- 9 Ocak 2015
- 12.856
- 29.210
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #188.941
Gunahimin agirligini hissediyorum zatenGüüüü nayyyyy dınnnnnn
Sevgili takımcım
Dilek hanım sabah sabah incecik fit görüntüsüyle plates yapmaya gitmiş bide bizi çatlatmak için foto atmış
Ama yaza kadar bizde öyle olacazki 
masal3487 zeynep hanımcım yediğin içtiğin senin olsun yarın günahını alalım bakalım
Canm nerelerdeydn senGunahimin agirligini hissediyorum zaten
Ilk gunler hirsliydim sonra ipin ucunu kacirdim malesef.Bakalim lahmacunlar,cig kofteler,icli kofteler daha saymaya utandigim bir cok seyin nekadar etki ettigini yarin gorucemaz mi 33kg ne demek
kacal gelmis bizde bizi begenmedi kacti sandik
bizde takimda cogu yagini iciyor canim ama balla da olur
biz her daim haziriz abla by ara rolantide gittik o var
tatlim iki yumurta yersen ekmek yeme oglen sabah saglam oldugu icin acikmamissin ama aksamda hem pilav hem ekmek olmamis suyun sporun guzel tatlim senide tellioglullarina kaydiralim
oyy benimde hamama gitmem gerek iki kg zayiflarim
abla gel aydere goturuyum seni
inşallah cok degildir canim emeklerini dusunup dikkat etmissindir dimi dimi
Kız bizim neyimiz eksik bizde olucaz Birgün elbet yeterki emek verelimBir dilek bir ezo nasıl fit oldular gözümüzn önünde bravo valla
Zamanında birileri de fitti!
öğrenciydin dimi tatlım sen öğrencilikten sonrada gurbete gelin olursan aynı burukluk hep devam ediyorGünaydınn kızlarr çok oldu uyanalı ama yola yeni çıktım otobüsteyim evde annemin koşuşturmacaları yanıma koymaya çalıştıkları elinde olsa tüm evi koyacak çantama hazırlanmam vs yüzünden yazamadımmçok buruk içimmm çok üzülüyorum inşallah bu günlerde geçicek güzel günlere uyanalımm inşallah kısa zamanda
Merve senin hedef tarihin ne canm benm 19 mayıs kızımın doğum günü vermem gereken 12 kilo var ve 3.5 ayKız bizim neyimiz eksik bizde olucaz Birgün elbet yeterki emek verelim
öğrenciydin dimi tatlım sen öğrencilikten sonrada gurbete gelin olursan aynı burukluk hep devam ediyor
ay yokmu şu bizim takımdaki kızların kıskançlık huyları beni benden alıyor :))Nooolur biraz daha
Yok yok kalktımFitt_anne Dileki kıskandım çatlıcam neredeyse kilo vermem spor yapmam fit olmam lazım
Kıskanılmayacak hatun musn nazar değmesinay yokmu şu bizim takımdaki kızların kıskançlık huyları beni benden alıyor :))
titiz kıskanç seni:))
Haziran sonu falan diye heves ediyorum bakalım canımMerve senin hedef tarihin ne canm benm 19 mayıs kızımın doğum günü vermem gereken 12 kilo var ve 3.5 ay
Sen bnden önce ulaşırsn hedefine maşaallah iradeneHaziran sonu falan diye heves ediyorum bakalım canım
Canim malum 15 tatil memlekete geldik,annemler kv lerdeydik,bugun donuyoruz nasipse:)Canm nerelerdeydn sen
olabilir canım. aslında yense bile en uygunu ayva oluyor. çünkü glisemik indeksi oldukça düşük. dikkat ederim.afiyet olsun da akşam meyvelerine dur desekmi acaba
Diyetisyenler uygun görüyor dediniz ama bu hafta değişiklik yapsak vücut biraz şaşırsa ne dersiniz
çok zorlama çocuğukızlar kaçar ben hemde topuklıyarak...
benim kuzen görücüye çıkacak oğlanla buluşucajlar Ailenin insan sarrafı olarak yanında ben gidip oğlanın biraz terleticem :) görüşürüz sonra
Alışmak lazım bir süre her şey güzel olcak sonunda :)onu bende öğrenemedim canım çabalıyorum öğrenmek için ve anladım ki bu sağlıklı yaşamayı hayat geçirmek ömür billah uğraş istiyor kilo verme sürecinde değil sadece
ooo supersin
bende öyle tahmin ediyorum canım
Ay inşallah canım ya
Bı yere gitmemistik ki ablacım sadece diğer takımlara fırsat verdik 1. Lik için
Seninle tanıştık mı hatırlamıyorum canım ben Merve 26 yaşındayım akşamki pilav olmayabilirmis zamanla düzelir eminim
denemek lazım
Sizi beğenmeyenin kilosu sabit kalsın haha :))) listeye yorum için çok tşk bide t.oğullarına varım diyorum :))az mi 33kg ne demek
kacal gelmis bizde bizi begenmedi kacti sandik
bizde takimda cogu yagini iciyor canim ama balla da olur
biz her daim haziriz abla by ara rolantide gittik o var
tatlim iki yumurta yersen ekmek yeme oglen sabah saglam oldugu icin acikmamissin ama aksamda hem pilav hem ekmek olmamis suyun sporun guzel tatlim senide tellioglullarina kaydiralim
oyy benimde hamama gitmem gerek iki kg zayiflarim
abla gel aydere goturuyum seni
inşallah cok degildir canim emeklerini dusunup dikkat etmissindir dimi dimi
Tam benlik olmuş yazı eline sağlık ablamm sıra uygulamadaGüzel bi yazı okuyun derim
Açlık ve tokluk hormonları ne demektir?
Sol omzunuzda bulunan ve her yemek yediğinizde size ‘’ o pastayı yemelisin, o börek harika görünüyor onu ye, hala doymadın daha çok yemelisin’’ sözlerini fısıldayan hormonun ismi Ghrelin’ dir.
Leptin ise Ghrelin hormonun tersine sağ omzunuzda bulunan ve yemeğe başladıktan belli bir süre sonra size artık doyduğunuzu, ve yemeyi sonlandırmanızı fısıldayan tokluk hissi veren hormondur.
Bu ikili savaşta sürekli gelgitler yaşayıp içinizden sürekli ‘’ yemeliyim, hayır yememeliyim, artık doydum, hayır yemezsem aç kalırım’’ sözlerini geçiren ise sizsiniz.
Leptin ve Ghrelin hormonlarını kontrol altına almak mümkün müdür?
• Leptin hormonu uykusuz kalmış bir bedende çok düşüktür. Ghrelin hormonu ise tam tersine uykusuz kalmış yorgun bir bedende çok yüksektir. Uykumuzu alamadığımız günlerde sürekli yemek yeme ihtiyacında oluşumuzun ve çok fazla karbonhidrat içeren besinlere olan iştahımızın artmasının sebebi budur.
Uyku saatlerimizi düzene sokarak, 7 saatlik kaliteli bir uyku ile Leptin ve Ghrelin hormonlarının dengelerini kendi lehinize çevirebiliriz.
• Sabahları bol proteinli, cevizli, yeşil sebzeli, besin değeri yüksek ve ekmek gibi karbonhidrat içermeyen besinlerden oluşan bir kahvaltı tabağı ile güne başlayarak bir adım atabilirsiniz.
Bol proteinli bir kahvaltı ile leptin hormonunun ömrünü uzatabilir ve bir sonraki öğüne kadar bu hormonun salgılanmasını ve ghrelin hormonunu pasif hale getirmeyi başarabiliriz.
• Soğuk sıkım zeytin yağı ve omega 3 yağları içeren bir beslenme ile Leptin hormonunuzu yüksek seviyede tutup Ghrelin hormonunuzu bastırabilirsiniz.
Bu yağ ihtiyacını ise keten tohumu yağı, zeytin yağı ve omega3 yağları ile karşılamanız gerekiyor.
• Pirinç, beyaz ekmek, unlu mamüller gibi karbonhidratlı besinlerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler vücudumuza girdiğinde kan şekerinin düşmesine sebep olur.
Sonuç ise bu yiyecekleri tükettikten çok kısa bir süre sonra tekrar acıkmamızdır.
• Çoğu zaman açlık ve susama duygusunu karıştırıyoruz. Bu yüzden açlık duyduğunuzda su veya yeşil çay içmeye gayret edin.
Çünkü belki de vücudunuz sizden sadece su istiyordur.
• Sabahları 1 su bardağı içine katacağınız elma sirkesi Leptin hormonunu kontrol etme yönünde etkilidir.
Her sabah 1 bardak suya elma sirkesi atın.
• Bol lifli gıdalar tüketmeniz ghrelin hormonu salınımını belli bir süre erteleyecektir. Lifli gıdaları bir bol su ile tüketmeniz halinde tok kalma süreniz daha da uzayacaktır.
Elma yiyin.
• Öğünlerinizde keten tohumu tüketin. Keten tohumu müsilaj ve lif bakımından zengin olduğundan sindirim sisteminde kalma süresi de uzundur.
Keten tohumu tüketerek tokluk süresini uzatabilirsiniz.
•Yeşil çay içerdiği epigallokateşin gallat sayesinde doygunluk hissi veren hormonların artmasını sağlar. Böylece öğün aralarında içeceğiniz yeşil çay 2-4 saat tokluğunuzun sürmesini sağlar.
Yeşil çay tüketin.
Teşekkür ederiz baharcım ellerine sağlıkMerhaba 9. takımcım,
481-503 etapları arasındaki dönemi kapsayan analiz raporunuz hazır:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...analiz-raporlari.267230/page-38#post-49998243
Geçer not aldığınız için tebrikler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?