9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !


Bu konuda rahatsız olduğum şey şu.

Mesela bir film izlerken insanı rahatsız eden ayrıntılar vardır. İnandırıcı değildir olay. Polisi aramadan önce kadın 5 dakika ağlamasa adam kurtulacaktır, veya insanlar çok garip şeyler için olay çıkarır. İnsanı rahatsız eder, filmden soğursunuz.

Konu sahibinin sevgilisinin ve ailesinin anlattığı hiçbir şey ''hayatın doğal akışına'' ve neden sonuç ilişkisine uymuyor. Bu sebeple her anlattıkları hikayede dişlerimi sıkıyorum. Ya ne alakası var ki?

O öyleymiş de bu da böyleymiş de bu da böyle olmalıymış. Bu kadar hassas, kırılgan ve buluttan nem kapan insan 27 yaşına neden gelmiş? Zaten olay da böyle değil.

Konu sahibi, ailesinin size, sizin teyzesine göz kulak olmanızı isteyen sevgiliniz bu isteğinden - ki inanılmaz baskın bir istek köken olarak- vazgeçmişti de, dayının borçları yüzünden çok etkilenip kiradan korkmaya mı başladı? Siz buna inanıyor musunuz?
 
kirada oturmak o kadar korkulacak bişey değil yahu, o kadar ürkmeyin.herkes babasının eve güvenerek mi evleniyor? kusura bakmayın ama yaşlarınıza rağmen ikinizde henüz yetişkin olamamışsınız."bizi kiraya çıkarmazlar" demeniz bunu doğruluyor. sevil haklı, siz o evde oturursunuz.
 

dayının vebali günahı boynuna başka şey için de harcamış olabilir tabi, ama eve harcadıysa da harcanır.

günde kaç makina çamaşır yıkanıyor, kaç kazan yemek pişiyor, gelen giden eksik olmuyor bu insanlara ikram yapılıyor, ama aile tabi.

sözde bana da aynısını yapmışlardı, "misafir berekettir, nasibiyle gelir" falan demişlerdi de ben sadece dışardan hazır aldıklarımıza 150 lira verip (kendi hazırladıklarımız hariç) bereketin nereye gittiğini anlayamamıştım.

sen bu konuda açıklamaları kendin yapıyorsun ya, bayılıyorum sana ha
 

konu sonuca bağlanmış değil zaten şu an, sadece dayının mevzunun detaylarını öğrendim ben şu an. istemediğimi de tekrar tekrar belirttim.
 
Bir de dayının borcu milyon liralar değilse, Park Oran'dan dahi ev almayı teklif eden ailenin parası bitmiş olamaz.

Yani ya o gösteriler yalandı, ya şu anki durum yalan.

park oran'ın çok abartı olduğunu düşünmüştüm zaten ben de.

ama şu da var ki düğüne kadar ev alabilirdi belki bana, ama dayının borcunun vadesi yok. haciz kağıdı gelmiş, uzun vadede planlanan şeyle kısa vadede çat diye ödenen aynı olamıyor sanırım.
 

yazdığınız durumların hepsinin ben farkındayım. ama benden başka kimse kabul etmiyor böyle olacağını. "ben o evde gelin olmam" diye bas bas bağırıyorum kimse anlamıyor. herkesin görüşü "evlenince öyle olmaz, evin ayrı kapın ayrı". annem diyor bunu ya.

sevgilime gelince, evet mühendis ama deneme süresi bitmedi henüz. askerden geldikten sonra başka yerde işe girdi. 6 ay deneme süresi veriyorlar.

çözüm bence kiraya çıkmak evet ama bunlar anasından evle doğdukları için ben anlatamıyorum.

sorunu biliyorum zaten de çözüm bulamıyorum.

 

kira zaten söz konusu değildi, hayatlarında kirada oturmamış insanlara kiraya çıkmanın kötü bi yanı olmadığını anlatmak için debeleniyorum ben şu an.
 

kirada oturmak korkulacak bi şey değil evet, ben memur çocuğuyum çünkü. yıllarca devletin gönderdiği yerde kirada oturmuş insanım. ama bunu hiç kirada oturmamış insanlara anlatmaya çalışıyorum. bütün derdim bu.
 

Yahu sizin aileniz neden onlarla aynı apartmanda oturmanızı istesin?

Evlenin de ne olursa olsun mu diyorlar?

Bir de babanızın tavrından korkacaklarından bahsediyordunuz. Bence siz korkmalısınız o tavırdan.


Apartmanlarındaki evi satsınlar başka yerden ev alsınlar o halde. Sorun kira ya sadece, o halde bu şekilde çözülür.

Rica ediyorum insanlara evlerini satmalarını nasıl söyleyeyim demeyin. Onlar size nerede oturacağınızı söylüyorlar. İkna etmeye çalışıyorum diyorsunuz, sevgilinizin ailesini niye nerede oturacağınıza dair ikna etmek zorunda olasınız?

Sevgiliniz o apartmanda yaşamayı zaten vıcık vıcık yaşamak için istiyor. Aksinin olması imkansız yani taşındıktan sonra. Önce bunu bir kabul edin.
 


ciddi anlamda soruyorum, herhangi bir çözüm öneriniz var mı?

"ben orda oturmam, falanca evi satın, bana ev alın" deme hakkım var mı size göre gerçekten? "ev veriyoruz, imkanımız bu, bizim sunduklarımızı beğenmiyorsan git baban ev satsın da sana istediğin evi alsın" dediklerinde ne dememi öneriyorsunuz?

evi kabul etmeyebilirim, diretebilirim, kavga çıkarabilirim evet ama insanlara "o evi sat da bana şu evi al" diyemem.
 

Uzun vade dediğiniz 10 yıl değil sonuçta.

Dayının borcu 100.000 lira bile olsa o peşinatı yatırmadan Park Oran'dan ev falan alamazlar.

Bu aile değil mi 2000 kişiye yemekli de düğün yapar dediğiniz. Dayının bir hacizinden paraları mı bitti? Tabi ki hayır. Ya baştan yalandı, ya o evde oturmanız için yalan söylüyorlar/abartıyorlar.
 

Hanımefendi ciddi misiniz?

Kirada oturacağım deme hakkınız olmadığını mı düşünüyorsunuz?

O halde evlenmeyin bana göre. Daha evlenecek yaşa gelmiş olmuyorsunuz bu durumda.
 
Ama sözlünüz "Tamam, ben halledeceğim" dememiş miydi? Ben buradan sözlünüze trip yapmak istiyorum artık ya
 

borç daha fazla. belki yalan belki abartı bilemem. sadece bana söyleneni biliyorum ve çözüm düşünüyorum şu an.
 

Zaten öyle demenize gerek yok. O insanlar size al burada otur da diyemez bu durumda, değil mi?

Bu adam değil mi, benim o kadar evim var kirada oturtmam diyen? Hani nerede o kadar ev? Tek şans aynı apartmansa böyle bir bahane sunamaz bir kere.

Ayrıca o evi kiraya verip kiraya çıktığınızda kiraya çıkmış/tehlikede olmuyorsunuz. Zaten çoğunu o kiradan karşılayacaksınız, maaş ile alakası yok.
 
Hanımefendi ciddi misiniz?

Kirada oturacağım deme hakkınız olmadığını mı düşünüyorsunuz?

O halde evlenmeyin bana göre. Daha evlenecek yaşa gelmiş olmuyorsunuz bu durumda.

"kirada oturacağım" deme hakkım var. sevgilimin de "babam ev veriyorken biz kira ödeyeceğimize her ay o parayı biriktirip düğün altınlarını da ekleyip ev alalım" deme hakkı var. babasının "ev varken neden kiraya çıkıyorsunuz" diye sorma hakkı var. benim babamın "ben yıllarca kirada oturdum, gece nöbete gittim aklım hep annende sende kaldı, en azından hem yakın olursunuz hem kira derdiniz olmaz" deme hakkı var.

herkes kendi yaşadığını/yaşayacağını biliyor.
 

Yahu apartmandaki ev kiraya verildiğinde bu yazdıklarınızın bir geçerliliği kalıyor mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…