9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

"hiç öyle demedim" diyemem. "evlendim gördüm, olmadı boşanıyorum" derim. çünkü gerçekten ailesini karıştırmama ihtimali var. gerçekten düzgün gitme ihtimali var. sınırlarımızı çizip mesafemizi koyma ihtimalimiz var. çünkü adamda gerçekten düzeltmek için çaba var. hiç kimse boşanmak için evlenmiyor evet ama illa ki herkesin bazı tereddütleri oluyordur evlenirken, düzelir diye umuyordur. şimdiye kadar benimki de öyleydi.

o eve girersem asla düzgün gitme ihtimali yok, boşanmanın kaçınılmaz olduğundan adımdan emin olduğumdan daha çok eminim. boşanma ihtimal değil, kesin. kendisine söyledim, "o eve girersek eninde sonunda boşanırız" dedim.

"boşanabiliriz" için bazı şeyler riske atılır, "boşanırız" için atılamaz.

hayır olur da ayrılırsak yarın öbür gün "söz neden bozuldu" diye soranlara "gelin hanıma ev beğendiremedik" diyecekler ya

Evet, zaten boşanmak dünyanın sonu da değil. Ama evlilik için her fedakarlığı yapacağınız izlenimini edindim, o nedenle sordum.

Bir de gözlemimi açıklamak istiyorum. Bu forumda tereddütlerle evlenmeyen yoktur herhalde. Ancak o tereddütler aile bağımlığı/müdahalesi hakkındaysa hiç ''Tamam, evlendik ve hiçbir şeye karışamadılar.'' yazan görmedim.

Yani kendisi yıllarca kavga dövüş uğraşıp, aileyle yüz göz olup, laf sokmadan yanından geçmediğini söyleyip, ancak bu kadar oldu diyenler var.

Çünkü sorun zaten artık ayrı bir aile olduğunu idrak edememe kısmında olduğunda, evlenmek bu sorunu tetikliyor. Zaten bağımlı bir aileden çıkan adam, yaşanabilecek ilk sorunda ''Benim muhteşem ailem, fedakar annem, çilekeş babam nerede? Çok özledim onları, ben onlarsız nasıl yaparım?'' tribine giriyor ve olaylar gelişiyor.

hayır olur da ayrılırsak yarın öbür gün "söz neden bozuldu" diye soranlara "gelin hanıma ev beğendiremedik" diyecekler ya

Ev alırlarsa da aynı apartmanda ev verdik istemedi, bir de gittik başka yerden aldık diyecekler.

Kiraya çıkarsanız, gelin bizi o kadar sevmiyor ki aynı apartman yerine kiraya çıktı diyecekler alttan alta.

Aile buna çok müsait çünkü.

vurgulamak istediğiniz noktanın farkındayım da, bu adam müdahalenin farkında? "izin vermeyeceğim" diyor? yani "canım anam, kadın anam, mikemmel babam" durumları zaten çok aşırı değil şu an. evet ilk başlarda çok fazlaydı ama dediğim gibi, nedenini bilmiyorum ama askerden dönünce bi garip oldu, toparlıyor şu an.

mesela bu adam il dışına gidiyor, 1 hafta kalıyor, cuma geri gelecek, perşembe gecesi diyor ki "anaaa, ben buraya geldiğimden beri evdekilerle hiç konuşmadım". bu biraz kafamı da karıştırıyor, yani ben onun kadar bağımlı değilim ama onlar il dışındayken günde 3 kere konuşmazsak olmuyor.

hani direk anasına babasına çok bağımlı izlenimi vermiyor. evi ayrı olunca bunun bilincine varıp da mesafesini koyacak gibi davranıyor. o yüzden düzenimiz olur, karışamazlar diye umabiliyorum.

valla yeri gelince "gerekirse bize uzak olsunlar ama iyi olsunlar" demeyi biliyorlardı, gereğini yapmasını da bilsinler.

ya yapı meselesi. sevgilime bunu da söyledim. "çok muhabbet tez ayrılık getiriyor, ben kiminle aşırı samimi olduysam bi süre sonra bi sebepten aram bozuldu, mesafeli ilişkilerim daha uzun ve sağlıklı oluyor."

ailesiyle iyi olmamı istiyorsa mecbur beni uzak tutacak.

Ben sadece gözlemlerime göre düzelmesi en az muhtemel karakter özelliklerinden biri olduğunu vurgulamak istedim.

Mesela çok okumuşsunuzdur, ''Adam annesini benim zorumla arıyordu, şimdi evinden çıkmaz oldu.''. Yani zaten sizle ailesine ihanet ediyormuş gibi hissetmez zaten şehirdışındayken.

Müdahalelerin farkında diyorsunuz, o kısmı da anlıyorum. Yalnız farkında olsa dibinde oturmak istemez bence. Yani izin vermeyeceğim diyor ama neden izin vermemesi aşamasını 50 kat zorlaştırsın ki? Daha çok sizi bu şekilde alıştırmaya çalışıyor veya ileride alışırsınız diye düşünüyor bence. Ama elbette zaman gösterecek.

Hatta şimdi zamana da pek gerek kalmadı, bu ev olayı biraz gösterecek.

birazı falan yok, kesin gösterecek.

ya kuzenimin biri dediğiniz tiplerden biriyle evli ama ikisinin alakası yok ya. özellikle fiziksel temas. kuzenim anlatıyor, bunlar nişanlıyken ailece çaya falan geliyorlarmış, anne oğul dip dibe oturup öpüşüyormuş sürekli. vıcık vıcık böyle. bizimkilerde öyle bi durum yok. çok sever oğlunu evet, "aslan oğlum, paşa oğlum, canımın içi" falan, dönüp benimkine bakıyorum, benimki de zaman zaman "güzel kızım" falan der yani. bi de zaten annesinin dili çok tatlı diyeyim artık ne diyeyim herkesle öyle konuşuyor genelde. methiyeler diziyor falan. yani o kuzeninkinde gördüğümüz emareler bizimkinde yok. ev işini de üstelemedi, "boşanırız" dedikten sonra mı anladı naptı bilmiyorum, kabullendi gibi. sanırım yani. yoksa üstelerdi. önümüzdeki günlerde üstelerse anlarız. bugün ben "sen o evi beni istediğinden daha çok istedin" dedim, "sen istemedin ben de tamam dedim, abartma" dedi.

o sanıyor ki, teyzesinin evine çok gidilmiyor mesela, üst katta oturana, ama teyzesi onlardan çıkmıyor. öyle olur sanıyor. teyzenin ev o kadar orta malı değil, bizimki de olmaz. teyze geliyor çünkü gelmek istiyor, biz de gitmek istersek gideriz.
iyi de teyze çağırdığında gidiliyor, çağırmıyor ki gidilmiyor. teyze kafasına esince geliyor, ama çağırılınca gelmek zorunda kalıyor.
hani mesafe koyarsın evet, çağırmazsın gelmezler ama çağırdıklarında gitmek zorundasın. "ay çok üşeniyorum şimdi" denmez, "biz çay demlemiştik zaten" denmez. sanırım bunu algılamıyor.

Teyze onlardan çıkmıyor diyorsunuz, evlerine gitseler ne gitmeseler ne. Zaten ben sevgilinizin stratejisinin olabildiğince sizi götürmek olacağını düşünüyorum, sizin eve geliş kısmında zaten herkes çok hevesli olmaz. O tarz bir aile yemek yedirmek de ister sürekli çünkü.

Ama camdan baksa evde olup olmayacağınızı anlayacakları bir yerde oturmak da çok rahatsız edici. Yani hiçbir şey yapmasalar bile, diyelim ki çok hastalar ve evden çıkamıyorlar hiç, yine de rahatsız edici. Olur tarafı yok yani.

Bilmiyorum, belki de benim sevgililik ve evlilik ayrımı yapmamamdandır. Yani evlilik diye ailelerle çevrilmiş sıkıcı bir birliktelik gelmiyor benim aklıma. Gece yapılan çılgınlıklar, ani tatiller, kafaya esip oraya buraya gitmeler, evde başbaşa planlar, benim aklıma gelenler bunlar.

Ama aynı apartmanda o aileyle bunları yapabilmenin imkanı yok bana göre. Alt sokak bile o kadar farklı ki aynı apartmandan. Misafirinizi görürler, beyaz yalan bile söylenmez, burnunuz tıkansa fark edilir vs, tam bir kıyamet senaryosu benim için.

valla pek çok konuda aynı düşünmüşüz, misafirimi neden bilsinler? sabah suratsız olsam neden kocamla kavga ettiğimi düşünsünler ben belki uykusuzum? komşu oturup da "ay pofuduk sabah suratsızdı" diye düşünmez ki.

evlerine çağırırlar, sürekli kontrol ederler, gelenin gidenin hesabını sorarlar. bunların hepsi evlilik birliğini sarsıcı şeyler. cinsel hayat nasıl olur ona değinmiyorum bile.

Maşallah muhabbet pek güzel bu gece emzirme arasında araya kaynayayım dedim
Eltim kv ile çapraz apartmanlarda oturuyordu ben ne zaman kv ye gitsem kp illa bi balkona çeker aha bak ferdalar karşıda oturuyo derdi bin kere yapmıştır yani bunu, burdan şunu anlamıştım aksama kadar karı koca o evi izliyorlar

Kv ise balkona çamaşır ne zaman asıldı ne zaman kurudu neden toplanmadı toplandığında ise neden burusturula burusturula toplandı kısmını uzata uzata don lastiği etmişti

Özetle alt üst yan apartman karşı apartman aynı sokak hep aynı hep cinnetlik

üst kat komşunun inlemesi konusu ibretlikti misal

misafirini neden bilsinler evet ama bide o kısma dahil olanlar var

perşembe günü 7 ay önce evlenen kuzenime gittik evini ilk ke görücem, baktım kaynanası da orda meğer sabah 10 da yapılacak bişey var mı diye gelmiş onlarda karşılıklı apartmanlarda oturuyolar, biz geldik saatler geçti kadın gitmediği gibi akşam iş çıkışı eşini de çağırdı adam kadınların içinde oturdu öyle

hep böyle oluyo dedi kuzenim, arkadaşlarımız gelir o zamanda gelirler 20 li yaşlarda insanların içinde ne işimiz var demezler dedi

üst kat komşunun inlemesi konusu ibretlikti misal

ya sorma. ordan vurdum zaten. acındırdım kendimi. yatak odasını nereye yapıcaz'dan girdim, teyzen mi duysun annen mi duysun bunu mu istiyorsun'la devam ettim, ayıp ya yemin ediyorum ayıp'la geliştirdim, savunmaya geçince de neden yalıtım yaptırmak istediğini babana nasıl açıklayacaksın'la konuyu kapattım.

ya olay komşu inlemesi falan değil bildiğin gerdek ya. bu adam bunu neden anlamıyor, hayır yani ben mi çok fesatım o mu çok salak nedir ben anlamadım. sinirden noktalama bile kullanmadım.

niye annesi benim her seviştiğimi bilsin ki? nihayetinde banyo havalandırmaları ortak. ya bi erkek gerçekten bu kadar düşüncesiz mi oluyor illa tek tek söylemek mi gerekiyor? bi de bana diyor ki duyulmuyor yani o evde dayımla yengem yıllardır yaşıyor üstelik teyzemler de onlarla kimse bi şey demedi.

ya gerizekalı onlar 16 yıldır evli. o kadın çocuk doğurmuş. 40 yaşındaki insanlardan farkımız olmayacaksa ay ben bilemedim gerçekten çok sinirlendim.

cinsellik konusunu bi daha açmayayım ben bildiğin delleniyorum çünkü.

bu 7 aydır hep mi böyleymiş? daha hiç kavga çıkmamış mı? kuzenin hala taşınmamış veya boşanmamış mı? misafir geleceğini kaynana nerden biliyor? her şeye karışıyor mu? kuzenin böyle sabırlı olmayı nerden öğrenmiş?

hep böyleymiş, biraz durumları yok biraz baştankabul etmenin ezikligi var biraz da onun eşi de eve geç gelebiliyor bizim kız korkuyo evde o zaman iyi oluyo diyo ama cıngar yakındır bakalım

hep böyleymiş, biraz durumları yok biraz baştankabul etmenin ezikligi var biraz da onun eşi de eve geç gelebiliyor bizim kız korkuyo evde o zaman iyi oluyo diyo ama cıngar yakındır bakalım

tabi ki cıngar yakın yani çekilir şey mi o? ya teyze bi git bi şey konuşcaz durumu resmen. o ne ya. ben vallahi gelemem. bi de ben korkmuyorum ki.

İlk evlendiğimiz zaman kvlerin oturduğu evin mutfak balkonundan sarkarsanız bizim evin oturma odasının ışığını görebilirdiniz.
Saat 10 biz eşimle koltuğa yayılmış ışığıda kapatıp film izliyoruz. Kv aradı bizde bişey oldu sandık korktuk. Açtı tlfnu.kv ' oğlum nerdesiniz dışarı mı çıktınız ışığınız yanmıyo' dedi. Eşimde' bunun için mi aradın anne bu saatte yatak odasındayız napcan' dedi.
Bir dahada bunla ilgili tlfn almadık.
Kadın resmen akşamın bi vakti balkondan sarkmış iyi mi...

hayır velev ki dışarı çıktınız? ne olacak? ne yapacak yani? bu neden soruluyor? belki çok yorgunsunuz veya hastasınız uyudunuz neden uyandırılıyor? amaç nedir gerçekten anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…