9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Siz daha fazla küçümsemelisiniz.

Birincisine hiç tepki vermediniz çünkü. Verdiğiniz tepki şu ''Beni niye istemediniz? Her şeyi kabul ettim. Neden istemediniz beni? Beni neden aramadınız?''.

Zaten bir insan eş adayının babasından neden kırıcı laf işitsin ki?

Ayrıca yaş ile terbiyesizlik yapıp sonra da mahcup bakmanın alakası yok ki.

Belki terbiyesizlik yaptığını fark edip mahcup olmuştur, olabilir. Bu da olumlu bir durum olabilir. Ya da sürekli yapıp sürekli mahcup olacaktır, belli mi bu durum?

Sevgilinizle ilgili gelişmeler anlam ifade ediyor, o konudaki güncellemelerinizi merakla bekliyorum.

sevgilimle az önce konuştum, yani hiçbir şeyin düzelmediğini, konuşmamız gerektiğini söyledim. "dönünce konuşuruz" dedi.
"tekrarlanırsa ne yapacağız peki" dedim, "tekrarlanmayacak" dedi. "nerden biliyorsun" dedim, "biliyorum, eminim" dedi.

dönünce konuşacağız.

Onlar birşey yapmadılar ve yapmazlar da... Siz de belki bir süre uzatmaları yaşar ve ilişkinin sonlanışına şahit olursunuz.

Ayrılmamanız sizin sayenizde, neden anlamak istemiyorsunuz.

ayrılmamamız neden sadece benim sayemde? o kadar anlattım ama. sanki adam "babam izin vermedi, ayrılmalıyız" demiş gibi davranıyorsunuz.

9 sene sürmesi hiçbir şey ifade etmiyor mu? 18-27 yaş aralığı. ki genelde 24 ve sonrası bazı şeylerin oturduğu, fikirlerin değiştiği dönem. 27-30 arasının çok fark edeceğini sanmıyorum. neden biteceğini düşündünüz?

bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

Annem karımı üzecek, kimseyi mutlu edemiyorum, özür dilersen anneme karışmamasını söyleyeceğim ne demek? Ayrıl benden veya vazgeçiyorum senden demek değil mi?

e nişan düğün olmamış? hayır ben mi çok saçma düşünüyorum anlamadım ki.

Bakın şok yaşamayın diye yazıyorum.

Söz olduktan sonra hemen nişan düğün olmak zorunda mı? O 30 kişi tekrar aynı eve kız istemeye gelir mi?

Aile onlar yüzünden söz attığınızı kabul eder mi, söyler mi?

Tabi ki sözlüsünüz gibi devam edecek. Nişan, düğün tekrar konuşulur, bu kadar.

Yıllara anlam yüklemeyi gerçekten anlayamıyorum.

Zaten beraberlik ne kadar uzarsa vazgeçmek o kadar zor olur. Alışkanlıklar artar. Kısır döngü gibi devam eder bu. 2.ayda ayrılacağınız hatayı 8.yılda yaparsa ayrılmazsınız mesela.

Uzun sürmesi ne ifade etmeli size göre?

Bir de şunu merak ediyorum, gerçekten bu kadar kritik konuların şu an konuşulmaması mümkün mü? Yani cidden hiç rastlamadım.

Gelmeler- gitmeler tamam, mesajlaşma- konuşma tamam ama bu konuda bir konuşmayı erteleniyor, öyle mi?

Merak etmiyor musunuz mesela? O da çatlamıyor mu konuşmadan, konuşalım da şu konu açıklığa kavuşsun diye düşünmüyor mu?

Annem karımı üzecek, kimseyi mutlu edemiyorum, özür dilersen anneme karışmamasını söyleyeceğim ne demek? Ayrıl benden veya vazgeçiyorum senden demek değil mi?

ben mutsuzdum çünkü. onlar tam heves hazırlık yapıyorlardı. ama ben "yaparız ederiz" tavırlarından dolayı, hani hiçbir şey istediğim gibi olmayacak diye düşünüyordum. o biliyordu yani annesi normal davranıyor ama ben mutsuzdum. aynı şey. annesi ona göre her zamanki gibi davranıyordu ama ben mutsuzdum. kimseyi de mutlu edemedi. daha önce anlatmıştım, herkesi memnun etmek istedi, kimseyi edemedi. annesinin gönlü olsa ben mutsuzdum, benim gönlüm olsa annesi.

ilk çıkışlarında ben alttan alırsam, "sizin yüzünüzden ayrılıyorduk, artık rahat bırakın" diyebileceğini düşündü. onun ailesi dedim ya. ben o kadar da çok tanımıyorum. herkes kendi ailesini kendi bilir.

onlarda söz-düğün arası ortalama 3-5 ay. 9 sene süren şey aileler işin içine girince bittiyse sebep belli değil mi? 30 kişi gelmesinler zaten o da benim isteğim değildi.

yaşa göre olgunlaşılmasına, fikirler değişmesine, hayat görüşü farklılaşmasına rağmen, bu değişmemiş anlamına geliyor bana göre. hani diyorlar ya, bu başlıkta da vardı, "cılkı çıkar, sıkar, heyecanı kaçar, konuşacak şey kalmaz, yapacak şey kalmaz, küllenir" falan, onlar olmamış mesela. ben 18 yaşında istediğim pek çok şeyi istemiyorum şu an, ama bu adamı hala istiyorum. 18 yaşında görüştüğüm pek çok insanla, pek çok sebepten görüşmeyi kestim. bu adamla hala görüşüyorum. ve "ay bugün buluşmasak ya" demeden.

ona göre her şey yolunda çünkü? ailesiyle benim aramdaki yanlış anlaşılmalar giderildi, karşılıklı anlayış gösteriliyor şu an. ben yanında olmaya çalıştım ayrıca, yani "bence sorun çözülmedi" demedim. "yine de biz bi daha konuşalım" dedim çünkü gerçekten sırası değildi yani. cuma günü konuşmamız gerektiğini söyledim ama detay vermedim. ben genelde bi sıkıntı olduğunda veya bana zaman ayırması gerektiğinde yani konuşacağım şey ikimizle ilgili değilse bile "konuşmamız gerekiyor" derim. konuşmamız gerektiğini biliyor da o sorun çözüldü farz ediyor çünkü aksini söylemedim.

bi de ne zaman konuşalım? pazartesi gitti salı geldi, ailesi burda yok, salıdan beri bi şekilde taziyeye gelen giden oluyor. bugün ailesi geldi o il dışına gitti. "telefonda olmaz, gelince buluşalım" dedi. bana çok da savsaklama gelmedi açıkçası. bi de bence de acelesi yok şu an, ben ailesinin tutumunu görmeden ne konuşayım?

ay ne çok "yani" demişim ya. of.

ben her zamanki gibi davranıyorum şu an ona karşı. soğuk veya mesafeli değilim. o yüzden o da her şey yolunda sanıyor. bana göre yapmam gereken buydu çünkü.

bana göre cenazeye gidilmez yazmışsın ya ilk paragrafta, konunun başlarında onun ailesinde böyleymiş demiştin, giderek onların kabullerini benimsiyosun

zırt pırt yazıyorum acındırır gibi ama bunca sayfa artık arkadaş olduk sayıyorum, babamı 8 aylık hamile iken kaybettim 1 ay sonra oğlum doğdu herkes babamın adını koymamı istedi akıl verdi bu yönde, epey yoğun bastırdılar hatta, içten içe annem ve kardeşim de bekledi ama dillendirmediler, cok berbat bi dönemdi şok olmuştuk babam 53 yaşında ve bilinen hiçbir hastalığı olmayan bi adamdı 90 yaşında olsa ne ala yani, neyse, peki ben neden babamın adını koymadım, çünkü aylar önce ismini eşimle seçtik metehan deniz koyduk, ben o kadar duygusal bir dönemimde bile eşimle olan kavlimizi bozamadım, kiyamadim onun hevesine

mesela siz 9 sene hiç düğün şu mevsimde olur diye konuşmadınız mı, bi karar yok muydu ki nişanlı şimdi yaz olsa daha iyi olur diye annesinin ağzından konusuyo

e canım madem kardeşi atabilir sen atamazdın baştan neden bunu konu ettin burda, bana bunu dedi ama olsun hangi anne baba o kadar adil demiyodun o zaman

Ben yazarım ama hu sefer iş baaak benimki böyle diye nispete girer konu çok hassas zaten, bide eşinle ve çocuğunla övünme derler

veya istemezlerdi nikah kıyardık demek de aileyi silme olmuyo mu o zaman, şimdi silemeyiz ama bikaç sene sonra bu resti çekip nikah kıyabiliriz

Sozlunuzun herkesi mutlu etme cabasini neden dogru olarak kabul ediyorsunuz?
Evlenecek olan sizsiniz. Siz ve sozlunuz..
E o halde sizden baskasini mutlu etmeye calismasi garip degil mi? Herkesin gonlu olsunculuk bu. Iki yetiskin birey hayatini birlestirirken 3.kisilerin mutluluguna ne hacet?

zaten anne baba mutlu olmalı, yani çaba gerektirmeden kendiliğinden mutlu olmalılar, kv nin kır düğünü hevesi varmış baharda misafir ağırlamak zor olurmuş falan, bu gibi detaylar 9 senelik ilişkide konuşulup biz böyle istiyoruz denmeliydi bence, belki de dendi ama sonra sevgiliye annesinin gerekçeleri daha mantıklı geldi

evet gerekçeler mantıklı da olabilir ama düğün bu, heves, mantıkla izah edilmesi gereken şeyler değil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…