9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

"sen utanacak bi şey yapmadın" demek, "onlar yaptı, sen yine gel, onlar utansın" demek.
ben öyle anladım yani ne var ki altında başka? gerçekten ben bunu anladım yani.

o küser. dedesini kaybettiği için o da. geçer yani.

düğün konusunda ben de çok gıcığım, haklıyım zaten. onu biliyorum.

düğün konusunda ben de çok gıcığım, haklıyım zaten. onu biliyorum.
Ee tamam işte diretin. Alttan almayın. Valla hazır Ankara da imişsiniz sizle gelip aileyi gözlemleyesim geldi o kadar yani. Kusura bakmayın sürekli muhalefet gibi yazıyorum ama kötü bir niyetim yok. Hatta yazmayım diyorum ama bu konuda buluyorum kendimi hep. Sizi düşündüğüm için diyorum

Pofuduk konunun en basindaki yakinmalarinla sonlardakiler arasinda daglar kadar fark var.Senin iyiligin icin yazilan ama sevgilin hakkinda olan her olumsuz yorumu savunma durumuna gecmis gibisin.Gibisin fazla oyle yapmissin.Konunun esas amaci miadi doldurmus gibi geldi bana...Hakkinizda hayirlisi olsun.

diretmeyi düşünüyorum. düğün konusunda haklıyım çünkü.

gidip gözlemlemem gerektiğini düşünüyorum. kimi diyebilir, "sen daha sözlüsün, daha ne işin var", haklı da olabilirler, şahsen ben de öyle düşünüyordum.

ama;

bazen genel kurallar geçerli olmuyor. benim elime nişandan önce böyle bi fırsat bi daha geçmeyecek. kullanmam gerektiği kanısındayım.

babam diyor ki "cumartesi geç gelirler, insanlar zaten yorgun, pazar dinlensinler pazartesi gidelim".
genel saygı kuralları çerçevesinde baktığında haklılar.
bizim karşımızdaki insanlar da "sizin gelmeniz bize yorgunluk değil mutluluk verir" diyen insanlar.
biz pazartesi gitsek ben biliyorum ki bizim düşündüklerimiz onların aklına gelmez, "el gibi iki gün sonra geldiler, kendilerini aileden görmüyorlar" denir.

hatta ve hatta, cumartesi geldiklerinde benim orda olmamı bekliyor bile olabilirler. kayınvalidem dedi ya, "sen benim canımın canısın, benim canım yanarken ben senin yanımda olmanı isterdim", aynı böyle düşünüyorlar.

cuma günkü konuşmadan sonra ben onların da düşüncesini anlayabiliyorum sanırım.

cuma konuştuktan sonra onların bakış açısını da anlamaya başladım da ondan.

sevgilim hakkındaki olumsuz yorumlar genel olarak bana sahip çıkıp ailesine rest çekmemesiyle ilgiliydi. o konuşarak sorunun halledilebileceğini düşünüyordu çünkü.

onlar nasıl düşünüyorsa sen onlara uyacaksın yani, onlar seni hiç alttan alacak mı pofuduk böyle düşünmüştür kötü niyeti yoktur diye

bi de bazı durumlarda onların beklentilerine göre hareket etmezsem, bana göre önemli olan konularda onların benim beklentilerime göre hareket etmesini istemeye hakkım olur mu?

karşılıklı olacaksa ne ala

onu diyorum ben de.

babasını kaybetti, beni yanında istiyor, bu onun için önemli.

yarın öbür gün bi sıkıntı olduğunda "ben sizin bütün beklentilerinizi yerine getirmeye çalıştım ama hala sizin umrunuzda değilim, siz benim ne istediğimi umursamıyorsunuz" demek istiyorsam, onların da "sen şunu yapmadın" diyecek hali olmamalı.

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama imkansız bu mesaja yazmamam.

Yahu bir insanın size sahip çıkmamasından daha önemli ne olabilir?

Konuşarak halledilebileceğini düşündüğü için mi kimseyi mutlu edemiyorum diyerek ayrılmaya kalktı sizden?

Konuşarak halletmek dediği de sizin konuşarak onları ikna etmenizdi zaten.

Pes. Çok üzülüyorum size.

bi de bazı durumlarda onların beklentilerine göre hareket etmezsem, bana göre önemli olan konularda onların benim beklentilerime göre hareket etmesini istemeye hakkım olur mu?

Olur evet.

Evlilik 2 kişilik bir kurumdur, ailelerin katkısı ancak olumlu olur.

Bizim gelinden beklentimiz budur, yapmazsa istemeyiz deme lüksleri yok. Bunu bir türlü kabul etmediniz.

Adamla sizin evlenmenize izin vermekle lütuf yapıyor değiller, zaten onları çok sınırlı ilgilendirir. Siz bir terbiyesizlik yapmadığınız sürece.

Acaba sizin mantığınız da aslında aileler her şeye karışabilir'e içten içe yakın da değil diye kendinizi mi şartlandırdınız acaba?

Yoksa bu yazdıklarınızı sizden çok sinirlenerek okuyan birçok insan olduğuna eminim. Yani mümkün değil bu yüzsüzlüğe kökten hak vermeden bu kadar ılımlı yaklaşmak.

ayrılmaya kalkan bendim?

"kimseyi mutlu edemedim" dedi evet, "arada kaldım, ne yapacağımı şaşırdım" dedi. bunların hepsini dedi. orda haklısınız. ama ayrılık kararı benimdi. ben direk bitti diye baktım.

konuşarak halletmek dediği "gel yalvar kendini affettir" de değilmiş zaten, ama ben çok kırgın olduğum için "bi de gidip neye ikna edicem" diye söylenmiştim o zamanlar.

konuşurken çok alttan aldığımı düşünmüyorum açıkçası. "siz bana bunu niye yaptınız, ben ince düşünmeye çalıştıkça altında bi şey aramışsınız, benden çok fazla şey beklediniz, keşke sizi hiç düşünmeseydim, o zaman çok mutlu olacakmışsınız" diye suçladım insanları.

hani konuyu bilmeseniz, sadece o gün olan konuşmaları duysanız, "gelin çok terbiyesiz çıktı, büyükleriyle ne biçim konuşuyor" derdiniz. ben resmen patladım o gün. içimdekilerin çoğunu döktüm.

"başından beri her şeye tamam dedim, ne istediyseniz yaptım, ama sizin başından beri niyetiniz yokmuş ki yine de bi bahane bulup kesip attınız, siz benden daha ne istediniz" dedim, gık diyemediler.

sevgilim de "sert konuştun" falan demedi, "senden istediğim buydu, bunu iki ay önce yapsan kimse üzülmezdi" dedi.

daha önce de söyledim, herkesin aile dinamiği farklıdır. benim babam onun bi davranışını yanlış anlasa benden açıklama ister. babamın muhatabı benim çünkü, ayrıca sevgilimi ben tanıyorum. onun ailesi benden açıklama istemiş. ben benimkiler böyle yapmadığı için onların yaptığına yanlış diyemem. nihayetinde onlar da bizimkini yanlış buluyor olabilir.

Bütün olanlardan ve sizin iyi niyet gösterilerinizden sonra küçük bey bir de size "küsmüş" ve "sizden kaçıyor" mu? Burada yanlış giden çok şey vardı ama sevgiliniz yanlışlar listesinin en tepesinde oturuyor bana kalırsa. Kusura bakmayın ve alınmayın ama lütfen.

evlilik 2 kişiliktir, o evin içinde ne olduğu sadece ikimizi ilgilendirir. bu konuda hemfikiriz.

beni istememe lüksleri olmamalı, orda yanlış yaptılar. bu konuda da hemfikiriz. ben yanlışlarını yüzlerine vurdum. ve bunu yaparken resmen hesap sordum. bana göre az bile yaptım, onlara göre terbiyesizce de davranmış olabilirim. izin verme konusunda "bize destek olmak düşer" diye kendileri dedi. orda da sıkıntı yok.

"aileler her şeye karışabilir" demiyorum bakın. ben diyorum ki, "kayınvalidem bu durumda gelinini yanında ister". birkaç gün fazladan gitsem elim ayağım kopmaz. gözlemlemek de istiyorum zaten. benim söylemek istediğim, bu karşılığı beni zorlayacak bi beklenti değil. neden yerine getirmeyeyim?

onların sıkıntısı benim onları istemiyor gibi davranmam. kendileri çok fazla içiçe olduğu için benim uzak durmam böyle algılanıyor. o yüzden "yok, bunu kendim yapmak istiyorum" diyeceğim her şeyi böyle anlayacaklar. "aramadan gelmem" dememi, "bizi evine almayacak" diye düşünmüşler.

demeye çalıştığım şey, benim hakkımda yanlış düşünmüş. önyargısı var. anlayış bekliyorsam, aynı zamanda anlayış göstermeliyim. siz benim gibi düşündüğünüz için onların duruşunu yanlış buluyorsunuz. onlar benim duruşumu "gelin bizi istemiyor" diye algılıyor. istemiyor değilim.

beni çok kırdılar evet, bana yanlış yaptılar. beni üzdüler. ama mevcut durumdan onlar da çok memnun değiller.

çok anlatamadım sanırım.

ya her şeyi geçtim, ben bu kadının sofrasına oturdum yemeğini yedim çayını içtim. değil kayınvalidem, yedi kat el olsa, benim çok çok canımı yakmış olsa bile, babasını kaybettiğinde ben yine giderim. böyle gününde ben yine destek olurum.

nerde anlaşamıyoruz ya da benim nerede fazla ılımlı olduğum gözlemleniyor?

küçük bey dedesini kaybetti hanımefendi. bana küsüp benden kaçmasının mevcut durumumuzla ilgisi yok. canı yandığında beni yanında istemez, ben yanında olursam güçlü duramamaktan korkar. küsmesi hassas durumundan dolayı. bugün konuşmaya başladı yavaş yavaş, birkaç güne tamamen düzelir. yakınını kaybeden herkesin aynı davranmasını bekleyemeyiz. annesi yanında olmamı istiyor, kendisi benden uzak olmak istiyor. olabilir. herkesin acısını dışa vurumu farklıdır. ben şahsen yargılamanın haddim olmadığını düşünüyorum.

Uzun zamandır hasta olan dedesini kaybettiğini biliyoruz konuyu takip edenler olarak, yine de teşekkürler yeniden bilgilendirme için. Uzak durma huyunu da öğrendik de "küsmek" ve "bir parça yakınlık bekleyen sevdiğinden hala kaçıyor olmak" farklı bir bağlam sanırım. Neyse siz bir rasyonalizasyon çabasına büründünüz galiba bir süredir, yargılamak bizim de "haddimizde değil" sanırım buyurduğunuz gibi. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…