Aynen. Olsa fena olmaz ama bazı şeylerden de feragat etmek lazım sonuçta. Şuan sağlıklıyız grnciz çalışıyoruz sonuçta. Daha iyisi bile yapılır hatta.Birde şöyle bir mantık var genç nesilde bebek olunca araba satılmaz diye , bizde çocuk büyüttük arabanız yoktu kucağımızda çocuk ve çantalar tamam eziyet ama ölmezsin yani sonuçta gençsiniz dirençlisiniz hasta değilsiniz arabayı satma diyende tembeller , hem pastamı yiyeyim hem pastam kalsın olmuyor işte bi yerden fedakarlık yapacaksın
Geliriniz cok iyi ve siz dikkat ederseniz yasantiniza ödenmeyecek bir borc degil.
Ben olsam arabayi satman,cünkü 2 cocukla ( doktordu,alisveristi) mutlaka lazim olur araba.bu seferde taksiye binersiniz cocuk var diye ve illa ki sıkılıp yine araba almak istersiniz.eğer geliriniz yüksek olmasaydı kesinlikle satın derdim.Ama bu şartlarda arabanızı satmak yerine, aylık giderinizi minimuma indirip daha fazla para biriktirin.
mesela buraya aylık zorunlu giderlerinizi tek tek yazın, size herkes daha iyi yardımcı olur.
nelerden tasarruf edebilirsiniz bir de öyle bakalım
Is yeriniz yurume mesafesinde ise arabayi satın 40 bini kapatın geri kalan borcuda tek bir yere toplayın.Kazancimiz 7500 civari.sabit kredi borcumuz 2500. Evet yürüme mesafesi. Borclar tek değil.yani farklı zamanlarda çekilmiş krediler. Kartlar da doluyor :/
7500 geliriniz varsa arabayı elden çıkarıp önce borçları bitirin. Çünkü arabada bir masraf yakıtı sigortası bakımı vs.Fikirleriniz önemli benim için. Yerimizde olsaydınız napardiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?