9 yıllık evlilik-bitmeyen borç

Aperionnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
209
733
103
41
Merhaba aylardır bu konuda yazılanlari okuyorum en sonunda yazmaya karar verdim. Başlıktan da anlaşıldığı üzere hayatımız hep kredi ödemekle geçiyor :( eşimle ikimiz de hesap kitap yapmayan yiyelim içelim gezelim modunda yaşıyorduk..yakın zamanda ikinci çocuğumuz dünyaya gelince mi bilinmez bir kendimize geldik ama iş işten geçti. .geriye dönüp bakıp ne çok har vurup harman savurmusuz diyoruz..yine de şükür sağlığımıza......şimdi sorum şu: 65 bin civarında borcumuz var krediler ve kredi kartları olarak. .ikimiz de memuruz.evimiz kira vs..elimizde 40binlik arabamiz var..sizce arabayi satip borçları bir nebze rahatlatsak mi yoksa böyle ödemeye devam mi etsek :( gereksiz alışveriş tatil vs borcunu böyle uzun vadede ödemek ve bu kadar borçlu olduğumuzu bilmek canımızı çok sıkıyor :/

Şimdi :) ikinizde memursunuz öyle demişsiniz. Aldığınız maaşların çoğu borçlara mı gidiyor onu öğrenebilir miyim

Birde işyeriniz yurume mesafesinde mi? Toplu taşıma araçları mevcut mu bulunduğunuz yerde

Kazancimiz 7500 civari.sabit kredi borcumuz 2500. Evet yürüme mesafesi. Borclar tek değil.yani farklı zamanlarda çekilmiş krediler. Kartlar da doluyor :/

Hımmm.. Ben böyle bir durumla karşılaşsam arabayı satar kredi borçlarını bir nebze rahatlatırdım çunku kartlarda doluyor diyorsunuz. Öyle yaptıktan sonra az çok demeden birikim yapmaya çalışır kalanını yavaş yavaş kapatmaya bakardım. en azından mal mülk yapılıyor ama devamlı borç ödemek insanı canından bezdiriyor.

bence çok şanslısınız. bizim gelirimiz o kadar bile değilde ve 2.250 kredi ödüyoruz. kredi kartları falanda çabası. konuyu takipteyim belki kendim içinde faydalı bilgi bulurum

65 bin borç var ve siz kaç yıl içinde kapatırsınız belli değil. Ki bu süre zarfındaki faiz oranlarını düşünmeniz lazım. Kredi kartları da dolu diyorsunuz üstelik. Yani ben böyle yapardım

Aylık her şey sabit olsa kendimizi sıkıp öderiz zamanla.ama her ay illa ki ekstra masraf çıkıyor. Ailelerden uzagiz.kimseden destek görmüyoruz..çocuklardan biri okulda. Evde bakıcı var.yani ayın onbesi olunca maaşlar puf diye uçuyor. ....keşke aklımız daha önce başımıza gelseydi de ayagimizi yorganimiza göre uzatsaydik :(

Memursanız her ikinizde bence kapanır gider bir şekilde dert etmeyin mevcut borcunuzu bitirmeye çalışın bence arabanızı satmayın malum yaz geliyor piyasalar açılır arabanızı değerinde satarsınız.

Yazan herkese teşekkürler...dediğim gibi akıl akıldan üstündür. .değerli fikirlerinizi bekliyorum

arabayı satıp borcun büyük bi bölümünü kapatın. gerekirse sadece "ayağımızı yerden kesiyor" denilen türden bi araba alın. gerekmiyorsa onuda bi süre düşünmeyin.
kalan borcunuzu faiz vs yapılandırın. kendinize bi plan program yapıp düzenli bi şekilde ödemelerinizi yapın.
kredi kartlarını bi süre unutun. hatta kapattırın.

geliriniz gayet iyi. ailelerden uzak olmanız, onlardan destek almıyor olmanız bu borcun savunması olamaz. sizi sizden başka kimse düşünmez. kaldı ki düşünmek zorunda da değiller. ekonomik yaşarsanız kimseden destek görmeyi beklemezsiniz zaten.

http://www.yeniisfikirleri.net/tasarruf-etme-ve-para-biriktirme-yontemleri/

Canım buradaki maddelerin büyük bir kısmını uygularsan hem tasarruf etmiş olursun hem birikim yapmaya başlarsın. Borçlarını bir nebze de olsa kapatabilmen için. Çunku her ay 2500 tl kredi uzun bir vadeye tayılır faiz oranları artar. En kısa zamanda borçlarının buyuk veya kuçuk bir kısmından kurtulman dileğiylw

canım biz de memuruz ama inan borc olmadan bir şey sahibi olunmuyor bence arabayı satmayın cünkü borcu kapatsanız o kadar düzenli birikim yapamayabilirsiniz önümüz zaten yaz insan salıyor biraz. Eger kredileriniz cok değilse mesela arabayı satıp bir konut kredisine girin emin ol gayrimenkul fiyatını ikiye katlıyor eger yapamıyorsanız da arabanız dursun borcunuzu ödeyin. Bitirince de arabayı satıp bir ev almanız bence cok iyi olur. Benim eşim de cok savurgan biridir ben cözümü öyle buldum ona harclık kalacak sekilde kredileri ayarlıyorum öyle iyi oluyor.

Kredi borcundan çok faiz ödüyorsunuz demek en mantıklısı arabanızı satmanız bu şekildede
arabanın ek vergi masraflarından da kurtulmuş olursunuz yoksa işin içinde faiz ödemede var , geri 25000 kalıyor bu daha çabuk ve kolay ödenilir bence , araba olunca
fuzuli gezmeler ,alışveriş, akraba görüşmelerde kesilir en mantılısı bu oturun bir hesaplayın bakim arabanın bir çok ödenmesi gereken vergi yükü var , çözüm bu bence tabi rahatlığa alıştıyysanız vazgeçmek zor

Kredi borcundan çok faiz ödüyorsunuz demek en mantıklısı arabanızı satmanız bu şekildede
arabanın ek vergi masraflarından da kurtulmuş olursunuz yoksa işin içinde faiz ödemede var , geri 25000 kalıyor bu daha çabuk ve kolay ödenilir bence , araba olunca
fuzuli gezmeler ,alışveriş, akraba görüşmelerde kesilir en mantılısı bu oturun bir hesaplayın bakim arabanın bir çok ödenmesi gereken vergi yükü var , çözüm bu bence tabi rahatlığa alıştıyysanız vazgeçmek zor
Doğru. Borçların yanında arabaların ek masraflarıyla da uğraşmak var A Aperionnn tamam satma diyenler var. Bazı sebeplerden dolayı öyle demişler ama...

Back
X