9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Aileye rest cekmeyi neden 'cenazeye dahi gidilmez artik' diye degerlendiriyorsunuz?
Bu ne kadar korkunc bir yaklasim. Bence siz sozlunuzden birey olmaya dair buyuk adimlar gormediginiz icin bu sekilde dusunuyorsunuz.
Yetiskin olduktan sonra kendi kararlarinizi kendiniz verirsiniz. Hele ogulcu Turkiye insani ogullari kendilerine restin kralini da cekse,restten kaynakli darginlik tas catlasa 3 ay surer.. Kizini gozunu kirpmadan ceker vurur da ogluna her turlu ozgurluk mubahtir..

Benim kaynım bizi ve kv kp i evden kovdu vantilatör kırdı bi yumrukla ne ölüme ne dirime gel dendi, kaynım evimi uzağa taşıcam dedi ve taşıdı da sonra bayram oldu el öpüldü hatta şimdi eşime diyo abinden Özür dile barışın diye, kovulan biz Özür dileyen biz olucaz, kaynimin huyu öyleymiş, bu kadar

"Zaten genel olarak herkes yasiyor kayinvalideyle sorunlar. Ben de yasiyorum"
Demissiniz bir yerde.
Evet bir cok insan yasiyordur. Ama bir bolumunun esi artik yeni bir aile kurdugunun farkina varip,butun saldirilari bertaraf ederken;bir bolumu de sumsuk gibi anasinin/babasinin pacasindan ayrilamaz ve yeni kurdugu yuvayi cehenneme cevirir..
Sorun su ki,burda insanlar sozlunuzun hangi tarafta yer alacagina dair endiseler yasiyor.

Biliyorum kardes,insanimizin genel tutumunu biliyorum. Buyuk halamin oglu vefat etti. Torunu malin buyuk kismini resmen 6 kardesi umursamadan yagmaladi.
Ee ne oldu? Halam sevgili torununa kiyamayip,yaslilik maasini bile sayar eline.

Biliyorum kardes,insanimizin genel tutumunu biliyorum. Buyuk halamin oglu vefat etti. Torunu malin buyuk kismini resmen 6 kardesi umursamadan yagmaladi.
Ee ne oldu? Halam sevgili torununa kiyamayip,yaslilik maasini bile sayar eline.

toplum olarak deliliğe vuranı alttan almaya meyilliyiz, anne babaya böyle olacak diyince ilk başta kavga ediyolar belki ama aa evet aslında öyle gerçekten diyolar, bunu yapma nedenleri yapılanın onlara rağmen değil onlarla hem fikir olarak yapıldığı izlenimi vermek, özetle erkeklige kaka sürdürmemek bizde öyle istedik canııım imajı

Sozlunuzun annesinin size aslinda cok deger verdigini soyluyorsunuz. Ogullarina her seyin en iyisini yapmak icin caba sarfettiklerini soyluyorsunuz ama buradan bakinca ictenice istemedikleri icin puruz cikariyorlar,bahaneler uretiyorlar gibi gozukuyor.
Yani sizin mantiginiz "benim evime tok gelen,yemegimi yemeyen gelin" tabirini kabul ediyor mu?
Bu nasil bi zihniyettir?
9 yil sonrasinda tikir tikir soz,nisan,kina,dugun yapmaniz gerekiyorken siz hala tas tarakla ugrasiyorsunuz.
O bunu dedi. Bu bunu dedi. O oyle anladi. Su aslinda yanlis anlamaymis. Elbise siyah mi pembe mi? Vs...

yeterince diretince oluyo kendimden biliyorum aksi halde benim kv kına gecesiz gelin alacak gelini düğün sonrası otelde kalacak eşyasını vs kendi alacak kuaföre falan yalnız gidecek ohoooo hiç tarzı değil

Sozlunuzun sizin rahatsiz oldugunuz durumlari ertelemesinin sebebinin buradan nasil gozuktugunu de soylemek isterim.
Cat kapi gelme ihtimallerini "geldikleri zaman dusunuruz" demek,bunu aslinda problem olarak gormemektir.
Kaldi ki bana kalirsa, camasir telinde yikadiginiz beyaz camasirlarin arasina yanlislikla karisan mor pijamanin da konusulacagi bir aileye gelin oluyorsunuz.

yeterince diretince oluyo kendimden biliyorum aksi halde benim kv kına gecesiz gelin alacak gelini düğün sonrası otelde kalacak eşyasını vs kendi alacak kuaföre falan yalnız gidecek ohoooo hiç tarzı değil
Konu sahibi oyle kac tane adam var diyince gulumsedim...
Hani burda yazsam olay kocis yaristirmaya donecek. O yuzden susuyorum. Yanlis anlasilmak istemiyorum.
Nasil evlendigimi,neler oldugunu,dugun gunumu yazsam o da olmaz.
Esimin ailem ve akrabalarimla ilgili onca seye ragmen rutbesi bir kenara atip imzayi cakmasini mi anlatayim?
Bir hadsizin akrabalarimi arastirip,esime " bak kiminle evleniyorsun. Yarin birgun emniyet muduru olacaksin." Demesini mi yazayim?
Konu sahibini boyle adamlarin da var olduguna inandirmak icin daha ne yazilabilirki?

merhaba ,,
konuyu okuyunca aklıma özlü ve gzel sölerden biri geldi ayagın pınar başın göl olsun .. ne hali varsa görsün senden uzakta ...gerçekten zordur byle ınsanlarla yaşamak ark.çektii kaynanası ne dese o olurdu kocası resmen korkuluk modundaydı... sen pacanı kurtarmıssın şükret... bir şarkıyla veda et güle güle sana güle güle tarkan söylüyodu galiba :)

bana göre cenazeye gidilmez yazmışsın ya ilk paragrafta, konunun başlarında onun ailesinde böyleymiş demiştin, giderek onların kabullerini benimsiyosun

"ben onu istiyorum" olayı olsa rest olmuyor. ama "sizi ilgilendirmez" deme boyutuna doğru gidiyorduk.

konuştuk tabi ki. sonbahar istediğimi biliyordu. söz akşamı çok yağmur yağdı, 20 dakikalık yolu 1.5 saatte gelmişler mesela. bi de bunun öncesi var. çiçeği çikolatası var. insanları toparlaması dağıtması var. ankara zaten yağmur yağdı mı direk leş. sözden sonra "pofuduk kasım olmasın ya, biz o akşam çok eziyet çektik" dedi.

e canım madem kardeşi atabilir sen atamazdın baştan neden bunu konu ettin burda, bana bunu dedi ama olsun hangi anne baba o kadar adil demiyodun o zaman

valla o konuyu ben de anlamadım, anlarsam bilgilendiririm.

aynısını söyledim. bence de öyle olmalı zaten.

valla ben de aynısını söylüyorum. "bize ne milletten ya" diyorum, "yuva kuruyoruz, neden birilerinin gönlünü yıkarak yapalım bunu" diyor. yanlış olduğunu defalarca belirttim, anlaşamadığımız yer de burası zaten diyorum ben. farkındayım yani.

o kadar kırgınlıktan sonra yüzyüze bakılır mı ya? her şeyi geçtim, rest çekti bitti geldi bi şekilde barıştılar. ben affetmem ki. şu an oğullarıyla sıkıntıları yok, kendilerini bana affettirmeye çalışıyorlar. bu farktan bahsediyorum. öbür türlüsünde oğluyla küsüp oğluyla barışacaktı, ben de barışmış sayılacaktım haliyle. fark burda.

aynı amcam. aynı. yap yap yüzyüze bak. hayır bi süre sonra pişkinleşiyor iyice, "nasılsa ebelerini de bellesem küsmüyorlar" mantığı yerleşiyor.

sözlümün annesi kendince değer verdiğini söylüyor ama ben de bahane ürettiğini pürüz çıkardığını düşünüyorum zaten.
haklısınız, ama sizin ve benim haklı olmam onları bizim zihniyetimize yönlendirmiyor. demeye çalıştığım şey bu. kendince iyi niyetli, doğru olanı iyi olanı yaptığını sanıyor ama burdan bakınca sorun çıkarmaya çalışıyor gibi görünüyor. bunu ben de söylüyorum zaten.

kuaföre ben de yalnız gidicem valla. düğün sonrası evimde kalırım haliyle, kınayı hiç istemedim ama onu da annem istiyor. bazı konularda bastırıyorum sevgilim de destekliyor zaten.

problem olarak görmüyor olabilir bakın, ama önemli olan benim bunu problem olarak gördüğümü anlayıp anlayış göstermesi bence. çözüm için çabalaması. kesip atmaması.

Geldiklerinde dusunuruz demek anlayis gostermek mi, kesip atmak mi?

Gercekten soruyorum.

Onlara yerlerini bildirmeye calistigini dusunmesinler ne demek?

Zaten yerlerini bilmiyorlar, bir zahmet dusunsunler.

Yani bu kadin baskasinin gelinine bile karismadan duramamis. Siz de iyi niyetinden diyorsunuz.

Baskasinin isine burnunu sokmanin zaten iyi niyetli bir tarafi yok da, baskasinin gelinine karisan kadinin sie karismama olasiligi yuzde kactir?

Resmen cevabi belli matematik sorusu.

Geldiklerinde dusunuruz demek anlayis gostermek mi, kesip atmak mi?

Gercekten soruyorum.

Onlara yerlerini bildirmeye calistigini dusunmesinler ne demek?

Zaten yerlerini bilmiyorlar, bir zahmet dusunsunler.

"şimdi başka sıkıntılarımız var, belki yeni evli olduğumuz için zaten habersiz gelmeyecekler, hemen olmamış şeyi olmuş gibi düşünüp çözüm arama" demek?

Ankaradayız. Kasımda evlendim ki kışın da düğün mü olur diye milleti kınayan biri olduğum için elde olmayan sebeplerle oldu. Dış mekan çekimi yaptık ve üşümedim bile. Kardeşim haziran da evlendi. O kadar çok yağmur yağdı ki misafirlerin bir kısmı otoparktan düğün salonuna yürümek için yağmurun biraz hafiflemesini bekledi arabalarda. Ankara'nın havası hiç belli olmaz.

allah aşkına yapmayın bu kadar, siz kaç tane ellisini geçmiş kadın gördünüz hiç kimseye hiçbir konuda akıl veya tavsiye vermeyen? valla biz bile bu yaşta birbirimize yapıyoruz. yapmıyor muyuz?

aynı argümanı sundum. "yazın sağanak indiriyor, sonbahar çiseliyor."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…