Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

onu bende öğrenemedim canım çabalıyorum öğrenmek için ve anladım ki bu sağlıklı yaşamayı hayat geçirmek ömür billah uğraş istiyor kilo verme sürecinde değil sadece

1 adet sigara böreği 20 kaloriymiş
Ben telafi olarak 30 dk 300 kalori yakmıştım fazlasıyla telafi ettim
ooo supersin

söylemesede eminim istiyordur zayıf olmanı acaba kilo eş isteyen erkek varmıdırki bak merak ettim şimdş:)
bende öyle tahmin ediyorum canım
ulaşacaksın canım bi gün gelecek helal olsun karıma kafasına koydu ve yaptı cümlesini duyacaksın
Ay inşallah canım ya
Ohh ohhh maşallahınız var kızlar

Herkes tam konsantre kilo verip güzelleşmeye odaklanmış
Içimdeki ses bu hafta Herkes süper eksilerle gelecek diyor

9.takım gerimi dönüyor ne
Bı yere gitmemistik ki ablacım sadece diğer takımlara fırsat verdik 1. Lik için
Seninle tanıştık mı hatırlamıyorum canım ben Merve 26 yaşındayım akşamki pilav olmayabilirmis zamanla düzelir eminim
Yaptığım 12 dakikalık bacak egzersizleri. haftada 1 cm inceltmeyi vaad ediyormuş hadi inşallah diyim

denemek lazım

Güüüü nayyyyy dınnnnnn

Sevgili takımcım
Dilek hanım sabah sabah incecik fit görüntüsüyle plates yapmaya gitmiş bide bizi çatlatmak için foto atmış
Ama yaza kadar bizde öyle olacazki 

masal3487 zeynep hanımcım yediğin içtiğin senin olsun yarın günahını alalım bakalım

Süpersn canm sağol 12 kilo fazlalık çok değil gibi görünüyor ama verirsem toplamda 33 kilo gitmiş olacak vayy be ne çok yük etmişim o kadar kiloyu
az mi 33kg ne demek

kacal gelmis bizde bizi begenmedi kacti sandik
bizde takimda cogu yagini iciyor canim ama balla da olur
Ohh ohhh maşallahınız var kızlar

Herkes tam konsantre kilo verip güzelleşmeye odaklanmış
Içimdeki ses bu hafta Herkes süper eksilerle gelecek diyor

9.takım gerimi dönüyor ne
biz her daim haziriz abla by ara rolantide gittik o var
tatlim iki yumurta yersen ekmek yeme oglen sabah saglam oldugu icin acikmamissin ama aksamda hem pilav hem ekmek olmamis suyun sporun guzel tatlim senide tellioglullarina kaydiralim

Ayndn cnm.yarin aksam sporada basliyorum gunduz bi hamama gidicez annem kizim ben kizlar partisi zamani somra aksam gevsek kaslari toplama zamani hepinizi seviyorum iyi gecelerrr
oyy benimde hamama gitmem gerek iki kg zayiflarim
Hamamda gevşeyip sonrasında spor yapabilcenmi
Bu arada ben hiç hamama gitmedim :)
abla gel aydere goturuyum seni
Gunaydin kizlar,nihayet evime donuyorum bugunarti oldugum kesin ama tarti olmadigi icin kac kilo aldigimi bilmiyorum,bakalim insallah cokta abartmamisimdir
inşallah cok degildir canim emeklerini dusunup dikkat etmissindir dimi dimi

Güzel bi yazı okuyun derim

Açlık ve tokluk hormonları ne demektir?

Sol omzunuzda bulunan ve her yemek yediğinizde size ‘’ o pastayı yemelisin, o börek harika görünüyor onu ye, hala doymadın daha çok yemelisin’’ sözlerini fısıldayan hormonun ismi Ghrelin’ dir.

Leptin ise Ghrelin hormonun tersine sağ omzunuzda bulunan ve yemeğe başladıktan belli bir süre sonra size artık doyduğunuzu, ve yemeyi sonlandırmanızı fısıldayan tokluk hissi veren hormondur.

Bu ikili savaşta sürekli gelgitler yaşayıp içinizden sürekli ‘’ yemeliyim, hayır yememeliyim, artık doydum, hayır yemezsem aç kalırım’’ sözlerini geçiren ise sizsiniz.

Leptin ve Ghrelin hormonlarını kontrol altına almak mümkün müdür?

• Leptin hormonu uykusuz kalmış bir bedende çok düşüktür. Ghrelin hormonu ise tam tersine uykusuz kalmış yorgun bir bedende çok yüksektir. Uykumuzu alamadığımız günlerde sürekli yemek yeme ihtiyacında oluşumuzun ve çok fazla karbonhidrat içeren besinlere olan iştahımızın artmasının sebebi budur.

Uyku saatlerimizi düzene sokarak, 7 saatlik kaliteli bir uyku ile Leptin ve Ghrelin hormonlarının dengelerini kendi lehinize çevirebiliriz.

• Sabahları bol proteinli, cevizli, yeşil sebzeli, besin değeri yüksek ve ekmek gibi karbonhidrat içermeyen besinlerden oluşan bir kahvaltı tabağı ile güne başlayarak bir adım atabilirsiniz.

Bol proteinli bir kahvaltı ile leptin hormonunun ömrünü uzatabilir ve bir sonraki öğüne kadar bu hormonun salgılanmasını ve ghrelin hormonunu pasif hale getirmeyi başarabiliriz.

• Soğuk sıkım zeytin yağı ve omega 3 yağları içeren bir beslenme ile Leptin hormonunuzu yüksek seviyede tutup Ghrelin hormonunuzu bastırabilirsiniz.

Bu yağ ihtiyacını ise keten tohumu yağı, zeytin yağı ve omega3 yağları ile karşılamanız gerekiyor.

• Pirinç, beyaz ekmek, unlu mamüller gibi karbonhidratlı besinlerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler vücudumuza girdiğinde kan şekerinin düşmesine sebep olur.

Sonuç ise bu yiyecekleri tükettikten çok kısa bir süre sonra tekrar acıkmamızdır.

• Çoğu zaman açlık ve susama duygusunu karıştırıyoruz. Bu yüzden açlık duyduğunuzda su veya yeşil çay içmeye gayret edin.

Çünkü belki de vücudunuz sizden sadece su istiyordur.

• Sabahları 1 su bardağı içine katacağınız elma sirkesi Leptin hormonunu kontrol etme yönünde etkilidir.

Her sabah 1 bardak suya elma sirkesi atın.

• Bol lifli gıdalar tüketmeniz ghrelin hormonu salınımını belli bir süre erteleyecektir. Lifli gıdaları bir bol su ile tüketmeniz halinde tok kalma süreniz daha da uzayacaktır.

Elma yiyin.

• Öğünlerinizde keten tohumu tüketin. Keten tohumu müsilaj ve lif bakımından zengin olduğundan sindirim sisteminde kalma süresi de uzundur.

Keten tohumu tüketerek tokluk süresini uzatabilirsiniz.

•Yeşil çay içerdiği epigallokateşin gallat sayesinde doygunluk hissi veren hormonların artmasını sağlar. Böylece öğün aralarında içeceğiniz yeşil çay 2-4 saat tokluğunuzun sürmesini sağlar.

Yeşil çay tüketin.

gunaydin guzeller citirlar citir adaylari koza icindeki tirtillar kelebek olmaya bir adim daha yaklastik ben hala evdeyim kahvalti ogleye kaldi bende yedim duzenim bozulmasin diye kv yi aradim ki hamur isi yapiyoruz dedi tabiki ben yemeyecegim yediklerimin hepsi totomda duruyo cok uzakta degil

Göbüşde olan yokmu

bu yazilar aslinda gemel olarak karatayi hakli cikariyor bu sagdaki gunahlari soldaki sevaplari yazan melek degilmiydi leptinmiymis o

Gunaydin kizlar,nihayet evime donuyorum bugunarti oldugum kesin ama tarti olmadigi icin kac kilo aldigimi bilmiyorum,bakalim insallah cokta abartmamisimdir
günaydın canım hadi bakalım umarım az bir artı vardir

Günaydın ablacım
Günaydın herkese
Günaydın canım gece nobetcimiydin
Munker ile nekir misali desene abla her bir ciss bizi kendi cehennemimize itiyor ferahliga ermemizi bir tık daha geri atıyor
günaydın canım ah ah şu pis boğazımi tutmaya çalışırken çok zorlanıyorum

Evt canm ya okulda başlıyo zoöbi gibi kalkarım artık okula gtmk için

Günaydınn kızlarr çok oldu uyanalı ama yola yeni çıktım otobüsteyim evde annemin koşuşturmacaları yanıma koymaya çalıştıkları elinde olsa tüm evi koyacak çantama hazırlanmam vs yüzünden yazamadımm çok buruk içimmm çok üzülüyorum inşallah bu günlerde geçicek güzel günlere uyanalımm inşallah kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…