9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Hanimefendi madem oyle cok guzel alisveris yaptiniz size saygi gosterip tek basiniza aldirmislar kalaninida beraber almissiniz mutlu aile tablosu o zaman o aileden sikayet etmeseydiniz bu konuyu acmasaydiniz simdide aileyi savunuyorsunuz o zaman size mutluluklar dilerim sevgili kayinvalideniz ve degerli esinizle. Hayirli geceler.

törpülüyorlar gibi. törpülüyorum gibi. annem tekrar aradı konuştu bugün, dayısı burdaymış yarın ona gidicez.

dedim ya hep, kötü insanlar değiller. sadece yapıları bizden farklı. aynı dediğin gibi. müdahale de değil aslında da, bilmek istiyor.

bi de elbise almaya gitmemin nesi yanlış? "ben aldım elbisemi" dedim, "olsun geline hediyedir, alınır" dediler, gittik. ayakkabı-çanta da alınıyormuş, onları sözlümle başbaşa aldık. nesi yanlış bunun?

Peki benim ilerisi icin dusuncelerimle sizin derdiniz ne aksamdan beri herseyim hakkinda tartistiniz konu sahibi sizsiniz sizden cok beni tartistik

size de hayırlı geceler. size de eşyasını almaya gelmeme ihtimali olan eşinizle mutluluklar. gerçekten yazmayın artık. benim açtığım konuya açmasaydın diyorsunuz, siz de bu konuya yazmayın.

Peki benim ilerisi icin dusuncelerimle sizin derdiniz ne aksamdan beri herseyim hakkinda tartistiniz konu sahibi sizsiniz sizden cok beni tartistik

çünkü siz, ailem parasını kayınpederimin ödeyeceği, ne alınacağı belli olan beyaz eşyayı almaya gelmeyi gerekli görmüyor diye "ne biçim aile, kızlarını kayınpederin üstüne atmışlar" dediniz. "ben beyaz eşyamı annem ve kayınvalidemle alıcam" dediniz. haliyle ben de sözlünüzün neden gelmeyebileceğini sorguladım. "ne biçim erkek, eşyası alınırken sözlüsünün yanında olamıyor, kızı anasının üstüne atmış" diye düşündüm.

Yok hayır elbise almaya gitmen yanlış değil, beğendiğini giyememen ya da alamaman yanlış olmuş.
İnsanlar söz için alışveriş olsun isteyebilirler bu bana ters değil. Ama senin istediğinin olmaması müdahele..,

onu kabul ediyorum zaten, orda müdahale etti. ilk sefer olunca ben de yeterince diretemedim. onun aldığını da giymedim zaten ama fark etmiyor.

ya ben söz için alışverişi ilk defa duydum da. bohça hazırlamışlar, ona götürmediler beni mesela, zaten gitmezdim de sormaları gerekirdi. ama bizde söz için alışveriş yapılmaz. kız hala babasındadır çünkü. sözde babası giydirir yani. değişik. beklemiyordum şaşırdım.

Yo bana sozlum simdiden gelmiycem demediki hem o zaman geldigindede zaten oyle bisey demez oyle bi sey yok ortada gelecekten olmamis biseyden bahsedip sozlume laf etmeyin bizim ortada biseyimiz yok alisverisimiz nisanimiz yok. Bakarsin birlikte gider aliriz gelecek bu ne olucagi belli olmaz. KESKE SİZİNDE TEK SORUNUNUZ ESYA ALMA ESNASİNDA İSİ CİKMA İHHHTTTİMAAALİİİ OLSA AMA NE YAZİKKİ DURUMLARİNİZ VAHİM COK SUKUR BENİM HERSEYİM COK GUZEL GİDİYOR UCUNCU KİSİLERİN DEGİLDE İKİMİZİN DUSUNCELERİYLE OLDUGU İCİN

ya elbise olayı da şöyle oldu zaten, denediğim hiçbir şey üstüme olmadı sinir oldum ağlamaklıydım zaten. 5 saat falan gezdik. en son bi elbise oldu, "aha oldu alalım artık" moduna girdi herkes.

söz için elbise bakarken görmüştüm ben o elbiseyi. çok beğenmiştim ama söze uygun değildi. onu aldık. söze de sonra başka elbise aldım.

öyle oldu yani.

düğüne kadar her şeyi yolunda giden bi arkadaşım vardı, boşandı.
allah herkesin gönlüne göre versin.
iyi geceler.

Forumda yenisiniz sanırım, açtığınız eski konuların okunabilir olduğunun eğer farkında değilseniz uyarayım. Okunabiliyorlar.

Benim esim ortak begendigimiz esyanin senedini imzalarken yanimda olamayabilir gelecekte, bu benim kuruntuk bi terslik cikar diye korkum, yanimda olmiycak diye bisey yok.... He olduki olmadi ama benim esim benim hayatim boyunca herkese karsi dimdik yanimda durur magazada durmak degil mesele sizde yaninizda dimdik durabilen sizede ezdirmeyen sozunun eri birini nasip etsn allah magazada durmak maharet degil seninki magazada yaninda olur fiziki olarak ama destek olarak yaninda degil kendi sozlerin bunlar aile sozunden cikmayip annem seni istemiyor diyen birisu dusman basina.... Keske magazada yaninda duramayan birisi olsaydi sadece Hoscakal

çok kaşındınız. eski konunuzu okudum da seviyenize düşmek istemiyorum. kayınvalidesiyle şimdiden altın kavgası yapan biriyle tartışacak bi şeyim yok benim. olaya aynı pencereden bakmıyoruz. siz değerinizi altınla evle ölçüyorsunuz, ben bana verilen evi reddediyorum. siz beni zaten anlayamazsınız.

Adetleri bilmemekten kaynaklı karmaşıklıklar da olmuş. Bana hiç garip değil mesela sözde erkek tarafının elbise vs alması. Ama sen böyle bilmediğinden garipsemişsin.
Bakıp da görmen gereken şeyler var, kıyafetiydi eşyasıydı bunlar bir yerden sonra unutulur şeyler kapsamında kalıyor. Ama nişanlının senden geçmesi ve ailesi biz istemiyoruz dediğnde fazla 'pasif' davranması bir ömür yaşanabilecek ve darbesi ağır olacak şeyler. Sen benden geçmedi diyeceksin şimdi... Malesef öyle. Eşin olunca birşeylere sesini çıkaracağına ihtimal verme. Sen evlenince kayınvaliden yatak odana girdiğinde bunu normal karşılayacak bakış açısına girmeye hazırla kendini. Ya da habersiz çat diye geldiklerinde... Nişanlının bu konuda söylediğini hatırla; bir gelirler iki gelirler sonra anlayıp gelmezler. Mantıklı mı şimdi bu? Sana ordan olabilecek gibi gözüküyor mu? Olmayacak, sadece sen bunu kabullenecek kıvama geleceksin.
Bu gidişatın böyle olacağını bil ve öyle evlen. O zaman mutsuz olmazsın.

tek sorununuz eşya alınırken sözlünüzün işinin çıkması ihtimali değil hanımefendi.

1. ev istemişsiniz, almamışlar.
2. bilezik istemişsiniz, yapmamışlar.
3. borçsuz evlenmek istemişsiniz, yardım etmiyorlar.
4. açıksınız diye istememişler, onların istediği tarihte kapanmayı kabul etmişsiniz.
5. sözlünüz de gayet ana kuzusu, "düğün onların istediği gibi olsun" demiş.

şu an en nefret ettiğim şeyi yaptırıyorsunuz bana.

1. 4+1 dubleks ev veriyorlar, reddettim. "park oran'dan ev alalım" dediler, onu da reddettim. (park oran'da 2+1 daireler 250bin lira civarı yanılmıyorsam.)
2. bilezik konusu konuşulmadı hiç. sormam çünkü. sözde kelepçe taktılar. onların adetinde yokmuş üstelik. bizde var diye aldılar. düğün takıları zaten bana kalıyor.
3. borçsuz evleniyorum. yine de evimizin eksiği olsun istiyorum ki bi şeyleri de ikimiz yapalım.
4. açığım ve sıkıntıları yok.
5. sözlüm "düğünü onlar yapıyor ama tabi ki sen de istediklerini söyleyeceksin, senin istediklerin de olacak, onlar fikir verir, karar hep senin" dedi. biz sadece tarihte sıkıntı yaşadık.

siz onlara yük olmak istiyorsunuz, ben bazı şeyleri sevgilimle beraber yapmak istiyorum. zaten evi reddetmemin yaşadığımız sıkıntıdaki payı büyük. kiraya çıkmak istememi hakaret olarak algılıyorlar.

sizin bütün beklentileriniz maddi. benim maddi hiçbir beklentim olmadı.

bu arada inox konusunda sizi gerçekten yemişler. sırf rengi 200 lira atıyor diye almıyorlar.

çok mutlusunuz. allah daim etsin. benim durumum gerçekten vahim.

ya o çat kapı olayına annem dedi ki "o insanlar, kendilerine dışardan bi şey alsa, bi tane de size alıp, eve geçerken uğrayıp bırakacak insanlar. habersiz gelemeyeceklerini düşündüklerinde ağır gelmiştir tabi."

ha annem de asla onaylamıyor, ama altındaki niyeti böyle görüyor. adam kapıma gelse, "eve pasta aldım, bi tane de size aldım" dese, "niye haber vermedin" denmez ki. asla pastasında değilim yanlış anlaşılmasın.

benden geçtiğini de sanmıyorum. geçse geçerdi. geçmedi ama tecrübesizlikten bi şey de yapamadı bence. bilemiyorum. gerçekten çok tecrübesiziz bu konuda.

"annem yatak odamıza neden girsin" dedi. "girmez" dedi. anneme de sordum, "düğüne kadar el günle yapılacak diye karışır fikir verir ama evinin düzenine karışacak bi kadın değil" diyor.

sizin için gerçekten çok üzüldüm ben. en azından benim davranışlarımı yanlış anladılar da istemediler. sizi başınız açık diye istememişler. ben özür dilemedim ama siz kapanmayı kabul etmişsiniz.

allah kimseye başkasının sıkıntısıyla mutlu olacak dert vermesin. bu da size abla tavsiyesi olsun. nispet yapmayın bi daha, size de yaparlar, üzülürsünüz.

İnşallah pofuduk, inşallah...
Herşey çok güzel olsun...
Umarım kızmamışsındır bana, ısrarla birşeyler anlatmaya çalıştım sana..hazırlıklı ol ki için acımasın, üzülmeyesin, mutluluğu yine de yakalayasın diye...

demeyin öyle şeyler ya. ben burda önümdeki yolda olabilecekleri gösteren insanlara neden kızayım? ancak teşekkür edebilirim. aklıma bile gelmeyen durumları sorguladım sayenizde. zaten bunun için konu açıyoruz.

cuma iyi ki gitmişim aslında.

beni iyi ki kovmuşlar hatta. beni kovmasalar, ben yine mesafeli mesafeli gidip gelecektim. kayınvalidemin davranışlarına sinir olup içime atacaktım. o benimkilere sinir olacaktı. sözlüm yavrum kıyamam arada üzülüp duracaktı. annesi "pofuduk bizi sevmiyor" dediğinde "anne onun huyu o" diyecekti, ben "annen bana kötü davranıyor" dediğimde "pofuduk annemin huyu o" diyecekti. çocuk resmen mal oldu.

şimdi en azından ben kadının huyunun o olduğunu gördüm, alınganlıklarını biliyorum. o benim huyumu öğrendi, zorlamaması gerektiğini biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…