- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #162.461
Aslında mantığa ters geliyor özellikle sabahı öğleni gecistirip aksama yüklenilmesi sonuçta yakilamazsa yağa dönüşür. Ama bu fikre katılıyorum çünkü kahvaltı yapamiyorum erkenden ogleyi hafif yediğim zamanlar akşamı da tabi abartmiyorum hep iyi kilo vermişimdir. Şok diyetlere bende karşıymsıkı bir kahvaltının kilo verildiğine dair inancı yalanladı. Bu söz konusu durumun sadece ağır fiziksel şartlar altında çalışan tarla işçileri için geçerli olduğunu söyledi.
Yurtsever, büyük şehirlerde yaşayan insanların İtalyanlar gibi beslenmeleri gerektiğine dikkat çekti. Onlar güne bir kaç bisküvi ve kahveyle başladıklarını, öğlen yemeklerini geçiştirip, ana öğünü ise akşama bıraktıklarını ifade etti.
Esra Tüzün’ün sabah.com.tr’de yer alan haberine göre; Psikolog Zaza Yurtsever’in ‘Korkma Ye’ adlı kitabında, kilo vermek için diyet listelerinden önce, ruhunuzu hazırlamanız çok daha önemli olduğunu söylüyor. Yurtsever kitabında diyetlerle ilgili bilinenlerin çoğunun yanlış olduğunu da söylüyor. İşte efsane dediği diyet mitlerini de şu şekilde sıralıyor’
1- Zayıflamak sağlıklıdır
Araştırmalar, radikal diyetlerle, kısa sürede kilo veren insanlarda; kalp ritm bozukluğu, safra kesesinde taş, kemik erimesi, saç dökülmesi, karaciğer rahatsızlıkları, kas kaybı ve diyabet gibi sağlık sorunlarının oluştuğunu gösteriyor. 35 bin kişinin katıldığı Iowa Women’s Health Study adlı araştırmanın sonucunda; zayıflamaya bağlı diyabetin daha sık ortaya çıktığı ve kalp krizi riskinin arttığı belirtiliyor.
2- Zayıfsa uzun yaşar
İsrail’de yapılan bir çalışmada; doktorlar beş yıl boyunca, 40-65 yaş arasındaki 9 bin erkeği inceledi. Bu süre içinde 5 kilodan fazla zayıflayanların; zayıflamayanlara göre ölüm risklerinin yüzde 30’dan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu ve buna benzer diğer araştırmalar da, bilinenin tam tersine; zayıflamanın, ölüm riskini artırdığını gösteriyor. Hızlı kilo verme gibi, hızlı kilo alma da bu riski yükseltirken, en uzun yaşayanlar; zaman içinde düzenli ama yavaş kilo alanlar oluyor.
3- Şişman fazla yer
Şişmanların daha fazla yemek yediği için kilo aldığına inanılır. Oysa bu alanda yapılan birçok araştırma; şişmanların daha fazla yemek yemediklerini, hatta zayıf insanlarla karşılaştırıldıklarında daha az yediklerini gözler önüne seriyor.
4- Protein diyeti kilo verdirir
Protein ağırlıklı beslenmek; depresif bir ruh haline sebep olabilir. Fiziksel boyutta ise; idrar asidinde yükselmeye, gut hastalığına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi birçok soruna da yol açabilir.
5- Lıght gıda zayıflatır
Diyet ve gıda endüstrisinin kıskacına giren insanlar, light gıdalar tüketerek zayıflayabileceklerine inanırlar. Bu tür gıdaların ortak özelliği; yağ ve şekerden arındırılmış olmalarıdır. Ancak buna rağmen yani light gıda tükettikleri halde zayıflamayamayan insanlar görüyoruz. Çünkü bu tür gıdaların içinde bulunan kimyasal maddeler, organizmaya önemli zararlar vermektedir.
6- Tatlandırıcı kullanın
Tatlandırıcılar son derece tehlikeli sonuçları olabilecek diyet mitidir ve kullanıcının şişmanlamasına yol açar. Nedeni; beynimizin tatlandırıcılara karşı gösterdiği reflekstir.
7- Yağ yasak
Yağ, vücutta safra temizliği için gerekli maddelerin üretimine yardımcı olur. Yağsız beslenenlerin safra atılımı azalır, ayrıca ruh hallerinde de bozulmalar görülür.
alıntıdır
ne diyorsunuz kızlar
kız ben laf sokmak için değil iyi dilek için şey etmiştimayrıca spungleyi daha çok severim kurban olim hatırlatma canım çektiiii
sıkı bir kahvaltının kilo verildiğine dair inancı yalanladı. Bu söz konusu durumun sadece ağır fiziksel şartlar altında çalışan tarla işçileri için geçerli olduğunu söyledi.
Yurtsever, büyük şehirlerde yaşayan insanların İtalyanlar gibi beslenmeleri gerektiğine dikkat çekti. Onlar güne bir kaç bisküvi ve kahveyle başladıklarını, öğlen yemeklerini geçiştirip, ana öğünü ise akşama bıraktıklarını ifade etti.
Esra Tüzün’ün sabah.com.tr’de yer alan haberine göre; Psikolog Zaza Yurtsever’in ‘Korkma Ye’ adlı kitabında, kilo vermek için diyet listelerinden önce, ruhunuzu hazırlamanız çok daha önemli olduğunu söylüyor. Yurtsever kitabında diyetlerle ilgili bilinenlerin çoğunun yanlış olduğunu da söylüyor. İşte efsane dediği diyet mitlerini de şu şekilde sıralıyor’
Araştırmalar, radikal diyetlerle, kısa sürede kilo veren insanlarda; kalp ritm bozukluğu, safra kesesinde taş, kemik erimesi, saç dökülmesi, karaciğer rahatsızlıkları, kas kaybı ve diyabet gibi sağlık sorunlarının oluştuğunu gösteriyor. 35 bin kişinin katıldığı Iowa Women’s Health Study adlı araştırmanın sonucunda; zayıflamaya bağlı diyabetin daha sık ortaya çıktığı ve kalp krizi riskinin arttığı belirtiliyor.
2- Zayıfsa uzun yaşar
İsrail’de yapılan bir çalışmada; doktorlar beş yıl boyunca, 40-65 yaş arasındaki 9 bin erkeği inceledi. Bu süre içinde 5 kilodan fazla zayıflayanların; zayıflamayanlara göre ölüm risklerinin yüzde 30’dan daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu ve buna benzer diğer araştırmalar da, bilinenin tam tersine; zayıflamanın, ölüm riskini artırdığını gösteriyor. Hızlı kilo verme gibi, hızlı kilo alma da bu riski yükseltirken, en uzun yaşayanlar; zaman içinde düzenli ama yavaş kilo alanlar oluyor.
3- Şişman fazla yer
Şişmanların daha fazla yemek yediği için kilo aldığına inanılır. Oysa bu alanda yapılan birçok araştırma; şişmanların daha fazla yemek yemediklerini, hatta zayıf insanlarla karşılaştırıldıklarında daha az yediklerini gözler önüne seriyor.
Protein ağırlıklı beslenmek; depresif bir ruh haline sebep olabilir. Fiziksel boyutta ise; idrar asidinde yükselmeye, gut hastalığına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları gibi birçok soruna da yol açabilir.
5- Lıght gıda zayıflatır
Diyet ve gıda endüstrisinin kıskacına giren insanlar, light gıdalar tüketerek zayıflayabileceklerine inanırlar. Bu tür gıdaların ortak özelliği; yağ ve şekerden arındırılmış olmalarıdır. Ancak buna rağmen yani light gıda tükettikleri halde zayıflamayamayan insanlar görüyoruz. Çünkü bu tür gıdaların içinde bulunan kimyasal maddeler, organizmaya önemli zararlar vermektedir.
6- Tatlandırıcı kullanın
Tatlandırıcılar son derece tehlikeli sonuçları olabilecek diyet mitidir ve kullanıcının şişmanlamasına yol açar. Nedeni; beynimizin tatlandırıcılara karşı gösterdiği reflekstir.
7- Yağ yasak
Yağ, vücutta safra temizliği için gerekli maddelerin üretimine yardımcı olur. Yağsız beslenenlerin safra atılımı azalır, ayrıca ruh hallerinde de bozulmalar görülür.
alıntıdır
ne diyorsunuz kızlar
demin denedim fermuar biraz zorladı ama kapandı
popom biraz çıktı ama 1-2 kilo daha versem gayet olur yaniii
Vuhuuu supwr buse.hatta hava atarsin.bayrama var kiyafetim gwcen yilki oluyor zaten diye:)o tez çürük diye biliyorum onu duyduğumdan beri tv de diyetisyen konuşmalarına hep dikkat ettim hepsi yanına yoğurt diyor. etin değil sebzelerin yanına da. yoğurt candır yaa :)
yok anlatmadin sanirimKızlar busenin serçe olayını okuyunca aklıma geldi ben kedicikleri anlatacaktım size ama hatırlayamadım anlatıp anlatamadığımı
oncesinde hal hatir icin ara iki hafta once falan.siz napicaksiniz tatilde ben de annemdeyim cok bunaldim butun yaz vs dersen zaten mal degillerse gelmezler.malsalar da Allah yardimcin olsunzayiflayinca yicem kararında abartmadan
Valla nasıl duyurayım ki Fatma cım herkes başka bi şehirde bir daha dikkat edicem ama erkekler plan bozdurur kendi aileleri söz konusu olunca hersey farklilasiyor.
sınav in güzel geçmiş Tebrikler :))
Ohh mis gez bebeğim. Dikkat edersin sen eminim ki
proteinin bobrek ve karacogeri yordugunu ben de duymustumsıkı bir kahvaltının kilo verildiğine dair inancı yalanladı. Bu söz konusu durumun sadece ağır fiziksel şartlar altında çalışan tarla işçileri için geçerli olduğunu söyledi.
2- Zayıfsa uzun yaşar
3- Şişman fazla yer
5- Lıght gıda zayıflatır
6- Tatlandırıcı kullanın
7- Yağ yasak
alıntıdır
ne diyorsunuz kızlar
Aynen öyle vücuda bir kerede yukleyince ters tepiyorsus kız benim de canım çekti
ne desem bilemedim ama ben sabahı öğleni geçiştirsem akşam saldırırım o yüzden bunu yaşam biçimi haline getirmek zor bence. zaten sabah öğle geçiştiriyorsun ee nerden alıcaksın enerjiyi vücuda gerekli vitamini vs??
diğerlerine katılıyorum.
Afiyet olsun orti bisküvi den se diğeri azcik daha iyi kaşar yemedim demezsin hem :)Önce menum :)
08.30
Yarim ceviz
09.30 kahvaltı
Yarım dilim ekmek
5 zeytin
1 kupa çay
11 ara
1 çay
13 öğle
1 avuç ayasi kadar ekmek
1 incecik dilim kaşar
1 çay
16 ara
3 çay
18 akşam
2 avuç ayasi kadar somon (fırında bugulama)
Yarım soğan (fırında bugulama)
Bol roka nane maydanoz
Salatalık domates kapya biber.
20 şu an :)
1 kupa çay
Su 2 lt
Spor yok
Dipnot:sağ ayağım hala sis ve aciyor.zorlayamadigim için spor yok
Sabahki ekmekler ve kaşar mecburiyettendi.evde gerçekten hiçbişey yoktu.bisküvi vsden başka.
Poğaça için yorumları merak ettim şimdi :) öğle hiç yememişsin ki canımSabah 10.30
1 tb mayasiz pogaca peynirli.sert mert ama pogaca ihtiyacimi giderdi resmen:)(ev yapimi beyaz unsuzdu.tb ekmek yerine yedim ama yanlis mi yaptim sizce)
Koz domates biber mantar
1 sogan mucver
Ogle 14.30 1 bardak sekersiz sut 1 bardak az sekerli ev limonatasi
aksam 18.45 5 parca izgara tavuk.2 kofte
su 2 litre
spor 45 dk yuruyus
Kuruyemiş e dikkat et canım miktarına fazla yememek lazım suyu biraz daha arttirabilirsinsabah 7 : badem ,1 tabak bezelye :)
ara ögün 05:00 .: karısık kuruyemıs ölçüsünü bilmiyorum poşetten alıp ydim çok degıl ama
akşam 07.00 : 7 tane köfte :)
7 bardak su içtim
spor yok biraz müzik eşliğinde dans ettim .
ağzı olan konuşuyor diyorumsıkı bir kahvaltının kilo verildiğine dair inancı yalanladı. Bu söz konusu durumun sadece ağır fiziksel şartlar altında çalışan tarla işçileri için geçerli olduğunu söyledi.
2- Zayıfsa uzun yaşar
3- Şişman fazla yer
5- Lıght gıda zayıflatır
6- Tatlandırıcı kullanın
7- Yağ yasak
alıntıdır
ne diyorsunuz kızlar
mal değiller canım anlarlar bi deniycem bu yöntemiVuhuuu supwr buse.hatta hava atarsin.bayrama var kiyafetim gwcen yilki oluyor zaten diye:)
Ya ben sirf ondan yogurt falan yiyemiyorum ogunde.yiyem o zaman artik
yok anlatmadin sanirim
oncesinde hal hatir icin ara iki hafta once falan.siz napicaksiniz tatilde ben de annemdeyim cok bunaldim butun yaz vs dersen zaten mal degillerse gelmezler.malsalar da Allah yardimcin olsun
proteinin bobrek ve karacogeri yordugunu ben de duymustum
Erzurumlu musun canım senKizlar görümcem ev arıyormus Erzurum'da ki evini satmış bulursa tasinicakmis tatilde. İnşallah bulur da taşınır.
Bizim gelin hep oyle yapiyo bize ordan cok sey ogreniyorum:):):)annesinin yanina gitneyi 1,5-2 ay onceden kesinlestiriyo.abim gitmese de ben gidecegim cok ozledim diyor.tarigi de tam belirtiyor ki su koymayalim.biz de mal dilmisiz ordan anladim:):):):)bazen karsinin gercek duygularini soylenmeyince farkedemiyor insan.bi sekilde hatirlatmak lazimağzı olan konuşuyor diyorum
mal değiller canım anlarlar bi deniycem bu yöntemi
p.tesi tartisi haftasonu kacamak yapmayalim diye iyi oluyor acikcasiablalar bir şey sorcam haftada 2 gün tartılma mı olucak ? geçtiğimiz cuma yazdık bugunde yazdık .ben hafta da 2 gün tartıyı sağlıklı bulmuyorum açıkcası.
canım pazartesi tartısı haftasonu kaçamaklarını önlemek için.. her gün tartılmak zararlı olabilir örneğin ama haftada iki o kadar fazla değil ben ayda bir tartılmayı yeterli bulan uzmanlar dinledim ama takımımız için bu kural faydalı oluyorablalar bir şey sorcam haftada 2 gün tartılma mı olucak ? geçtiğimiz cuma yazdık bugunde yazdık .ben hafta da 2 gün tartıyı sağlıklı bulmuyorum açıkcası.
iyi geceler canımKimsecikler yok bu aksam.ben de kacayim.yatili misafirlwrimiz gitti.ev felaket.Allah canlarina selamet versin.sagolsunlar gelmisler.cok da guzel gecti.yarin da temizlik beni bekler yatak yorgan:)bol eksili geceler kizlar
zaten burda yazıyoruz ne yedığımızı.ne kadar verebilirizki zaten 2 gun ıcınde.ben yenı basladıgım ıcın verdım mesela.3 4 aylık surecım olucak.bu donemde kılom durucak ve yavaslama olucak ben devamlı tartılırsam moral olarak çökerim hevesim kalmaz .bana kalsa 15 gun de bır daha mantklı tartılmak yada hafta da 1 .ben sizlere haftada 1 söylerim sonucum.tartıya cıkmamım amacı degısımın ne kadar eksıldıgını görmek.2 gun yaparsam bunu o zaman şişkinliğim olur ya da tuvalete cıkmam fazla cıkarım ve ya aksam gec su ıcıyorum ben yatana kadar bu da sabahları sanrım şişlik yapıyor .bu yuzden dolayı bugun yasadıgım ıcın moralım bozuldu dıyetı bırakasım geldı resmen .hafta da 1 sonucumu yazarım sıze.yedıklerımı zaten paylastıgım ıcın yasak yersem azarlarsınız daha dıkkat ederımBizim gelin hep oyle yapiyo bize ordan cok sey ogreniyorum:):):)annesinin yanina gitneyi 1,5-2 ay onceden kesinlestiriyo.abim gitmese de ben gidecegim cok ozledim diyor.tarigi de tam belirtiyor ki su koymayalim.biz de mal dilmisiz ordan anladim:):):):)bazen karsinin gercek duygularini soylenmeyince farkedemiyor insan.bi sekilde hatirlatmak lazim
p.tesi tartisi haftasonu kacamak yapmayalim diye iyi oluyor acikcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?