- 3 Nisan 2013
- 168
- 192
- 323
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.261
Beyaz eşya konusu daha belli degil bizde.karar veremiyorum cok da bilgim yok araştırma yapacagım önemli bir konu.ben paylaşmaktan yanayım.ayrı sehirlerdeyiz..begendiklerimi gösteriyorum sence nasıl diye soruyorum o da genelde tecrübelerini söylüyor.bence mutlaka beğendiklerinizi gösterin onların da düşüncelerini sorun ve neden seçtiğinizi bir bir söyleyin mantıklı açıklama yaptıktan sonra onların da karısacaklarını sanmıyorum.hala Israrla o olmayacak bu olacak şekilde derlerse işte orda sıkıntı devam eder..bir şeyi merak ediyorum tek tasınız noldu daratabildiniz mi?
Forumda yenisiniz sanırım, açtığınız eski konuların okunabilir olduğunun eğer farkında değilseniz uyarayım. Okunabiliyorlar.
tek sorununuz eşya alınırken sözlünüzün işinin çıkması ihtimali değil hanımefendi.
1. ev istemişsiniz, almamışlar.
2. bilezik istemişsiniz, yapmamışlar.
3. borçsuz evlenmek istemişsiniz, yardım etmiyorlar.
4. açıksınız diye istememişler, onların istediği tarihte kapanmayı kabul etmişsiniz.
5. sözlünüz de gayet ana kuzusu, "düğün onların istediği gibi olsun" demiş.
şu an en nefret ettiğim şeyi yaptırıyorsunuz bana.
1. 4+1 dubleks ev veriyorlar, reddettim. "park oran'dan ev alalım" dediler, onu da reddettim. (park oran'da 2+1 daireler 250bin lira civarı yanılmıyorsam.)
2. bilezik konusu konuşulmadı hiç. sormam çünkü. sözde kelepçe taktılar. onların adetinde yokmuş üstelik. bizde var diye aldılar. düğün takıları zaten bana kalıyor.
3. borçsuz evleniyorum. yine de evimizin eksiği olsun istiyorum ki bi şeyleri de ikimiz yapalım.
4. açığım ve sıkıntıları yok.
5. sözlüm "düğünü onlar yapıyor ama tabi ki sen de istediklerini söyleyeceksin, senin istediklerin de olacak, onlar fikir verir, karar hep senin" dedi. biz sadece tarihte sıkıntı yaşadık.
siz onlara yük olmak istiyorsunuz, ben bazı şeyleri sevgilimle beraber yapmak istiyorum. zaten evi reddetmemin yaşadığımız sıkıntıdaki payı büyük. kiraya çıkmak istememi hakaret olarak algılıyorlar.
sizin bütün beklentileriniz maddi. benim maddi hiçbir beklentim olmadı.
bu arada inox konusunda sizi gerçekten yemişler. sırf rengi 200 lira atıyor diye almıyorlar.
çok mutlusunuz. allah daim etsin. benim durumum gerçekten vahim.
Çok alakasız olacak da yanılıyorsunuz evet.
Park Oran'da iki artı 1 daireler söylediğinizin iki katından fazlasına satılıyorlar.
tek taşım duruyor, daraltmadım.
kayınvalidem bozulmasın diye daraltmamızı istemiyordu, değiştirmemizden yanaydı. ki ben de o yüzüğü istemiyorum.
nişan alyansları alındıktan sonra değiştiririz belki uyumlu olsun diye.
hani o kadar çok şey oldu ki ona hiç sıra gelmedi.
beyaz eşyada istediklerim alınacaktı, ama şöyle durumlar oldu.
ilk başta buzdolabını dondurucusu altta istiyorlardı. ben istemedim. benim seçtiğim üstteydi, bi şey demediler.
kayınpederim "kızım sen çamaşır makinasını inox seçmişsin ama sizin makina banyoda duracak. nemden paslanırmış. beyaz olsa daha iyi olurmuş, öyle dediler. iki model söylediler senin seçtiğine benzer. sen bi de onlara bak, ama inoxu istersen ben onu alırım." dedi.
kayınvalidem "annecim davlumbazı cam çerçeveli seçmişsin ama yağı kiri çok gösterir, zorlanırsın" dedi.
bu kadar.
ha sevgilimle hepsini ayrı ayrı tartıştık ama bence onda sıkıntı yok. o olması gereken.
tek taşım duruyor, daraltmadım.
kayınvalidem bozulmasın diye daraltmamızı istemiyordu, değiştirmemizden yanaydı. ki ben de o yüzüğü istemiyorum.
nişan alyansları alındıktan sonra değiştiririz belki uyumlu olsun diye.
hani o kadar çok şey oldu ki ona hiç sıra gelmedi.
beyaz eşyada istediklerim alınacaktı, ama şöyle durumlar oldu.
ilk başta buzdolabını dondurucusu altta istiyorlardı. ben istemedim. benim seçtiğim üstteydi, bi şey demediler.
kayınpederim "kızım sen çamaşır makinasını inox seçmişsin ama sizin makina banyoda duracak. nemden paslanırmış. beyaz olsa daha iyi olurmuş, öyle dediler. iki model söylediler senin seçtiğine benzer. sen bi de onlara bak, ama inoxu istersen ben onu alırım." dedi.
kayınvalidem "annecim davlumbazı cam çerçeveli seçmişsin ama yağı kiri çok gösterir, zorlanırsın" dedi.
bu kadar.
ha sevgilimle hepsini ayrı ayrı tartıştık ama bence onda sıkıntı yok. o olması gereken.
Yaklaşık 1 saattir konunuzu okuyorum:) beya eşya ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Biz eşimle gidip beyaz eşyalarımızı aldık. Buzdolabı kırmızı, diğerleri inoxtu. Sonra evi bir tutuk dolaplar morrenkler çok kötü durdu. Firmaya söyledik değiltirdik:) sıkıntı olmuyor. Şimdi hepsi beyaz. İçimi de açıyor. Çok sevmiyorsanız da sticker fotoraf falan halledersiniz:)
Bir de siyah toz olur demiş ya anneniz. Ben de eşyalarımı yaptırdım. Yapıcak kişi arkadaşım da o da öyle dedi. Şimdi eşyalarım beyaZ. Gerçekten kiri göstermiyor:)
Sonuç olarak, önce huzurlu olun dilerim:) söz, nişan zamanları hem geleceğim göstergesidir. Hem de biraz telaşlı zamanlar olduğu için insanlar gergin olup, fazla fevri davrananilir. Şimdiden duruşunuzu belli edin tavsiyem:)
Mutluluklar dilerim
Evet ben de bayılırım siyah eşyaya ama biraz tembelim:) kolaya kaçmayı seviyorum:) siyah sevip de tozu takıyorsanız antresit var bir de.. Bakmanızı tavsiye ederim.iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
kayınpederim mutfağı kırdırıp yeniden yaptıracağını söylüyor, "malzemeye karışamazsın ama renkleri seçersin" diyor. aklımda bulunsun bu. inoxa uygun seçeyim.
yatak odasını açık renk istemiyorum.gündüz çok aydınlık olmasın. sözlüm güneş vurunca uyanmaktan çok şikayet ediyor çünkü. ben de gündüz uyuyacaksam çok aydınlıkta zorlanıyorum. siyah o kadar aydınlık olmaz diye istiyorum. bi de halıdır yatak örtüsüdür siyah mobilya çok güzel gösteriyor. turkuaz yatak örtüsünün beyazla siyahta duruşu bir değil mesela. o hoşuma gidiyor.
biz epey gergindik şimdiye kadar, bundan sonra konuşa konuşa anlaşmaya çalışıcaz bakalım.
Böyle yazdığınız zaman hiçbir sıkıntı yok bence tecrübeler işe giriyor ve daha iyisi olsun diye uğraşıyorlar son sözü siz de bırakarak bu en önemlisi.tabii bu Sözlerin uygulamaya da geçirebilmek önemli..ben mesela takıntılıyım.suana kadar en küçük bir sey alırken bile beğenmediğim bir sey almadım aldırmamda.erkek arkdasım da biliyor seni tanıyorum istemediğin bir sey olsa kullanmazsın bir süre sonra onu alırız diyor.kendini anlatabilmek de önemli.ben masa sandalyeleri başka marka konsol ve minik vitrinimi başka marka aldım.takım daha iyi degil mi diye sordular ben uyumlu sevmiyorum kendi zevkime göre tek tek dekore etmek istiyorum dedim bunu da anlatma sebebim konusarak gerçekten her sey oluyor.iletişim cok önemli birbirini anlamak gerek.bunu başarabilirsiniz gerçekten sıkıntı yok.sizin ilişkinizIn en basından beri ciddi bir iletişimsizlik problemi var bence.
Evet ben de bayılırım siyah eşyaya ama biraz tembelim:) kolaya kaçmayı seviyorum:) siyah sevip de tozu takıyorsanız antresit var bir de.. Bakmanızı tavsiye ederim.
Siz kendinizi güzel ifade ediyorsunuz. Bence istediğiniz gibi gelişir her şey.. Gerginlikler geçer, kim gerilmiyor ki böyle zamanlarda.. Sonuçta yorgunluk.. Sözlünüzle el ele verin, her şeyin çözümü var. Benim eşim de Annecidir, bu kötü bir şey değil... Ama ona "evet Annen değerli. Ama biz artık aile oluyoruz. Bizimle ilgili şeylere biz karar vericez" algısını da öğretim:)
Kahve değil siyah tonu benim dediğim..tozu takmam da evlenince takmam lazım aslında. mecbur takıcam. takmayıp napıcam.
antresitin bi füme bi kahve tonu var, kahve istemem de füme de olabilir aslında, teşekkürler.
ifade ediyorum da edemedim. kayınvalidem o kadar heyecanlıydı o kadar hayalleri vardı ki konuşturmadı beni. "olcak olcak, yapcaz yapcaz" modundaydı. bundan sonra dinlemezse de dinleticem.
sözlüm zaten başından beri "annem fikrini söyler, kararı biz veririz" diyordu da ben annesinden nasıl korkmuşsam artık, o fikrini söyledikten sonra herhangi bi karar verebileceğimden emin olamamıştım.
bi de, kuzenler de haklıdır belki, babasının durumundan ötürü de sıkıntı olmuş olabilir. insanın babasının ölümünü beklemesinin normal psikolojiyle olacağını sanmıyorum.
Kahve değil siyah tonu benim dediğim..
Önemli olan şuan. Çift terapilerinde bile "şimdi ve burada" deriz. Bir şeyleri karşılıklı fArk etmeniz çok güzel.
Aslında baştan sona okudum konuyu ama kaçırdım galiba. Sözlünüzün babası hasta mı? Yoks sözlünün böyle bir şeyden mi şüpheleniyor?? Ya da başınız sağolsun buarada dedesinin ölümümden mi etkilendi de babama da bir şey olursa diye korkuyor??
KusurA bakmayın.. Dede diye bahsettiğiniz şimdi anladım. Tekrar başınız sağolsun. Üzüntüder oynamıştır kayınpederinizin tansiyonu.. Ona da geçmiş olsun. İyi gecelersiyahı aklımda kalacak zaten, sözlümü ikna etmeye çalışıcam. o da pek soğuk bakmıyor gibi artık.
kayınvalidemin babası hastaydı, 6 yıldır alzheimerdı. 6 aydır falan yatalaktı. ocaktan sonra ağırlaştı, şubattan sonra toparlayamadı. pazartesi vefat etti. kayınvalidemle kayınpederim hala memlekette. sözlüm görümcem falan dün geldiler. benim kayınpederime allah uzun ömür versin, söylendiğine göre bana üzüntüsünden tansiyonu 18lerdeymiş, başka sıkıntısı yok. taziyeniz için teşekkürler.
Biz de daha farklı beyaz eşyaları yatak odası mutfak eşyalarının herseyini babam alıyor onlara da salon yemek odası oturma odası vs kalıyor.projeksiyon biz de alacağız kısmet olursa.tadilat olayı biraz teknik mi denir onunla alakalı ben mesela fayans istemiyorum parkelerde beğendiğim renkler var mutfak dolaplarımda aradığım Özellikler vs bunları araştırırsanız az cok nasıl bişi istediğinizi hem aileye de anlatırsınız.ben tecrübeye Önem veren biriyim karışılmak olarak algılamam ama onunla ifade edin Şekli önemli onu da anlayabilecek yaslardayız.sizinkiler biraz geride dursalar.inş ileride her Şeyini biz aldık gibi muhabbetler yapmazlar çevremde cok oluyor bu şekilde muhabbetler o Yüzden söylüyorum.
KusurA bakmayın.. Dede diye bahsettiğiniz şimdi anladım. Tekrar başınız sağolsun. Üzüntüder oynamıştır kayınpederinizin tansiyonu.. Ona da geçmiş olsun. İyi geceler
Sizin bir de akraba Evliliği olan bir aileye gelin gitmek cok daha zor.biz de asla izin verilmez çevremde de hiç yok akraba Evliliği yapan Trakyalı olmakla ilgili sanırım.bir kabullenmeme bu Yüzden de var.
Ne bilim akraba evliliğini hiç anlamadım anlayamam da.aslında erkek arkadasım ailesi öyle olsaydı sanırım ben önyargılı karsılardım onların beni kabul etmesinden önce.sizin sadece zamana ve düşünmemeye ihtiyacınız var bence her şeyi oluruna bırakıp davranışlarınıza göre şekillenecek her seyonların ilk dışardan gelinleriyim. o yüzden zorlanıyorlar zaten. bizde de izin verilmez. ama onlarda tam tersi.
bi akşam kayınvalideme çaya gittik, ilk gidişimiz, herkes bizimle daha doğrusu annemlerle tanışmak için orda tabi. her gelen 1 çeşit yapmış gelmiş olmuş 10-12 çeşit. hepsi birbirinin bi şeyi olduğu için böyleler onlar da.
biriyle tanışırken çok komik oluyor aslında. "annemin şusu, aynı zamanda babamın da şusu" falan. kafam çok karışıyor.
iyi yanları da var kötü yanları da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?