- 13 Haziran 2015
- 544
- 935
- 103
Yüz yüze konuşmak kadar verimli olmasa da işe yarayacağını düşünüyorum.Yiğeninizle genel bir sohbet geliştirip aralara serpiştirebilirsiniz.Evlerimiz yakın olsaydı emin olun dediginiz gibi ilgilenirdim herşeyiyle ama uzağız ve sürekli görüşme fırsatımız yok 3 yaşına kadar ben ilgileniyordum ablam çalıştığı için ayrı bir sevgim var ona karşı kendi çocuğum gibi ama şuan evlerimiz çok uzak telefonda anlatabilirmiyim diye düşündüm annesinin telefonundan görüşürüz oda muhtemelen meraktan sesi dışarı alıp dinler acaba diyorum kafa yapısını degistirirmi boylelikle
Mesela ben çocuklarıma uzun uzun vaaz gibi anlatmak yerine örnekler vermeyi tercih ediyorum.Hem konu ile daha çok ilgileniyorlar hemde beyin hepsini kaydediyor.
Ama kızıma da oğluma da oturttuğum temel bilgiler var.Mesela bazı insanların çocukların özel bölgelerine bakmak,dokunmak, aynı zamanda kendi özel bölgelerine dokundurmak gibi bir hastalığı olduğunu bunun adının pedofili olduğunu, çok kötü bir şey olduğunu,kendisini koruması gerektiğini bunun içinde dikkat etmesi gereken şeyleri sıralıyorum.Biri ona dokunduğunda ya da dokundurduğun da bunun asla normal veya şaka olamayacağını beyinlerine kazıyorum.Doktor muayenesinde dahi ben ya da babası var ise soyunabileceğini ( çocuklar okadar savunmasızlar ki biri ben doktorum dense inanırlar)
Anlayabilecekleri sınırda anlatıyorum.Onlar ne kadar bilgili olursa risk okadar az olur.Asansöre bir yabancı ile binmemesi gerektiğini bilip risk almaması gibi.