Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Bende menümü yazayım

Sabah 1 elma 1 kivi ve 2 kuru incirden kahvaltilik yaptim :)
Öglen 40 gram kofte 1 kaynamis yumurta az salatalik ve domates azicikta ton baligi
Ara 2 kuru incir
Saat 4 te 3 kasik musli
Saat 10 da okuldan gelince aciktim ve 3 kasik musli daha yedim dayanamadm malesef :/

Su 2 lt oldu mu bilmiyorum
Spor 15 dakka bisiklet 1 saat yuruyus var ama 5 dakikasi kosu oldu :)

selam kızlar bende menümü yazayım :

sabah: 1 kase müsli yarım yağlı sütle

ara: 2 kuru kayısı

öğle: dışardaydım yarım paket çubuk kraker

akşam: 1 kase tarhana çorbası, yarım pors. yoğurtlu brokoli, 1 kase yeşil salata yağsız

ara: 1dilim kepek ekmeği

su 2lt kadar, yeşil çay 2 kupa, spor 45 dk leslie

Masallah canim aksama kadar hic acikmadinmi ya o oglen menusu yok ya hani dayanmak mesele :)
Sen sabah yazdığıma bakma kahvaltı sabah edilir diye öyle yazmışım alışkanlık işte ama sabah vaktim olmuyor öğlene doğru ediyorum kahvaltımı.Akşama kadar bu yüzden acıkmıyorum.Hoş hiç kıpırdamıyorumki iki yemek arasında nası yakıp acıkcam oda ayrı mesele.
Rukiş çok hafif yiyorsun senin menülerini çok beğeniyorum.

canım sabah sabah nasıl meyve yiyorsun ya afiyet olsun da iyi midene okunmuyor... sporun da çok güzel

kızlar eşim gazaeteyi almış. baktım şeyda coşkunun ayzı dizisine. gün gn anlatıcak. ilk gün beyaz protein günüymüş hadi o yapılır da ayrın sıvı günüymüş. bi sürü malzeme saymış. o yiyecekelri yapmaya ayrı biz hzimetli lazım. ama demişki bol bl su için ki karnınız şişşisn demiş rsmen
bir de yürüyüş en güzel spor demiş. birde bisikletten bahsetmiş.

ben birde montignac ı inceledim
aslında bütü diyetelrin ortak noktası aynı şekr yok beyaz un yok şekerli gıdaalr yok
çok şaşırdığım bişli oldu mesela montignac da fındık yer fıstığı faaln makul oranalrda serbest beyaz ekmek öle yüksek ki glisemik indeksi. şimdi yiyecekelrin glisemik indeksi yüksek olunca yendiğinde çabucak tekrar açlığa neden oluyor.
mesela %70-80 oranında kkaolu olan çikolatalrın glisemik indeksi öle düşükki yenebilir deniyor.
listeyi yazıcam bence çok fayadlı ebnde bu lsite ıişığında kendimce kafamda menüler oluşturucam
sağlıklı bi şekilde zayıflamak lazım. garip içecekelr karışımlar olmuyor bi yerde tıkanıyor.
yasakalr cazip gelior. halbuki o cıslar yerine geçebilecek çok daha makl şeyelr varnmış.

çok ilginç bii mesela havuç çiğ yenince çok düşük glisemik indeksi yani iyi şekr bunalrı vücuda alabilirmişiz. abi hedef kiloya ulaştıktan sonra
ama haşlanınca köötü şekere dönüşüyormuş.

kepekli amkarnadankepekli pirinçten bahsedikliyor.

Yüksek GI
Orta GI
Düşük GI

Yüksek GI gıda maddesi / ürün

Mısır şurubu 115
Bira * 110
Glikoz (dekstroz) 100
Glikoz şurubu 100
Kızarmış patates, elma dilimli patates 95
nişasta) 95
Patates, fırında pişmiş 95
Pirinç unu 95
Glutensiz beyaz ekmek 90
Patates unu 90
Havuç () * pişmiş 85
Kereviz, düğme kereviz, () * pişirilmiş kereviz 85
Mısır gevreği 85
Hamburger ekmeği 85
mısır nişastası) 85
Pop mısır şekeri (olmadan) 85
Şişirilmiş pirinç 85
puding 85
Şalgam () * coked 85
Beyaz sandviç ekmeği 85
Beyaz buğday unu 85
Patates püresi 80
Börekler 75
Lazanya (yumuşak buğday) 75
bal kabağı 75
Pirinç süt şeker (sütlaç ) ile 75
Karpuz * 75
Baget beyaz ekmek 70
Bisküvi 70
Börek 70
Lahana şalgam, bir tür şalgam,70
Çikolata bar (şeker) eklendi 70
Kolalı içecekler, alkolsüz içecekler, soda 70
Mısır unu 70
Darı, 70
Pekmez 70
Ezme 70
Noodle (ihale buğday) 70
Muz / (pişmiş) 70
Polenta, mısır unu 70
Patates kızartması,70
cips 70
Manhaşlanmış patates 70
tı (yumuşak buğday) 70
Rafine edilmiş tahıllar şeker (ile) eklendi 70
Peksimet 70
Special K ™ 70
Standart pirinç 70
Beyaz şeker (sakaroz) 70
Bütün kahverengi şeker 70
Pancar, pancar () * pişmiş 65
Kestane unu 65
Fava fasulye, bakla, bakla () pişmiş 65
kahverengi ekmek maya () ile 65
Akçaağaç şurubu 65
Marmelat şeker () ile 65
Mars ®, Sneakers ®, Nuts ®, vb 65
Müsli şeker veya bal (ile eklenmiş ...) 65
Ananas (kalay / CAN) 65 A
Kuru üzüm (kırmızı ve altın) 65
Çavdar ekmeği çavdar (30%) 65
Mısır, 65
haşlanmış patates 65
Tam tahıllı ekmek 65
Muz () Konfit 60
Kestane 60
Sert / makarnalık buğday irmik 60
Bal 60
Dondurma (şekerli ) 60
Lazanya (sert buğday) 60
Uzun taneli pirinç 60
Mayonez (,) şekerli endüstriyel 60
Karpuz (kavun, tatlı ve sulu, vb) * 60
yulaf lapası 60
Kokulu pirinç (jasmine. ..) 60
Pizza 60
Mantı (sert buğday) 60
Bulgur () pişmiş 55
Tereyağı kurabiye, kurabiye, bisküvi Spritz (un, yağ, şeker) 55
Üzüm suyu () şekersiz 55
yenidünya 55
Ketçap 55
Mango suyu () şekersiz 55
Nutella ® 55
Papaya (taze meyve) 55
Kırmızı pirinç 55
Spagetti (iyi) pişmiş 55
Sushi 55

Orta Gi gıda maddesi

Tüm Kepek ™ 50
Elma suyu () şekersiz 50
Basmati pirinç 50
Bisküvi (bütün un, şeker yok) eklendi 50
Kahverengi pirinç, 50
Tahıl bar, enerjik (hiç şeker) eklendi 50
Kızılcık suyu () şekersiz 50
Kivi, * 50
Makarna (makarnalık buğday) 50
Mango (taze meyve) 50
şekersiz müsli 50
Ananas suyu () şekersiz 50 T
Wasa ™ ışık çavdar 50
Bütün kuskus / irmik 50
Kepekli makarna 50
Muz (ham) 45
Kahverengi pirinç Basmati 45
Hindistan cevizi 45
Kızılcık 45
Greyfurt suyu () şekersiz 45
Üzüm, yeşil ve kırmızı (taze meyve) 45
Portakal suyu (taze sıkılmış ve şekersiz) 45
Ananas (taze meyve) 45
Sandard çavdar ekmeği 45
Kızartılmış ekmek ayrılmaz 45
Tüm bulgur () pişmiş 45
Tüm tahıllar (hiç şekersiz) 45
Bütün kuskus, bütün irmik 45
Al dente spagetti (5 dk PıŞMıŞ .) 40
Ekmek, saf maya ile% 100 ayrılmaz un 40
Karabuğday, (un veya ekmek) 40
Havuç suyu () şekersiz 40
Hindistan cevizi sütü 40
Kuru incir 40
Kuru erik / kuru erik 40
Falafel (bakla fava) 40
Integral buğday makarna, al dente 40
Laktoz 40
Yulaf gevreği () pişmemiş 40
Yulaf 40
Ayva ( jöle, şeker olmayan) 40
Kurabiye, bisküvi Spritz (Tümleşik un, şeker yok) eklendi 40
Tahin 40

Düşük GI gıda maddesi /

Elma (taze meyve) 35
Elma sosu 35
kuru Fasulye 35
Kereviz,, () ham kereviz köklü şalgam 35
Nohut unu 35
Kızılcık fasulye, barbunya 35
Kurutulmuş elma 35
Kuru kayısı 35
Kurutulmuş domates 35
Incir; (taze meyve) 35
Bezelye () taze 35
Dondurma gerçek fruktoz () ile 35
Mısır (çig)35
susam (tohum) 35
Nektarin (taze meyve) 35
Portakal (taze meyve) 35
Şeftali (taze meyve) 35
Erik, kuru erik (taze meyve) 35
Nar (taze meyve) 35
Ayva (taze meyve) 35
Ayçiçeği tohumu 35
Domates suyu 35
Domates sosu (doğal, hiç şekersiz)35
Wasa ™ lif (24%) 35
Beyaz fasulye, kuru fasulye, 35
Yabani pirinç 35
Maya 35
Yoğurt,yağlı yada yağsız ** 35
Kayısı (taze meyve) 30
Pancar () ham 30
Kahverengi mercimek 30
Havuç () çig. 30
Nohut, (pişmiş ) 30
yeşil fasulye 30
Sarımsak 30
Greyfurt, (taze meyve) 30
Marmelat (hiç şekersiz) 30
Süt ** (ya da yağsız) 30
Yulaf süt (non pişmiş) 30
Armut (taze meyve) 30
Toz / taze süt ** 30
lor peyniri ** 30
Soya sütü 30
Mandalina, 30
Domates 30
Şalgam () ham 30
Sarı mercimek 30
Böğürtlen, dut 25
yaban mersini 25
Bektaşi üzümü 25
Yeşil mercimek 25 H
humus 25
Ahududu (taze meyve) 25
Soya unu 25
Kırık bezelye 25 Ç
badem püresi (şekersiz) 25
fındık püresi (şekersiz) 25
Fıstık püresi (şekersiz) 25
nar 20
Bambu filizi 20
Çikolata, düz (> kakao 85%) 20
Patlıcan, patlıcan 20
Kalp hurma, lahana hurma 20
Limon 20
Limon suyu () şekersiz 20
kakao (hiç şeker) 20
Soy yoğurt () unflavored 20
Batı Hint kiraz, acerola 20
Badem 15
Kuşkonmaz 15
Siyah frenk üzümü 15
Kepek (yulaf, buğday ...) 15
Brokoli 15
Brüksel lahanası 15
Lahana 15 K
keçiboynuzu tozu 15
Kaju fıstığı, akaju 15
Karnabahar 15
Kereviz 15
Hindiba15
biber 15
Kabak, kabak 15
Salatalık 15
Rezene 15
Zencefil 15
Fındık, 15
Pırasa,15
Mantar, mantar 15
Zeytin 15
Soğan 15
Fıstık 15
Turşu 15
Fıstık, yeşil badem 15
Turp 15
Salata, marul 15
Lahana turşusu, 15
Soğancık, echalot, ıspanyolca sarımsak 15
kuzukulağı 15
Soya 15
Ispanak 15
Filizlenmişti tohumları 15
Tatlı biber (yeşil), kırmızı biber 15
Tofu, soya lor 15
Ceviz 15
Buğday tohumu 15
Avokado 10
Kabuklular 5
Baharat (maydanoz, fesleğen, kekik, tarçın, vanilya, vb) 5
Sirke 5

vücudun bi glisemik indeks seviyesinin 35 civarında olması makulmüş.

en azından işimize yarar bir liste bence

almayı çok istedim. ama koşu bandım var. eşimden izin çıkmadı maalesef ama isterdim olsun .

qevet kızım yesin diye yapıyorum ama insan yapıncada duramıor atıştırıyor biraz.
ama söz yarın yemicem.

arkadaşlar bugünkü menüm sabah zeytinlipeynirli hafif bi kahvaltı öğle gün bendeydi patates salatası ve sütlü tatlı akşam yoğurtlu ıspanak (ıspanağı çok seviyorum)

Canım bugün şeydanın 2. günüydü ilk gün narlı kinoa detoksu vermişti.Onun menüleri zor ama içinden beğendiklerimizi tek gün olarak deneyebiliriz.Yada yemek tariflerini kullanabiliriz.

anladim canim :) tesekkur ederim bnm menulerim bana agr geliyor bazen nedense ama tek kalinca yemek yapipta yemekte zor geliyor acikcasi birde derslerim 5 ten 10 a kadar olunca aksamlari agir yememeye calisiyorm ki bazen gelnce acikiyorm bisiler yiyebileyim die :)

canım sabah sabah nasıl meyve yiyorsun ya afiyet olsun da iyi midene okunmuyor... sporun da çok güzel
Canim aslinda bu sabah canim hicbirsey istemedi ama sirf kahvalti edip metabolizmayi calistrmk icin yemm gerekiyor die dusundum bnde meyve yedim :) ve tesekkur ederm kac gundr spor yapamamistim iyi oldu bugun :)
Tamm canim soz verdin bak yrnki menude ciss yok :))

Bu arada sizinle birsey daha paylasmak istiyorm hni bn 3 kilo aldim ya subatin besinde vucut olculerimi almistm acaba kilo alinca fark oldumu die aklima gelince tekrr olctum ama olumlu bir sonuc aldm bn elma tipliymisim malesef ve bel bolgem cok sorunlu eminim yanlrm en az yirmi kilo vardr !! Neyse iste bgn olcundm tekrr ve gobis bolgesinden 20 gunde tam 7 cm incelmism :)) her yerde var ama bni encok bu mutlu etti ve bozulan motivasyonumu da yerine gtrdi desek yeri var :)

rukişciğim senin adına bende mutlu oldum. hafta başındaki moral bozukluğunu giderdi en azından. demek ki onlar kilo değilmiş canım.inşallah tartıda da hafiflediğini görürsün hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum :)

Son düzenleme:

oh oh spor süper olmuş incelmeler boşuna değil, emeğinin karşılığı :))

takımın sabah kuşundan herkese kocaman günaydın
gönlünüzce bir gün geçirmeniz dileğiyle...hepinize kolay gelsin

canım bende baktım aynı listeye... çok eski bir yöntem ama etkili gibi geldi bana da.. ama 5 gün yap 1 gün kaçamak asla olmayacak deniyor bu listede.. dukan gibi bu konuda biraz katı.. kitabı yok piyasada aha alamadım, usağısan ın daha çok bilgisi var bende uygulamaya çalışıyorum kendimce.. sebze yanında akşamları yoğurt yiyorum yada protein yanında ekmek tüketmiyorum. uyabildiğim kadar elimden geldiğince..

günaydın kızlar... bu da benden genel bilgi olsun, aslında diyet değil sağlıklı beslenme bizimkisi ve neden gerekli birdaha okuyalım;

beynimizi tüketen gıdalar

1. Şeker ve şeker ürünleri
Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir. Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.
2. Alkol
alkolün karaciğeri iflas ettirdiği bilinmektedir. Ancak az bilinen diğer etkisi de beyni bitirip tükettiğidir. Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarılabilmektedir. Ancak uzun süreli kullanımlarda kalıcı hasarlara da yol açabilir.
3. Fast Food
Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır. Fast Food ürünlerinin içindeki katkı maddelerinin öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da yol açtığı kanıtlanmıştır.
4. Kızarmış yiyecekler
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.
5. İşlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalar
Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur..
6- Çok tuzlu gıdalar
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir.
7. Tahıllar
Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Yani tam tahıllar. Eğer çok tahıl tüketirseniz bu hızlı yaşlanmanıza da yol açacaktır.
8. İşlenmiş proteinler
Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder.
9. Trans yağlar
Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir.
Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar.
10. Yapay tatlandırıcılar
İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.

Canim ben cok begendm menunu gayet guzel olmus sporda cok iyi zaten masallah :)

rukişciğim teşekkür ederim. menümü beğenmene sevindim ve motive oldum :)
Bende tesekkur ederim canim :) yapilan yanlislari nasil soyluyorsak dogrularisa takdir etmek gerekki motive olalim :)

Insallah canim kilo mu deilmi bilmiyorum ama bnm 4 5 gunume mal olcak :/ ama inceldgmi grmek guzeldi Allah hepimize istedgmiz olculere ve kilolara kavusmayi nasip etsin insallh :) cuma gununu bnde bekliyorum bakalm ne olacak ? Artida cikmam insallh :)

oh oh spor süper olmuş incelmeler boşuna değil, emeğinin karşılığı :))
Cok saol canim haklisin cok emek veriorz insallh karsiligini hep alirz :)
takımın sabah kuşundan herkese kocaman günaydın
gönlünüzce bir gün geçirmeniz dileğiyle...hepinize kolay gelsin
Gunaydin tatliiim :)
Cok tesekkurler canim :) iste simdi bir kere daha ekmegi ve sekefi biraktigima cok sevndm kizartmalarda pek olmuyor ama kofte faln yaparken zorunlu yagda kizartiyorum ama olsun en azindan onlari da minimumda kullaniyorm zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…