- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.361
Ben konudaki genel tavrınızdan dolayı uyumlu bi insan olduğunuzu düşünüyorum.mesajınıza katılıyorum.
ama bi şey ilave etmek istiyorum.
bence "beni kırmaktan korkuyor" değil de, zaten güçlü olmadığı, güçlü gibi durduğu, öyle yapmakta zorlandığı bi zamanda benim ilgimin, yakınlığımın veya şefkatinin onu dağıtmasından korkuyor.
herkes kendi ailesini dengede tutmalı diye düşünüyorum kendimden örnek vereyim eşim şu an batmanda ben ailemin yanındayım kv ister onda kalayım ama ben gereken açıklamayı eşime yaptım aklına yattı ben bu konuda kendimi kv kp e açıklama yapmak zorunda hissetmiyorum
annemde eşime bi kere tatlı sert çıkışmıştı oğlumuza söylediği bi cümle için, eşim bişey demedi sonra ben anneme ayar verdim karışma baba oğul onlar diye
ayni fikirdeyim,
bu sayede yuz goz olunmuyor kayinaileyle.
hersey daha kolay isliyor.
Ya mesela 6 yıldır hasta ve öleceği bilinen 90 yaşında biri için sakinleştirici yiyen torun falan da gerçeklerden uzak geliyor. Bu ailede hiç anlayamadığım şeyler var.
Hassas bir konuya acımasız yorum yaptığımı düşünenler varsa üzgünüm. Ben pek duygusal yönü ağır basan veya öyle şeyler yazan biri değilim ne yazık ki.
Hayır acımasız değilsin 87 gün arayla dedemi ve babamı kaybettim dedem 5 senedir kanser hastası idi babam pat diye vefat etti babam vefat ettiğinde 8 aylık hamileydim rahatlıkla söyleyebilirim ki dede daha bizi mi gömecekti
o olayı ben de anlamıyorum bakın, sizin acımasız olduğunuzu falan düşünmüyorum. ben olaya "adam çok çekti, allah kurtardı" diye bakıyorum, onlar yıkıldı.
herkes acısını farklı yaşar. bu konuda hiçbir şey diyemem. ama "adam zaten ölecekti, amma abarttınız" da diyemem. bence bu terbiyesizlik olur.
ama eşin "deden daha bizi mi gömecekti, sen ailenle ilgili görevlerini bırak da benimle ilgilen" dese eminim olay çıkardı?
sözlü, sevgili, eş bunları pek ayırmıyorum,
insanlar 1ay tanıdıkları kisiyle de nişanlı olabilirler ya da 40 yıl sevgili yaşayabilirler,
aradaki paylasım önemlidir benim için.
dolayısıyla "sözlendik, kaçamazsın" cümlesini de hicbir kosulda dogru bulmam zaten,
en fazla "neden kaçıyorsun" diyerek konusmaya calısırım karsımdaki kisiyle, ya da zamana yayarım, alışmasını saglarım.
fakat kastettigim seyi dogru ifade edemedim mi acaba...?
sevgiliniz icin onemli bir durum var, ya siz bunu biliyor/daha onceden anlamış olacaktınız ve ona göre davranacaktınız ya da o bu konuda size açık olacaktı.
konusmasın etmesin, sonra da küstüm annemi aramadın desin, o nasıl bir tutarsızlık?
üstelik bunun "huy" oldugunu söylüyorsunuz.
fakat madem ki sözlüsünüz, aileler tanıstı, farklı sorumluluklar yüklendiniz; o zaman bu kadar keyfi davranmaya hakkı yok.
onun morali bozuksa, annesinin iki kat bozuk.
annesini önemsiyorsa, size deger veriyorsa, aranızdaki ilişkinin iyi olması onun bu süreçte öncelikleri arasındaysa o vakit buna uygun davransın.
yani size "küstüm" demeye bile hakkı yok, üstelik bunun farkında olmamakla birlikte suclama da yöneltebiliyor...
bence tüm bu anlattıklarınızı kendinizi konudan soyutlayarak tekrar bir gözden gecirin.
muhatabının kim oldugu konusu ise sadece ikili ilişkilerde yasanılan sorunlar ve yanlıs anlamalarla ilgili degil aslında.
daha onceden bununla ilgili sormustum,
eviniz ve odanız icin de bir girerler iki girerler sonra vazgecerler diyordu,
ya vazgecmezlerse?
"ben rahatsız degilim, rahatsız olan sensin, git babama geceliginle ilgili sıkıntını anlat" mı diyecek?
ama anneniz "onlar oyle insanlar degiller" demiş, o yuzden bunu da düsünmeye luzum yok.
peki ya ilerde cocuk soz konusu oldugunda ya da baska bir konu...?
bazı sorunlarda sizin farklı düsündügünüzü kabul edip uzlasma saglanamayacagını bilip tavır koymayı ogrenmesi gerek.
bundan kaçmak icin "muhatap ben oldum, simdi sen oldun"lar ile kafa karıstırmasına luzum yok.
Dediğiniz gibi hatalar insanlar için ama sizin yaptığınız gibi bir yanlışın üstüne bile bile gitmek hata değil başka bir şey oluyor. İlle yaşayıp göreceğim diyorsunuz yani bu kadar yanlışı görüp ne şanslıyım demek yerine ille ellerinde oyuncak olup bi dokuz sene sonra Vazgeçeceksiniz yani. 180 derece döndünüz farkında mısınız? Sizinle aynı düşünen bir insan evladı yok bunun da farkında mısınız? Ve hala sözlüm benim onlara yanlış gelen hareketlerimi benim düzeltmem gerektiğini söylüyor diyorsunuz. Ve bu komik bahanelere inanıyorsunuz. Heralde evet yavrum seni istemiyoruz mallar bölünmesin deseler de inanmazdınız bu sefer. Ben bir kızın bu kadar kendini ezdirmesine ailesinin de buna izin vermesine inanamıyorum. Köprüyü geçene kadar bütün bunlar ve de.
Ben konudaki genel tavrınızdan dolayı uyumlu bi insan olduğunuzu düşünüyorum.
Evlilik gibi büyük bir adımda yeri geldiğinde bazı heveslerimizden vazgeçmemizin de normal olduğu kanaatindeyim. Sonuçta pürüz çıkaran kişi benim sevdiğim adamı doğurmuş büyütmüş bu yaşına kadar getirmiş olan insanlar. Benim karşımda böyle bi insan varsa eğer bu onun vesilesiyle oldu. Şuanki karakterinde duruşunda hatta sana olan sevgisini gösteriş biçiminde bile emeği var bu kadının. Bu yüzden kafamıza yatmayan bize uymayan her şeyde bazen bizi çok üzse bile esip gürlemenek ince elemel gerek.
Sizin konuyu açarken kullandığınız cümleleri ben sinirinize üzüntünüzün tazeliğine veriyorum. Yeterince serin kanlı davranamadınız o zaman bunları söylerken şimdi niye yumuşadınız denmesi gereksiz bir durum bence.
Ortada bir adım var üstelik büyükte bir adım atmışsınız karşılıklı birbirinizi dinlemişsiniz. Dedenin vefatına denk gelmesi kötü olmuş ama olay tazeliğini kaybedince davranışlardan birbirinizi anlayabilmişmisiniz gözlemlemiş olursunuz.
Kininizle hareket etmeyip bardağın dolu tarafını görmeye çalışmanızıda taktirle karşılıyorum. Çünkü eğer hala önyargıyla davranıyo olsaydınız bence bu işin hiç oluru olmazdı. Brnce en iyisini yapıyorsunuz şuan.
Zaten ayakları üzerinde duran ne istediğini bilen bi kadınsınız. Geleceği iyi tahlil ederek gözlem yapıp ona göre kararınızı vereceğinizden eminim.
26 yaşında evlenmişim ne ben onlara göre huy degistiririm ne de onların değişmesini beklerim sadece saygı...
Eşimde beni karanlıkta görmedi diyemez bana aileme kendini anlat açıkla diye ne münasebet ailesinin tarzı olmadığımı bile bile benimle evlendi şimdi de gayet özlem böyle ben böylesini arıyodum buldum diyo keza ben öyle
rahmetli babam eşim için düğünde de mi sakallı olacak demişti evet ben öyle seviyorum dedim, bitti, 2.bi cümle kurdurmam
sen ne kadar boşluk bırakırsan o kadar müdehale oluyo her konuda böyle, çocuk oldu dedik adı Metehan Deniz, ne güzel dediler sustular, ne yapsak ne etsek desek bi dolu alternatif çıkacaktı birinin dediği olsa diğeri alınacaktı ego savaşı olacaktı
Tabi ki diyemezsiniz, demeyin de zaten.
Ben bunu eş adayınızın başka sebeplerden olan şeyleri gölgelesin diye dedesini bahane ettiğini düşündüğüm için yazdım.
Ya da çok zayıf veya çok dramatik biri diyebilirim ama tanımadığım için demek istemiyorum.
sakinleştirici vurulan kimse orayı kaçırdım o kadar abartılacak bi durum yok ortada, delikanlı değil ölen, o kadar abartsam özlem kendine gel derdi babam için değil dedem için söylüyorum bunu, neticede hastaydı kötüydü acı çekiyordu beklenen biseydi 84 yaşında idi çocuklarını evlendirmis torun. torba hatta torun çocuğu görmüş
Bide şu var kendi tavıryapıyo küsüyo. acısıyla baş başa kalmak istiyo ama annesini eyle istiyo diğer taraftan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?