Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

VÜCUTTAKİ ÖDEM NASIL ATILIR?

Ödem hastalığa göre vücudun belirli bölgelerinde olmaktadır. Tedavisinde öncelik hastalığı ve hastalığı meydana getiren etkenleri ortadan kaldırmaktır, daha sonra veya beraber ödem çözücü ilaçlar kullanılabilir. Ödem çözücü ilaçlar genelde idrar söktürücülerdir. Bazı durumlarda ödem cerrahi olarak da çıkarılabilir. Bu hastalık proteinlirin de etkisiyle meydana gelir.

* Şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunu da azalacaktır.

* Dolaşımı hızlandıracak, rahatlatıcı, lenfatik masajlar yaptırın.

* Meyvelerden kiraz, ananas ve kayısı; sebzelerdense yeşil yapraklı olanlar vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı etkiye sahiptir.

* Gün içinde eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ödem atımını hızlandıran biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağından destek alınabilir.

* Ortalama 7-8 saat uyumaya dikkat edin. Az uyumak da ödem problemini tetikleyebilir.

* Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeyin, yemekleri az tuzlu pişirin ve daha çok baharatlandırın.

* Düzenli egzersiz sıvı dengesini düzenlemeye yardım eder, fiziksel aktivite süresince nabzınızı kontrol edin.

* Ara öğünlerinizden birinde probiyotik yoğurt veya kefir tüketin.

* Su içmeye özen gösterin. Asitli içecekler, alkol ve aşırı şekerli içeceklerden uzak durun

* Sağlıklı kilonuzda kalmaya çalışın. Fazla kilo, damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına, dolaşımın yavaşlamasına ve vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.

İnşallah abla sikintili kısmı geçti çıkmasını bekliyorum artık sözünuzde hayırlı olsun Allah utandırmasın
yok canım henüz çıkmadı beklemedeyim

Artirarak yapin diolar canim ilk oturarak filan mesela bakalim bnde nasi olck

Durumun farkındayım tabi ki kekiğim. ben bir ameliyat sonrası veya hamilelik sonrası almadım kiloları psikolojim çabuk bozuluyor bu yüzden hep kiloluydum.mutluluk hormonum salgılansın diye bişeyler yerken buluyorum kendimi iştahla alakası yok yani. 16 aydır gelenelde böyle veriyorum. Önceleri 700 gr filan verip sonraki hafta 100 gr artıda olunca göze batmıyordu şimdi rakamlar yükseldi doğal olrak göze batıyorum. takımdakilere haksızlık olmasın diye liste dışı devam etmek istiyorum Mefkurem

Selam kizlar gece 1 buçukta misafirlerimiz havalimanından uğurladık şimdi yoldayız eve dönüyoruz hayırlısıyla.
Sonuçları gördüm bu hafta takımımız fazla kilo verememiş haftaya inşallah diyelim.
Bir an önce eve gitmek istiyorum derin bir temizlik yapmam lazım kafamda büyüdükçe büyüyor kilo işi en hızlı şekilde diyete devam edicem.

biraz verdim canım. sen nasılsın? kilo almadın değil mi?

vet
evet dışardan mervecim. zorunlu olarak. bu aralar işler biraz yoğun.
hiç bilmiyorum tartım tamir de gittiğimde de tartilamiycam ama artı olduğum kesin

Benim mesaj sayım az ama yinede yazdım.

Bence çıkma listeden seni geri götürür ponim. Liste dışı olmak çok kötü birsey bence. Berbat oldu ciktim toparlayamiyorum.

İnşallah abla sikintili kısmı geçti çıkmasını bekliyorum artık sözünuzde hayırlı olsun Allah utandırmasın
yok canım henüz çıkmadı beklemedeyim
inşallah bir an önce çıkar canım

Artirarak yapin diolar canim ilk oturarak filan mesela bakalim bnde nasi olck
Hadi bakalım canım sıkilassiin vücut
Mutluluk hormonunu spordan sonrada salgılanıyor tatlım mesele göze bakmak değil hepimizin endişelendigi kendine yaptığın emeğini hiçe sayman şuan kırılıp haksızlık olmasın kimseye diyorsun ama en büyük haksızlığı kendine yapıyorsun diyerek bu konuyu kendi adıma noktalıyorum
hoşgeldin canım eve bir gitte hepsi kolaycana olur kilo almamissindir diye tahmin ediyorum yada aldıysa da geri göndermekte zorlanmasına canim

Ponicim bak burdakilerin %70i beyin obezi duygusal aç evet ben kiloları doğum sonrası aldım ama yine saçma bı biçimde yediğim için diyetisyene gidiyordum hergun kekler börekler yiyordum çocuk küçüktü süt üretimi çok daha kaliteli olduğu için kurtarıyordu sonra kurtarmaya başladı bı günde iki paket fıstıklı helva yeyip üstüne oturup ağladım o zaman vazgeçtim ama ara ara olmasını oldu grup bilmiyor bı gün akşam öküz gibi yedim Beril ablayla Zuhal ablaya yapamiycam dedim yediklerimi kimse yiyemezdi öyle azuz değil deliler gibi onların sayesinde devam ediyorum ama esime kizmistim noldu ne değişti ertesi gün senin yüzünden yedim gece gece dedim yemeseydin hayatım dedi yani senin durumunu hepimiz yasiyoruz
Stres yapma tatlım hayırlısı ile bı dön once
hiç bilmiyorum tartım tamir de gittiğimde de tartilamiycam ama artı olduğum kesin

Benim mesaj sayım az ama yinede yazdım.

North River canım çok geçmiş olsun çıkar inşallah ya çok üzüldüm.
kız ben saymistim sen eksik listeyi bulup bide saydın mı

Marni gitt mi şimdi Allah kavuştursun benim kardeşimn nişanı var bugün onlar kuaförde bende boşlk buldum ders çalışıyorm

Bence çıkma listeden seni geri götürür ponim. Liste dışı olmak çok kötü birsey bence. Berbat oldu ciktim toparlayamiyorum.

Kırılma alınma yok kızlar kesinlikle,bende bu durumdan sıkıldım. 1 hafta iyi veriyorum sonraki 2 hafta yarısından fazlasını geri alıyorum. listeyi 2 hafta kötü etkilemiş oluyorum. liste dışı olunca buradan gitmeyi düşünmüyorum zaten ben korumaya geçsem bile tek başıma yapamam burada olmam lazım uzun yıllar

Kızlar akşama gorumcemler geliyorlarmis esimle konuşmuşlar 3 senedir bir bunu asamadik en son benim haberim oluyor bize gelecek oluyorlar eşime söylüyorlar bı yere gidilecek yine eşime ilk başlarda sustum cekiniyorlardir dedim ama 3 sene oldu ya en son eşime rahatsızlığımi söyledim bak gelme gitme konusunda yada herhangi bir konuda benle muhatap olmuyorlar en azından sen desen merveyle konussaniza vs gibi şimdi ben dersen uygun olmayabilir falan dedim ama aynı tas aynı hamam devam

Akşama iki çeşit hazırlamam lazım bir tatlı bir tuzlu tabiki ben yemicem

Simdi bitirdim.canim kolay seviyede 10 dk oturarak 10 dk ayakta yaptim her gun oturmayi 2 dk azaltip ayaktayi artircam sonra hep ayakta devam edicm 10. Gun sonunda seviye artircm bakalim nasi olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…