundr spor yapamamistim iyi oldu bugun :)canım sabah sabah nasıl meyve yiyorsun yaafiyet olsun da iyi midene okunmuyor... sporun da çok gü zel
Tamm canim soz verdin bak yrnki menude ciss yok :))almayı çok istedim. ama koşu bandım var. eşimden izin çıkmadı maalesef ama isterdim olsun .
qevet kızım yesin diye yapıyorum ama insan yapıncada duramıor atıştırıyor biraz.
ama söz yarın yemicem.
Canim ben cok begendm menunu gayet guzel olmus sporda cok iyi zaten masallah :)
rukişciğim teşekkür ederim. menümü beğenmene sevindim ve motive oldum :)
Bu arada sizinle birsey daha paylasmak istiyorm hni bn 3 kilo aldim ya subatin besinde vucut olculerimi almistm acaba kilo alinca fark oldumu die aklima gelince tekrr olctum ama olumlu bir sonuc aldm bn elma tipliymisim malesef ve bel bolgem cok sorunlu eminim yanlrm en az yirmi kilo vardr !! Neyse iste bgn olcundm tekrr ve gobis bolgesinden 20 gunde tam 7 cm incelmism :)) her yerde var ama bni encok bu mutlu etti ve bozulan motivasyonumu da yerine gtrdi desek yeri var :)
Bende menümü yazayım
Ara 2 kuru incir
Saat 4 te 3 kasik musli
kızlar eşim gazaeteyi almış. baktım şeyda coşkunun ayzı dizisine. gün gn anlatıcak. ilk gün beyaz protein günüymüş hadi o yapılır da ayrın sıvı günüymüş. bi sürü malzeme saymış. o yiyecekelri yapmaya ayrı biz hzimetli lazım. ama demişki bol bl su için ki karnınız şişşisn demiş rsmen
bir de yürüyüş en güzel spor demiş. birde bisikletten bahsetmiş.
ben birde montignac ı inceledim
aslında bütü diyetelrin ortak noktası aynı şekr yok beyaz un yok şekerli gıdaalr yok
çok şaşırdığım bişli oldu mesela montignac da fındık yer fıstığı faaln makul oranalrda serbest beyaz ekmek öle yüksek ki glisemik indeksi. şimdi yiyecekelrin glisemik indeksi yüksek olunca yendiğinde çabucak tekrar açlığa neden oluyor.
mesela %70-80 oranında kkaolu olan çikolatalrın glisemik indeksi öle düşükki yenebilir deniyor.
listeyi yazıcam bence çok fayadlı ebnde bu lsite ıişığında kendimce kafamda menüler oluşturucam
sağlıklı bi şekilde zayıflamak lazım. garip içecekelr karışımlar olmuyor bi yerde tıkanıyor.
yasakalr cazip gelior. halbuki o cıslar yerine geçebilecek çok daha makl şeyelr varnmış.
çok ilginç bii mesela havuç çiğ yenince çok düşük glisemik indeksi yani iyi şekr bunalrı vücuda alabilirmişiz. abi hedef kiloya ulaştıktan sonra
ama haşlanınca köötü şekere dönüşüyormuş.
kepekli amkarnadankepekli pirinçten bahsedikliyor.
Bende tesekkur ederim canim :) yapilan yanlislari nasil soyluyorsak dogrularisa takdir etmek gerekki motive olalim :)Canim ben cok begendm menunu gayet guzel olmus sporda cok iyi zaten masallah :)
rukişciğim teşekkür ederim. menümü beğenmene sevindim ve motive oldum :)
rukişciğim senin adına bende mutlu oldum. hafta başındaki moral bozukluğunu giderdi en azından. demek ki onlar kilo değilmiş canım.inşallah tartıda da hafiflediğini görürsün hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum :)
Cok saol canim haklisin cok emek veriorz insallh karsiligini hep alirz :)oh oh spor süper olmuş incelmeler boşuna değil, emeğinin karşılığı :))
Gunaydin tatliiim :)takımın sabah kuşundan herkese kocaman günaydın
gönlünüzce bir gün geçirmeniz dileğiyle...hepinize kolay gelsin
Cok tesekkurler canim :) iste simdi bir kere daha ekmegi ve sekefi biraktigima cok sevndm kizartmalarda pek olmuyor ama kofte faln yaparken zorunlu yagda kizartiyorum ama olsun en azindan onlari da minimumda kullaniyorm zaten :)günaydın kızlar... bu da benden genel bilgi olsun, aslında diyet değil sağlıklı beslenme bizimkisi ve neden gerekli birdaha okuyalım;
beynimizi tüketen gıdalar
1. Şeker ve şeker ürünleri
Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir. Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.
2. Alkol
alkolün karaciğeri iflas ettirdiği bilinmektedir. Ancak az bilinen diğer etkisi de beyni bitirip tükettiğidir. Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarılabilmektedir. Ancak uzun süreli kullanımlarda kalıcı hasarlara da yol açabilir.
3. Fast Food
Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır. Fast Food ürünlerinin içindeki katkı maddelerinin öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da yol açtığı kanıtlanmıştır.
4. Kızarmış yiyecekler
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.
5. İşlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalar
Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur..
6- Çok tuzlu gıdalar
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir.
7. Tahıllar
Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Yani tam tahıllar. Eğer çok tahıl tüketirseniz bu hızlı yaşlanmanıza da yol açacaktır.
8. İşlenmiş proteinler
Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.
9. Trans yağlar
Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir.
Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar.
10. Yapay tatlandırıcılar
İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?