- 9 Ocak 2015
- 12.856
- 29.210
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #188.921
onu bende öğrenemedim canım çabalıyorum öğrenmek için ve anladım ki bu sağlıklı yaşamayı hayat geçirmek ömür billah uğraş istiyor kilo verme sürecinde değil sadeceAklımda olcak kesinlikle :) Öğle evet abla az oldu yumurtayı 2 yediğim için acıkmadım gibi geldi. bide benim gözüm doymuyor ona nasıl çare bulcam bilmiyorum. midem doyuyor gözüm doymuyor normal mi ki acaba ilk haftadan
ooo supersin1 adet sigara böreği 20 kaloriymiş
Ben telafi olarak 30 dk 300 kalori yakmıştım fazlasıyla telafi ettim
bende öyle tahmin ediyorum canımsöylemesede eminim istiyordur zayıf olmanı acaba kilo eş isteyen erkek varmıdırki bak merak ettim şimdş:)
Ay inşallah canım yaulaşacaksın canım bi gün gelecek helal olsun karıma kafasına koydu ve yaptı cümlesini duyacaksın
Bı yere gitmemistik ki ablacım sadece diğer takımlara fırsat verdik 1. Lik içinOhh ohhh maşallahınız var kızlar
Herkes tam konsantre kilo verip güzelleşmeye odaklanmış
Içimdeki ses bu hafta Herkes süper eksilerle gelecek diyor
9.takım gerimi dönüyor ne
Seninle tanıştık mı hatırlamıyorum canım ben Merve 26 yaşındayım akşamki pilav olmayabilirmis zamanla düzelir eminimGeç olsun güç olmasın bugünki listemi yazıyım yorumlarınız başım üstüne
Sabah : 1 dilim tambuğday ekmeği
2 yumurta çırptım baharat ekledim
3 zeytin
bol bol yeşillik
öğle : 2 kaşık yoğurda salatalık doğradım yedim
akşam : 1 dilim ekmek
köfte 5 tane
çoban salatasına benzer birşey yaptım
2 kaşık şehriyeli pilav dayanamadım aldım
ara : burdaki tavsiyeler üzerine bir bardak süt
su 2 lt
spor leslie ile 2 mil ve 12 dk bacak egzersizleri
denemek lazımYaptığım 12 dakikalık bacak egzersizleri. haftada 1 cm inceltmeyi vaad ediyormuş hadi inşallah diyim
Kalk kızzz bak hala yatıyorGünaydın herkese
az mi 33kg ne demekSüpersn canm sağol12 kilo fazlalık çok değil gibi görünüyor ama verirsem toplamda 33 kilo gitmiş olacak vayy be ne çok yük etmişim o kadar kiloyu
kacal gelmis bizde bizi begenmedi kacti sandikSelam herkese ben geldim (birkucukdiyet). Telefonu sıfırlayınca şifrem gitti üyeliğime giriş yapamadım mailime de erişemedim. Mune Ablaya durumu bildirdim sağolsunlar bu hesaptan devam etmeme izin verdiler. Takımı öyle alışmışım ki. Üstelik 2 kilo da verdim (86-84) ama malesef cuma yarışmasında size destek olamadım kilo bildirimi yapamayarak. Affedin umarım keyifler yerindedir iyisinizdir
bizde takimda cogu yagini iciyor canim ama balla da olurHmm tamam canım benim karbonhidrat olayını anladımm...Dikkat edicemm :)
Annem meyve yeşillik koyma peşinde canım kilo alıyorum diye hamur işlerinden kaçıyor..
Bu arada çörekotu öğüttük şu manuel kahve çekme makinası varya onda...Onu götürücem..Balla karıştırıp yemeyi düşünüyorum bi ay boyunca bir çay kaşığı.. Hormonları dengeye sokuyormuş daha bir çok faydası var ancak çok dikkatli kullanımı gerekirmiş... Bir araştırın bilmeyen arkadaşlarım çok faydalı
biz her daim haziriz abla by ara rolantide gittik o varOhh ohhh maşallahınız var kızlar
Herkes tam konsantre kilo verip güzelleşmeye odaklanmış
Içimdeki ses bu hafta Herkes süper eksilerle gelecek diyor
9.takım gerimi dönüyor ne
tatlim iki yumurta yersen ekmek yeme oglen sabah saglam oldugu icin acikmamissin ama aksamda hem pilav hem ekmek olmamis suyun sporun guzel tatlim senide tellioglullarina kaydiralimGeç olsun güç olmasın bugünki listemi yazıyım yorumlarınız başım üstüne
Sabah : 1 dilim tambuğday ekmeği
2 yumurta çırptım baharat ekledim
3 zeytin
bol bol yeşillik
öğle : 2 kaşık yoğurda salatalık doğradım yedim
akşam : 1 dilim ekmek
köfte 5 tane
çoban salatasına benzer birşey yaptım
2 kaşık şehriyeli pilav dayanamadım aldım
ara : burdaki tavsiyeler üzerine bir bardak süt
su 2 lt
spor leslie ile 2 mil ve 12 dk bacak egzersizleri
oyy benimde hamama gitmem gerek iki kg zayiflarimAyndn cnm.yarin aksam sporada basliyorum gunduz bi hamama gidicez annem kizim ben kizlar partisi zamani somra aksam gevsek kaslari toplama zamani hepinizi seviyorum iyi gecelerrr
abla gel aydere goturuyum seniHamamda gevşeyip sonrasında spor yapabilcenmi
Bu arada ben hiç hamama gitmedim :)
inşallah cok degildir canim emeklerini dusunup dikkat etmissindir dimi dimiGunaydin kizlar,nihayet evime donuyorum bugunarti oldugum kesin ama tarti olmadigi icin kac kilo aldigimi bilmiyorum,bakalim insallah cokta abartmamisimdir
Göbüşde olan yokmugunaydin guzeller citirlar citir adaylari koza icindeki tirtillar kelebek olmaya bir adim daha yaklastikben hala evdeyim kahvalti ogleye kaldi bende yedim duzenim bozulmasin diye kv yi aradim ki hamur isi yapiyoruz dedi tabiki ben yemeyecegim yediklerimin hepsi totomda duruyo cok uzakta degil
bu yazilar aslinda gemel olarak karatayi hakli cikariyor bu sagdaki gunahlari soldaki sevaplari yazan melek degilmiydi leptinmiymis oGüzel bi yazı okuyun derim
Açlık ve tokluk hormonları ne demektir?
Sol omzunuzda bulunan ve her yemek yediğinizde size ‘’ o pastayı yemelisin, o börek harika görünüyor onu ye, hala doymadın daha çok yemelisin’’ sözlerini fısıldayan hormonun ismi Ghrelin’ dir.
Leptin ise Ghrelin hormonun tersine sağ omzunuzda bulunan ve yemeğe başladıktan belli bir süre sonra size artık doyduğunuzu, ve yemeyi sonlandırmanızı fısıldayan tokluk hissi veren hormondur.
Bu ikili savaşta sürekli gelgitler yaşayıp içinizden sürekli ‘’ yemeliyim, hayır yememeliyim, artık doydum, hayır yemezsem aç kalırım’’ sözlerini geçiren ise sizsiniz.
Leptin ve Ghrelin hormonlarını kontrol altına almak mümkün müdür?
• Leptin hormonu uykusuz kalmış bir bedende çok düşüktür. Ghrelin hormonu ise tam tersine uykusuz kalmış yorgun bir bedende çok yüksektir. Uykumuzu alamadığımız günlerde sürekli yemek yeme ihtiyacında oluşumuzun ve çok fazla karbonhidrat içeren besinlere olan iştahımızın artmasının sebebi budur.
Uyku saatlerimizi düzene sokarak, 7 saatlik kaliteli bir uyku ile Leptin ve Ghrelin hormonlarının dengelerini kendi lehinize çevirebiliriz.
• Sabahları bol proteinli, cevizli, yeşil sebzeli, besin değeri yüksek ve ekmek gibi karbonhidrat içermeyen besinlerden oluşan bir kahvaltı tabağı ile güne başlayarak bir adım atabilirsiniz.
Bol proteinli bir kahvaltı ile leptin hormonunun ömrünü uzatabilir ve bir sonraki öğüne kadar bu hormonun salgılanmasını ve ghrelin hormonunu pasif hale getirmeyi başarabiliriz.
• Soğuk sıkım zeytin yağı ve omega 3 yağları içeren bir beslenme ile Leptin hormonunuzu yüksek seviyede tutup Ghrelin hormonunuzu bastırabilirsiniz.
Bu yağ ihtiyacını ise keten tohumu yağı, zeytin yağı ve omega3 yağları ile karşılamanız gerekiyor.
• Pirinç, beyaz ekmek, unlu mamüller gibi karbonhidratlı besinlerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler vücudumuza girdiğinde kan şekerinin düşmesine sebep olur.
Sonuç ise bu yiyecekleri tükettikten çok kısa bir süre sonra tekrar acıkmamızdır.
• Çoğu zaman açlık ve susama duygusunu karıştırıyoruz. Bu yüzden açlık duyduğunuzda su veya yeşil çay içmeye gayret edin.
Çünkü belki de vücudunuz sizden sadece su istiyordur.
• Sabahları 1 su bardağı içine katacağınız elma sirkesi Leptin hormonunu kontrol etme yönünde etkilidir.
Her sabah 1 bardak suya elma sirkesi atın.
• Bol lifli gıdalar tüketmeniz ghrelin hormonu salınımını belli bir süre erteleyecektir. Lifli gıdaları bir bol su ile tüketmeniz halinde tok kalma süreniz daha da uzayacaktır.
Elma yiyin.
• Öğünlerinizde keten tohumu tüketin. Keten tohumu müsilaj ve lif bakımından zengin olduğundan sindirim sisteminde kalma süresi de uzundur.
Keten tohumu tüketerek tokluk süresini uzatabilirsiniz.
•Yeşil çay içerdiği epigallokateşin gallat sayesinde doygunluk hissi veren hormonların artmasını sağlar. Böylece öğün aralarında içeceğiniz yeşil çay 2-4 saat tokluğunuzun sürmesini sağlar.
Yeşil çay tüketin.
Diyet literatürüne göre kaçamaklar günah sayıldığına göre aynı kapıya çıkıyorbu yazilar aslinda gemel olarak karatayi hakli cikariyor bu sagdaki gunahlari soldaki sevaplari yazan melek degilmiydi leptinmiymis o
yok abla benim hersey totoda bak eski kotlarima giriyorum totodan gecerse sorun yok ablam giremiyo gobek kapanmiyo cunkuGöbüşde olan yokmu
günaydın canım hadi bakalım umarım az bir artı vardirGunaydin kizlar,nihayet evime donuyorum bugunarti oldugum kesin ama tarti olmadigi icin kac kilo aldigimi bilmiyorum,bakalim insallah cokta abartmamisimdir
Günaydın ablacımGüüüü nayyyyy dınnnnnn
Sevgili takımcım
Dilek hanım sabah sabah incecik fit görüntüsüyle plates yapmaya gitmiş bide bizi çatlatmak için foto atmış
Ama yaza kadar bizde öyle olacazki 
masal3487 zeynep hanımcım yediğin içtiğin senin olsun yarın günahını alalım bakalım
Günaydın canım gece nobetcimiydinGünaydın herkese
Munker ile nekir misali desene abla her bir ciss bizi kendi cehennemimize itiyor ferahliga ermemizi bir tık daha geri atıyorGüzel bi yazı okuyun derim
Açlık ve tokluk hormonları ne demektir?
Sol omzunuzda bulunan ve her yemek yediğinizde size ‘’ o pastayı yemelisin, o börek harika görünüyor onu ye, hala doymadın daha çok yemelisin’’ sözlerini fısıldayan hormonun ismi Ghrelin’ dir.
Leptin ise Ghrelin hormonun tersine sağ omzunuzda bulunan ve yemeğe başladıktan belli bir süre sonra size artık doyduğunuzu, ve yemeyi sonlandırmanızı fısıldayan tokluk hissi veren hormondur.
Bu ikili savaşta sürekli gelgitler yaşayıp içinizden sürekli ‘’ yemeliyim, hayır yememeliyim, artık doydum, hayır yemezsem aç kalırım’’ sözlerini geçiren ise sizsiniz.
Leptin ve Ghrelin hormonlarını kontrol altına almak mümkün müdür?
• Leptin hormonu uykusuz kalmış bir bedende çok düşüktür. Ghrelin hormonu ise tam tersine uykusuz kalmış yorgun bir bedende çok yüksektir. Uykumuzu alamadığımız günlerde sürekli yemek yeme ihtiyacında oluşumuzun ve çok fazla karbonhidrat içeren besinlere olan iştahımızın artmasının sebebi budur.
Uyku saatlerimizi düzene sokarak, 7 saatlik kaliteli bir uyku ile Leptin ve Ghrelin hormonlarının dengelerini kendi lehinize çevirebiliriz.
• Sabahları bol proteinli, cevizli, yeşil sebzeli, besin değeri yüksek ve ekmek gibi karbonhidrat içermeyen besinlerden oluşan bir kahvaltı tabağı ile güne başlayarak bir adım atabilirsiniz.
Bol proteinli bir kahvaltı ile leptin hormonunun ömrünü uzatabilir ve bir sonraki öğüne kadar bu hormonun salgılanmasını ve ghrelin hormonunu pasif hale getirmeyi başarabiliriz.
• Soğuk sıkım zeytin yağı ve omega 3 yağları içeren bir beslenme ile Leptin hormonunuzu yüksek seviyede tutup Ghrelin hormonunuzu bastırabilirsiniz.
Bu yağ ihtiyacını ise keten tohumu yağı, zeytin yağı ve omega3 yağları ile karşılamanız gerekiyor.
• Pirinç, beyaz ekmek, unlu mamüller gibi karbonhidratlı besinlerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler vücudumuza girdiğinde kan şekerinin düşmesine sebep olur.
Sonuç ise bu yiyecekleri tükettikten çok kısa bir süre sonra tekrar acıkmamızdır.
• Çoğu zaman açlık ve susama duygusunu karıştırıyoruz. Bu yüzden açlık duyduğunuzda su veya yeşil çay içmeye gayret edin.
Çünkü belki de vücudunuz sizden sadece su istiyordur.
• Sabahları 1 su bardağı içine katacağınız elma sirkesi Leptin hormonunu kontrol etme yönünde etkilidir.
Her sabah 1 bardak suya elma sirkesi atın.
• Bol lifli gıdalar tüketmeniz ghrelin hormonu salınımını belli bir süre erteleyecektir. Lifli gıdaları bir bol su ile tüketmeniz halinde tok kalma süreniz daha da uzayacaktır.
Elma yiyin.
• Öğünlerinizde keten tohumu tüketin. Keten tohumu müsilaj ve lif bakımından zengin olduğundan sindirim sisteminde kalma süresi de uzundur.
Keten tohumu tüketerek tokluk süresini uzatabilirsiniz.
•Yeşil çay içerdiği epigallokateşin gallat sayesinde doygunluk hissi veren hormonların artmasını sağlar. Böylece öğün aralarında içeceğiniz yeşil çay 2-4 saat tokluğunuzun sürmesini sağlar.
Yeşil çay tüketin.
günaydın canım ah ah şu pis boğazımi tutmaya çalışırken çok zorlanıyorumgunaydin guzeller citirlar citir adaylari koza icindeki tirtillar kelebek olmaya bir adim daha yaklastikben hala evdeyim kahvalti ogleye kaldi bende yedim duzenim bozulmasin diye kv yi aradim ki hamur isi yapiyoruz dedi tabiki ben yemeyecegim yediklerimin hepsi totomda duruyo cok uzakta degil
Nooolur biraz dahaKalk kızzz bak hala yatıyor
Bi t.kahvesi iç kendine gelirsin
Evt canm ya okulda başlıyo zoöbi gibi kalkarım artık okula gtmk içingünaydın canım hadi bakalım umarım az bir artı vardir
Günaydın ablacım
Günaydın canım gece nobetcimiydin
Munker ile nekir misali desene abla her bir ciss bizi kendi cehennemimize itiyor ferahliga ermemizi bir tık daha geri atıyor
günaydın canım ah ah şu pis boğazımi tutmaya çalışırken çok zorlanıyorum
Vayyyy pek bi kıskanç gördüm seniNooolur biraz daha
Yok yok kalktımFitt_anne Dileki kıskandım çatlıcam neredeyse kilo vermem spor yapmam fit olmam lazım
Bir dilek bir ezo nasıl fit oldular gözümüzn önünde bravo vallaVayyyy pek bi kıskanç gördüm seni
Aynı zamanda azimli umutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?