9 yasinda erkek çocuğu

Mahremiyet elbette önemli ama zaten belli ki çocuğun öyle bir problemi zaten yok , olsa utanmazdı..Utandırılması beni daha çok üzdü açıkçası.

Bu arada başkasının yanında alt açmama mevzusu bebeğe mahremiyet öğretmekle ilgili değildir diye düşünüyorum,o olsa olsa bebeği pedofillerden korumak olur.12 yaşındaki kızım eğer gerekirse elbette kardeşine banyoda veya tuvalette yardımcı olacaktır,burada kime ne kadar izin vermesi gerektiğini bilecek kişi çocuk olmalı.Heralde bu da 6 aylıkken olmuyor?
Kız çocuğu babadan aşırı sakınmak , banyoya sokmamak falan asıl bu sapıklık bence.Bu konularda gereksiz abartılı bir hassasiyet gösterilmesine , sapla samanın karıştırılmasına karşıyım...

9 yaş bu bebek değil ki bir şeylerin farkında olmasın. Çocuk da utanmış yazık. Bir yolunu bulup kardeşinize doğrusunu öğretin. 9 yaş artık bırak ablanın, annenin dahi yavaş yavaş kendini çekip kendini yıkamayı öğrenmesi gereken bir yaş. Bir şekilde müdahale edin.

Sizinki de abartı yalnız. Mahrem tamam da külotla yıkamak da çocuğun kendi özel bölgelerinden utanması, onları yasak gibi algılamasına neden olur

Yani 9 yaşındaki çocuk annenin , ablasının yanında çıplak banyo mu yapmalı sağlıklı cinsel bakışının olması için , bu şekilde mi düşünüyorsunuz ?

Yani 9 yaşındaki çocuk annenin , ablasının yanında çıplak banyo mu yapmalı sağlıklı cinsel bakışının olması için , bu şekilde mi düşünüyorsunuz ?
Hayır ablasının değil tabiki.
Ama "annesi tarafından yıkanıyorsa" çıplak olmasında sorun olmadığını düşünüyorum. Annesi gözünü dikip çocuğun cinsel organına bakmadığı sürece..
5. Sınıftaydım kendim yıkanıyordum ama annem banyoda saçlarımın falan durulanmasına yardımcı oluyordu. O dönem özel bölgemde tüylenmenin başladığını annem fark edip yapmam gerekenleri göstermişti mesela. Erkek çocuk için bu kişi babası olabilir bence.

Hayır ablasının değil tabiki.
Ama "annesi tarafından yıkanıyorsa" çıplak olmasında sorun olmadığını düşünüyorum. Annesi gözünü dikip çocuğun cinsel organına bakmadığı sürece..
5. Sınıftaydım kendim yıkanıyordum ama annem banyoda saçlarımın falan durulanmasına yardımcı oluyordu. O dönem özel bölgemde tüylenmenin başladığını annem fark edip yapmam gerekenleri göstermişti mesela. Erkek çocuk için bu kişi babası olabilir bence.

Back
X